Lörd 29 juli, sol, 30 gr i Torre ☼♥☼♥☼

¡Buenos días!
Varmt förstås i Torre, står 36 gr på onsdag men det ändras ofta efter ett tag, inget att lita på. Här hemma är det fint med sol just nu…kanske lite regn sen men jag kan inte säga att jag bryr mig om vädret så mycket. ca 18-20 gr går ju inte att klaga på 😀
Så visar dom bakelser på TV4…med vispgrädde. Trevligt då jag kämpar på med att gå ner i vikt som vanligt. Går bra i alla fall. Fast i går så  kom Ditte och hälsade på. Roligt.
Blev en stor kanelbulle. Dom har så stora bakverk där 😀
Hade tre inbokade besök i veckan men alla fick mycket legitima förhinder, både trevliga och inte så roligt för ett av vännerna tyvärr…
**************************************************************
Det blir en ny vecka och nya möjligheter och nu hade jag trevligt på Waynes Coffee här nedanför i ett av höghusen på Tulegatan. Det började regna men man kan sitta under tak så det blev bra ändå. Tack för besöket Ditte!!

När jag kom hem från Furuvik trodde jag blomman Lyckliga Lotta hade vissnat ner ordentligt. Den låg ner 😀 Ingen hade kunnat vattna. Jag hade ställt den i en bunke med vatten och tvättsvampar i…Den var kruttorr. Den vill ha vatten varje dag men får inte vara för blöt…dålig kombo…Jag öste på vatten och vad hände? Den reste på sig och har nu ett antal knoppar 🙂 Och pellisarna var det ingen skillnad på utom att jag fick klippa bort utblommade blommor. Dom gillar att få lite torka mellan varven.
Jag får börja beskära körsbärsträdet…tar bort solen en hel del liksom höghuset…Önskar jag kunde beskära det också 😀 Jämna av det på mitten i alla fall. Hade så fin utsikt förut. (jo, tjatar om det) 5-6 milj kostade lgh högst upp…flera terrasser och biltrafik utan like nedanför. Iofs får jag ju mindre avgaser så får inte klaga alltför mycket 🙂

Ja för övrigt så är det lika sorgligt om inte ännu värre. Tomheten är enorm, diskussioner om allt och inget, politiken, läget, bloggar, barn, barnbarn och annat som vi ventilerade nästan varje dag…Ja kvällarna är värst när man måste gå och lägga sig och försöka sova. Vidrigt!
Ser hela scenariot framför mig – det som hände spelas upp som en film och fattar då att Syrris inte finns kvar…Detaljer om hur jag försökte få upp dom tröga låsen, fattade att nåt var fel redan utanför då balkongdörren var öppen på vänster sida och inte på höger som den brukade vara…trodde det varit inbrott…osv…Hennes fina gröna gardiner var fråndragna som hon aldrig brukade ha…Hon städade…kanske skulle dra in fiber….
OK, nu har jag skrivit av mig och ska inte älta om det mer – i af inte i detta inlägg.

Ja längtar ner för att jag inbillar mig att jag behöver gå i våra kända kvarter, gå på våra stamfik där alla är snälla och vet samt få mer sällskap och inte vara så ensam. Jag har ju kära vänner som ringer varje dag och jag får mejl som jag uppskattar enormt!! Ja ni vet vilka ni är och jag är så tacksam!! ♥♥♥
****************************************************************
Pratade med Lex i går och det gläder mig att han mår jättebra…han tycker jag ska gå till psykolog…ja spanjorer gör det…går till doktorn frekvent…men jag sa att än klarar jag mig. Han har köpt dator och det är så kul…fast han kan inget sa han 😀 Han har ju besök två ggr i veckan sen han blev sjuk så det är unga tjejer som kan datorer och även den smartphone han köpt så dom kör lite lektioner med honom. Han kan sms:a nu sa han 😀 Kul att han vill lära sig, han har ju inte orkat det förut – eller ens haft intresse av det.

OK, nu ska jag laga mat, torsk, potatis grönsaker…Lite kalorier 🙂 Gillar ju inte sås så mycket men lite Bregott på så blir det godare 🙂
Sen ska jag rensa papper och saker här…det har jag gjort i flera dagar, varit till återvinningen med J som ju har bil som tur är. Finns mer som man inte behöver….

Ha det så bra! Kram P ♥♥♥

29 reaktion på “Lörd 29 juli, sol, 30 gr i Torre ☼♥☼♥☼

 1. Hej P!
  Så roligt att du träffade Ditte! Hon piggar alltid upp 🙂
  Förstår din saknad efter Syrris…..svårt att fatta vad som hänt! Men skönt att du kan skriva av dig här på bloggen. Man behöver får det ur sig på något sätt!
  Skönt också att Lex känner sig bättre!
  Var rädd om dig!
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja det var så kul att hon kom! Vi har ju alltid mycket att prata om.
   Blev en bra dag. Ja jag kan inte förstå att Syrris är borta, det går inte. Bra att skriva, värre att tänka och grubbla.
   Ja jag är så glad för Lex skull…
   Tack Ami och tack för mejl jag fått! Kram och hälsa Patrik! P ♥♥

 2. Hej,förstår att saknade av din syster kommer i vågor….
  Ibland är saknaden så stor att man inte tror att man någonsin
  kommer att bli lycklig igen.Men det blir du fast det kommer att ta
  tid,och det får det göra.Tror att det blir nya känslor när du kommer ner till Torre.Du har ju 2 ställen att bearbeta sorgen på.
  Men jag önskar dig all lycka.Fortsätt att prata,eller älta som du säger,det måste man.Kramar till dig.Monika

  • Hej Monika!
   Ja jag glömmer för ett litet tag då och då…och som du säger, hur ska jag kunna bli glad igen? Ja tid tar det, och – funderar på hur länge jag kommer att leva…ja så går tankarna. Vi var ju ett på nåt sätt. Fast vi har inte haft samma sjukdomar…alltså allvarliga.
   Ja prata måste man. Tack snälla du!! Kram P ♥♥

 3. Hej Ami!
  Ja det är alltid roligt att Ditte kommer. Dagen blev så lyckad trots lite regn 😀
  Syrris fattas hos mig nåt otroligt förstås…det liksom går inte att förstå heller…Hon har ju alltid funnits där…
  Ja det är bra att prata och skriva. Lättar lite.
  Lex verkar må bra “mas o menos” som han säger 🙂
  Tack! Och tack för mejl i går!
  Kram P ♥♥

 4. Vad duktig du är som fick dina blommor fina igen. Smart med tvättsvamparna.
  Vi önskar dig en bra dag 💚!
  Kram från oss

  • Hej Titti!
   Ja jag vet inte men pelargoner är ju tåliga och det var ju inte så många dagar. Den andra trodde jag aldrig skulle repa sig. Kul blomma jag aldrig haft.
   Tack kära ni! Kram P ♥♥

 5. Roligt att dina blommor tar sig! Hon är stark hon, lyckliga Lotta! Ja, jämna aĺlt med marken, så du får tillbaka utsikten! Bra att du skriver/ältar. Vet att det är jätteviktigt. Till slut blir behovet mindre och mindre. Faktiskt! Så kul att Ditte kom för en prat-o fikastund! Det behövde du. Det är så roligt att Lex mår bra, till och med så bra att han håller på med dator och smartphone. Hoppas du får rtt sms nån dag! Absolut godare med Bregott på! Egentligen är det inte mycket av allt som vi omger oss med som vi behöver. Vänner, omtanke o kärlek behöver vi mer av. Kramar o önskan om en fin dag!

  • Hej Marga!
   Ja den blomman läste jag om att den var så känslig 😀
   Utsikten saknar jag…ingen idé att vara sur på det men kan inte låta bli 😀
   Ja roligt med besök! Trevligt där på Waynes, ja ni har ju varit där du och Bittis.
   Ett sms från Lex hahaha…skulle bli lite förvånad 🙂
   Glad att han kan svara och ringa med sin nya fåne 🙂
   Nej jag har ingen svårighet att slänga, har ju sparat saker som jag trodde Ingrid skulle behöva om hon fick lgh en dag men nu så åker det…Inga dyrbarheter bara lite gamla köksattiraljer och sånt.
   Tack! Kram!! P ♥♥

 6. Tack för igår! Jättetrevligt att ses! Detta får vi göra om.
  Saknaden är stor och den måste få vara det. Tankarna rör sig och du berabetar delar av din stora sorg genom att både skriva, prata och tänka.
  Sällskap skingrar tankarna för ett tag och kan du prata och sätta ord på det som kommer upp är det ett sätt att bearbeta sorgen på.
  Blir nog bra att komma tillbaka till Torrevieja och uppleva era platser på nytt och att fortsätta bearbeta sorgen. Ingrid kommer alltid att vara med dig och era minnen och upplevelser finns kvar. Men med en enorm saknad.
  Stor kram och många tankar från B och mig.

  • Hej Ditte!
   Ja Ditte, jättetrevligt och roligt som jag gärna gör om 🙂
   Saknaden är obeskrivlig…och bearbetar det genom att försöka förstå och kanske acceptera…så småningom…Acceptera, fel det gör jag aldrig men…
   Tror det blir bra att åka ner…men vet inte…jag vill det i alla fall hur det än blir.
   Tack och stor kram till er också! P ♥♥

 7. Hej P 🌷
  Förstår att du hade en jättetrevlig vistelse hos Marga och Birgitta! Absolut nyttigt för kropp och hjärna med omväxling, och roligt också med besök av Ditte med härlig fikastund! Vi umgicks med vänner från Sumpan förra veckan och körde förbi dina fik på Tulegatan. Tänkte på dig litet extra.

  • Hej Fia!
   Ja den vistelsen var verkligen fin och behövlig!!
   Besök skingrar och så får man prata av sig…Så roligt!
   OK, ja ni är ju i trakterna då och då 🙂 Om jag haft utsikten kvar hade jag sett er 😀
   Kram P ♥ ♥

 8. Buenos dias
  Undrens tid är inte förbi…kul att Lex börjat intressera sig lite för modern teknik
  Här nere är det hur varmt som helst vi orkar inte ta oss gör speciellt mycket. Fast vi traskade till fredagsmarknaden…phuuu.
  Det är bra å skönt att få älta av sig..vi pratar ofta om din syrris
  Ha det nu så bra.. Stor Kram

  • Hej Janette!
   ¡Buenos días!
   Nej Lex börjar vilja hänga med på det “nya” 🙂 Han kan en Iphone mer än jag nu…eller vad han har för sort.
   Ska bli kul att se hur långt han kommit med internet…
   Gå till marknaden är det väl solstingsvarning på? Hu!!!
   Ja jag måste prata av mig…annars går det inte känner jag.
   Tack och kram till er!! P ♥♥

 9. Förstår saknaden, och Lex idé är kanske inte så dum? Att prata med nån utomstående… Kan kanske hjälpa lite till, även om du har många goda vänner som lyssnar och tröstar så gott det nu går.

  Kanske Anders kan hjälpa till att beskära trädet när vi kommer till Sverige? Han är effektiv med sekatören och även med sågen ibland 😉

  Stor KRAM till dig!

  • Hej Ama!
   Ja det är så obeskrivligt hemskt men jag klarar det ännu. Ingen kan ju ändra på att hon är borta för alltid…Får kämpa på. Aldrig känt mig så ensam någonsin…Inget att göra än att sysselsätta sig på nåt sätt…
   och allra helst träffa vänner förstås.
   Trädet…ja mina grannar ovanpå älskar det 🙂 Det är bara några grenar som behöver kortas av hos mig 😀 Ja jag vet ju att han “skövlar” hahaha…
   Kram, ha en fortsatt bra resa! P ♥♥

 10. Hola! Mysigt med “dejt” med Ditte! Bra att kunna varva med avbrott mellan allt det tunga. Lite andrum en stund liksom. Gick förbi Ingrids lägenhet sent igår kväll efter “svineri” på stan med några kompisar. Vemodigt. ❤️ Vi såg Lex uppe på terrassen – stod och spanade. Ville väl få lite fläktande vindar. Det är mkt varmt här nere. De senaste två dagarna har tom jag tyckt att det har varit lite för varmt. 36 grader i skuggan i vår “gryta”. Har kört AC på 25 grader på nätterna men fick sluta med det för 2 dagar sedan eftersom jag fick ont i halsen. Superkänslig för torr luft. Kör korsdrag istället men det är lite för varmt. Dock gick mitt halsonda över direkt.

  Har fått nya grannar från Frankrike. Verkar jättetrevliga. De ler så glatt och vi försöker kommunicera men de kan dessvärre varken engelska eller spanska – inte heller de tre tonårsbarnen verkar det som mer än lite “stapplande försök”. Är inte engelska obligatoriskt i europeiska skolor? Min gamla skolfranska funkar inte nåt vidare. 😔Förstår en hel del vad de pratar om men så snart jag öppnar munnen och ska försöka prata kommer det…spanska… 🤔 De har den senaste veckan tömt hela lägenheten, målat om, installerat nytt kök och möblerat upp hemmet med grejor från IKEA! 😀

  Vi hyrde bil igår efter att ha varit billösa sedan första veckan. Ska lämna den på flygplatsen på onsdag när vi åker hem. I morgon tar vi en utflyktsdag till Guadalest. Har bespetsat mig på ett dockskåpsmuseum bl.a. 😉 Ikväll träffade vi la pareja J & P från Göteborg en kortis! Alltid lika kul!

  Många kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja kul att Ditte kom och i dag och även i morgon och på onsdag får jag besök. Skönt och roligt! Behövs!!
   Ja jag förstår att det är varmt. Jag får mer obehag i halsen av fläktar. Kör bara AC en halvtimme innan sovdags och på natten när jag vaknar en stund till…Fast nu skulle jag nog köra i v-rummet halva dagarna 🙂 Här hemma har jag inte behövt använda golvfläkten alls…tog ner den i onödan 🙂 OK, kan ju bli varmare, bra nu..22 gr.
   Kul om nya grannarna är trevliga, men jobbigt att inte kunna kommunicera. Ungdomarna borde väl kunna engelska…det är 2017 🙂
   Guadalest är fint, tur att det inte brann där i byn!
   Ja J och P är ett gulligt par…♥♥
   Kramar till er också! P ♥♥

 11. Gomorron!
  Så trevligt att Ditte och du tog en Gofika tillsammans.
  Själv var jag på Malmköpings marknad igår. Har som tradition att gå tillsammans med min väninna och namne att göra denna utflykt. Vi kom på att det började för 25 år sedan. Någon fredagsmarknad i Torre blir det inte i värmen.
  Bävar nog lite för värmen när jag åker ner om 2 veckor. Jag får väl gå till “Dansken” och bada i poolen.
  Tycker att det är bra att du ältar, det lättar kanske något.
  Många kramar/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det var så kul att hon kom!
   Nej fredagsmarknaden känns som ett omöjligt projekt!
   På vintern i dec-febr kanske 😀
   Ja jag bävar också för värmen men man är ju beredd…har ju bott ett antal augusti förr 🙂
   Jo jag måste prata om min sorg…annars går det inte.
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 12. Hej P! Nu är det mer än en vecka sen du åkte hem efter visiten här hos oss i Furuvik. Det var så lämpligt att dina “ättlingar” hade vägarna förbi. Dels fick vi träffa dem, vilket var jättekul och dels fick du skjuts hem. (Fast skjutsen hade vi förstås fixat om inte J kommit förbi) Tror du hade tur med vädret när du var här, har för mig att det inte blåste så väldans mycket då. Nu blåser det som attan, avskyr när det blåser från sjön vilket det gör just nu. Ser dessutom ut som att det ska fortsätta så ett tag framöver. Det var så roligt att du var här några dagar och jag är så glad för att det inte blåste då som det gör idag. Det är inte alls lika behagligt när vinden piskar på.
  Intressant med Lex’s nya intresse för dator och telefon osv. Blir bra att du kommer ner och fungerar som mentor åt honom i de sammanhangen 🙂 Får väl se om vi ses på flyget eller i Torre nästa gång vi möts.
  Tänker ofta på både dig och Ingrid och känner ett fruktansvärt vemod över att inte mer få träffa Ingrid men en glädje över att få se dig igen!
  Kramar!

  • Hej Bittis!
   Ja det har gått en hel vecka 🙂 Bra att jag fick skjuts hem så slapp ni 🙂 Ja jag hade bra väder hela tiden vad jag kan komma i håg!
   Det var så roligt och avkopplande där hos er!
   Nej blåst är nästan värsta vädret…vet hur det kan vara i Torre i februari speciellt. Rädd att få nåt i huvudet.
   Det är kul att Lex börjat med IT-teknik 🙂 Hoppas han inte ledsnar. Ska kolla det.
   Ja det är så vemodigt och sorgligt så i bland känns allt meningslöst! Men så skriver ni eller jag får besök så blir det lite lättare.
   Ja troligtvis se vi tidigare 😀
   Kram P ♥♥

 13. Hej P! Du är som alltid i farten, med utflykter och fika. Det är bra att sysselsätta sig och att älta. Sorgen äter ju stora hål i oss, jag tror på att fylla hålen med prat och intryck, det lindrar, om inte annat för stunden.
  Jag började jobba idag, fem kilo tyngre! Hungrigare än nånsin! Längtar som aldrig förr efter gräddbakelser och goda, feta såser på fisken eller köttet…suck. Ska göra ett ryck och försöka skippa godsakerna på vardagarna och bara “unna mig” på helgerna. Får se hur det går.
  Kul med Lex och ny teknik, där kan du vara behjälplig när det behövs. Det är aldrig försent att lära sig något nytt. Bra om man vill slippa demensen – har jag hört…
  Torre är ju ditt andra hem, klart du ska åka dit. Sorgen och saknaden efter en kär syster tar sin tid, blir lättare med tiden. Klen tröst, jag vet.
  Stora, många kramar från Velo och mig❤️❤️❤️ <3 <3 <3

  • Hej Carin!
   I farten…ja i ultrarapid 🙂 I Torre blir det mer samvaro och utflykter om man har snälla vänner som vill roa en 🙂 Jo bästa medicinen är att det inte blir tyst, man måste prata om det hemska…
   Haft en trevlig eftermiddag med Anna-Carin och Krister. Torre-och Ingaröbor. Kände mig glad när jag gick hem.

   OK, gått upp så mycket efter bröllopet 14 juli? På bilderna såg jag inga extra kilon 😀 Kanske blev mycket ätande sen förstås.
   Velo får fixa vegopizzor till dig med få kalorier 🙂
   Ja Lex försöker att surfa…antar jag. Ska kolla när jag åker ner 🙂
   Tror det är bra att öva hjärnkontoret absolut. Har börjat med korsord 🙂
   Jo jag ska ner…måste det rent känslomässigt. Tiden får utvisa om det blir lättare…Det är obeskrivligt jobbigt. Vill ju fortfarande ringa henne och prata som vanligt som vi alltid gjort nästan varje dag i alla år…
   Tack och kramar till er också! P ♥♥

 14. Så härligt med lite gofika! Alltid trevligt att träffa goa vänner.
  Gillar verkligen att Lex har skaffat sig en dator och en ny mobil!
  Gissar att du snart är på väg ner till Torre igen, det kan nog vara skönt för dig.
  Ja saknaden är stor efter Ingrid som var en fantastiskt underbar vän. Vi sågs ju i stort sett varje dag när vi var nere i Torre. Jag tyckte Bittis uttryckte det så himla fint: “Tänker ofta på både dig och Ingrid och känner ett fruktansvärt vemod över att inte mer få träffa Ingrid men en glädje över att få se dig igen!” Det stämmer verkligen!
  Det är skapligt varmt nere i Torre nu. Mellersta sonen med familj åkte ner till Torre igår, skönt för dom med några veckors semester med sol och bad.
  Ja det är ett härligt sommarväder här hemma också just nu. Idag var det runt +25 grader när vi var och fikade på Odinsborg i Gamla Uppsala. Så skönt!
  Vi hörs och ses!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja det är skönt att komma ut och träffa vänner. Tillvaron är oerhört svår och jobbig…Behöver lite paus i sorgen.
   Den sliter i mig varje dag och saknar henne fruktansvärt.
   Fattar fortfarande inte att hon är borta för alltid.

   Jo jag bävar lite för värmen där nere men vill åka i alla fall.
   Har ju varit där ett antal augusti förr så det ska väl gå.
   Här hemma är det precis lagom, lite blåsigt i bland.

   Ja vi ses och hörs! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *