Tisd 29 aug, regn, 27 gr ♪♀♪♀♪

¡Buenos días, klockan är 9!

Det regnar, öser ner!! Så himla skönt!! Nu åskar det också!! Det har varit tryckande klibbig värme som man nästan blev galen på ett tag. Fuktigt och jobbigt. Men i dag har det börjat regna, hoppas det blir ordentligt så växtligheten får lite skjuts och skogsbränderna minskar. Har varit många.
Läste att dom flesta är anlagda…farligt nära hus. Ofta behövs ju inget annat än att kasta en glödande fimp.
Nedan så ser ni vad vackert det ser ut med blöt gata :-D. Matutdelningskärror har ställts mittöver på trottoaren, bara några ännu. Inget skydd för regnet. Kl 11 börjar dom dela ut och det är två timmar dit…Just nu forsar det på gatan.

Vad har gjorts…fikat, ätits. firat Bittis på Mundo Perqueño. Här nedan Bittis systerdotter Titti med man Ogge och Ann-Kristin. God mat som vanligt.

Här har Bittis och A-K ätit paella på Torreoro. Den var god men glömde bilden på den. Smakade lite på deras, jag hade redan ätit tyvärr 😀 Rekommenderas! 3.50E
Fredag och söndag, beställs helst innan till kl 14.

Och innan dess då…jag går bakåt 🙂  Ami och jag tog en fika på ShangriLa…Det var länge sen och så roligt. Fanns mycket att uppdatera! Patrik var på bilträff i värmen 🙂
Här har vi la guapa!

I går var dom snälla och kollade på mina taklampor, ja Patrik kan ju sånt. Fattas svenska elektriker här nere. Vill inte förringa dom spanska men…hm och hm….
Har tre lampor som lagt av och vad köper man för sort…Watt eller vad heter det nu…
Patrik såg ut att inte ha några problem med det så han återkommer…Sååå tacksam, det är lite mörkt i denna lgh då allt utom v-rummet ligger inåt gården…Skönt med sovrum så, lugnare. Tack så länge la pareja!
Tror jag fått en hyresgäst ovanpå…en kvinna sa la prima Elena de dueño. Kusinen till ägaren…Vladimir tror jag han heter. Verkar lugnt…bara lite dragning av möbler. En dag gick vi till Alingui, tjejerna ville äta menyn där. En av varmaste dagarna…Gott var det sa dom, jag fick lite smakbitar…ja jag är inte snål men tål ju bäst mat hemma.
Hade ätit 😀 Servitören var en big kille från Honduras. Jo jag frågar alltid 🙂
Jakarandaträden är otroligt gröna nu men blålila hinner dom aldrig bli tyvärr. Såg en blomma i alla fall. Dom finns på C/Caballero de Rodas och jag får andnöd av doften 🙂


Det har redan slutat regna 🙁 Synd…det kom inte många mm…få se om det blir mer…hoppas det!

Ingen klar himmel i flera dagar men i alla fall för varmt och fuktigt. Bada är ju ingen dum idé…

FÖR goda galletas (kex) på Consum. Köp dom inte 😀 4 sädesslag visst och söta. Köp inte 😅
Jag har fått så mycket hjälp och stöd här så jag är så tacksam!! Tack kära kamrater!!
Av Teddy har jag fått en Iphone 6S kanske +, har inte kommit så långt att jag hunnit kolla den och inte ens satt i SIM-kortet. Hade ju nyss lagt in alla kontakter i den lilla…
Ska ta mig tid. Tack kära systerson för den! Hoppas alla ärenden ni har går bra innan ni åker hem…Är ju lite trögt med la burocracia 😀
Hittade en äldre bild i Syrris dator på dom finingarna 🙂 Lyckades inte fånga dom i veckan 😀

Nu måste jag laga mat, hur kul är det? Får bli Lubina som vanligt.
Ha en bra dag!

Blev bönhörd om mer regn i kväll, blev skyfall, blev till att vada hem från paseon 🙂 …plus åska men det bad jag inte om 😀
Tack Teddy och Marita för en blöt kväll 😀 Alltså regnvatten 😛

Kram P ♥

25 reaktion på “Tisd 29 aug, regn, 27 gr ♪♀♪♀♪

  1. Goförmiddag!
    Nu verkar det som regnet upphört så nu blir det att svabba av balkongen så jag kan gå ut utan att halka.
    Så trevligt att du var med mig och Bittis på våra restaurangbesök.
    Jag har nu köpt Leche Condensada och Acido Borocio.
    Får väl göra en smet innan jag åker hem och sprida ut och skrämma bort ev. Kackisar.
    Önskar dig en bra dag.
    Kram/A-K

    • Hej Ann-Kristin!
      God dag 😀 Det regnar lite då och då märker jag men inget skyfall. Åskknall nyss…
      Ja jag hade då kul med er också. Snart åker du också. Blir väl en liten “lucka” innan fler kommer. Ja som bryr sig om mig alltså 😀
      Många som åker i september…säsong för skandinaver. Nu åker spanjorerna och alla andra sydeuropeer hem. Lugnare blir det.
      Är bra det så blir det mindre trafik.!!
      Ja lycka till med “degen”, verkar väldigt effektivt mot vissa husdjur 🙂
      Tack detsamma!! Kram och tack för assistansen 🙂
      P ♥♥

  2. Mer regn behövs! Här brann det ju i förra veckan, då var det en bil som satte igång kalabaliken. Har varit väldigt fuktigt, åska och regn men inte alls så mycket som vi önskade och väntade, det drog någon annanstans.

    De där kakorna, att de säljs som något slags frukostkex! Sanslöst! Bara godis men jag håller med dig, de är ack så goda! Perfekta dock att ta med sig om man ska på utflykt och man behöver energi. Finns de med röda bär också, supergott!

    • Hej Emma!
      Ja verkligen och vi har nu på morgonen fått en hel del. Fick vada hem i går kväll. Åskade ordentligt också. Nu på morgonen fortsätter det så jag är nöjd 😀 Bara 21 gr nu kl 8!! Ingen AC på.
      Ja kakorna är goda, ska inte köpa dom mer 😀
      Spanskarna gillar ju sött till frukost…
      Röda bär, dom ska jag leta efter i alla fall…
      Kram P ♥

  3. God tidig kväll! LÄser och ser att du har fullt upp med trevligheter runt dig och förstår att du har dte bra. Men visst har dte varit varmt, Alltför hett för att jag ska trivas. Vill ju gärna göra saker och i värmen är det inte så enkelt.
    Skönt med regn och hoppas det kommer rejält.

    Vi har fint väder i Stockholm med skön sensommarvärme så det blir många och långa promenader och trevliga luncher med vänner.

    Önskar dig fortsatt fina dagar.
    Kram!

    • God tidig morgon Ditte!
      Ja det har varit så bra med sällskap och roligt har vi haft.
      Nu regnar det fortfarande och är bara 21 gr…sååå skönt!!
      Värre är det att gå på trottoarerna, halt kan det bli på dom röda. Sandalerna har badat 😀 ..Hoppas jag har några mer skor med mig 😀 Får leta.
      Kram P ♥

  4. Härligt med regn och i Torre vet man att det följs av sol. Maken tränade petanga när första regnskuren kom i går förmiddag. Här i Stockholm är det molnigt, får se om det kommer några droppar-gäsparväder.
    Ha en härlig dag.

    • Hej Kulramen!
      Ja helt underbart och svalt!! 21 gr i augusti har jag nog inte varit med om…ja det stiger väl ett tag till.
      Tack detsamma! Kram P ♥

  5. Regn – så härligt! Ja, åtminstone om det inte varar i veckor i sträck… 🙂

    Lampor… Nästa gång ska vi nog också fråga Patrik – har ju en hel samling i felköpslådan i garaget. Vissa saker VAR faktiskt bättre förr. Som det där med glödlampor. Stor eller liten fot och bara några watt-antal att välja mellan 🙂

    • Hej Ama!
      Ja det är helt fantastiskt…21 grader och regnar fortfarande i dag…Vilken luft det blev! Hör hur bilarna planar sig fram i korset San P/Apolo…Dom kör för fort tycker jag, är ju vattensamlingar.

      Ja Patrik verkar veta vad det handlar om 🙂
      Fattar inte för jag har köpt fel och jag vill ha BRA ljus, 60W…vad
      heter det då? Få se vad han hittar på!
      Kram och ha en fortsatt bra resa! P ♥

  6. God fm P
    Så härligt med regn , och i dagarna 2 ? Hoppas det gör lite nytta i trädgårdarna. Så fint att du har så fina vänner där nere och att allt går framåt. Om 3 v sitter jag på takterassen och njuter hoppas jag om resan går bra ner. Hoppas min lilla trädgård i La Marina oxså fått lite av regnet så mina växter får vakna till . Inget slår ju regnvatten. Ha en fortsatt bra vecka
    Kramiz M

    • Hej Mariana!
      Ja det är ljuvligt med regnet…så fin luft…OK, jag har ju mycket trafik utanför men jag har balkongdörren öppen och AC:n behövs inte. Just nu kl 12 är det bara 22 gr.
      Ja bra för växterna!! Så himla torrt som det varit.
      Tack! Kram P ♥

  7. Hej P!
    Ja men vilket regnväder det blev efter jag åkte hem. Säkert välbehövligt. Har kanske inte slutat än, om inte så slutar det väl snart och solen visar sig igen. Förhoppningsvis med något dämpad temperatur mot senaste veckan 🙂
    Så trevligt med alla mat- och fikastunder med dig och framför allt stort tack för dina insatser vid AC-installationen hos oss 😀 Språkinsatser och snabbutryckningar, bland annat! Värdefullt!
    Fint med upplysning i hemmet, underbart med kunniga goda vänner ♥
    Lev väl och ha det så bra!
    Abrazo!

    • Hej Bittis!
      Ja det skulle du ha upplevt…vilken fin luft nu och bara 22 gr. Man vet ju att snart är det sol igen och 30…
      Vadade hem i går kväll och nu får jag ta gympadojor när jag går ut 🙂 Hoppas jag har dom med. Sjöar på gatorna som vanligt.
      Var på Sunset Beach och den godaste maten man ätit på lääänge. Godaste revbensspjällen jag någonsin smakat…Föll liksom sönder, så möra. Marita åt dom.Vilken klass på den och efterrätterna!!! Wow!! Teddy tog lamm och var lyrisk. Jag fiskgryta.
      Fattades lite potatis tyckte jag men annars var den perfekt.
      Dyrt men man “får vad man betalar för” säger ju alla numera.
      Bokat så vi höll nästan inte på att få bord.

      Äsch jag gjorde ju inget som ingen annan skulle ha gjort…jag fick ju assistans hela tiden av er snällisar! 😀
      Ha det så bra du också!! Kram P ♥

  8. Det var mycket smått och gott du skrivit, P! Mest gott förstås! Roligt att se kändisar på bilder! Oftast blir man bönhörd, fast ite riktigt på det sätt man vill. Jag menar, åskan bad du ju inte om. En riktig regnurladdning fick ni o det var säkert behövligt. Synd bara att du måste vada! Ja, det där med elektriker ja, finns lite mer att önska! Hahaha! Tur att såna som Patrik o andra finns. Tänker inte köpa galletas! Kul att du gillade smakbitarna på Alingui! Men det är bra med lubina också. Lycka till med nya fånen! Snällt av Tedda att ge dig en. Här är det idag “hela sjön stormar”. Bittis är i stan som tur är. Hon hatar när det blåser! Kram till dig!

    • Hej Marga!
      Ja det har varit lite av varje men bara trevligheter. Ja det har regnat hela dagen och nu har jag siestat. Ser att folk har paraplyer fortfarande kl 14.25 fast såg lite solljus. Gör inget. Svalt och mysigt.
      Ja tur att det finns dom som kan (för få här) och andra har annan “ledningskultur” 😀 Jag menar då el osv…Teddy har fixat min nya mobil nu…Det ska väl gå bra 😀 Det tog inte många minuter, Vi satt på Soraya efter Sunset. Han kopierade in kontakter och vet inte vad han gjorde 😀 Fungerar iaf.
      Han är ju mångkunnig den chicon 🙂
      OK, det blåser, inte kul.
      Ha det så bra! Kram P ♥

  9. Hola! Idel kända ansikten! Trevligt! Jakarandaträden är så vackra – men jag klarar inte heller doften. Kul med ny fån! Klarar ju mer grejor utan att bli “varm” och bättre kamera.

    Har varit jätteskönt väder i Estocolmo idag! Dessvärre har jag suttit inne på kontoret under dagen och sedan i en teaterlokal på kvällen. Hoppas att det håller i sig till helgen!

    Kram!

    • Hej Susan!
      Ja kul har det varit. Får depp/dipp-perioder morgon och kväll men dagarna går bra oftast.
      Träden luktar hemskt starkt…behöver inte ens kolla vilken gata jag är på när jag närmar mig träden…Dom som har balkonger alldeles intill…hur har dom det har jag alltid undrat.
      Fånen är superbra, lite otymplig hahaha…men kul att ha.
      Får lära mig mer…Nu känner jag mig som alla andra (normal el onormal välj själv 🙂 ) när jag sitter ute och glor i den…Dock går jag inte och gör det 😀 Lite för mycket trasiga trottoarer 😀
      Ja hoppas ni får fint väder då!
      Kram P ♥

  10. Gokväll Carina!
    Ja det är lite kul faktiskt, bättre sent än aldrig 😀
    Jaså FaceTime 😀 Hm…får kolla det…
    ja det gör vi…förresten var Lex och jag på Jijonenca i kväll…
    Lite vemodigt. Glassen är otroligt god, går inte att jämföra med syntetiska Sirvent.
    Kram P ♥

  11. Hejsan! Kan tänka mig att det är skönt med lite regn… Här regnar det också, men här är det inte skönt. Jag hoppas på bra badväder när vi kommer ner, det är anledningen till att vi åker lite tidigare i år.
    Ha det bra
    Kram

    • Hej Jeanette!
      Ja det är toppen att det kom regn, luften var så klibbig och tung…
      Kom lite i morse med men nu ska det bli sol på em.
      Ja badväder kan du lita på att det blir, det är ett som iaf är säkert 😀
      Kram och hälsa! P ♥

    • Hej Ami!
      Ja men det var så skön luft sen…Några droppar så sent som vi 13-tiden inne i centrum i dag men nu kanske det blir uppehåll.
      Ingen “ko på isen” ang lamporna…jag ser ju bra i badrummet nu 😀
      Kram P ♥

  12. Du fick liksom åskan på köpet då. Om det är åska med i bilden så regnar det mer och kraftigare har jag hört. Så då du bad om mycket regn så var det tvunget att det skulle bli åska också.
    Men, jag är som du, tycker inte om åska, blixt och dunder.
    Vi har haft ett rejält regnväder här som nu verkar ha dragit förbi. Kunde innehålla åska, sas det, men jag har inte hört något.
    Bra att ni fick regn så kanske det blir lite svalare i luften också.
    Detta med det tekniska, mobiler och så´nt är jag inget vidare på, men jag har ju också hjälp att tillgå.
    Härliga bilder.
    Ha det så bra det går och varm kram från mig.

    • Hej Wiolettan!
      Ja åska…i lgh.hus är jag inte rädd men man har ju bott i villor…En tomt med 75 tallar på och på en höjd. Det var hemskt. En tall klövs och ramlade…Sen ett dike “grävdes” utmed 100 meter metallstaket…hu. Tur att den föll åt rätt håll. Vi flyttade ganska fort, gröna vågen tog slut 😀
      Nu har ordningen återställts här nere, sol och skyigt och varmt…Bra för semesterfirarna…
      Teknisk…ja troligen inte men kan lära mig ännu…har haft expertis i form av systersonen…annars hade jag väl lagt av 😀
      Tålamod…lika med inget. Kan en del nu i alla fall på det stora nya vidundret…För stor för att ha i fickan…
      Tack kära du! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *