Tisd 31 juli, sol, 30 gr 💞💞

¡Hola!
Jag skriver spanska grader i rubriken…men det är varmare här hemma…31 prick i dag. Jag var glad att det var “bara” 29 i går…Olidligt! Tänkte i dag om fläkten går sönder får man ta in på hotell 😀 Hade balkongdörren på vid gavel i går eftermiddag…Då kom en geting in för första ggn…HUUU!!! Lyckades smälla till den i kokvrån…till slut. Ja jag har ju fobi för dom, trodde att dom hade torkat ihjäl fast den var ganska slö faktiskt 🙂
Nedan, undrar hur dom har det på Torreoro? Torre= torn, oro= guld…
Kommer jag dit nåt mer…ovisst.

Ser just nu på En plats i solen…Programledaren har de vitaste tänder man sett utan att ha fasader eller lösisar som många unga kändisar sätter in trots att tänderna redan är fina…och solfjädrar till ögonfransar 😅
Varför är det mode…En del ser ut att ha löständer och för stora 😀 Och så uppumpade läppar på det 😀 KalleAnka-näbbar 🙂 Vad har jag med det att göra ? 😀

Iaf så är dom just nu i Almería på ostkusten. Anses vara varmast i Spansklandet…Nu är det gamla program för hon står och säger att det är så billigt och man kan bara hyra ut för hur mycket som helst…Mojácar ser fint ut. Få se om nya flygplatsen Corvera i Murcia öppnas i år…Den har ju “bara” varit klar sen år 2012…Är väl närmast där.

Nya regeringen verkar det blåsa om redan… Fick inte igenom en utökning av utgifterna som dom fått lov att göra av EU…Och nye ordf för högerpartiet kan inte bevisa nån utbildning han påstår sig ha…Inget nytt under solen där inte…

Och nu är det fullständig TAXI-strejk  i landet. Började i Barcelona sen Madrid och nu Alicante (Elche ligger flygplatsen i) samt Málaga, även Sevilla, Mallorca och Valencia…folk slåss och skador på bilar och även chaufförer och kunder har skett. Ägg har kastats på…ja Uber/Cabify för att dom fått tillstånd att köra i Spanien med förmånligare licenser än vad reguljära taxi får göra. Tex behövs inga taxametrar…allt sköts i nån app mellan kunder och förare. 80% får föraren och Uber 20%. Startade i San Fransisco och är ett ITföretag som erbjuder en internetbaserad app för resor och betalning…Hur ska detta sluta mitt i värsta semestertiden i södra Europa som börjar nu 😮
Folk vädjar på FB om hjälp att komma till sina ägda/hyrda bostäder. Vissa ställer upp och kör. Och Flygbuss går ju – till kl 22. Flyget krånglar också, SAS och Ryanair bl a…
Tror dom förbjöds i Frankrike efter vilda upplopp. Fransmännen är ju vanestrejkare.

Min favorittaxi, nr 1 har han på bilen, Miguel ♥
************************************************************
Ja vad mer…i min lilla bubbla i bastuvarma lyan så får man minnesproblem…
Men en sak  blev jag chockad över förra veckan…Helt plötsligt kom det tre tättskrivna papper från tingsrätten i Spanien…Jag var inte förberedd då det plingade i min mobil.
Teddy skickade dom. Ja jag försökte läsa mellan tårarna men denna byråkratspanska tog tid…till slut kom dom – efter långa utlägg –  fram till att min Syrris hade fått en stroke.
Så var den dagen mörk. Jag visste ju det men det blev så påtagligt. Jag hade liksom bestämt mig för att lägga det åt sidan när Javier från Tanatoriet inte hörde av sig mer…
Han hade ju lovat ordna så tingsrätten vaknade efter koman som dom tydligen är i 😟
Min älskade Syrris är borta och jag blir aldrig hel igen någonsin…💖💖💖

Kram P 💞💞

22 reaktion på “Tisd 31 juli, sol, 30 gr 💞💞

 1. God kväll!
  Fy fasen så varm och kvalmigt det är. Hade tidigare möjligheten att ta ett dopp i poolen, men med gipsad arm är det lite svårare.
  Så skönt att du äntligen kan få ett avslut på hur din älskade syrra dog.
  Nu äntligen kan du kanske lägga i all byråkrati åt sidan.
  Dina minnen kommer alltid att finnas.
  Även mina men på ett annat vis.
  Har fått en tid till ortopeden på torsdag fm. Håll tummarna att jag kommer iväg på min bussresa.
  Många kramar/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det är faktiskt olidligt. I dag ska det bli 32 återigen här hos mig och i morgon kanske något “svalare”. Det här är inte kul…
   Ja jag tänkte på det att det är svårt att “poola” för dig nu 🙁 Stackare!
   Bra att jag slipper tänka på tingsrätten mer. Räcker som det är ändå.
   Ja jag håller tummarna för att du kan åka! Hoppas det ser bra ut efter röntgen!!
   ¡Suerte! Kram P 💖💖

 2. Skönt ändå att du äntligen fått svar och kan sluta grubbla över det och jaga runt i den spanska byråkratin. Förstår saknaden och att inget blir detsamma igen, men minnena finns och trots allt måste det ändå vara skönt att äntligen ha beskedet svart på vitt.

  Stor KRAM!

  • Hej Ama!
   Ja det är skönt men en viss bitterhet känner jag…Trodde inte att dom skulle nonchalera en så totalt efter tre mejl och ett snigelbrev.
   Lovade ju att det skulle komma efter 2-3 veckor. Antar att det är den frivillige Javier från Tanatoriet som ordnade det. Ja som tyckte synd om oss.
   Nej livet blir inte detsamma och tyvärr så ser jag ingen glädje i något längre. Minnena är mer plågsamma just nu. Det är första ggn jag känner att jag inte vill åka till Torre. Har ju förändrats så mycket på en gång… Ingrid, Cata, Ignacio finns inte där för mig längre och Elena ska åka flera månader till hemlandet. Känns otryggt på nåt sätt. Är ju klen 🙁
   Tack!! Kram och god bättring!! P 💞💞

 3. Pust och puh 🌞 hot,hot,hot
  Skönt att kvarnarna äntligen malt klart i Spanien och du fått papper på vad som hände då för mer än 1år sedan . Minnen många och saknaden stor förståss men hoppas bara de soliga minnena snart återstår . Nu har jag bokat flyttbil och imorgon kommer mäklaren.
  Om bara värmen kunde släppa greppet lite om oss.
  Kramiz från 🌞

 4. Hej Mariana!
  Ja det är bara för mycket med denna värme…Olidligt!
  Jo det är skönt att pappren kommit. Spanska byråkratin och avsaknad av empati är typiskt Spanien. OK, arbetsvillkoren är ju inte dom bästa med underbemanning.
  Minnena är mer plågsamma just nu, hoppas det vänder nån gång.
  OK, ännu en flytt för er att hantera 🙂 Önskar jag också hade nåt att sälja 😀
  Lycka till med allt!
  Ja få se till helgen om det blir svalare. Hoppas!!
  Kram P 💞💞

 5. Förstår dig, att du känner att det river upp allt igen och igen, men samtidigt bra att få veta vad orsaken var. Det hjälper ju inte dig i saknaden och tomheten men du slipper undra över det i alla fall.
  Detta med sorgen är svårt och vissa dagar outhärdligt, nästan, den finns inuti hela tiden, kommer att avta men saknaden är påtaglig. Jag tänker mycket på dig och skulle önska att jag kunde göra något för dig.. Maila till mig om du känner för det och vill “prata” av dig, eller bolla funderingar med mig.
  Denna värme är så jobbig, vet nästan inte hur det ska gå att klara av. Men jag tar en isklamp ifrån frysen, lindar in den i en handduk, lägger på huvudet eller var det passar. Sköljer också ofta mina handleder i kallt vatten. Går inte ut på dagarna, bara morgnar.
  Getingar dom gillar jag inte. Har inte sett någon ännu inom hus och är tacksam för det.
  Var rädd om dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Jo det är bra att få veta även om jag förstod att det var som dom skrev. Onödigt grubbleri ändå i ett helt år…men det är som det är.
   Ja det är tomt och värmen gör att det blir ännu värre när man inte kan göra annat än vara inne. Vill ju inte vara på badstränder…den tiden är förbi 😀 Det lättar väl men i den här åldern finns det liksom inte tid att må dåligt…man har inte “råd” med det, liksom att gå igenom alla sorgefaser som det skrivs om…
   OK, nu har jag gnällt tillräckligt 😀
   Tack du är snäll! Vi får ses på Waynes som vi pratat om när det blir kyligt 😀 Helst bara 20 gr max 😀
   Hopp finns att det ska bli svalare…kanske 25 till helgen…
   Just nu kl 12.20 har jag 32 gr prick i skuggan…Huuu!!
   Jag tar också fram kylklampar då och då.
   Ha det så bra det går!
   Kram P 💞💞

   • Tänker på dig och hoppas att det går bra för dig i värmen. Jag är inomhus på dagarna, en kort promenad på morgonen, om jag är kry.
    Idag är det lite svalare och det kom en liten skur, men nu sol igen.
    Jag träffar dig gärna på Waynes, där har jag aldrig varit fast det är så nära.
    Säg till när det passar, så kommer jag om jag kan, det skulle vara trevlig.
    Trevlig helg och stor kram till dig.

    • Hej Wiolettan!
     Ja jag har då lidit av värmen så det räcker…man känner sig nästan sjuk. Ja idag var jag glad att det regnade ett tag och det var 25 gr nyligen. Hoppas det fortsätter att “svalna”.
     Ja vi får se när det blir hyfsade väder, kanske Ditte kommer också som hon sa.
     Kram så länge! P ♥♥

 6. Hej P!
  Kan förstå det känns extra mörkt, men nu har du ett svar på Varför. Här har det tyvärr också börjat komma getingar, som alltid i slutet av juli. ☹️ Men jag känner mig, tack vare getingracket, lite ”tuffare”! Glöm inte att hänga fram ditt, och glöm inte byta batteri!!! 😄 Kämpa på , på alla sätt! 🌻🌻

  • Hej Camilla!
   Jo det är extra mörkt och trist nu i hettan…32 gr nu kl !2.25…
   Här brukar väl getingar komma mycket tidigare…Nu törs jag inte ha öppet…Jadå laddade racketar med batteri i juni redan hahaha…tack för det du skickade!!
   I fall liksom…Nu vågar jag inte ha öppet. Fast det går ju inte i alla fall då får man ju in värmen…Snacka om rekord!!
   Tack jo jag kämpar på…känns bättre när man får skriva av sig, har ju försökt låta bli att älta i sista inläggen 🙂
   Kram !!! P 💖💖

 7. Visst gör värmen sitt till och på många sätt. även om det var svårt att få meddelandet om Ingrid och vad som var orsaken till att hon avled så vet du nu. Men visst är det illa att det tagit så lång tid. Smärtsamt att veta och smärtsamt att vänta och inte veta. Förstår att du känner att det är annorlunda nu i Torrevieja och du har ju tid att fundera på hur du vill göra. och oclså fråga dig varför du skulle vilja åka. Visst ger det omväxling men kanske finns annat som också gör det. Svårt att veta.

  Vad gäller taxistrejken så är det ju bekymmersamt men kanske också nödvändig. Vet ju att detta med Uber diskuterats mycket i olika länder.

  Värmen pågår och även min ork är dålig. Men fläkten jobbar på.
  Stor kram och många tankar. Vi hörs.

  • Hej Ditte!
   Ja värmen kan ju knäcka en ordentligt. Hoppas nu artt det blir svalare!! Ja nu behöver jag inte fundera på dessa papper.
   Jag visste ju redan vad som hänt men vill ha bekräftat.
   Ja det finns tid att välja hur jag ska göra.
   Ja vilken kaos med taxi i Spanien. Vägar är blockerade…förstör bilar och kastar ägg 😄 Hur ska dom lösa detta ?
   OK vi får stå ut nån dag till men man blir galen på fläkten i bland…nu vill jag ha regn!! Snö hahaha…
   Kram P 💖💖

 8. Kära P
  Bra att du nu äntligen fått svar från tanatoriet. Fattar också att det är svårt, men ändå bra att slippa fundera. Det var säkert Javier som fick fart på det hela!
  Verkligen märkligt med denna hetta i över en månad, ja torka har vi ju haft i tre månader nu. Verkar fortsätta ett tag till även om det snackas om skurar här och där!
  Imorn barnvaktsjobb i Hamnarby sjöstad till vår lille tvåårskille!

  • Hej Fia!
   Ja det var ju Palacio de Justicia som skrev.
   Tingsrätten, tydligen måste dom skriva egna papper med ledning av obduktionsprotokollet….då kan man ju tänka sig att dom skjuter på en sån “banal” fråga…tar ju tid…säkert Javier som fick dom att få iväg det.
   Ja hettan är läskig…Det är “bara” 26 gr nu kl 8…blir väräl 31-32 i dag med…hoppas det vänder snart!
   OK 2-åring…ja dom brukar veta vad dom vill 😅 Lycka till!
   Kram P 💖💖

 9. Hej P!
  Jag förstår att det kände ännu värre när du verkligen fick beskedet svart på vitt.
  Alltid hemskt när det rör upp minnen och känslor igen.
  Många kramar till dig ❤

 10. En empatisk spanjor fanns o det var Javier. Vilken tur att du fick tag på honom! Vetskap är bra o du fick bekräftelse. Då behöver inte tankarna irra runt. Räcker med sorgen o saknaden. 💗

  • Hej Marga!
   Ja jag fick ju en ingivelse stt kontakta Tanatoriet eftersom dom var så snälla där. Tänkte att dom hade inte med det att göra men min vädjan om hjälp tog skruv. Empatisk kille som jobbar på rätt plats 💖
   Ja ett grubbel borta och mest ilska då tanten lovade pappren på 2-3 veckor…
   Kramar!! 💞💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *