Lörd 1 juli sol 29 gr ♥♥♥

Hej!

Ja det är juli och ingenting är sig likt. Jag försöker hålla mig på benen. Vill bara tacka alla som orkar lyssna på mig. Man vill ju älta det som hänt hela tiden för att orka överleva. Det är svårt och jag saknar min Syrris varje minut, timme och dag. Förstår inte hur det ska gå?

Teddy och Marita är här och vi ska i dag hämta urnan på Tanatorio. Dragit ut på tiden men har väl sina orsaker. Igår var jag arg på förs.bolaget…måste få bli det också.
Kom med fel uppgifter hela tiden.
Vi var också till underbara Carola på Ábaco för hjälp med arvsprocessen.Lika bra att börja när Teddy är nere för just det ska ju gå fort här nere. Blev ett väldigt bra möte med en ung tjej som är spansk advokat, Mónica. Carola översatte hela tiden för Teddy och Marita. Kändes skönt att bli bemött så fint. Jag känner ju Carola som har jobbat där i alla år så det var ju ännu bättre att hon direkt kunde komma loss.

Vi, Syrris och jag hade ju bestämt sen många år att inte ha nån begravning och bara strös ut i Duvbos minneslund och så får det bli. Så har vi alltid sagt och det vet Teddy och min Joanna.Vi kanske informellt tar en kaffe efteråt spontant för att prata. Vet inte när.
Jag kanske får biljett hem av försäkingsbolaget på onsdag som jag hoppas. Får då sällskap av Dittes Bosse. Få se om nån biljett finns…Vill ha sällskap, jag är så klen just nu.
Har svårt att äta, som borde vara positivt i vanliga fall…
Tobbe har lovat hämta för det är sen natt vi landar. Så snällt.
**************************************************************************************************
OK, ja jag ville bara uppdatera lite,tusen tack alla som skrivit – inte bara en gång och ringer och sms:ar. Ni anar inte vad det uppskattas…och Horst och Carina, finns inte ord vilken tur jag har att dom är här nere och stöttat mig så fantastiskt. Vill ju bara älta och älta och prata hela tiden.

Ignacio säger ju “hay que vivir”…man måste leva…och glassbarens ägare sa i går “hay que seguir”…man måste fortsätta…Ja om jag visste hur så…ja då ska jag göra det.
Får ta reda på det.

Kram Irene ♥♥♥

58 reaktion på “Lörd 1 juli sol 29 gr ♥♥♥

 1. Jag har inte hängt med i alla bloggar på sistone och detta … Det är verkligen med stor sorg och med tårar jag nu läst dina senaste inlägg.

  Den lilla ljusglimten just nu är alla du har i din närhet som verkar hjälpa dig så fint och att du blir bra bemött av de företag och myndigheter som måste kontaktas i en situation som denna.

  Jag förstår att din sol har gått helt i moln och inga ord kan blåsa bort detta svarta moln. Jag kan bara hoppas att molnet med tiden i alla fall tunnas ut för åter släppa in lite ljus hos dig, att det en dag kommer finnas starka vackra solstrålar när du tänker på din syster.

  Tänker på dig.
  Kram, Emma

 2. Förstår att det är tungt just nu och kommer att vara så ett bra tag framöver, tur du har många vänner som stöttar och hjälper dig i denna svåra tid <3 . Så ofattbart det som hänt och man inser så skört livet är.

  Styrkekramar från
  Yvonne

 3. Förstår så väl att det är tungt och jobbigt för Dig just nu. Beundrar Dig att Du dessutom orkar hjälpa Teddy och Marita. Det måste vara guld värt för dem.
  Kan inte sluta tänka på Ingrid och hur du har det.
  Kommer att sakna min promenadkompis sen många år. Tände ett ljus för henne i en gammal kyrka i Luleå i torsdags.
  Livet måste gå vidare, men sorgen har sin tid och det tar sin tid och måste få ha sin tid. Skönt att du har fina vänner nere. Man behöver älta och då är det skönt med vänner som lyssnar.
  Hoppas att du kan få resesällskap av Bosse.
  Många kramar/A-K

  • Hej A-K!
   Ja Teddy och Marita har hjälpt mig också. Skönt att dom är här. Åker i morgon bitti.
   Snällt att du tände ljus. Ingrid är i sin lägenhet nu och får följa dom hem.
   Jag har inte frågat Bosse än…Försäkringsbolaget tar tid på sig…
   Dom sa även att jag inte ens skulle få ta hem henne på onsdag! Chock!
   Fattas papper vilket det inte alls gjorde när vi kom till Tanatorio i dag…
   Noll koll men jag ska inte klaga nu, man är överkänslig.
   Orsaken får vi inte veta utan att gå till tingshuset via en advokat!!!!
   Kram I ♥♥

 4. Skönt att det går så sakta framåt och att alla hjälper Dig på bästa sett.
  Du är starkare än du tror och att prata och skriva hjälper gott att bearbeta sorgen. Sorg måste ta tid, ibland mycket lång tid, alla steg i processen måste bearbetas för att kunna gå vidare.
  Kan vara bra att hjälpa till med alla bestyr runt omkring som du gör, du är en Fin syster💖
  Stor kram från Sverige för sommaren
  💖💖💖

  • Hej Mariana!
   Ja lite framåt men samarbete är inte f.bolagets starka sida…
   Prata, älta och skriv är medicin men man är ändå rädd att trötta ut folk.
   Tack!! I ♥♥

 5. Kära P <3
  Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer. Dikt av Alf Henriksson.
  Många tankar o kram till dig från clownen <3

  • Hej Camilla. Ja den dikten har vi haft för nära som dött…Fin.
   Min värld blir oerhört förändrad. Och så klart för sonen med familj.
   Tack! Kram I ♥♥

 6. Hej,hur ofattbart och sorgligt det känns nu
  så blir det bättre.Så är det bara…Livet fortsätter,
  men inte som det har varit.Bra att du får prata,älta,
  om och om igen,det är jätteviktigt.
  Tänker på dig.
  Kramar från Monika

  • Hej Monica!
   Ja det kan tänkas att det blir men förstår inte hur. Hon och jag var ju ett på nåt sätt…
   Tack! Kram I ♥♥

 7. Så fint att Ingrid fick komma till sin lägenhet en sista gång!
  Kram och många tankar till Dig!
  ❤️

  • Ja Fia, det var så bra att hon fick komma med hem dit där hon trivdes så bra…
   Tack och kram I ♥♥

 8. Bästa P att få prata o prata….. är ett måste och läkande att få ta en dag i taget även om det nu är tungt för er alla. Skönt att sonen är på plats och ni fått börja ordna med praktiska delar.
  Hoppas nu du får din hemresa som planerat.
  Styrkekramar till dig

  • Ja Berith det måste man. finns inget annat att göra.
   Sonen med fru åker hem med Syrris nu på morgonen och få se om förs.bolaget kan få lite fart så jag kan åka på onsdag…
   Tack och kram/ I ♥♥

 9. Skönt ändå ni vet hur Ingrid ville ha det. Viktigt att prata om såna saker, det underlättar mitt i allt det hemska och jobbiga.
  Våra tankar är hos dig och de dina.
  Kram!

  • Hej Ama!
   Ja det har vi haft klart länge. Inga procedurer…precis som vi vill ha det. Hon är på flygplatsen nu.
   Tack till er! Kramar! I ♥♥

  • Tack Anita!
   Ja nu när hon snart är hemma så måste jag åka. Hon är på flyget nu. Annars hade jag inte åkt. Blir svårt hemma också…Måste gå.
   Kram I ♥♥

 10. Torrevieja blir sig inte likt utan Ingrid. Hon var en otroligt god person.
  En oerhörd förlust.
  Kram till dig!
  💕💕💕

  • Hej Suzanne!
   Nej det blir det inte. Håller med hon var bäst. Är förkrossad.
   Hon är på väg hem nu med Teddy och Marita.
   Joanna och tvillingarna var till Ica i går och på hemvägen sa Ida. Nu har vi en tyst minut för Ingrid…Dom har börjat fatta…
   Kram I ♥♥

 11. Jag har ju följt din blogg i minst 4 år, har aldrig träffat dej men tänker på dej dagligen efter det tragiska som hänt. Skickar en bamsekram igen. Så lite vi vet om livet! Tur att Din systers barn har dig i denna stund, och du har dom naturligtvis. Sorg ser så olika ut för oss alla men det lättar och blir ljusare så sakteliga. Hoppas allt ordnar sej med hemresan.
  Kram, Eva

  • Hej Eva!
   Tack för att du läst så länge!! Ja hennes son har mig och jag har honom. Han är en handlingskraftig god människa precis som hans fru. Skönt att vi stöttar varandra. Vi är inte många så man ska vara rädd om varandra vilket man nu fått en påminnelse om.
   Jag har nu fått biljett…ja detta f.bolag har varit lite konstigt minst sagt…överraskn hela tiden…åt fel håll…ingen koll på nåt…Kanske någon ny men hon pratade ju spanska så hon borde ha förstått spanska myndigheternas otroligt snabba besked!! Lång historia…
   Kramar till dig! I ♥♥

 12. Tårarna rinner och jag lider med dig. Vet inte hur jag ska kunna hjälpa och trösta, ord räcker inte till.
  Men, det är bra att du använder ord och pratar och ältar och går igenom gång på gång med de dina, det hjälper att gå vidare, fast det är nästan overkligt.
  Tänker på dig och tror och hoppas att du har kraft att bära detta.
  Sköt om dig. Var rädd om dig.
  Tusen kramar.

  • Tack Violettan!
   Nej det är obeskrivligt svårt. Man kan bara försöka leva. Vi har ju haft kontakt hela livet nästan varje dag…
   Tack för dina fina ord!
   Kramar! Irene ♥♥

 13. Det är bra att du pratar och ältar. Liksom det enda man vill göra i en sådan här situation. Ett sätt att bearbeta sorgen. Man kan prata om det om och om igen. Hur många gånger som helst egentligen. Det går en dag i taget. Och så en till, ännu en….Jag visste inte heller hur jag skulle komma ur och fram. Om jag hade vetat hade jag talat om det. Men stödet från vänner betyder oerhört mycket. En dag så märker du att du har överlevt. Vet inte när den dagen kommer, men den gör det. Hur otroligt det än kan låta idag. Mina varmaste tankar! Kram!

  • Ja Marga du vet ju hur det kan vara. Jag får se hur det går det här…får prata. Gick till El Barco innan jag handlade på Merca.
   Ingrid vilade där innan hon handlade sista tiden. Orkade inte så mycket eftersom hon hade luftrörskatarren så länge. Och som jag tjatade att hon skulle gå till läkare med efter 4 veckor. “Det står att det går över av sig självt” sa hon. “Ingen antibiotika” hjälper sa hon. Avskydde att gå till läkare…Vi var osams om detta. Hostade hela nätterna och sov inte mycket. Blev bättre och sov men inte helt. Denna enorma påfrestning i 5-6 veckor…..Ja jag funderar över det…men hon lydde aldrig mig, gick inte att styra. Envis.
   Tack för dina ord Margis!
   Kramar! I ♥♥

 14. Vi tänker så på Dig stackare 💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
  Calle & Ann-Mari

 15. Det är så fullständigt ofattbart. Tänker på både dig och Ingrid till och från hela dagarna och tycker att allt är så förfärligt sorgligt. Bra att du ältar och ältar och att du skriver på bloggen. Fint att det ordnade sig med hemresan och du vet att min stuga finns för dig om det passar nån gång här framöver.
  Varma kramar och tankar till dig från Bittis! <3

  • Ja det går inte att förstå! Dagarna går men…Åker hem i morgon och kommer väl att fatta mer då.
   Tack snälla Bittis!
   Vi hörs så småningom. Får ta en dag i taget.
   Varit hos Jesica så nu ser jag mindre eländig ut 🙂 Hon skjutsade hem mig sen. Skönt!
   Tack och kramar tillbaka. I ♥♥

  • Tack kära du!
   Snart är jag hemma om allt går som det ska. Sen får jag se hur jag hanterar allt. I bland känner man inte sig själv. Ska gå till doktorn och kolla av lite, var länge sen. Fick tid 29 augusti…Ja det är semestertider…OK. akut finns men jag vill ha den enda jag haft som jag fått behålla och är bra.
   Fått ont i foten så jag får ta kryckan med…typiskt just nu. Bagatell.
   Kram Irene ♥♥

 16. Skickar styrkekramar. Inget kan lindra chocken eller sorgen för er alla. Men det är många som tänker på er i er svåra stund. Jag är också en av alla läsare som följt din blogg i många år. Jag kan bara beklaga sorgen. Himlen har fått en ängel till..

  • Tack Lisa!
   Nej det är svårt just nu…Jag får stå ut och…
   Många säger goda ord när någon gått bort…men du har rätt, hon var otroligt snäll, generös och översåg med brister hos människor.
   Försökte alltid hitta orsaker…
   Kram I ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *