Tisd 6 mars, 18 gr moln ♦♥♦♥♦

Gokväll…
Oj vad det tar tid att få ihop nåt inlägg 😀 Händer ju inget av vikt här hemma, OK det gör det väl men det vet ni ju genom TV eller andra nyheter…Typ valår 😀
I Spanien så händer det ju en hel del, stort land och mycket folk.
Kvinnorna har börjat resa sig och ska ha en stor manifestation el demonstration på Internationella kvinnodagen. Strejk 24 timmar…Då lär det stå still på många håll.
Dom rika får inte städat, hotellen och kommunikationer och sjukvård minimeras…fast där blir det väl skyddsarbete…flygplatserna…?? Ja dom har det eländigt i många fall. Föräldraledigheten är ett skämt och arbetstiderna uppdelade på två pass pga siestan…
Urusla löner osv…Föds få barn och det förstår man. Vi får väl se vad det blir…
Huelga= strejk.

Ja och i Katalonien verkar det inte bli nån regering…En till från separatisterna har flytt från förhör…Hon åkte till Schweiz…Ingen Katalansk regeringschef är tillsatt…en är förordad men sitter i fängelse. En annan kan komma ifråga men…Komplicerat.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Oppositionspartierna i Spanien har börjat gaffla om Munkavlelagen igen…Den som gör att man kan få höga böter eller fängelse om man gör eller säger åsikter som det högerextrema partiet inte gillar…småsaker…Hemsk lag…rena diktaturfasonerna…Usch nu får väl jag böter om dom kan svenska 😀 Hoppas dom byter regering nästa gång…är väl 1.5 år dit?

Mitt hem är min borg heter det. Undrar hur denna borg i La Mata ser ut nu. Reparerad men såg en oroväckande bild på den innan den var klar…inte rund!!

Den här silverfärgade mannen ser lika trött ut som jag känner mig 🙁

Min J färgade håret på mig i söndags…På natten fick hon feber och magsmärtor…Jag blev så klart skräckslagen…vill inte ha nån typ av influensa…vem vill det 🙂 Och läskigt att inte veta vad hon fått…jag kunde knappt sova…
I går kväll var febern över…sms:ade: “Tjoho nu orkar jag hålla i mobilen”. Lättad jag blev. Hon har vilat i dag från jobbet. Jag hade nån konstig halsåkomma i morse eller det kändes som papillerna på tungan bak var förstorade…Skräck…raspade…Har ni tittat på dom som är långt bak? Stora 🙂 Känns konstigt i alla fall och jag har väl nån brist då…Få se i morgon om samma fenomen är kvar. Förresten så ringde jag VC i dag men dom kunde inte ta emot samtal…Försök senare sa dom hela dagen…Jag skulle ju ha tid om några veckor var det ju sagt ang Hypo-provet. Ska ringa 5 i 8 i morgon…Finns väl ingen tid i mars..
Nedan en lite äldre bild på Cata på Punta Margalla, snart ska hon äntligen åka hem till mor. Kunde ju inte åka pga ett “litet” fotbenbryt i december 🙁 Är nu hyfsat bra igen…inte helt men gå och köra kan hon ♥♥ Tuffing!
Till vänster bakom henne finns ett svindyrt privat äldreboende…Fin utsikt.

Nu måste jag nog beställa nåt från Ica innan kl 23.59…och inte har jag fått nån Droppen-semla ännu. När slutar man sälja semlor?

0-gradigt här hemma i dag, snö ska det visst bli mer av…det räcker nu…jag vill ha barmark och gå ut. Min fot är nu bra för att vara i lastgammalt skick…

Gonatt! ¡Buenas noches! P ♥♥

 

24 reaktion på “Tisd 6 mars, 18 gr moln ♦♥♦♥♦

 1. Oj… Strejk den 8:e. Känns rätt bra att det inte är den dagen vi ska åka hem igen (ooops! imorgon, oj vad tiden går!).

  Hoppas du hann beställa din mat och att du fick din semla 🙂

  Ha en fin dag!

  • Hej Ama!
   Ja hoppas det inte är i morgon ni ska hem…vet inte hur det påverkar flygplatserna i Spanien…Borde väl det…
   Jag hann beställa mat men semlan finn inte där, Ica:s är ett skämt.
   Bageriet Droppens ska det vara men orkar inte dit…
   Tack detsamma! P ♥♥

 2. Ja, jag hörde också att de ska strejka!
  Så skönt att din fot känns bättre och att även J blev piggare igen!
  Många kramar!

  • Hej Ami!
   Jo det ska dom och kvinnorna har det eländigt på alla plan i Spansklandet. Föräldraledigheten är 16 veckor för kvinnor och 15 frivilla för män…Var lämnar man en 3.5 mån bebis?
   Tror det är lägst födslar i Europa i Spanien.
   Sverige har väl bäst/längst föräldraförsäkring…i världen tror jag.
   Tack foten är hyfsad men har nåt skumt i halsen nu 😀
   J är fortf hemma…nån magåkomma…bättre men inte bra.
   Grannen ovanpå kom hem jättedålig sa hans svärmor som är min
   granne mittemot Kerstin 🙁 Influensa? Huuuu!!
   Kram P ♥♥

 3. Hej P! Vet inte om du såg vad jag skrev igår. Det var ju dags att kröna senior karnevalsdrottningar, Bara en havtimma försenat, sen så drog det igång! Men det kändes inte så roligt, folk skrattade o pekade på de åldrade kvinnorna som rörde sig ( mer eller mindre ) stelt på scenen o som hade lite svårt enellanåt med stegen.. Nej, det kändes konstigt. Idag ser vi fram emot en ny carnevalsdag, men först ska vi till stranden! Clownkram, glad din fot är bättre! 🙂

  • Hej Camilla!
   Nej jag har inte fått nått från dig, kollat överallt 🙁
   OK, ja det är inte kul att vara gammal å andra sidan så brukar inte spanjorer skratta åt äldre. Dom brukar ju högakta sina äldre tanter…Det var väl turister då?
   Ha det så bra i solen, inte sett den på länge 🙁
   Tack och Kram P ♥♥

    • OK. nu hittade jag det på förra inlägget…jag får ingen avisering just nu på mejlen för min blogg är flyttad till en ny server eller nåt ditåt.
     Ska svara där!!
     Kram P ♥

 4. Har läst om strejken och hoppas den kan bidra till bättre villkor. Men visst känns det tveksamt. Ja, mycket trassel är det ju i Spanien och även här hemma och i många länder. Här i Sveige är det ju valår och då ska det förstås fjäskas. Och efter valet är inga löften värda något.

  Idag känns det som vår i luften och termometern kom i solen upp till +15. Skönt och marken visar sig allt mer. Hoppas nu snön försvinner så du kan komma ut.
  Kram och hoppas vi snart ses.

 5. Hej Ditte!
  Ja jag hoppas att det ändras i Spanien för kvinnors villkor är ju bedrövliga.
  Finns ju ingen barnomsorg värd namnet…tex.
  Här hemma kan väl inge klaga på barnomsorgen och att kvinnorna får var
  hemma enormt länge. Där nere måste man lämna när dom är 3.5 mån…alltså måste dom vara hemma utan lön…
  Ja hoppas det blir barmark snart, vill ut 😀
  Kram P ♥♥

 6. Hola P!
  Bra att kvinnorna säger ifrån och att de förhoppningsvis får bättre villkor!
  Hoppas du får tid på VC snarast så kanske du kan komma iväg när du känner att foten bär dig! Det tar nog hela mars och kanske en bit in i april innan snön försvunnit…
  Idag står det träning på mitt schema därefter seniormöte och sen följa brorsan till sjukhuset! Dagarna blir fulltecknade, fattar inte hur det går till!
  Ha det bra så länge och bli INTE sjuk nu!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja jag är glad att dom nu äntligen protesterar!!! Kanske metoo har triggat i gång dom 🙂
   Vårdc har jag krigat med sen i tisdags morse…krigat dvs man kom inte fram…dom kunde inte ta emot samtal “försök senare”…hela dagen, samma i går och så skrev jag i Vårdguiden två ggr…inget svar…Då gjorde jag en fräckis…talade in på tfnsv på “avboka” tid..!.Att dom skulle ringa, argt! Så ringde jag i morse kl 8…jo då skulle dom ringa 9.15. Gjorde dom inte…kl 12 ringer en kille…”Sååån kaos, många sjuka på VC och inga tider går att få och till min läkare inte ens i april”. Det är ju inte klokt att jag inte ens kan få en tid i april,sa jag. “Ja hur tror du vi har det” sa han…
   “Ja betalt har ni i alla fall och inte är ni patienter” sa jag…Sur man kan bli fast sen var jag snällare…han kan ju inte hjälpa detta…
   OK, sa jag, jag går och tar provet och sen får vem som helst medd mig resultatet och ev medicin då om dom kan på telefon…Han blev nöjd.

   OK, du har fullt upp. Jag också, TV, boklyssning, lite rajtande på
   datorn samt lite snack i telefon 😀 Dagarna går fast jag inte
   tror det på morgonen när man är som lägst i sinnet.
   Ja du vet!
   Kram P ♥♥

 7. Gokväll!
  Hoppas att både Du och J är bättre nu. Själv mår jag sådär, fryser och allmänt nedstämnd. Beror väl antagligen på det min kropp blivit utsatt för. Går på ljusbehandling 3 ggr i veckan. Ser ingen resultat ännu tyvärr.
  Ska på spirometri nästa vecka. Usch!
  Händer inte så mycket här annars heller. Gör inte många knop per dag😊
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Tack det är hyfsat med oss nu. Men dig kan man ju oroa sig för! Ingen förbättring 😫
   Du kanske får börja med tabl el spruta…
   Hoppas spirometrin är snäll…
   Kram och ring gärna när du vill.
   Det är så tyst numera 😥
   Kramar!!! P ❤️❤️

 8. Vi köpte en semla åt oss var på Droppen och dom var så otroligt goda. Vet inte hur länge som de säljer men än går det nog bra.
  Hoppas att du snart kan gå ut igen. Jag vet inte hur gatorna är riktigt, eller trottoarerna, lite moddiga och luriga verkar det som, här omkring i alla fall. Jag har inte varit ner till Tuletorget på jättelänge. Men det blir kanske bättre. Idag verkar det vara lite töväder så vi får se framåt.
  Sköt om dig och varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja jag förstår det, längtar verkligen efter en sån 😀
   Får väl se om det blir bra att gå ute…har ju backe eller hala trappor ner.
   Ja töväder verkar det som. Bra det 😀
   Tack detsamma! Kramar P ♥♥

 9. Hej P!
  Härligt att din fot blivit bättre, men håll dig inne tills det är snöfritt.
  Här har det snöat i omgångar, några minusgrader, sedan plusgrader, och det blir riktigt halt.
  Jag gör som du, beställer mat på nätet. Det är ju väldigt bekvämt.
  Idag ska jag vara barnvakt en stund, då går det några timmar. Känns lite instängt när man knappt vågar gå ut. Bara med hunden då, några gånger per dag, kortare promenader.
  Ha det så gott!
  Kram

  • Hej Agneta!
   Ja jag får ju hålla mig inne…har ju ingen att stödja mig på…
   Töväder i dag i alla fall…hoppas snön går bort.
   Ja visst är det bekvämt att beställa…Tur att det finns. Gäller att inte glömma nåt…Mitt älskade Torre-kaffe från Mercadona tog slut och ett annat jag lånade av min granne var inte lika gott 🙁
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 10. Hej Preciosa!
  Måste kommentera dina bilder…”wow!” Jag får genast en längtan till solkusten.
  Jag undrade först vad en “droppensemla” är för en semla. Sen förstod jag… Konditori Droppen.
  Jag var i Sälen för 2 veckor sedan. Då vi bilade därifrån hade vi bestämt oss för att vi skulle ha ett stopp för fika där Björn Skifs är uppvuxen, dvs Vansbro-Kaféet.
  Där var det kö ända ner till trottoaren (en trätrappa upp till dörren). Iaf, där hade de semlor jag och många andra aldrig sett tidigare.
  Där fanns förutom semmeltårta, Princesssemla, Choklad semla, Vasaloppssemla och en som såg ut som en Budapestbakelse, fast här som semla. Ja, det fanns fler, men kommer inte ihåg. Vart du extra sugen på en semla nu? Jag vart det iaf:-). Hoppas du får tid för foten!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja visst ser det härligt ut!!! Solkusten, du menar väl Vita kusten 😀
   Droppen ja…blir visst ingen för mig 😀 Om det blir barmark så…Och dom inte slutar sälja innan dess…
   Milde tid vad olika sorters semlor!!! Ja nu blev det värre hahaha…
   Min fot är bra…tror jag…Nån tid f ö fanns inte på 2 månader på Vårdc…Dom kan lägga ner!! Jag ska nog klaga till den privata firman Helsa som den heter. Bottenbetyg på nätet. Ska kolla övriga Helsas Vc:s. Eller klaga till det moderatstyrda landstinget… Det har blivit nåt fel där. Ingen stannar ju av personalen…
   Kram P ♥♥

 11. Hola! Vi får hoppas på fortsatt tö så att du kan gå ned till varma golv på en fika! Jörgen kan fixa semlor på Droppens bara han vet när du kommer.

  Jag jobbar och pluggar teatertext varje ledig stund. Har haft lite nackproblem ett tag- vaknade en morgon med nackspärr och det har inte riktigt gått över. Var på behandling idag och är mkt bättre – men en märklig upplevelse! 😉 Berättar mer när vi ses.
  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag hoppas på det 😀
   Fy för ont i nacken…du sitter kanske för mycket i
   dator och teaterläsning ….
   Modigt att gå till nackbotare…vet inte om jag skulle våga 😛
   Tack ja hoppas vi kan ses!
   Kram P ♥♥

 12. Hej igen!
  Hoppas att din söndag är bra.
  Jag tänkte speciellt extra på dig i morse då vi gick en runda till Tuletorget. Det var så otroligt halt och svårt att gå så jag hoppas verkligen att de sandar eller saltar så det blir bättre. Tror kanske att det blir plusgrader och då kan det också bli bättre.
  Såg du Melodifestivalen i går och vann rätt låt, enligt din smak? Följde inte med där men såg på nätet att Benjamin vann, hoppas att det var en bra låt.
  Varm kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja bra har den varit tack. Susan och Ditte kom och vi gick till
   Princesskondiset…Inte farligt halt, bart i backarna…
   Semlan var jättegod…
   Hoppas inte det blir mer kyla 😀
   Såg Mellon då och då 🙂 Fel låt, urdålig! Falsettsång…
   Synd för en kille borde ha vunnit som hade en fin låt. Felix.
   Fint framförande och fin melodi. Tvåa bara 🙁
   Ska skriva ett nytt inlägg i kväll tror jag 🙂
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *