Torsd 31 maj,sol 25 gr ☼♪☼

Hej!

Nu har jag varit hemma i 6 dagar, varmt som attan här och värre ska det bli. Maraton i Stockholm finns det vissa tokar som ska springa…och det ska då bli uppåt 30 grader. Good luck eller suerte säger jag…Dom har visst förlängt stopptiden så fler ska komma fram innan deadline…bara en sån sak. Lider med dom fast det är frivilligt 😀
Nedan Playa del Cura 2013:

Mors dag var trevlig, första på åratal som jag träffade min J…Hon har aldrig varit på Wayne´s. Jag fick ont i magen av kaffet…stark latte, ovan…tre dagar ont…Vi var till IcaMaxi och handlade. Höll på att bli av med J:s kärra 🙂 Hon fördelade om varorna och jag gick till bankomaten…sen såg vi inte kärran 🙁 Till slut hittade J den inkörd mellan två obemannade kassor. Skumt…gäller att ha uppsikt. Kanske nån trodde vi skulle gå och så var det fritt fram eller…konstigt var det i alla fall och tur den fanns. Fullproppad med varor…
Nedan Torreoro…hann gå dit innan hemresa. Gooood tortilla där. Bra cocinera María.

Nybygget mittemot bredvid huset med blå balkongerna som stått som skelett i åratal på C/ Calera/Almudena är försenat så dom som köpt lgh lär få vänta…Tyckte det gått sakta när jag såg det…Bara det inte stannar upp helt!! Alla den byggarens (Amay) står visst stilla nu…Trist om det går åt skogen…igen.

Ditte och jag gick förbi Plaza de Habana och såg det här stora jakarandaträdet sticka upp mitt i det gröna…Min Syrris sa alltid Cubaparken 😀 Ja för skolan heter Colegio de Cuba där…

I Katalonien har nu nye regionpresidenten Quim Torra ändrat sin ministerlista så dom som är i exil och några sitter inne inte får bli utnämnda till olika råd som han från början tänkt…..nu har han blidkat Madridstyret för att få överta ansvaret för regionen igen. Fler kvinnor blev det 🙂
I morgon så finns chanser (enl mig) att mörkblå presidenten M Rajoy som nu regerar Spanien åker ut…Ett misstroendevotum har ställts av sossarna PSOE och dom har visst möjligheter att få stöd som räcker och då blir det Pedro Sanchez som övertar ansvaret…och sen nyval som baskiska partiet PNV vill ska dröja ett tag om dom nu stödjer PSOE i morgon…Spännande!! En stor härva av korruption har nu fått ett slut…ja det överklagas så klart…med förgreningar i mörkblått och domar på flera 100 år…Ja dom är konstiga i Spanien…antingen blir det domar på så många år så ingen på flera generationer överlever eller också inga alls…Och härvan är väl så där minst 10 år.
Stilige Pedro…inte sååå poppis men kan göra underverk 😀
*****************************************************************************
Dom blå giftiga Portugisiska Örlogsmannen som gjort att stränderna vid Medelhavet stängts har visst dragits ut i havet nu så det flaggas inte rött på många ställen längre.
Den är ingen manet egentligen. Står spaltkilometer om vad det är för nåt…komplicerad figur som inte är bara en och kan inte simma…långa 30 m långa “snören” som bränns och fastnar på en…hu och hu. men sett folk bada ändå trots röd flagga och manetflagga. Tar risken eller är dom bara färgblinda…eller antagligen korkade.

Blev en diskussion på Fb om högkostnadsskydd om man går till svensk tandläkare i Spanien. Man har ju som svensk möjlighet att få 50% av överstigande 3000:- och 85% av överstigande 15000:- En där trodde inte på det och att man måste gå till offentlig tandläkare och inte till privat…men spanjorerna måste ju också gå privat…Offentliga tandisar finns bara på sjukhus el vissa vårdc och dom drar bara ut eller röntgar…ja om  nåt akut…lagar inte nåt…Ja Sverige har bästa tandvården i världen…har jag för mig…
Sen vet jag att spanska privata har olika utbildningar…en sämre och en bättre…gäller att gå rätt 😀 Tacka vet jag svenska TANDLÄKERIET i Torre, dit skulle Ignacio gått och inte till dom han gått till i alla år som inte har gjort nåt bra jobb, bara skinnat honom på pengar 🙁 Nu har dom bytt namn såg jag….
Hann inte se hur Europaparken såg ut fast det borde blommat där nu…Parque de las Naciónes alltså…

Och inte in på nån gågata i City heller…Gillar väderkvarnspalmerna där.

Ja det var väl allt för denna gång.
Ha en bra “fin de semana”…veckoslut. Här blir det för varmt. Fläkten måste ner från vinden 😀
Kram P ♥♥

18 reaktion på “Torsd 31 maj,sol 25 gr ☼♪☼

 1. Hej och välkommen hem till värmen.Otroligt väder vi har,hade 41.2 i solen
  idag.Skönt att sitta inne i korsdrag.Nu känns det ända bra att vara hemma och inte i La Mata.Vi ska ner 12 dagar i augusti.Det kan ju vara hett….men vädret
  är ju inte riktigt som förr.Men där har vi ju havet som svalkar,bara ca 250 m till
  stranden.Ha det nu skönt hemma och njut.Börjar det regna så slutar det väl aldrig….Kram till dig.Monika

 2. Hej Monika!
  Ja det är lite väl varmt och här
  ska det bli uppåt 30 i helgen…
  skulle behöva AC 😅
  Ja augusti är ju värstingmånaden där…
  Fuktigt dessutom.
  Nu får det gärna regna.
  Där nere också för folk kastar
  fimpar i skogen. Läste att 2 3:e-delar av
  alla bränder är anlagda. Och där regnar det
  ju sällan.
  Kram P 💖💖

 3. God kväll på Dig
  Jacarandan är sååå vacker, har 3 i trädgården här. Njuter av alla blommor på buskar och träd ännu 2 veckor innan vi får ta fram lien .
  Imorgon ska jag dra ut en tand 😨 sömnlös natt blir det nog.
  Ha det så fint och sitt i skuggan samt drick mycket vatten. Hoppa över Sthlm maraton i år tycker jag, för varmt 😁
  Kramiz

  • Hej Mariana!
   Vilken stor trädgård du verksr ha!! Skicka bilder!! Skulle vara kul att se 👍
   Dra ut tänder är inte kul men går ju bra.
   Man måste ju i bland.
   Ja det blir inte mucho maraton här inte.
   Kram P 💖💖

 4. Bygget på Almudena har inte stannat helt (om det inte gjort det precis nu i dagarna) men det går låååångsamt. Ser ut som det bara är ett par gubbar där och grejsar. Vore otroligt synd om det stannade igen!

  Såg igår att dom plockat ned manetvaringsflaggen på Cura. Där har det i och för sig “bara” flaggats gult, till skillnad från La Mata där det var mörkrött. Men folk badade ändå. Hur tänker dom? Inte alls, förmodligen…
  Så nu är det väl dags för mig att gå ned och bada igen. Eller inte… 😀

  Ha en fin dag!

  • Hej Ama!
   OK när jag gick förbi så fanns ingen och det var inte siesta 😀 Tror jjag.
   Det stod på FB att Amays byggen stod stilla. En som köpt i Los Balcones skrev det. Han var glad att han hade bankgaranti 😄
   Ja folk som badar när dessa “maneter” kan dyka upp gillar väl utmaningar…eller fattas några hjärnceller…
   Ja bada det var länge sen …gör det 😛
   Tack detsamma! P 💖💖

 5. Hej!
  Har förstått att ”snyggingen” vann 😊 Hoppas han gör underverk som du skrev och inte bara lever på sitt utseende. Håller med han är verkligen snygg!
  Har haft kontakt med GW idag. Han ska på kusinträff och träffa sina kusiner och mina grannar i ungdomens dagar. Världen är inte så stor ibland.
  Håller på att gå igenom garderoben inför kryssningen. Då allt blivit för stort så är det ju bra att man inte slänger gamla kläder. Hittade en kjol som säkert är mer än 20 år men fullt modern idag. Den dom spar han har 😂😂😂
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Nej Pedro har inte varit så poppis och måste förlita sig på en massa partier för att regera. Blir nog nyval om ett tag.
   GW…aha tänkte på en annan GW med P 😁 Så kul!!!
   Ja du går ner och tur du har kvar kläder… ett tag hade jag från stlk 40-54…insåg att jag måste slänga…har bara en garderob 😀
   Ha det bra och trevlig tripp!!
   Kram P 💖💖

 6. God afton!
  Ja, varmt är det här hemma. Varmare än i Torre, helt klart. Men fint aatt vara tillbaka i Stockholm igen. Gick genom parken och ner till vid vattnet och det doftade så gott av syrén och var så grönt och fint.
  Du har helt rätt i dina tankar om att Rajoy fick avgå. Läste ditt inlägg först idag. Får se nu om den andre herrn kan göra lite nytta. Den spanska politiken känns lite som “polsk riksdag”. Inte lätt att hänga med i turerna.
  Mysigt att ni var till Wayne´s på mors dag. De brukar ju ha bra kaffe så trist att du skulle må dåligt.
  Och sicken tur matvagnen inte var borta. Det hade ju kunnat vara så. Jag minns ju när min lax (köpt i en fiskbutik) försvann från en kundkorg inne på ICA. Så efter det är jag på min vakt mot allt och alla i butiker.
  Vi hörs och ses.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Välommen hem! Resan gick bra igen 😁
   Ja det är otroligt varmt nu. Men vackert.
   Ja det är bra att det blev ändring i Spanien. Få se hur länge det håller. Nyval och många äldre vill hålla fast vid Francoeran som ju PP är sprungna ur så inget är säkert.
   Ja Wayne’s är bra, drack för stark latte…
   Hyfsat bra nu men inte helt. Behövs så lite ☹️
   Matvagnen var en gåta men jag tror nån körde i väg den när J var ouppmärksam utanför kassorna men kan ju vara fel.
   Stod kanske i vägen men kördes lite väl långt bort…
   Man lär så länge man lever 😁
   Ja vi hörs och ses,kram P 💖💖

 7. Välkommen hem. Håller med dig om värmen, det är bara för mycket. Jag och mysingen går ut en stund på morgonsidan och sedan blir det mest att jag är inomhus om det inte är något speciellt. På vår termometer var det plus 30 i skuggan i dag på eftermiddagen men senare nu i kväll kom det en kort liten regnskur.
  Jättejobbigt för dom som sprang Maraton, men som du skriver, det är ju frivilligt.
  Fick du ont av kaffet, tål du inte kaffe eller var det speciellt, starkt eller så?
  Skönt att ni fick tillbaka kundvagnen i affären.
  Härligt fina spanska bilder. Så vacker blå himlen är där.
  Ha det så bra det går.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Tack! Ja det är inte bra när det är så varmt om man inte gillar att bada och sola.
   Jo det var 30 på em. Tur att jag har skugga efter kl 10 och resten av dagen 😄
   Fläkt behövs och tur jag har en.
   Kaffe har aldrig varit bra för mig…drack inte det på 10 år men började när jag kom till Spanien. Där är det ju lite speciellt med mycket mjölk som värms och vispas upp och hälls i.
   Som latte här men jag glömde säga att jag ville ha svagare än dom annars gör.
   Skulle må bättre utan kaffe men te är också lite svårt för min mage. Har ju tunn och ojämn magslemhinna 🤑 Atrofisk gastrit heter det …
   Ja tur att kärran fanns…mycket pengar att förlora för min dotter. Som är lågavlönad barnskötare på förskola…
   Visst är det fint med hav och himmel! Det är det msn saknar här hemma, iaf att titta på 😅
   Finns ju men man ska ta sig dit…
   Tack detsamma ! Kram P 💖💖

 8. Godmorgon

  Välkommen hem! Här nere är det igenmulet idag och “bara” 19 grader just nu. Fick åka och köpa ett parasoll till balkongen så att Ullis kunde vara ute. Det blev för varmt för henne i solen.
  Har fortf semester börjar arbeta på torsdag. Skönt med några lediga dagar.

  Tittade på maraton på TV i lördags, kan inte vara bra att springa i den värmen.

  Ha det så bra

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Tack! Jo nu har vädret ändrat sig…blåsigt men sol här och så skööönt att värmen gett med sig. Alldeles för hett var det!
   Bra med lediga dagar för dig! Chilla lite 😄
   Nej dom om väljer att springa i sån värme…
   kan ju vara farligt men det finns alltid chansare 😮

   Tack detsamma! Kram P 💖💖

 9. Hej igen!
  Känns det lite bättre nu då det har kommit in lite svalare vindar. För mig är det toppenbra, inte så påfrestande.
  Kaffe har jag slutat med för länge sedan. Jag dricker ibland en halv kopp, som då jag var och hälsade på min bror i Farsta igår. The däremot dricker jag varje morgon. Vanligt the klarar jag inte för magen, men däremot har jag upptäckt att grönt the är toppen, inga besvär alls.
  Ha det fint.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är betydligt bättre nu men väl blådigt så en pelargon av 2 blåste ner så jag har jord på hela mattan på balkongen 😄
   Får lite jobb med det .
   Ja jag borde sluta med kaffe absolut. Och jsg har mycket mjölk i och det är inte heller bra…Få prova grönt te då 😄
   Tack detsamma ! Kram P 💖💖

 10. Hejsan!
  Det blev en värmechock att komma hem, helt otroligt att det är varmare hemma än i Torre. Där nere har jag ac, men inte här… så jag lider😉. Jag bara älskar Jakarandaträdet så fina.
  Ha det bra i värmen
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja för mig har det varit olidligt med 29-30 gr. Glad att det bara är sol på morgonen i min lgh!
   Ja AC är guld värt, pratade just med min granne om det då hon bor mittemot och har södersol…olidligt inne.
   Ja jakaranda är en av de vackrade träden absolut. Synd att dom beskär dom så hårt på C/Caballero der Rodas så dom inte får så många blommor, nätan inga. Dock tål jag inte doften av dom ☹️ Känner direkt vilken gata jag går på när dom blir gröna… 😀
   Tack detsamma ! Kram!! P 💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *