Månd 4 sept, sol 31 gr ◄☼♥♥☼►

Hej!

Det är alldeles för varmt igen…vidrigt hett, knappt nån vind. Går inte ut. AC på. Trist, Alla har åkt hem, saknar Syrris nåt fruktansvärt. Undrar hela tiden var för det blev som det blev. Filmen spelas upp för mig där hon låg. Bilden börjar bli suddigare, detaljer kommer jag inte i håg. Ja det är bara att stå ut…finns inte nåt mer att göra. Ska börja en serie om Meningen med livet på SVT…hoppas jag kan se den…Intervjuer av speciella personer. Det är ju så klart författare och filosofer m fl…Mitt barnbarn (11 år) frågade ju “Du som levt så länge, vet du vad meníngen med livet är”…Jag hade så klart inget svar.
Få se vad dom i programmet säger…Dom som tror på ett liv efter detta anser väl att detta liv är en förberedelse…

Ja för att återgå till nuet…Teddy och Marita har åkt hem. Vi gick sista kvällen till Jijonenca och slukade varsin glass…jag hade ju skrytit om dom…Jag tog en Benidorm igen…Hann inte få upp kameran innan dom var slut. Innan hade dom ätit på Aché de Greta som ligger strax innan på San Pascualgatan…Teddy var supernöjd…Marita tyckte laxen var lite torr men annars så var allt bra och personalen supertrevliga. Peter och Janette har ätit menylunch där och var verkligen nöjda sa dom sist dom var här.
*************************************************************************************************
Träffade Lex på Torreoro en dag och han ville gå till bibloteket…varmt sa jag men han vill läsa nåt om aktier i en tidning. “Du har internet” sa jag…”Kan inte” sa han…OK vi gick dit. Knäpptyst i lässalarna…mina sandaler knarrade…och hans också…skämdes 🙂


Sen gick vi ner till paseon genom El mercadillo… Kolla om det fanns nån funda, alltså fodral till min stora mobil. Jodå, massor. Hittade en som passade med en uggla på…passande tänkte jag. Klok alltså 🙂 Stenblock på gatan som inkörsskydd…

5E kostade den…

Ja så satte vi oss i soffor vid Keeper…skönt att få vila i värmen. Det blev länge.
Servitörerna verkar lite oengagerade…frågade tre ggr vad vi hade beställt…inkastning av folk var viktigare…OK, vi hade bra utsikt och titta på folk är alltid kul. Hombre del Mar vakade som vanligt.

I går träffade jag äntligen Elena, dottersonen på 6 år hade åkt hem efter 2 månader…Ja vem skulle orka med en vild 6-åring så länge? Hans mor kom och hämtade honom. Dom bor ju i Moldavien. Ett litet land mellan Rumänien och Ukraina. Hon var kvar i två veckor. Åkte i söndags. Får byta flyg i Barcelona. Elena har gått ner 4 kg 😀 Nu ska hon vila upp sig. Vi tog en fika på ShangriLa. Roligt att höra hur det gått…Jobbigt förstås, Elena är ju pensionär och inte ung längre. Men gullig är han lille Iván 🙂 Kanske hon måste åka till Moldavien i mitten på månaden då dottern har ett jobb i Österrike på 2 veckor. Ingen barnvakt.
***************************************************************************************************
I alla fall så upptäckte jag att jag hade tappat nycklarna till lghetsdörren när jag gick ut.
Som tur är hade jag delat på port-och dörrnycklarna. Nån gång ska ju vara den första.
Elena var med och när hon gick så hittade hon etuiet…ett tygfodral på gatan – tomt…
Varför tar man nycklar som man inte vet vart dom går?
OK, jag låste även draglåset med att även låsa sprinten…i fall. Måste göra nya nycklar i morgon.
Här är Elena när hon letade på gatan efter att ha hittat fodralet när hon gick…Hon letade under bilarna…Snällare finns inte!! ¡Gracias la guapa!

I morgon kommer Cata och hälsar på…lite ärenden och körsång på onsdag. Roligt att se henne igen! ¡Bienvenida chica! Hittade en bild – ja jag håller på att inventera mina kameraminnen och ett par CD:n och hittar otroligt gamla foton. Kul men radera många måste jag då de är 5 lika av varje…Blev nåt fel på första årens bloggar… man får ont i handen av att radera 1000-tals 😀 Men jag måste ju ha in lite bilder i den här datorn också.
Cata för 7 år sen på bilden! Vad tiden går…Detta torn i La Mata är under renovering, håller på att ramla i havet men firman har visst hoppat av…Ovanligt 🙂

¡Hasta la vista! P ♥♥

32 reaktion på “Månd 4 sept, sol 31 gr ◄☼♥♥☼►

 1. Hej Preciosa!
  Så trist att dina vänner har rest hem. Hoppas du snart får lite sällskap igen. Jag ska åka till Torrevieja på lördag och hoppas på lite svalare väder. Må så gott!
  Kram

  • Hej Agneta!
   Ja men dom måste ju jobba…Det kommer fler ner denna vecka.
   På torsdag kommer 2 av mina äldsta vänner…Anita och Lotta. Det är Anitas lgh jag bor i. Dom bor i Anitas studio som hon köpte av min syster (första hon hade) eftersom det inte gått att bo i “min” förrän nu. Dom trivs så bra där 😀 Pool finns också och centralt, 10 min från mig.
   Svalare väder önskar jag verkligen…- 25-26 gr kan vara bra 😀
   Kram P ♥♥

 2. Läste någonstans att försäkringsbolagen ofta står för kostnaden för att byta ut låsen i dörrarna, billigare än att stå för kostnaden vid ett inbrott. Så om du har tappat bort en hemnyckel kanske det kan vara värt att kolla upp det.

  Vänner som hjälper till när de krisar, hjälper till att leta nycklar och allt, det är guld värt det!

  Hua, måste ta och rensa foton jag också, har mycket som är rent skräp som måste bort för det börjar bli fullt.

  • Hej Emma!
   Det var ju intressant 🙂 Nu tror jag ju inte att nån vet vart dom går. Har ju inte nåt namn på dom eller adress, då är man ju korkad 😀
   Hittades dom på gatan vilket det måste vara så vet dom ju inte vilket hus – och portnycklarna var ju inte med så in och prova lär vara svårt…Men man vet inte så lite osäkert känns det i alla fall… Behöver ju i så fall bara byta ett lås på dörren…Få se hur jag gör.
   I natt var det lugnt 😀
   Ja Elena är guld värd, alltid så hjälpsam! Fantastisk människa!
   Städade åt kommunens gamla i 15 år. Ja dom som fick, sjuka alltså och som inte hade eller hade knapp pension. Ofta hade hon 6 bostäder om dagen…
   Ja rensa foton har jag nu suttit med så jag fått ont i handleden…
   men har säkert mer än hälften kvar…sen har jag några minnen kvar som inte är inmatade 😀 …Men jag vill ha in dom i denna dator också men ser ju efteråt vilka jag vill ha kvar 🙂 Svårt innan eftersom dom är i olika storlekar av samma foto och jag vill ha bara en. Muy complicado 🙁
   Kram P ♥♥

 3. Vi är stammisar på Gretas, precis som du skriver, god mat och hyfsad bra service.Jag ringer dig en dag så vi kan ta en fika.

 4. Hej Irene!
  Vill bara höra hur du har det och hur du mår! Har tänkt så mycket på dig och allt sorgligt du har varit med om. Vet ju att sorg tar väldigt lång tid och man glömmer ju aldrig, men den kan bli lättare att hantera med tiden. Här är allt bra med oss , vi ska åka till Torre 24/9 om det inte är strejk i Allicante, såg att den dagen var uttagen på listan. Hoppas det löser sig, är ju en tid kvar innan dess. Denna gången stannar vi tills 22/11. Hoppas du är kvar så vi kan ses någon gång. Skulle vara trevligt med en “gofika” på ett trevligt ställe. Har hört att det är väldigt varm där nere, men det går väl mot behagligare temperaturer hoppas jag. Ha det nu så gott och sköt om dig! Hälsningar och kramar från mig och Göran.

  • Hej Britt-Marie!
   Tack för att du bryr dig ♥ Ja det är jobbigare nu helt plötsligt. Vill inte hamna i en depression men har jag bara snällisar att få träffa så går det bättre. Nu blev det tomt ett par dagar och det är tydligen inte bra. I dag kommer Cata iaf och på torsdag Anita och Lotta.
   Ja hoppas det löser sig med strejken, dom har ju nu fått hyfsat bud med bra höjning av lönen som stått still sen 2010. Bedrövligt att dom inte får normala löner med spanska mått mätt. Inget kul jobb heller tycker jag…
   Ja hoppas vi ses när ni kommer!! Skulle vara roligt!
   Ja det är för varmt nu men blir så klart svalare.
   Kram och hälsa Göran!! P ♥♥

 5. Hej

  Kul telefonfodral du hittade. Man vill ju skydda skärmen från stötar.
  Blir avis på värmen ni har därnere här känns det som höst.

  Håller på att leta centralt boende till vår resa den 25 nov. Svårt med väderstrecken man vill ju ha sol vid den tiden på året. Har kollat Hotell Marina nere vid hamnen. Någonstand har jag läst/hört att det ska vara lite sunkit, kommer inte ihåg. Ser ju fint ut på bilderna, Har du ngn åsikt om hotellet? Har även kollat Fresno, jättefint men har man sol på balkongen? Vill hyra lgh och kontoret på Mas Amigos har stängt på helgen och nycklar hämtas på hotel Masa, inget hyresalternativ denna resan. Tips mottages tacksamt:)

  Ha det så gott i värmen

 6. Läckert fodral! Jag gillar såna där ugglegrejer 🙂

  Dumt att tappa nycklarna… Vem tar väl såna som man bara hittar sådär? Som tur är så är det inte alltför dyrt att byta lås. Har behövt göra det när det vi hade började krångla. Ville liksom inte riskera att inte komma in i lägenheten…

  Fia är ju ofta på biblioteket – hon måste ha icke-knarrande skor… 😀
  Kram på dig!

  • Hej Ama!
   Ja finfint fodral 🙂
   Ja dumt att tappa nycklar men första ggn i mitt långa liv 🙁
   Ingen vet ju vart dom går så jag byter inte lås. Portnycklarna var ju inte med.
   Ja Fia har nog flipflop 😀 Visste inte att våra knarrade förrän vi kom in…det är ju så livligt på stan 😀
   Kram! P ♥♥

 7. Varmt är det har jag förstått, men skönt då att ha ac och inte gå ut förrän på kvällen.
  Jag förstår att du saknar Ingrid, homn har alltid funnits där och det blir ju ett enormt tomrum nu. Men hon är med dig i det du gör och i dina tankar.
  Visst är det lättsammare när du har sällskap och tiden går ju mycket fortare då.
  Många tankar och kramar

 8. Hej Ditte!
  Ja för varmt…inte orkar man gå långt. Vädersajterna ljuger…Det står nu från i morgon 26,27,27,31 och 27…men i dag var det över 30 fast det stod 28 😀
  Utan AC skulle jag inte kunna vara här. OK, det bliiir svalare snart…

  Ja det är så tomt, hon fanns ju alltid här och hon trivdes ju så bra…hade planer. Så j-a orättvist det är. Vi får väl veta vad obduktionen säger när spanska kvarnarna malt klart…Man får stå ut men i bland är det bara för tungt.
  Kram P ♥♥

 9. Hola!
  Finns många bra dokumentärer på SVT play och tror att många kan ses även i Spanien. Brukar titta på La terraza i sommarstugan. 😀 Senast här hemma såg jag “Aldrig backa” om tre unga tjejer (tre avsnitt) som blir gravida och bestämmer sig för att bli drogfria. Man får följa dem via KRIS. Toppenbra! Finns många andra bra av Tom Alandh bl.a. “Muck men sen då Kenneth Viken”. Kan också tipsa om “Det blå huset” och den underbara berättelsen om bloggerskan Dagny “Livet börjar vid 100”.

  Trist när kompisar åker. Är man ensam börjar man grubbla mer – är väl en del av bearbetningen men man får inte fastna där. Viktigt med positiva avbrott som ger ny energi och andhämtning. Men som du skrev så kommer ju flera ner redan den här veckan! Jag har bokat resa ner och även hem nu. J ska ju som sagt åka bil ner.

  När nån kommer med knarrande skor brukar man ju säga att de inte är betalda – eller är det bara i Värmland? 🤔 Granntanten hade ett par zapatillas i somras som lät som två ranas! 😂 Vi och hon skrattade hejdlöst varje gång hon gick förbi från poolen och hennes akrobatiska, smygande gångstil blev bara värre och värre. 😂

  Har idag fördjupat mig i kemi på forskningsnivå (för jobbets räkning). Vissa dagar på jobbet är mer utmanande än andra! 😀

  Kram! ❤️

 10. Hej Susan!
  Jo jag vet att Syrris tittade på SVT i vissa fall. Jag har ju mest haft spansk TV på och sv nyheter på datorn. Ska kolla.
  Det blir bra att det kommer fler av mina kamrater ner nu. Ensam så grubblas det mer. Jag är mer deppad nu men det tillhör när det blir mer tyst har man ju läst om.
  Kul att ni kommer ner och med den fina pärlan…

  Jo det där med obetalda skor har jag hört också 😀 Granntanten din lät som grodor varje steg hahaha….
  Kemi…ja det har aldrig varit min grej 😀 Heller…
  Kram P ♥♥

 11. Så bra att du hittade rätt fodral, dvs don efter person 😀 Ugglan förstås!
  Min lax på Aché de Greta var också lite torr, men i övrigt var allt jättebra, inkl personal.
  Mysigt att sitta på första parkett på Keeper och njuta, även om det är varmt. Fläktade kanske från havet.
  Ja tänk så många varför det finns som vi kanske heller aldrig får svar på. Inte så konstigt att det nu känns tomt, ensamt, ovant och konstigt. Speciellt nu när T och M inte längre är kvar. Du har ju ändå en sund inställning till hela situationen. Men snart kommer det väl ner lite mer bekanta. Mindre tid för grubblerier då. Trevligt att du får träffa Cata idag 😀 Hälsa!
  Här börjar det nu på å kännas höstlikt och lite småkyligt, får försöka suggerera fram värmen som ni har i Torre!
  Kram!

  • Tack Bittis!
   Konstigt att dom inte kan göra lax bra där, kan ju t.o.m jag…Övrig mat ska vara jättebra.
   Jo vi hade det bra på Keeper…lite vind där och sköna soffor.
   Ja det är så ledsamt och just nu är det värre. Går väl upp och ner men vill inte fastna nere i avgrunden som det känns mellan varven. Värst är det när jag vill diskutera nåt som vi alltid gjorde när det händer saker vad det än är – kan vara nåt jag eller hon läst tex eller sett – och jag upptäcker att det inte går…Hon var ju så klok och hade oftast bra lösning på det mesta. OK oense var vi så klart men bara nån timme, som längst en dag el två kanske 😀
   Ja i går och i dag har Cata varit här. Trevligt, fick laga mat åt henne, det var inte i går det…däremot har hon lagat sina spanska rätter och bjudit Ignacio och mig på ett antal ggr. I em åker hon. I morgon kommer Lotta och Anita. Känns bra!
   Snart kommer ni också ner…ser jag framemot!
   Kram P ♥♥

 12. Roligt med bild på biblioteket utvändigt och även invändigt med Lex sittandes där! Liksom ny typ av bild! Ditt ugglefodral är toppen. Gillar det verkligen. Klart du skulle ha klok som en uggla! Otur med nycklarna. Sånt händer, men det var ju fantastiskt att Elena hittade det trots att nån annan hade hunnit före. Rart av henne att leta. Idag onsdag kommer Cata. I alla fall roligt en dag. Imorgon kanske nåt annat trevligt. Ska du se på “Meningen med livet” ikväll? Det finns väl inte en och samma mening för alla, men vi kan göra oss en mening. Ett verkligt diskussionsstoff. Åt för mycket god müsli till filen, så nu håller jag på att somna. Eländes elände! Tänkte dra lite spanska, så jag göre mig icke besvär. El otóno esta llegado. Kramar! Spar nån Benidorm till mig!

  • Hej Marga!
   Ja kul bilder. Bibblan är fin i Torre…
   Ja klart jag ska ha ett una funda 🙂 med en búho på 🙂
   Elena är så snäll, genuin generös människa är hon. Ställer alltid upp vad det än är.
   Cata har varit här sen i går. Massa ärenden och nu ännu ett sen åker hon…Men hon är ju inte så långt borta 🙁 11 mil, 1 timme och 20 min med bil. Cirka – enl kartan.
   Nu har hon fått nycklar till mig och Elena har också…Cata kan ju båda språken och Elena spanska och båda känner Ignacio. Och båda har mobilnr till Cata och Ignacio.
   Man blir ju lite nojig, allt kan ju hända som bekant. Dom nycklar till några kamrater som jag har kommer dom ju åt i så fall om nåt uppstår i deras bostäder eller annat.
   Ja bra att vara förutseende och ordningssam…inte heller tappa nycklar. Gjort nya nu, är säker på att ingen vet vart nycklarna gick…Inga portnycklar var ju med.
   “Dom” skulle väl ha skyndat sig in till mig innan jag bytt lås som “dom” väl i så fall trodde…nu har det gått flera dygn.

   OK, ska se om jag kan se programmet, är säkert intressanta personer med som har lite bakom pannbenet. Ingen Kim precis…ja han som har missiler han leker med.
   Får man rätta spanskan? Borde vara “otoño ha llegado” eller “otoño está llegando”.Jag frågade Cata förstås då jag blev osäker…Hösten har kommit eller då – hösten (håller på att) komma, eller är på G…
   Vad säger du. Du är så duktig alltså som jobbar på med spanskan!!!
   Kram P ♥♥

 13. Hej P!
  Ja, nu är det verkligen varmt här nere. Kom ju regn och åska bara för en stund sen, men nu skiner solen igen.
  Jag gillar också ditt mobilfodral. Ska nog också gå ner till fasta marknaden en dag och se om jag hittar ett nytt!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja det var bara 25 gr just då men när jag gick ut så var det nära 30…Men nu kl 15 är det konstiga gråvita moln…Få se om det kommer att åska mer.
   På fasta marknaden verkar den gubbe jag handlade av ha flest till alla modeller…vi kollade andra men dyrare och mindre utbud…
   Han finns på vänster sida från piren sett 🙂
   Kram P ♥

 14. Vilken värme. Den skulle jag inte tycka om, jag som tycker att det är för varmt vid 24 plusgrader. Kanske om jag slipper att gå utan kan sitta stilla i skuggan och bara vara.
  Jag har inte sett serien “meningen med livet”. Jag tror ju på Gud och ett liv efter detta och då blir de lite så att man tror att man finns till för att hjälpa andra och vara till glädje och nytta, kanske som du skriver, förberedelse.
  Men att förstå varför vi måste gå igenom vissa svåra, nästan oöverkomliga händelser, det kan jag inte svara på och inte heller förstå, men hoppas att få ett svar någon gång.
  Jag önskar så att jag kunde hjälpa dig på något sätt, men inser min litenhet. Att mista sin tvillingsyster så där abrupt, kan nog ingen sätta sin in i hur det känns och är. Är så glad att du har dina vänner som du kan träffa och bolla tankar och känslor med, för det är ett måste i din situation.
  Härliga bilder, vackra, roligt att få se dom.
  Så jobbigt detta med nyckeln, nog bra att du i alla fall ser till att låset blir utbytt.
  Varma tankar till dig och kramar.

 15. Hej Wiolettan!
  Ja det är absolut för varmt…för bad- och solfolk är det väl bra 🙂
  Jag såg bara ett program i går med Stefan Einhorn…läkare och professor och jude. Tyckte väl att det var småtråkigt…Han har ju skrivit om att vara snäll i en bok…Hjälper inte vad jag kan förstå…Ska se om programmet för just då var jag lite splittrad 🙂
  Ja som du säger så får många lida enormt…utan egen förskyllan…Finns bara ett “varför” 🙁 Mina föräldrar var pingstvänner. (Far dog när vi var 5 mån). Ingen påverkan gjordes på oss däremot var jag rädd för “en person” i församlingen som vi träffade nån enstaka gång när vi följde med och det påverkade mig…
  Han åkte sedermera in i fängelse många år senare och jag förstår varför…
  Ja sånt påverkar en i vilken riktning man tar..
  Ja jag har mist min absolut närmaste vän, tungt och tomt och i bland outhärdligt…men måste ju gå. Poco a poco som man säger här…lite i taget.
  Nu ska jag gå och träffa två små gulliga “gummor” som kommer med flygbussen snart! Ska bli så roligt! Ja den ena är äldre än jag och den andra yngre 😀 9 dagar är dom här. Glad är jag! 17 år sen – mitt första år i Torre lärde jag känna den ena och sen kom hennes väninna ner och har följt med i alla år.
  Varma kramar till kloka du!! P ♥♥

  • Hej Anita!
   Ja det låter hoppfullt om du förstår vad jag menar 🙂
   Jo jag är säkert kvar här…Ja säkert är ju inget numera men jag har “ambitionen” att vara här så vi kan ses! Kul!!
   Håller på med ett nytt blogginlägg som blir klart i kväll…blev lite glest 🙂
   Karmar till er!! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *