Tors 6 sept,sol 30 gr 🌺🌺

Hej!

Det är varmt i Torre…hör klagomål från dom som inte brukar klaga 😀 Hur ska man kunna åka ner…Sitta inne med AC? Ser ut på AEMET att det blir något svalare i helgen, kanske regn men svårt att lita på 😀 Fått mycket sol sen maj här hemma och i dag med och 18 gr. Läste att köpa AC kostar 10.000:- att köpa här mot hälften där nere…
Vet inte ens om vi får installera i detta hus. Tvättmaskin får vi inte ha…elnätet 🙁
Låg en man och sov i mangelrummet en natt när grannen kom ner på morgonen… Utkastad av tjejen som hyr i andra hand av värdens dotterdotter som har lägenheten. Skojigt. Jag hade väl fått slag om jag kommit ner där. Vaya vaya!
Överraskningarnas tid är inte förbi…
Nedan en bit av strandpromenaden i Torre med naturpool…
 Har varit på vift i dag…vem drog ut mig? Jo trogna, snälla Ditte! Vi gick till Princesskonditoriet. När vi nästan var klara dök en gammal väninna upp. Hon och mannen hade varit på Mallis. Hade det jättebra men “någon” snodde hans plånbok i bakfickan…Ingenstans går man säker. Vi var på det hotellet vid Playa del Palma för 30 år sen kommer jag ihåg. Joanna med kompis var med…dom var väl ca 17 år då.

Ditte och jag kom på att det var nästan exakt 5 år sen vi träffades och dom tog över Syrris bungalow. Kunde vi ha hittat bättre köpare. NO 💖💖 Nedan står dom på vår födelsedag såg jag på bilden 😀 Dom har gjort så fint där sedan dess.

Oaser på Sturegatan i min hemstad.


Gräspallar på Nybergs torg 🙂 Påhittiga!
*********************************************************************
Min och allas fina frisör Jesica sände ett sms en dag och frågade om jag inte behövde lite omvårdnad snart 🙂 Om jag kom ner 🙂 Jo jag ser hemsk ut…Hon kallar mig sin manager sa hennes mamma en gång 🙂 Ja för hon fick så många kunder genom min blogg 🙂
Hon har klippt sig sa Cata som varit där nu 🙂 Bilden är 5 år 🙂

Spaniens regeringschef Pedro Sánchez Peréz-Castejón var här i Sverige och hälsade på Socialdemokraterna. Han är ju ett dragplåster…snygging 😀 Han försöker komma överens med separatisterna i Katalonien på ett mjukare sätt. Men det går väl inte så bra…Intresseklubben antecknar 😀 Trött jag är på valet f ö…Orka liksom.

Åker nog ner snart har jag tänkt. Får lite stöd på vägen av nära och kära…dom här finingarna. Nej dom ska inte åka MC ner 😀 OK, vi får se när det blir dags.

Det var väl allt…får väl gå och vila efter denna dag. Har ju gått upp för en backe 😀
*********************************************************************
Min kära väninna Kerstin och hennes dotter Susanne gick förbi min port där nere i dag och kollade om gallerporten är kvar och det var den. Man vet ju aldrig om dom bytt lås eller dörr men allt var som vanligt. Porttelefonen var inte flyttad 😀 Gracias chicas!! 💞

¡Hasta luego! P 💞💞

24 reaktion på “Tors 6 sept,sol 30 gr 🌺🌺

 1. God sen kväll! Stort tack för idag! Jättetrevligt och roligt att din väninna kom förbi. Ja, tänk – Snart fem år sedan vi sågs första gången och mycket har hänt på olika sätt sedan dess. Men vår vänskap består. Tack för det!
  Återstår att se när du åker ner men med stödpatrullen blir det säkert bra.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   God morgon! Tack själv! Ja det blev trevligt att träffa henne. Vi jobbade ihop från 1988…
   Ja tänk vad tiden går – 5 år! Fast det känns som om jag alltid känt er 😀
   Ja det är bra om jag får sällskap ner…återstår att inte tveka 😀
   Härligt svalt här hemma!
   Kram P ♥♥

 2. Jo, det har varit varmt här. Jag klagar nog mer än vanligt, har varit en jobbig sommar på många sätt och värmen gör det inte lättare precis. Men eftersom det är så “synd om mig” så har jag fått köra AC-n mer än vanligt. Elräkningen blir nog inte att leka med 😉
  Nu börjar det lätta med den extrema värmen och nyss mullrade åskan lite mysigt bortöver bergen. Åska på håll är mysigt, bara den inte kommer för nära…

  Ha en härlig fredag!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo många klagar även dom som annars gillar värme 😀
   Och ja – du har ju inte haft det lätt. Jag kan tänka mig att det är och har varit hemsk jobbigt!
   Jo AC är ju ett måste, man ska ju inte lida mer än nödvändigt!
   Dom nya drar inte lika mycket har jag märkt. En del säger att man ska ha på lågt hela dygnet vilket är mest ekonomiskt men dit har jag inte kommit där nere.
   Ja det står att det ska bli lägre temp och regn…hoppas!!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Hej P!
  Visst har vi varmt och klibbigt här nere, men som du vet gillar ju vi det 😀
  Man får slå ner lite på takten och hålla sig inne under fläkten när det är som allra hetast.
  Hoppas du snart kan komma ner!
  Kramar från oss!

  • Hej Ami!
   OK men nog ser jag lite smågnäll i bland 😅
   Jo man får ju undvika värsta tiden.
   Ja jag antar att jag åker men som vanligt är jag ambivalent 😀 Väger för och emot 😃
   Kramar itillbaka! P 💖💖

 4. Hej P!
  Här kommer en liten hälsning till dig från clownen i Skåne! 😄 Nu har vi äntligen kunnat åka motorcykel om dagarna! Det har vi längtat efter, härligt att puttra fram(vi har en Harley, de puttrar😄) på småvägarna och känna alla olika dofter! Glad över att du funderar på att åka söderut snart! Det blir säkert bra när du väl har kommit ner! Det verkar som om du har en trogen vänskaps skara där, det är guld värt! 💕Många hälsningar o en clownkram till dig!

  • Hej Camilla!
   Ja va kul me en HD. Jo jag vet hur dom låter 😄 Var spätta en gång i tiden 👍
   Åkte en BSA 1100-kubikare. Den mullrade fint. Polisen hade såna.
   Jo jag åker nog, en hel del som komer ner av mina kamrater och en är redan där.
   Tack detsamma ! Kramar ! P 💞💞

 5. Hola P!
  Va kul med besök från Ditte. Kom på att även jag har känt paret i snart 5 år. Träffade ju D tillsammans med dig och Ingrid. Ditte skulle få lite grejor av I som jag sedan hjälpte till att bära hem till Solskensgatan. Jag är så glad att jag fått dem så nära mig. Hur länge sedan är det vi träffades första ggn? Kommer faktiskt inte ihåg det.
  I dag har jag kämpat med protokoll. Börjar nedräkning med att ha detta göromål som tar slut i januari. Sen kan jag börja åka till Torrevieja under lite svalare perioder. Aldrig mer juni, juli och augusti😊.
  Önskar dig en trevlig helg och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det är så trevligt när hon kommer! Ja ni sågs nog också för 5 år sen. 🙂 Fint med så bra grannar hos dig.!
   Nej jag lommer inte i håg heller…
   Protokoll låter inte kul, skrivit många när jag var sekreterare i en fackklubb ☹️ Jobbigt!
   Tack detsamma !
   Kram P 💞💞

 6. Hej! Finns det möjlighet att kontakta dej med lite frågor och funderingar inför vårt första Spanien besök, till LaMata. Du verkar sitta på massa erfarenheter för området runt om kring! Hoppas på svar, häls Camilla Berggren

 7. Gokväll P,
  Jag hör till dem som inte brukar klaga på sol och värme, tvärtom är jag en riktig soldyrkare. Men när vi var nere förra veckan tyckte jag att det var litet klibbigt. Men oj vilka härliga kvällspromenader på paseon nere vid havet!
  Vi pratade ikväll om när vi träffade dig första gången och det var i juni 2013. Du mejlade ,en ritning på en lägenhet som vi tittade på. Vi hade redan köpt en 2011 men ville jämföra..
  Ps fin bild på sötnosen Pedro Sanchez med Stefan L😃. Sköt om dig!

 8. Hej Fia!
  Jo jag vet ju att du gillar värme men i aug är det ju så fuktigt så då känns det 5 gr varmare läste jag häromdagen 😮
  OK ja jag kommer i håg när vi sågs på Radio Murcia 😀
  Ja bilden är fin på de två och PS är ju en guapo.
  Om man får vara ytlig 😅
  Kram P 💖💖

 9. Tack kära du 💖
  Ja det hoppas jag men hänger väl på en hårt arbetande Åsa 😄
  Just nu känns det som en ångvält massakrerat tanten…somnade kl 4 och vaknade 9… men räckte inte 💤💤💤 Landade 00.45 .
  Hör av dig när du har tid!
  Kram P 💖💖

 10. Hej P! 🌼🌿
  Så roligt, jag förstår att du är tillbaka i solen igen! ☀️😎Hoppas det ska bli riktigt bra o skönt för dig att byta miljö!! Gissar att du börjar med att boka tid hos din kära frissa! Många hälsningar o kram från Clownen i Skåne 🤹‍♀️

  • Hej Camilla!
   Tack ja nu känns det bra efter att ha vilat upp mig. Har iaf hunnit med 3 fika 😀 Min “gamla” väninna Kerstin är nere och så Ignacio.
   Gått längre än på länge ;.D OK, 200 meter 😛
   Jo jag sa just i dag när det blåste att jag nog måste ringa Jesica 😀 30 gr på em…lite varmt alltså.
   Kram!! P ♥♥

 11. Hej Preciosa!
  Läser att du tänker resa ner till Torrevieja. Det blir nog bra med lite miljöombyte. Det är väl inte SÅ varmt längre…äh…vad vet jag, men i DN´vädersida har graderna gått ner.
  Läskigt att komma ner i tvättstugan då en vilt främmande karl ligger och sover. Man vet ju inte i vilket humör karln har då han blir väckt.
  En kvinnlig hyresgäst i en tvättstuga på Södermalm berättade för mig en dag: “en vintermorgon när jag öppnade grovtorkskåpet satt en man där i bara kalsongerna och övriga kläder hängde på tork. Han utbrast huttrandes: “stäng dörren för f-n, jag fryser”. Hon blev så klart vettskrämd. Det visade sig sen att karln hade bott i huset, men blivit hemlös. Idag sitter det kodlås i stugan. Iaf så blev kvinnan vettskrämd.
  Det var inte meningen att inta din roll att själv skriva ett blogginlägg i din blogg:-)
  Hur som haver så önskar jag dig en bra resa och vistelse i Torrevieja när du än åker!
  Kram!

  • Hej Tobbe´!
   Ja jag är nu nere och hade bra assistans av Teddy och Marita! Guld värt 😀 Landade 00.45…
   Lite svalare dock 30 gr på em men blåste lite. Träffade Ignacio som du ju träffat. Kul och han verkar må bra. Vi åt hamburgare 😀
   Hahaha…ja din berättelse om mannen i torken 😀 😀
   Ja man blir ju rädd men min granne såg vem det var – att han bott ihop med en tjej på vån 3. Osams antagligen. Dom pratar bara engelska. Nu har K sett dom, gå ute med varann så då är väl allt frid och fröjd igen får vi hoppas 😀
   Tack Tobbe, jo jag åkte i söndags natt och hittills har det varit trevligt!!
   Kram och hoppas ni har det bra ocks娅♥♥ Kram P ♥♥

  • Hej Camilla!
   Japp jag lyckades uppbåda lite kraft att åka till slut. Och trött har jag varit sen dess men gått ut och fikat som är en trevlig sysselsättning 😀 Tyvärr känner jag av en begynnande förkylning 😅 Satt en tjej bredvid på planet som snörvlade och snöt sig oavbrutet i 4 timmar…
   Håhåjaja… har 32 gr på balkongen.. i skuggan alltså. 28 står det på sajten. Ljug!
   Tack och kram P 💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *