Tisd 3 juli, sol, 28 gr 🐷🐷

Hej!

En hemsk helg har gått. Sjuk! Magen däckade i fredags av en anledning som jag fortfarande inte vet. Var ute och åt med Kerstin på Boulevard i onsdags…maten var väl inte bra för mig, det är aldrig utemat men jag chansade…eller så var det nåt annat.
Låg i tre dagar. Och fortfarande inte bra. Frossa i lördags…men var värre var jag hade ju sett fram emot vår släktträff hos Teddy och Marita på Ingarö i flera veckor. Skulle ju bli roligt att träffa alla då det är åratal jag såg dom flesta. Jag försökte fixa till mig på söndagen men nix, det gick inte…bara att ge återbud och min J var orolig och stannade då hemma också.
På Ingarö blev dom ca 25 st…bla min bror med familj, Ingrids barnbarn och barnbarnsbarn, vår lillasysters barn och barnbarn…Hon gick ju bort för 3 år sen tyvärr.
Ja det hade ju varit så roligt så man kan ju prata om en otrolig besvikelse.
Dom hade gjort ett så fint minnesbord för Ingrid 💞💞💞
Alla  tittar bort på fotot nedan så jag lägger ut det utan att fråga…Kepsen och grå tröja är lillebror Björn, dottern Emma bredvid, Teddy och Maritas syster är med…2 killar vet jag inte vilka dom är än…ville bara visa vilket paradis Teddy och Marita har på hemmaplan.
Det blåste enormt hos mig men hos dom var det lugnare…skog och hus…Bra det.

Ja så blev det med den dagen dom fick jättegod mat som jag har bilder på ,men hade gärna druckit vatten och varit där 😥
**********************************************************************
Kesrtin och jag var som sagt på Boulevard och åt och det var gott, Bergtunga och Pannbiff…Åt en röra som ska vara till fisken och där var väl felet…Alltså på mig inte på den. Kerstin åt pannbiffen och mådde bra, vi fikade tvärsöver på Boullan också…

Gracias por la visita guapa 💖 Jo hon kan spanska, läser tjocka spanska böcker 🙂
Dit kommer jag aldrig…Vi var in och jag fick köpa min väska som finns i den bautastora kinaaffären också…Fanns 1 st…Bra! Dom har allt möjligt där…inte skräp som i andra…

Apropå spanska så får jag ju öva då Tanatoriets gullige Javier ringde i dag igen. Han verkar kunna få fram protokollet…han skulle bara kolla med tingsrätten om dom har samma adress till Teddy som jag uppgivit…Vilken kille alltså!!!
Hur belönar man en sån? Han har ju inte med det att göra men han tyckte väl synd om
mig då jag skrev så bevekande…på spanska…”No te preocupes Irene” säger han hela tiden…”Oroa/bekymra dig inte Irene”…
**********************************************************************
Träffade kära Ditte också en dag…Vi fikade på Princess…sååå trevligt! Tack för besöket!! Guld värt 💝

Jag har bytt gardiner…blev för mörkt…plommonfärgade…24 kr längden…inte illa. Rea.
Lite mörkt tycker jag…Har tre längder till…varför har jag det?

Pelargoner har jag två stycken…Inte så kraftiga…undrar om Varma Golv har bra skott 😅 Susan…😘

Ja så skulle balkonger målas i huset här och det ställdes in…istället så gör dom nya badrum i en lodrät rad här i huset…ja då förstår ni hur det låter…vidrigt högt när dom bilar, borrar och hamrar…TV på högsta, hör iaf inget. Som tur så var det Sverigematch i dag så dom gick vid 3-tiden…men kanske jobbar längre i morgon…Suck!!
Lägger in en vacker bild från Smögen…tror att Cata är skyldig till den…Hon är med sin gamla mor där nu. Dom har haft fint väder som tur är.

Ja och i Torre är det varmt och “skönt” 🙂

Undrar vad ni gör ni alla (många) som läser bloggen…upp till 600 unika läsare tittar in varje dag…
Obegripligt många…man är ju ingen influencer precis 😆 Ha det så fint i sommar! Vädret ska väl bli hyfsat…Bara det inte blir 30 gr…

Ser på TV att en liten tant inte fått sondmat…pga nån omorganisation, nån privat firma blev utsparkad och så…mannen sköter henne hemma.
Jaja Spanien då…en spansk tant dog efter att Torre sjukhus skickat hem henne med hemsk huvudvärk…Gjorde ingen undersöking el röntgen…93000E i böter och skadestånd!!! Och läste på FB nyss att en 1-åring som haft 41 i feber i 5 dagar också blev hemskickad både från både Quironsalud och Torre sjukhus…utan att få dropp…hoppas det gick bra…svenska föräldrar. Svensk vårdcentral finns där och dom
skickade dom till sjukhusen…Suck och dubbel suck!!! Alla säger att det är så bra med sjukvården i Spanien…beror på…vilken dag eller personal som är på plats…jag vet…
Skadestånd skulle tillämpas i Sverige också…anmälan ger ju inget.

Kram P 😘

18 reaktion på “Tisd 3 juli, sol, 28 gr 🐷🐷

 1. Gokväll!
  Sitter och njuter nu på min balkong. Solen har nästan försvunnit bakom höghusen. Det är fortfarande 28 gr.
  Så synd att du blev dålig och inte kunde komma med på släktträffen. T o M verkar bo så jättefint. Jag hoppas innerligt att din mage är bättre. Min krånglade 05.00 i morse och sen kunde jag inte somna om. Känner mig lagom mör nu.
  Jag har påbörjad städningen lite. Alla sidenblommor är bl. a duschade. Behövdes😊.
  Kram, kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Jag förstår att det är skönast på kvällen.
   Ja trist att jag inte kunde åka. Men inget att göra men sur på mig själv var jag…Tänkte före på att jag kanske inte skulle äta ute…men vet ju inte fast jag brukar inte må bra sen men det här tog priset ☹️
   Ok ja hoppas du inte blir sämre… städa vill man ju när man ska åka…
   Kram P 💞💞

 2. Häj!
  Vilken otur att du inte kom med på släktträffen. Blev du matförgiftad🤔 eller bara vanligt magkrångel? Förstår att du blev besviken.
  Pustar och flämtar i värmen, denna värmen som vi längtar efter när vi beställer utlandsresor😂 konstigt…att man längtar efter regn när vädret är så fantastiskt för att vara Sverige.
  Och influenser….klart att du är 😁😁
  Kram, Eva

  • Hej Eva!
   Ja det blev en stor besvikelse ☹️ Vet inte om det var maten å andra sidan tål jag ju inte så mycket…men flera har haft magproblem har jag hört…
   Äter aldrig ute om jag ska göra nåt viktigt – tex flyga – men frångick detta då jag inte varit ute på länge…ja det har varit varmt men sista dagarna lagom och hård vind hos mig. Får gärna regna.
   Måste googla på influenser…jag stavade nog fel 😅
   Kram P 💖💖

 3. Men vad trist att du missade släktträffen! Såg verkligen trevligt ut där. Men mår man inte bra, så gör man inte.

  När det kommer till den spanska sjukvården har jag inget att klaga på och då har jag testat båda sjukhusen (tyvärr…). Eller förresten. Maten den här “resan” var precis hur äcklig som helst, men så blir det nog om man måste gå på specialdiet.
  Jag tycker att dom gör alla tester dom kan komma på (och några till) för att se vad som fattas en, och jag minns särskilt en doktor på allmänna sjukhuset som sa “Vi testar allt, precis allt. Vi tänker inte skicka hem dig med samma symptom som du hade när du skrevs in”.
  Men jag har kanske haft tur 🙂

  Ha det bra!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja det var sååå tråkigt när nu alla kunde vara där…men får sluta gräma mig. ☹️
   Retar mig på att jag gick ut och åt innan som jag ju tvekade på eftersom jag har den mage jag har ☹️
   Ja jag har ju testat bara Torre sjukhus. Lättare om man får ha sällskap med sig. Men det går inte i såna fall som mina vändor där. Lång historia…och med Ingrid en gång. Ingen lek kan jag säga. Fast tekniskt gjorde dom väl det dom skulle utom en ögondoktor en gång. Quiron som är privat tyckte Ingrid var stor skillnad. Fast det var inte inläggning.
   Och där hyr dom ju in specialister som dom gjorde och även när Rocio var där.
   Det fattas personal och långa köer sen länge på Torre har jag läst om.
   OK dom fall jag skrev om är ju hemskt. Tex skickar hem en uttorkad 1-åring!!!På båda sjukhusen! Häromdagen.
   Krya på dig! P 💖💖

 4. Hej P!
  Men så tråkigt att du inte kunde vara med på släktträffen 🙁 Jag förstår att du gärna hade velat det.
  De ser ut att ha det fint hemma hos sig, Teddy och Marita 🙂
  Här nere har vi varmt och “skönt” 😀
  Krya på magen nu!
  Många kramar

  • Hej Ami!
   Ja det var verkligen trist. Trodde on i det sista att jag kunde åka men eftersom jag inte vet vad det var heller jag hade så…☹️
   Ja det ser så fint ut där ich hoppas vi kan åka dit en dag ändå. Joanna och jag.
   Ja ni har vñäl varmt tycker jag 😅 Och du ser jag också…
   Här är det jättefint och lagom. Suttit på balkongen på mogonen. Kl 10 går solen om hörnet.
   Tack och kramar tillbaka!! P 💖💖

 5. God afton!
  Vad trevligt med Kerstin på besök! Men jättetrist att du inte kunde vara med på släktträffen. Men hälsan rår man ju inte på. Du fick ju ta del av lite bilder och se hur det var. Kanske kan du och J ta en tur vid annat tillfälle. Teddy &Marita bor ju kvar och det ser så fint ut –
  Ja, sjukvården är ju diskuterad på många plan. Jag har ju i stort sett bara goda erfarenheter av den svenska och har snabbt åftt god hjälp. Den spanska har jag bara testat en gång och då på privatsjukhuset Quiron och blev väl bemött. Och återbesök valde jag bort. Kändes inte viktigt. (Stukad fot och fransigt ledband .)
  Nu är det ju fina dagar här hemma och det är bara att njuta av dem.
  Ha det gott.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det är kul att Kerstin kom och du också!!! Nej sjukdom rår man inte på men kan ha orsakat den själv eftersom jag vet att jag inte tål “utemat”. Men jag vet inte som sagt. Missade det jag sett så fram emot!
   Sjukvården är säkert bra om man väl får in foten, jag har fortf inte fått tid. Vill inte gå på akuttid men avvaktaroch sitta i timmar som dom gör på min Vc, jag vet ju inte om jag har nåt fysiskt fel då hade jag ju tjatat.
   Funderar på prover privat…kostar men då får jag ta precis dom jag vill.
   Ja det är fnt väder nu, måste gå ut mer.
   Kram P 💝💝

 6. Hola! Så himla tråkigt att du inte kunde vara med på släktträffen! 😢 Vilket fint minnesbord för Ingrid! ❤️ Skott finns säkert på Varma golv! Jörgen har alltid pelargoner utanför – i år består arrangemanget också av en solros såg jag när jag var där i söndags. 🌻 Är Bigge som planterar och fixar varje år. Det är bara att du går förbi och tar skott om du vill ha!

  Här hemma är det dagen D så det är muntert värre! Igår var jag och handlade och fyllde kylen – ungdomarna flyger ju hem med det planet som vi landar med. I morgon bitti ska Ludde börja sitt ”sommarvikariat” på Varma golv! Jörgen har haft så fullt med inkommande jobb men byggprojekten har blivit försenade (inte hans fel) så det har varit osäkert in i det sista om han skulle kunna åka med ner. Nu verkar det dock ordna sig – men kanske måste han åka hem tidigare. 😢

  Ska tvätta och städa lite – sen blir det avfärd till Arlanda! Den här gången flyger vi SAS. ✈️

  Många kramar! ❤️❤️❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag har inte hämtat mig än. Så sällan som vi har fått/kunnat träffats ☹️ Ja vilket fin arrangemang för Ingrid ❣️
   Ja jag kollar kanske skott nån dag 😄
   OK bra att Ludde kan jobba nu då!
   OK då har ni semester att se framemot!
   Ha en bra resa!! 👍
   Kram P 💝💝

 7. Hej

  Så trist att bli sjuk så du inte kunde åka på släktträffen. Hade varit trevligt för dig att träffa dina släktingar. Hoppas att du är bättre nu. Fint minnesbord för din syster<3

  Här nere regnar och åskar det, riktigt skönt att sitta på balkongen.

  Ha det så gott <3

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Ja det var ett stort bakslag personligen…besvikelse.
   Ja dom hade gjort så fint där ♥
   Tack jag är bättre, har gått ner 2.4 kg 🙂
   Här skiner solen och för varmt i dag tror jag…
   Satt på balkongen men en halvtimme räckte 🙂
   Ska försöka få ihop ett inlägg i dag… 🙂
   Kram P ♥♥

 8. Gokväll P!
  Så fint du sammanfattar nyheter från Spanien/Torrevieja, jag gillar resuméer! Jag skummar El Pais och El Mundo, och där står ju inte mycket om Torre, men väl om Katalonien. Mycket fotboll också så klart, jag gillar Luis Enrique som tidigare ju jobbade för Barcelona, en litet he’s kille.
  Mycket spekuleras ju också runt Ronaldos flytt till Juventus. Vaya, vaya!
  Hoppas du får ordning på prover och mage! Låter hemskt att inte kunna dricka kaffe, säger jag som dricker 8 koppar svart per dag!

  • Hej Fia!
   Jag brukar ju läsa alla norska och svenska tidn som finns därnere och El Información som har iom Torre tisd-fred tror jag.
   Kanske avd är Alicante tror jag.
   OK jag vet inte mycket om fotboll men läser ju lite. Iaf om det gäller Spanien 😁
   Jo läste om Ronaldo…
   Ja magen är bättre, troligen för jag skippat mjölken i kaffet. Tog ju mycket i…grädde är bättre, finns inte mjölksocker i den säger min dotter 😄 8 koppar…det är nog inte bra 😮
   Kram P 💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *