Fred 15 sept, molnigt 27 gr ♥♥♥

¡Buenos días!

“En fin” så har det blivit svalare. Tycker det har varit rätt jobbigt för att inte prata om vad elfakturan kommer att gå på…Kört mycket AC ändå bor jag i norrläge men det har ju inte så stor betydelse när luften är varm och fuktig. Och öppet är ju ingen idé…avgaser och mygg. Men – nu har jag lyckats sätta upp ett myggnät för balkongdörren så när el tráfico glesnar…ja det händer…så kan jag ha öppet. Lite ljus i mitt mörker som annars är påtagligt fortfarande givetvis. AC av alltså. Nu var det bara 25 gr ute. Och det ska gå ner till normala grader för årstiden vad jag ser på sajterna…ojalá…Hoppas, hoppas.
***************************************************************************************************
Jag hade som tur är kvar ett nytt nät från barnavd på Jysk…rosa med prinsesskronor 😀 Inte för att det gillas utan för att nätet är så mjukt 🙂 Klippte bort ringen (taknät). Magneter gick inte för karmarna är av aluminium men hade en bred kardborrtejp och så var det klart…Längden var bra för jag hade ingen sax som funkade på nätet…Ja jag hade jobb att få bort ringen med nagelsax 😀 Men envis som vanligt.

OK, ja två ljuspunkter har varit nere hela veckan. Anita och Lotta. Väldigt trevligt med våra fikastunder. Tack tjejer och ha en bra resa i morgon!! ♥♥♥
Jag orkade inte gå ut i kväll men på dagen var vi på Los Amigos och Lex var där och så kom Pia och Benke och förgyllde samvaron. Riktigt kul var det! Tack till er också!! ♥♥
Det blev ingen mer glass…jag hittade en ny svingod kaka på Mercadona…Synd att jag har så bra syn 😀 Lagom stor att ta med ut istf dom stora bakverken dom alltid har på barer och caféer. No grande, no pequeño, entonces perfecto. Ja det är detaljerna som gör livet soligt…Visst jag skulle ju inte äta sånt…så var det visst? OK, billigare blir det.

Det börjar bli fullt i “mitt” hus. Nu har det köpts av belgier, ryssar, svenskar, spanjorer. Och i dag kom en tjej som var bulgar och lånade terrassnyckeln och hade köpt…ja jag frågar så klart. Och lustigast av allt – när vi A och L och jag stod vid porten så lastades det in möbler, madrasser och allt möjligt…allt nytt. Så säger en kille på svenska nåt och då så frågade jag om han köpt här…ja sa han men på spekulation. Han hade redan 6 st tror jag, köper banklgh billigt och fixar i ordning. Han hade köpt aticon som dom fick skära sig in i en gång…

Trevlig kille av kroatisk börd…ja jag frågade eftersom han hade bruna ögon…trodde han var spansk…kom på att jag har inte heller blå hahaha…OK, jag frågade bara om han var spansk och folk tar aldrig illa upp. Man gör inte det här, det är så många nationaliteter så man reagerar inte. Han bjöd upp oss att titta. Så fint han gjort…alla vitvaror nya och fin plexiglasvägg vid badkaret. Snyggt. Driftig kille. han erbjöd sig att byta lampa i taket utanför min dörr. Ja jag ser inte att få i nyckeln…Jo jag lyser med mobilen förstås. Han skulle ta itu med admin sa han…speciellt ang porttelefon osv…Hade inte mycket till övers för Sabba-dell 😀 Ja vem har det…iaf bostadsdelen. Jag stavade medvetet fel 🙂
Ja vi får se om det blir ordning här. Läskigt med att ingen kan komma in som behöver det om nån blir sjuk osv…eller brinner tex. Så sa också spanska tanten mittemot som nu dykt upp och vill hyra ut…
Koms det här huset i hågs nedan ? Mycket blackare färger nu…denna bild är från 2013. Baren bredvid har det nog varit två ägare mer sen dess.

Ja jag har äntligen kört in ca 2000 bilder från USB och minneskort…bara valt ut dom jag vill ha in. Många minnen poppade upp…dom sorgliga stängde jag snabbt…Men roligt med inspelningen när Ignacio fyllde 60 på Nando´s då han sjöng med ägaren…Lite knackigt gick det så han som har så fin röst kom inte till sin rätt men kul att se. Det är 4 år sen…2013. Många var vi som firade honom och han hade fått en Valladolid-tröja av Perra 🙂 Favoritlaget 🙂 Här försökte han memorera texten innan Nando tog upp gitarren.
Dagarna går…jag fattar inte att jag står på benen…Syrris och jag sa ett antal ggr i livet att om den ena går bort så vill inte den andra vara kvar heller…Ja så sa vi…men det går fast jag vet inte hur…nån planering finns inte, leva i nuet är vad som gäller…inte tänka bara..Så fort jag inte har nåt annat i huvudet ser jag på TV, mest nyheter och samhällsprogram fast…intresset är på 0. Hatar rasister och svin…Dom vet ínte att livet kan vara kort…ondska ondska…Folk av alla nationaliteter är så trevliga…ja se bara i mitt hus…Vänliga. Visst finns det rötägg överallt men dra för f-n inte alla över en kam.

Kastar mig över korsord innan läggdags så jag inte ska börja tänka för då är det kört. Rätt eller fel vet jag inte.
***************************************************************************************************
Till Marga, den finaste blomman som finns:

Marga skrev nyss ang meningen med livet…Hon hade hittat konfirmationsbibeln där hennes mor skrivit. “Lev till Herrens ära och till medmänniskors glädje”. Det första blir svårt – men jag kan ju bli trevligare och snällare…Ja så får det bli helt enkelt!
Tack Marga ♥

¡Buenas noches a todos! ♥♥♥

26 reaktion på “Fred 15 sept, molnigt 27 gr ♥♥♥

 1. Hola P!
  Skönt att det blivit lite svalare hos dig, för mycket värme kan bli jobbigt. Här har hösten definitivt klampat in, det har regnat mycket en tid. Jag håller på att plocka hem pelargonierna som varit så otroligt fina i år, Du skrev i ett inlägg att de gillar att stå svalt, så de stod tillsammans med Änglatrumpeten på den inglasade balkongen hela vintern. “Ängeln” har blommat om och om igen och nu är det väl 4e gången!
  Få se om jag ska ha den kvar, den blir så himla stor!
  Kul med nya fina grannar som är snälla, det måste kännas bättre att ha folk i huset än när det står tomt!
  Det där med att köpa i enbart spekulationssyfte är väl inte så bra då priserna stiger så mycket att inte spanjorerna har råd att köpa bostad. Då blir det kanske samma som i Barcelona och Mallorca, att de blir förbaskade på alla utlänningar som tar över!
  Förstår den tomhet du känner i ditt bröst men försök följa Margas mammas råd, åtminstonde sista delen… om att bli snällare.. 😉 är det möjligt tro?
  En månad kvar till nedresa…
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja värmen som varit har varit jobbig. Ingen livskvalité blir det.
   Orkar ju inte gå längre sträckor…
   Pelargoner gillar inte sommaren i Spanien. För varmt. Dom ser eländiga ut då. På vintern lever dom upp. Sol vill dom ha men inte hetta.
   Ja det är bra att det kommer grannar i huset…och helst att dom bor lite längre. Risk för korttidsuthyrning kanske…men dom som nu hyr bor lång tid.
   Han som köpt för att sälja gör ett bra jobb som det ser ut och han kan ju inte sälja för dyrt för då köper ingen. Det är jättestort utbud på lgheter i Torre så här är det än ingen risk att det blir så dyrt.

   Ja snällare…iaf kan man ju tänka på vad man säger 😀 Göra folk glada…Ska inte skrika till tanten med hunden här bredvid mer. Han skrämmer ju livet ur en när man går förbi 😀 Jag går numer hem eller ut på andra sidan gatan trots sol där 😀 Snällt va…Hon kan ju inte hjälpa att han skäller eller? Och så matar hon duvor utanför balkongen. Det gillar jag inte. Men ska inte säja bruja mer 😀
   Nedräkning börjar alltså. Kul! Kram P ♥

 2. Godmorgon

  Håller med Anita som skrev innan att för mycket värme är jobbigt särskilt luftfuktigheten. Här ser man en nästan blå himmel och vi har +9. Igår hade vi världens skyfall med åska här. Översvämmning nere i city.
  Ska packa för en resa ner till Malmö för att hälsa på Dicks vän. Åker om en stund.

  Ha en bra helg:)

  • Hej Lotta!
   Ja det är hemskt jobbigt men man kan ju välja att inte vara här i juli-sept 😀 I år ville jag åka av vissa skäl.
   OK, ingen kul resa men nödvändig antar jag.
   Har ni bestämt den andra i fall M frågar?
   Kram P ♥

 3. Skönt att det kommer så många vänliga människor in i ditt hus nu. Det verkar kunna ordna upp sig till det bästa det där 🙂

  Fint myggnät – duktigt fixat! Här har vi inte märkt av några mygg ännu (peppar, peppar…) trots att det är fönster på vid gavel som gäller nu.

  Anders sitter just nu och sliter med drygt 6000 bilder från vår resa. Jag fotar (mest) och han sorterar, raderar och arkiverar. Lite att bita i där… Det är ju bilder från tre kameror och två telefoner (fem enheter alltså) (Haha! Du kan nog räkna va, onödig upplysning den där förra 😉 ).

  Jag tycker nog att det är bra varmt fortfarande, men jag slapp ju den värsta värmen eftersom vi inte var här då.

  Ha en härlig lördag!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja jag tror det kan bli bra bara dom fixar en comunidad också så folk betalar och det blir städning och porteroflyttning. Och fönster i trapphuset längre upp och…rensning av silar på taket och…
   Jag har inte haft nån mygg sen dom 5 betten en kväll men det var 3 ute och 2 inne 😀
   Kanske kommunens sprutning har gett resultat.
   Ja bra att få bildsanering 🙂 Jag får ju göra allt själv…har nu ont i handen eftersom jag använder mus…
   Jo varmt men jämförelsevis…Såg tyvärr en dag med 31 gr framöver…Fy 🙁
   Kram P ♥

 4. Visst är det skönt med lite svalare väder. Idag, lördag har det varit helt perfekt och vi har varit ute och gått långt, 7 km längs havet. Så skönt!

  Fint att ditt hus nu börjar befolkas och hoppas också det kan bli ordning på admin. Väl behövligt! Att köpa en lägenhet i spekulation tror jag nog inte alltid är det bästa för utbudet är ju gigantiskt. Men å andra sidan ligger ju pengarna där dom ligger.

  Ja, att sortera bilder tar sin tid och jag gör det kontinuerligt, nästan var dag, och frågar mig alltid varför jag vill spara en viss bild. Finns många onödiga som sparats och de rensar jag nu bort.
  För att var till glädje för andra tror jag också att en måste vara nöjd med sig själv. I varje fall underlättar det. Tycker det var en jätttefin blomma du skickade till henne.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det har varit bra i dag. 24-25 gr. Iofs har jag bara varit och handlat på Merca i dag. Inga kamrater att gå ut med 😀
   Ja hoppas det blir comunidad nu så det finns pengar att göra det som ska göras. Vi får väl se…
   Jag vet inte hur han tänker ang köpa och reparera och sen sälja…Ja reparera behövs ju inte nåt utan nya vitvaror och möbler.
   Fin blir den i alla fall och har dubbelt så stor balkong högst upp.
   Leo heter han sa han.
   Ja rensa bilder var ju lätt nu när jag körde in i denna Ingrids gamla dator och dom var från 2012 och framåt. Välja och vraka.

   Vara nöjd med sig själv…ja du det har jag nog aldrig varit 😀 Har ju varit obstinat och sagt saker som jag inte skulle sagt och gjort saker som jag inte skulle gjort…tycker jag nu efter 26 juni alltså.
   Ja det gäller ju Syrris alltså. F ö så brukar jag inte ångra mig nåt särskilt…man lär sig och jag står för vad jag tycker även om det är provokativt i andras öron 🙂 Fast inga personangrepp förstås… Men mest snäll 😀 Men nöjd är jag inte…Borde kanske bli det så småningom. Ytligt så kunde ju vikten gå ner så blir jag nöjdare hahahaha…och kanske får något längre liv…
   Kram P ♥♥

 5. Hola P! Bra att det ska bli lite svalare! Tror jag blir rätt nöjd med den värmen. Du är ju genialisk, Jocke! Tänker på nätet. Ja, du ser helt klart alldeles för bra. Kanske ska du börja med att blunda och gå förbi hyllan? Trevligt med folk i huset och trevligt folk dessutom. Bra kille, han från Kroatien! Toppen att han fixar lampan utanför din dörr! 2000 bilder är inte illa. Bra gjort att få in alla. Du kan du! Så roligt att se bilden på Lex 60 år! Skulle ha hört sången också. Du har så rätt, dra inte alla över en kam, vilket det gärna blir. Rötägg finns av alla nationaliteter. Finns väl inte rätt eller fel att lösa korsord innan man somnar. Rekommendationer är, har jag läst, att inte utsätta hjärnan för arbete innan sovdags. Det har säkert du också. Men om den blir arbetslös, då kommer ju de vidriga tankarna och synerna. Man sitter liksom fast. Det bästa, tror jag ändå är, när man är i denna situation , att ta ett litet piller att somna av. Vis av erfarenhet. En dag nån gång kommer du att tänka, hur tog jag mig igenom den svåra tiden och då kommer du inte att veta hur. Det bara gick liksom. Bra att du lever i nuet fullt ut! Kan du bli trevligare och snällare? Ja, mot damen med hunden helt klart och kanske nån annan också. Hahaha! Underbar blombild! Så skir och vacker! Vilken tur att den fanns bland alla dina 2000! Kram kram!

 6. Hej Marga!
  Ja bra grader nu, kan bli lite hopp uppåt men tror nog att böljan är över nu.
  Jocke? Ja geni är jag om du menar la mosquitera 😀 Bra karl reder sig själv….
  Ok, jo synd att han kroaten inte ska bo här…jag känner ju inte honom men han verkar schysst. Bara det inte blir korttidsuthyrning. Förresten vet jag ju inte hur länge jag kan bo….
  Jaså man ska inte utsätta hjärnan för arbete? Min går jämt på sparlåga….
  Piller får jag ta vid sovdags om jag inte ska bryta samman i min ensamhet….Bara jag skulle sy i en knapp i dag så var det färdigt. Såg alla hennes sygrejer …ja hon sydde ju alltid…så vidrigt det var. All ordning på attiraljerna som hon hade….
  Det kommer och går anfallen…dom kommer aldrig att sluta i min livstid är jag säker på.
  Tanten med hunden är av en elak typ…”El es así” sa hon när han vrålskäller i huvudhöjd då hon har balkongen där. “Han är så där”…
  Och så slänger hon ut bröd till äckliga duvor…tur att det är ett hus emellan oss.
  Mandelblommorna är vackrast så dom lägger jag in till särskilt utvalda personer 😀
  Kram P ♥♥

  • Hej Annika!
   Pecanötsgrejen 😀 Kan det vara det där rektangulära flätade wienerbrödet med pecanas utanpå? Supergoda ja!! Frasiga.
   Kan heta Trenza de hojaldre rellena de crema y frutos secos?
   Frutos secos sägs ju om alla nötter som inte är valnötter som kallas nueces…eller hur? Pecananas på den alltså.
   På vårt favofik så finns den ofta men tyvärr slut i bland… 😀
   Kram P ♥

  • Hej Ami!
   Ja nu när man kan ha öppet då det är svalt så är ju myggnät ett måste. Fy att ni blivit bitna, har för mig att ni väl är överkänsliga båda två?
   Kram P ♥♥

 7. Myggen har kalas på mig varje dag, ser snart ut som jag drabbats av spetälska… Köpte ett armband på Farmacia som skulle vara kanon enligt den lilla damen, jag tålde det inte alls, svullnade upp på armen och det luktade f**n. Tack själv för en trevlig pratstund och hälsa damerna ( jag är urbota dålig på namn… ) och du, du hade rätt att kontraktet varade i 12 månader, tur att det “bara” är en kostnad om 20 euro/mån

  • Hej Pia!
   Men fy vad hemskt! Finns ju inget som hjälper här, tro mig. har provat allt. Alsolsprit om man baddar en halvtimme brukar göra att den hemska klådan släpper och sen kommer den inte tillbaka alltid heller…Stänga ute dom måste man och sitta ute med nåt runt ben och fötter är det som gäller…Dom är så giftiga. En del äter histamintabletter som lindrar klådan.
   Ok, jo jag förstår att det är 1 år. Hemma ofta 2 🙁
   Hör av er om Mahou lockar på nåt ställe 😀
   Kram P ♥

 8. Jobbigt med för varmt, tycker jag. Lagom är bäst, sen är lagom olika för olika personer.
  Bra att du fick dit ett myggnät så att du kan ha öppet ibland om det kanske hjälper.
  Härligt att du har vänner som du träffar och umgås med. Det lättar alltid att ha något för händer, så att säga. Något annat att tänka på.
  Jag vet hur det var då min förra man avled så plötsligt. Vi hade varit tillsammans i över 35 år och vad jag än gjorde, var jag än var, så påmindes jag om honom och saknaden tog fart, den ville inte försvinna. Den har inte försvunnit ännu, efter tretton år, jag kommer på mig själv med att tänka på honom varje dag. Sorgen bleknar men saknaden finns.
  Ni som var så nära varandra, kan jag tänka måste vara jättejobbigt och många faser att gå igenom och därför är jag så glad att du har dina vänner som stöd och hjälp.
  Fint med så många olika nationaliteter i ditt hus, det kan berika.
  Att fixa till alla bilder tar tid, Sparas eller inte, det är frågan.
  Bra mening där som stod i konfirmationsbibeln. Jag önskar att jag mer kunde leva efter de orden. Vill så gärna vara till glädje och nytta, den korta tid som jag har på denna jord. Det är det som jag tror är livets verkliga mening.
  Härliga och vackra bilder som du visar. Tack!
  Sköt om dig och var rädd om dig.
  Varm kram!

 9. Hola! Trevligt med “min” strand i “headern” – heter det så? Eller vad säger ni bloggare – omslagsbild kanske? Så heter det iaf på FB. 😉 Tror att jag var med när du fotatde det färgglada huset dvs om det var i februari 2013 (men du har säkert fotat det fler gånger). Hade ju lite ledigt där en sväng och du, jag och Lex var ute och letade bokhylla till mig. Hittade ingenting den dagen men var sedan nere på Antikrisis på Corte Valencianas tillsammans med Ingrid och köpte både garderob och hylla. Ingrid bodde fortfarande på Solskensgatan då.

  Pustar ut i soffan efter alla “intryck” på böljan den blå under det senaste dygnet. Madre mia hur vissa beter sig. 😱 Inte min grej – men det “närmaste” sällskapet var trevligt. 😉

  Tycker att du är fantastiskt stark som kämpar på med vardagen och försöker hitta positiva saker!

  Kram! ❤️

  • Hej Susan!
   Header heter det väl…tror jag…nåt bra ord kan jag inte hitta på 😀
   Sidhuvud…googlade jag fram 🙂
   Ja det var i februari 2013…Så färgglatt var det huset då sen har det blekts 🙂
   Ok, ja jag kommer så klart inte i håg vad vi gjorde då 😀 Bra att ni hittade nåt sen.
   Ja det blev besannat i resan i går 😀 Ja jag vet ju hur det kan bli men det var förr…trodde det blivit något mer “lugnt” 😀 Varför tror jag det hahaha…Närmaste sällskapet? Det måste vara Jörgen 😀

   Nej jag är inte stark…fattar inte att jag klarar av att fortsätta…förvånar mig själv men en människa står nog ut med mer än man tror. Kanske för att jag inte är ung…? Eller för att det är så “nytt” det hemska?
   Kram P ♥♥

 10. Hej Wiolettan!
  Ja det är svalare nu. 25 i dag. Bra men i morgon står det 31 – för en dag 🙂
  Jag förstår precis hur du kände och känner det…35 år är lång tid och har man haft det bra så blir det ju ännu värre. Vi har ju haft kontakt varje dag i stort sett i alla år sen barnsben och som tvilling har man dubbel oro…börda kan man säga.
  Vi är ju inte födda med guldsked precis. Men klart dubbel glädje då och då…men nog mest varit oro. Kanske är olika på personer men i alla fall. Vi har ju varit med om mycket så det skulle räcka till en bok 😀

  Ja jag tycker det är kul med olika folk, vi är i grunden lika och alla jag träffat har varit så vänliga.
  Tror nog att du är till glädje och nytta!!! Det du skriver till mig och andra är ju bara fina saker! Kloka saker!ll I bloggen också…läser den med glädje!
  Tack och tack detsamma! Kram P ♥♥

 11. Så kul att läsa din blogg igen. Har de senaste dagarna inte läst just nåt, har varit så dja fö……..ad för att Transportstyrelsen nu norpat mitt körkort pga ögonskadan jag fick på 80-talet. Har ju kört tusentals mils sen dess utan problem. Ggrrrrrr……….. 🙁 Tar väl ett tag att vänja sig vid det nya livet, som det ju blir. Har ju en underbar syster som alltid ställer upp när de behövs. Såååå fin blomma du förärade henne ♥ Hon är värd den! Åsså när jag tänker efter så är ju detta som en piss i Mississippi när jag jämför med det du gått och går igenom sen den 26 juni. Då är det nästan så att jag skäms. Tycker du kämpar på varenda dag på ett fantastiskt fint sätt, å du hittar alltid små glimtar av ljus mitt i ditt mörka. Starkt av dig, oavsett vad du tycker själv 🙂
  Bra där med nagelsaxen och din envishet 😀 Fint att du kunnat stänga odjuren ute så du får in lite luft nu när den börjat svala sig.
  Ska bli så kul att få träffa dig snart igen! Ser fram emot en eller annan fika
  😀 Ses snart ♥♥
  Kram Bittis

 12. Hej Bittis, skriver snart…min mejl och 100000-tals andra Outlook funkar inte…
  Jag ska gå ut och träffa prominenta personer just nu 😀 Suttit inne hela dagen 🙁
  Hörs/skrivs snart! P ♥♥

  • Tillbaka! Gått hem i mörkret .-) Dålig belysning tidvis…22.00 var jag nog hemma. Är inte rädd för nåt efter 26 juni…
   Transportstyrelsen har vi ju läst om…ja du överklaga och ger dig aldrig!! Dumma dom är…
   Klart det är hemskt när det är orättvist och dom har ju fel!!
   Jag älskar bil och att ha körkort…tyvärr inte kört på länge…När jag vinner ska jag köpa bil.
   Ja du har en snäll Syrris, värd sin vikt i guld 😀
   Skönt med myggnät…om man kunde slippa avgaserna också och oljudet…hör inget på TV…
   Ja det ska bli kul när ni kommer ner!
   Kollat in din Hibiskus…går att rädda 😀 Mer klipp och såpvatten 😛
   Kram P ♥♥

 13. Hola! Nu är vi färdigpackade. Har bara handbagage, det mesta finns ju där. Imorgon kommer vi ner till kära Torrevieja. Ska bli så skönt.!! Vi ses. Kram /Anna-Carin o Krister

  • Hej Anna-Carin och Krister!!
   Kul och ha en bra resa! Hoppas vi ses, behöver lite
   uppdatering om du förstår vad jag menar 🙁
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *