Torsd 1 mars, sol/moln 19 gr ☼♫☼♫☼

Hej!

Ser ut att bli varmare i Torre. På tiden kanske. Här är det vinterväder, snöar och snöar.
Ganska fint att titta på, tur att man inte måste gå ut som alla som jobbar måste. Och barnen som ska ut i kylan.
Läste  precis om en mamma som frusit ihjäl medan barnen klarat sig. Gick tydligen i väg i går kväll från ett asylboende. Hemskt!! Barnen kanske nu föräldralösa i främmande land. Varför var hon tvungen att gå i väg? Ja det får vi kanske reda på. Kunde inte vara kvar av nån hemsk anledning. Grymt liv människor har.
Ja här sitter man i en varm lägenhet och tänker på alla som inte har bostad…alla flyktingar i olika länder om det är kallt och snö. Bor i tält tex…
Inte så här nedan alltså,  varmt och vackert får dom njuta av.

Spanska pensionärerna är på krigsstigen över dåliga pensioner och oron för att det blir ännu sämre.10.000-tals har omringat parlamentet i Madrid och i andra städer förra veckan.
En pensionsreform 2013 gjorde att det inte blev nån inflationsanpassning utan sen får dom bara en liten höjning på 0.25%. Pensionsåldern höjs nu också succesivt till 67 år som den blir år 2027…Alla unga arbetslösa eller jobbar svart får väl ingen pension alls. Man ska ha visst jobbat i 38 år och betalat skatt…Ingen vidare framtid i Spanien för dom unga verkar det som 🙁 Hur ska det gå alltså. Och många utlänningar flyttar ju dit också tex unga skandinaver…Gäller att ha pengar alltså i madrassen 😀
I Sverige har man ju garantipension (8076:- 2017) som lägst och bostadsbidrag med som mest med 5056:-/mån (2018). Kan ju vara hela hyran betald…
Här nedan gympar pensionärer i “Myrparken”. Lex, min väninna Kerstin längst bort i vitt och en okänd spansk tant 🙂
Parken var rätt ny då. Bakom staketet finns det enda kommunala äldreboendet i Torre.

Just nu känner jag mig miserabel, min fot gör ont igen…sitter inte i sjön men trist att inte kunna göra nåt nyttigt 🙁 Undrar om man kan lägga in sig för avmagring utan att vara sjuk? 😀 Ja då blir det ju inte så stor belastning på foten 😀 Om det nu hjälper. Har en svullen knöl på insidan precis ovanför hålfoten. Gick utan dojor några vändor på mitt “stora” golv och det går inte att inte ha stöd under hålfoten. Får skylla mig själv alltså.
Jag var ju nästan bra! Nedan gågata i Torre Centrum:

Det är kallt i norra Spanien också, snöoväder och storm. Myndigheterna befarar att ännu fler fryser ihjäl då dom inte har råd med värmekällor. Särskilt pensionärer och uteliggare. Dessa kalla stenhus är bra på sommaren…
Nedan Hombre del Mar övervakar nedanför piren i Torre:

Och en annan här:

Nu väntar jag på ICA Maxi på leverans, man måste ju tyvärr handla…Snöar inte nu så dom kan väl leverera antar jag. Billigare på eftermiddagen. 89:- istället för 129:- Bra men dom levererar i stora papperskassar och dom får man betala 2:95 st för och då får man för många av dom här särskilt när man begärt bara en frysvara så har den en egen stor kasse 😀 Borde hitta på ett annat system …En låda att tömma kanske?
Europaparken nedan…


Hittat en massa gamla bilder som synes 😀

Ha en bra vecka! Kram P ♥♥

28 reaktion på “Torsd 1 mars, sol/moln 19 gr ☼♫☼♫☼

 1. Visst har vi det bra i Sverige. Utan tvekan. Tittar men både på Spanien och runt om i Europa och världen så är läget ett helt annat. I många länder finns ju inga pensioner alls utan man får ev lägga undan lite om man kan.
  Hemskt med kvinnan från asylboendet som gick iväg. Men man vet ju inte hennes tankar. Så illa!
  Illa också för människor som nu med all kyla fryser ihjäl.

  Så trist att din fot inte ger med sig. Kanske dags att en tant/farbror doktor får ta sig en titt på den.

  Idag ska det ju var vår, men den verkar ha glömt av att komma. Men nu är det i alla fall sol här hemma på Söder. Alltid något.
  Kram och många tankar.

  • Hej Ditte!
   Ja vi har det bra helt klart, många gnäller om tex pensionen men då har man ju inte tjänat in den? Klart den kunde vara högre men många som har garantipension + bostadsbidrag har mer än jag i vissa fall.
   Asylfamiljen…kanske nån var dum mot henne där så hon var tvungen att gå? Fattar ingenting…Stackars människor.
   Min fot…ja jag har ju läkarskräck och framför allt medicinskräck…
   Jag får kurera mig själv…Linda och inte gå på den som sist och gå ner i vikt 😀 Avskyr att det ska vara så svårt 🙁
   Jo vår ska det bli eller hur 😀
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 2. Hej P!
  Så tråkigt att problemet med din fot “går åt fel håll”, inte bra att gå med värk för länge.
  Jag har just köpt vykort o frimärke för att skicka en traditionell hälsning till pappa! Kostar ett frimärke verkligen 1,7 E??? Tycker det var dyrt! Skickade iväg ett kort 15 januari som ännu inte kommit fram!! ( då köpte jag även annat, så jag tänkte inte på vad frimärket kostade)
  1mars, första vårmånaden! Det blir nog vår i år också, även om ni i Sverige nog har svårt att tro det nu! Många hälsningar o kram från clownpensionistan 🙂

  • Hej Camilla!
   Tack ja det är trist…den värker inte i stilla läge, bara när jag går…nog så illa men får vila bort det igen…och banta 😀
   Frimärket verkar dyrt…tycker jag 🙂 Jag googlade på correos och tarifa från Gran C men det var en hel vetenskap men det stod 1.35E…för 20 gr kort/brev…Litar inte på det.
   Köpte du det på posten eller i en estanco?
   Vår ja här är det vit vår och 12 grader 😀
   Kram P ♥♥

   • Hej P!
    Tack för att du googlade o kollade efter priset på mitt frimärket! (Jag köpte det i på en souveniraffär.) Tur att pappa blir gladast när jag ringer honom! 🙂 Kram o var rädd om dig!

    • Undrar om det var ett vanligt frimärke då. Brukar ju bara vara posten och estanco (tobaksaffär) som får sälja…men kanske är annat på Las Canarias… kram 💕

 3. Så tråkigt att ha ont och som Ditte skriver så får du nog halta bort till VC.
  Idag är det lite blåsigt men uppehåll. Det behöver ju regna lite oxså så det blir grönt igen. Gubben spelar golf idag och jag packar och plockar, himmel vad grejor man har 😨 ikväll står gubben för maten och då blir det pizza 😉 Var rädd om dig och gå nu till Dr
  Kramiz från oss
  💕💕💕

 4. Hej Mariana!
  Tack nej jag väntar och ser om det går bort 😀 Och gå ner till VC finns inte på min karta…backar ner hur jag än går 😀 Halt. Få se om jag vilar bort det som sist.
  Ja regn är alltid bra men på Costa Blanca regnar det väl minst i Spanien. Ska vara att Almeríaområdet får minst regn? Öken…
  Ja man har mer grejor än man tror – och behöver 😀
  Kram P ♥♥

 5. Du får nog bita i det sura äpplet och uppsöka doktorn med foten. Sådär kan du ju inte ha det.
  Härliga bilder härifrån stan – hög igenkänningsfaktor 🙂

  Vädret har varit lite labilt här på sistone, men vi har i alla fall inte haft nån snö i år 😉

  Stor KRAM!

  • Hej Ama!
   Näe det vill jag inte för då måste dom ju remittera mig nånstans för på VC finns ju inte ortopedkompetens 😀
   Jag väntar ett tag, lite bättre i dag så jag får väl se.
   Tack jag slumpar fram bilder, jag vet inget om var dom ligger , ingen kategorisering…Har ju ingen assistent 😀
   Hittar lite gamla här och där.
   Nej ni slapp snö, så bra. Här vill jag ha bort den omg.
   Stor kram tillbaka! P ♥♥

 6. Hej Preciosa!
  Vilka fina bilder du lagt in och så skriver du om intressanta saker.
  Hemskt med mamman som promenerade barfota till skogs med sina barn. Hörde en man på radion som sa att han pekade ut riktningen för polisen de gick och ändå så letade de åt hel fel håll. Tolv timmar tog det innan de hittades liggande i snön av polis med hundar som nosat upp dem.
  Apropå europafrimärke så köpte jag ett i veckan. Kostar idag 21 (tjugoenkronor). Det är inte klokt!
  Krya på foten! Om du tar en taxi t.o.r till VC, kanske du får tillbaka en del av utlagda pengar av Försäkringskassan. Jag är tyvärr okunnig om svaret.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack snälla du 😀
   Ja det var ju hemskt med denna tragedi. Stackars barn nu, ingen mamma och skadade.
   12 timmar!! Att flickan levde!!
   Frimärket var dyrt, det var väl svenskt antar jag.
   Tack! Jo jag måste ju ta taxi om jag inte kan gå, och du vet backarna…
   Jag får se men tassen är bättre i dag 😀 Kanske man får ersättning, ska kolla om det blir aktuellt.
   Kram P ♥♥

 7. Javisst var det ett svenskt europafrimärke för 21 kronor. Skickade brev till Österrike.
  Ja, ta taxi vet ja, men det är klart, kolla upp med forsakringskassan.se först.
  Kram!

 8. Ja här hemma (i skogen utanför Örebro) är det också kallt och mycket snö.Vi bor i skogen utan grannar.Den 17 feb lör när vi var i La Mata så ringde vår dotter som var hos oss och passade kattorna.Hon stodb i duschen och tyckte det ringde på dörren…när hon sen kommer ut i köket håller två män att försöka bryta sig in med kofot genom köksfönstret.Hon ringer polis som kommer(50min.snabbt)med hundpatrull och söker av området.Men de hade en bil längre bort och hann att fly.Fy hur det har blivit.Vi har bott här sedan 1990,nu var det första inbrottsförsöket.Otäckt,de försöker fast det lyser i huset och TV: är på.Känns lite otäckt att ge sig av till lägenheten igen.Men man måste.Det är ju tyvärr sämre väder där nere nu mot förr.Kan du tipsa om en bra tapas restaurang i Torrevieja?Ha det bra.Kram till dig.

  • Hej Monika!
   Fy vad otäckt!! Stackars er dotter ! Vad rädd hon måste ha blivit!! Törs hon vara där mer ? Ja det är ju många inbrott. Utländska ligor sägs det…i Torre också tyvärr, läste i går om flera ligor, bl a i Orihuela och La Siesta…
   Ska bli bättre väder väl i Torre. Varmare redan. 19 i dag sa min vän Cata.
   Tapas… jag äter ju inte det så jag kan inte tipsa tyvärr. Kanske nån läser detta och kan föreslå. Vet ju dom som äter det ofta.
   Ama och Ami tex…
   Kram P 💕💕

 9. Hej P!
  Men vilket elände med din fot 🙁 Du kan ju inte gå och ha så ont!
  Hoppas verkligen det ger med sig…annars får du kanske uppsöka apoteket. Finns kanske någon smärtlindrande salva eller någon mot inflammation.
  Ser i kommentaren ovanför att Monika frågar efter en tapasrestaurang…..Ruta al sur som ligger bredvid coffe&tapas är ett bra ställe. Men de flesta spanska “hål i väggen” restaurangerna brukar ju erbjuda bra tapas. Jag tänker på både Genaro och barco vid Mercadona. De har väl också tapas? Ni brukade väl vara där?
  Många krya på kramar från oss!

  • Hej Ami!
   Tack kära du men min fot är ännu bättre dag. Jag får gå med dojor som är upphöjda under hålfoten då går det över. Inte första ggn det här 😀
   Hoppas Monica läser då om tapas. Jo dom vi gick på – Genaro tex har ju egentligen mer små matportioner. Liksom Torreoro. El Barco har bytt ägare så jag vet inget nu om dom.
   Tack och ha det så mysigt hemma nu!
   Kram P 💕💕

  • Monica , det finns ju många, när det är Ruta de la Tapa så skrivs det ju om många restauranger…Kanske du kan googla på det 🙂
   Får kanske upp ett antal barer då.
   Tack ja foten är riktigt bra nu så jag ska vara försiktig…
   Kram P ♥

 10. Hola! Försök ta dig ned till Cityakuten på måndag om foten inte är bättre. Du kan boka tid på nätet tror jag eller köra drop in. Ska du köra drop in är det säkert bättre att åka dit en tisdag. Du får träffa specialist direkt och det kostar som ett vanlig läkarbesök. Står på deras hemsida på morgonen vilka specialister som är tillgängliga samma dag. Har skickat dit sonen några gånger och allt har löst sig på ett kick bl.a. när han hade problem med menisken. Magnetröntgen och remiss till SÖS samma dag och operation inom några veckor. Hade han gått via VC hade det tagit flera år… Vet hur katastrofdåligt det fungerade när jag fick cystan på sköldkörteln t.ex. – och jag har otaliga exempel. Kompetens och arbetsrutiner saknas för annat än att ta lite prover och jämföra resultat med värden i en tabell. Google funkar bättre. 😱

  Ja, nu längtar vi ned till sol och värme! 🌞🇪🇸 Har fullt upp på jobbet på dagarna och knökfullt även på fritiden. Årsmöten, styrelsemöten och extra teaterrep. Och dödsfall, sjukdom och annat elände i min närhet. 😢

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag får ju göra något så småningom om det inte går över men i dag gör det inte ont att gå. Lite ömt om jag trycker på en punkt bara 🙂
   Bra tips det där om dom har specialister. Ja jag har googlat på hur foten ser ut och Åsa sa hur många ben man har i den 😀
   Ja du har fullt upp med både negativa och positiva saker men koppla av bör du göra också!
   Kram P ♥♥

 11. Fina bilder från Torre! I myrparkens gym har jag svettats, gillar bättre de som ligger vid havet. Så fint det var i el Parque de las naciones när flaggorna var där! Hoppas de kommer upp igen😚!
  Ser i kommentarerna att foten är bättre 👍!

  • Hej Fia!
   Javisst är dom fina, hittar lite av varje i mitt arkiv 😀
   Jag har så klart inte provat nåt av gymmen 😛 Bra idé är det
   i alla fall…
   Finns det inga flaggor vid parken? Jag har inte varit där på länge.
   Tack ja foten är hyfsat bra nu – igen..Få se om det håller för en promenad när det blir barmark. Innan dess törs jag inte gå 🙂
   Kram P ♥♥

 12. Hola P!
  Skönt att foten är bättre! Det är jobbigt när fötterna krånglar, det blir så påtagligt när man ska ta sig nånstans. Den stackars kvinnan barfota i snön… vad för hemskt fick henne att ge sig ut…? Vi har det bra i Sverige, men vädret?! Långa perioder med ishalka och livsfarlig kyla. Inte undra på att man vill fly till varma, soliga Torre.
  Vi åker ner den 7/4, Simone och jag. Velo kommer den10:e, när han blir avlöst. Ska bli så skönt. Då har vi renoverat köket och fått nya ytterdörrar i aluminium. Trämasken hade ju ätit upp dörrposten i köket, var bara kex kvar…
  Så fina bilder du lägger ut på på Torre och härligt med lite tapastips i kommentarerna!
  Stor kram från
  Velo och mig! <33

  • Hej Carin!
   Ja tassen är riktigt bra nu tack…Hoppas den håller sig så 😀
   Kvinnan med barnen…ja vem vet! Ingen har sagt nåt om att hon kanske var rädd och stack från boendet?
   Jo jobbigt med vinter…men snart så…
   OK, ja så härligt att få åka ner! Och kul med nytt kök mm mm. Trämask…fy då!
   Tack ha det så bra och hälsa Velo!
   Kram P ♥♥

 13. Hej P! Nu har det blivit riktigt varmt här, idag 25*!!! Det är jätteroligt med Carnevalen, olika evenemang varje kväll. Ikväll är det senior karnevalsdrottningar som ska presenteras..? Så snart går vi bort till carnevals området! Som du skrev tidigare, de startar ju aldrig i tid.. Så varje kväll är vi förberedda med varsitt sittunderlägg, så går det bra 🙂 Pratade med pappa, han hade fått mitt kort idag, tog 6 dagar, bra jobbat! Det andra kortet som jag skickade i mitten av januari är fortfarande på väg… Clownkram o hoppas din fot är riktigt bra nu! 🙂

  • Hej Camilla!
   Missade inlägg när jag inte fick avisering på min mejl men det ska visst ordnas nu 😀 Bloggen har flyttats till ny “plats” i cybern…
   25 gr låter härligt!!
   Ja kul med karneval men i Torre är det ju så kallt vid den tiden.
   Väntan brukar bli 1.5 tim 😀
   6 dagar för kort…bra. Från Torre brukar det ta 4-5 dagar…
   Tack foten är hyfsad 😀
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *