Onsd 18 sept,sol/moln 30 gr 🍀🍀

¡Buenas noches, buenos días o buenas tardes amigos!

Varmt…fortfarande ca 30 gr. September vill inte ändra på det men “normalt” brukar det vända i mitten på månaden. Men vad är normalt numera 😀
Förkylningen kan man kalla den “svagare” typen. Ännu ropas inte hej, kan bli onormal, vem vet. Trist, det började bra med utgång och fika och trevligheter…Sen stopp på det.
I går var jag i alla fall ut och handlade med assistans av Kerstin. Efter det fick jag fint besök på “mitt” fik La Panattería av Jeanette och Rajje! Roligt att dom inte var rädda för ev förkylning. Iofs går det bra ute med bacillerna. Tog inget foto…dom här godingarna som vi brukar äta får symbolisera la pareja 😀
Ja finns inget godare 😀 Måste nog besöka Jijonenca fast det är långt bort…

Jag fick en fin bild av Ditte av en bougainvillea som hon fick för så där 3 år sen el mer? Handelsträdgården skulle lägga ner och reade ut lite. Den såg inte ut mycket för världen då…han hade väl inte skött om krukorna…en liten pinne med några blad…4E. Tänkte nästan inte ge bort en så ful pinne 😀 Nu har den rört på sig. Ditte satte den i jorden och har överlevt sommaren utan vatten!! Ja dom gör ju det dom där blommorna. Ser ut som samma sort som den vid restaurang Mundo Pequeño fast annan färg. Växer lite speciellt. Det är väl bougainvillea och hibiskus som klarar sig bäst i hetta. Kanske blyblomma också…Bild Ditte: .

Ja f ö så håller spanjorerna på att försöka avslöja sina politiker om att ljuga om sina examen som dom påstått sig ha. En kvinnlig minister har avgått. Verkar som om dom kunnat köpa såna 😀 Ett universitet utmärker sig 🙂 Den socialistiska regeringschefen har visst kunnat visa sin doktorsavhandling. Håhåjaja…
Ja en annan – som jag, lågutbildad har ju inget att ljuga om. Fick jobb ändå. Mina uppsatser i lågstadiet lästes upp på lektioner i bland. Skämmigt!! Det är det jag kommer ihåg. Lustigt men nu läser ca 5-600 min blogg varje dag och jag skäms inte…jo i bland efteråt men då är det för sent 😀
Och i dag kom den snälla pensionen så jag kan betala mig oskyldig…Bra det då 😀

I dag var jag en nörd. Grottade ner mig i det flaskvatten jag köper här nere…(nej jag dricker inte kranvatten och har ingen kanna eller rening, har aldrig haft och vill inte ha…)
Jo jag brukar köpa Neval på Mercadona…smaklöst, bra…så sa min kära syster en gång att hon brukar köpa Chóvar på Consum. Eftersom jag nu gör allt som jag inte gjorde för att hon gjorde och tvärtom så gör jag nu allt som hon gjorde…Men den heter numera Fuente Arquillo. Var tvungen att fråga var Chövar var…Nej nu är det den här sa en anställd. OK, i alla fall så är det himla gott vatten. Neval smakar inget men det här smakar vatten 😀 Kollade på innehållet och det visades att Neval hade 147 mg klor per liter och Fuente A bara 6.9 mg!! Sodio (salt) hade Neval 91,8 mg och Fuente A bara 3.3…ja dom skryter om det också ang sodio…fast man måste ha förstoringsglas för att läsa…Ja men då så…då byter jag vatten. Kranvattnet är ju mycket mer klorerat här nere än hemma. 12% per liter stod det på Agamed har jag för mig…ja det luktar ju f-n också.

Ja det var bara lite intressanta saker…intresseklubben antecknar…
Sen läste jag om moderatledaren och ja…mycket har han gjort…han bör nog i alla fall inte bli statsminister helt klart!! Nån annan hade blivit sparkad direkt.
https://borjeperattdebate.wordpress.com/2018/09/14/ulf-kristersson-inte-min-statsminister/
Kram P 💖💖

23 reaktion på “Onsd 18 sept,sol/moln 30 gr 🍀🍀

 1. Hej I
  Visst är det lite väl varm och fuktigt , trist med förkylning då 😢, vi har ju varit här drygt 1 v nu och allt snurrar på, trädgårdsjobb, nytt utetak, nya fruktträd(fruktträdgård) pooltäcke och solvärme i poolen. Puh 🤔glömde nog något. Så skönt att kunna göra klart alla planer nu då vi sålde så bra i Sverige.
  Packat upp 14m3 från mitt sommarhus och på fredag kommer gubbens flyttlass från Wien. Huset känns plötsligt litet men nu får vi sluta hamstra.
  Krya på Dig och ha det gott.
  💕

  • Hej Mariana!
   Ja det får gärna gå ner. Vill inte använda AC:arna men måste 🙁
   Härligt att ni snart är på en och samma plats och kan njuta av tillvaron! Ja ingen idé att ha för många prylar!
   Ha det så bra med Spanientillvaron!
   Kram P ♥♥

 2. Ett gott vatten ska vara iskallt och inte smaka nånting alls. Ja, enligt min åsikt då, men smaken är ju som baken 😉

  Vad fin den där bog… boug… trillingblomman hos Ditte har blivit 🙂

  Ha en fin dag!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja jag håller med, vill inte ha nån smak men den nya jag köpt är godare på nåt sätt fast ändå ingen smak…Neval är mer som destillerat 🙂 Bra med låg klorhalt och sodio framför allt om man har högt blodtryck.
   Ja jag trodde aldrig blomman skulle ta sig…men var ju i kruka länge.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Hola😎
  Glad för din skull att du kom iväg till Torre och hade gott sällskap på färden. Du verkar ha det bra med fikastunder och träff med goda vänner, varmt och skönt också😁, du får hålla dej i skuggan.
  Att dina uppsatser lästes upp i lågstadiet visar väl att du redan då var en fena på att skriva😅
  När det gäller politiken så sätter jag på pausknappen tills dom bestämt sig för hur dom ska ha det…tröttsamt🤨
  Ha det bra i värmen
  Kram Eva

  • Hej Eva!
   Tack jag det var med ett nödrop att jag kom i väg 😀 Hade nog inte åkt om inte jag fått deras sällskap…För varmt fortfarande, gillar jag inte…30 varje dag 🙁 Gillar 25 😀 Dyrt köra AC.
   Ja i skuggan står det still 🙂 Säkert skönt på stranden…
   Jag vet inte om det var därför mina uppsatser lästes…kanske jag inte hade nån konkurrens i byskolan 🙂
   Ja politik ja…men jag avskyr utnyttjning av sina ämbeten vem det än vara må…Man måste ju kunna lita på folk i den ställningen.
   Ja vi får se…
   Tack!! Kram P ♥♥

 4. Skönt att din förkylning avtagit. Mun har frodats men nu verkar den vända. Bra så. Och visst är “bouggan” fin. Lite spretig men jag sak ansa den. Verkar trivas bra här och påminner om dig.
  Mysigt att träffa R&J!
  Vad gäller politiker så är det ju ett gissel och jag kan inte annat än att tyckadet är bedrövligt med en miljard i bidrag från regeringen när barn dör för att de inte kan andas och att stödet till barn och vuxna i stort behov av assistans inte får det. Olika kassor dock, men en suspekt prioritering. Vad är det för fel på vanliga cyklar om man inte har speciella behov och då kan behöva ett bidra. Att detta bidrag sedan utnyttjas av skojare till ofantliga summor gör det liksom inte bättre.
  Tror alla politiker precis som andra har saker på sin kistbotten men mycket har nog lagts i dagen innan de blev både stadsministrar och partiledare. Och politiker i allmänhet har jag inte så mycket till övers för. Å andra sidan så har Sverige det förhållandevis väldans bra med det mesta om man blickar utåt.
  Återstår att se vad som händer. Men inget en kan göra något åt just nu. Är mest oroad över SD som plockat många från LO och M p.g.a missnöje.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Jaså du fick en släng också. Inte kul men nu verkar det ha blivit bättre då?
   Ja den där sortens bougga är spretig. Verkar vara samma som Mundo P har. Sticker i väg grenar uppåt. Dom brukar ju klippa rejält och sen är den likadan igen 😄
   Ja vi får se vad det blir av regeringsbildandet. Alltid nån som åker efter nån dag hahaha…
   Det blir spännande. SD har ju tagit på alla håll och kanter…Den sista av överlevande – en dam sa att oj vad man tyckte mr H i Tyskland var en stolle…sen så helt plötsligt satt man i gasläger…
   Kram P 💖💖

 5. Hola! Det fantastiska vädret i Estocolmo bara fortsätter! Har varit sommarvärme på 22 grader i 2 dagar nu! 🌞 Ja man förundras över hur växterna i Spanien överlever – men evolutionen har ju sett till att de som bäst anpassar sig till förhållandena har överlevt.

  Vi gillar Font Vella-vattnet bäst. Fler av de andra sorterna tycker vi smakar tvål… Och så dricker vi ju en del bubbel och då blir det Fonter som kanske är nån slags billigare spansk variant på Perrier? Finns på Consum och Carre. Consums bubbel tycker vi har en fadd eftersmak.

  Ja, politiker – vad säger man? Mitt motto i vardagen är att de flesta människor gör så gott de kan utifrån sina förutsättningar och att de allra flesta vill väl. Jag har också trott att politiker är människor som drivs av en ideologi och övertygelse och som vill förändra samhället till något bättre för så många som möjligt. Efter att de senaste åren ha jobbat i verksamheter som styrs av politiker kan jag dock säga att den övertygelsen har kommit på skam. Jag tycker att jag betydligt oftare än i näringslivet träffar på människor som är självupptagna, dåliga på att lyssna, ointresserade av andra människor, gillar att höra sin egen röst, ställer frågor enbart i egenintresse, är prestigefulla och kan sällan medge att de har haft fel. Somliga skulle kalla det drag av naricissism – och jag skulle inte säga emot. Politiken har blivit en karriärväg bland många andra. Därmed är inte sagt alla är så eller ens majoriteten – men jag har stött på dem lite för ofta för att kunna avfärda det…

  Och regeringskaoset just nu…Madre Mia… SD:s uppgång är en katastrof på så många plan. Läste statistik: majoriteten av deras väljare röstade på dem redan i förra valet, 19% röstade på sossarna förra gången, 18% röstade på moderaterna och sen var det en fallande skala från de andra partierna. Såg också att 24% av LO-anslutna män röstar på SD. 😱 Läser man undersökningar och forskning förstår man att det inte bara handlar om rasism och främlingsfientlighet – även om det dominerar. Handlar också om låg tillit till medmänniskor (SD-väljare och utomeuropeiska invandrare de som har lägst tillit till andra människor enligt SOM-institutets senaste undersökning), utanförskap, låg utbildning, polarisering mellan landsbygd och storstad, en vilja att knäppa etablissemanget på näsan – men också om människor som faktiskt lever i de sk utanförskapsområdena med allt vad det innebär i form av rädsla för våld och där faktiskt bilar brinner på kvällarna och sten kastas mot ambulanser vid utryckning. Ingen lätt nöt att knäcka… Kan bli en än mer otäck utveckling.

  Har varit på styrelsemöte ikväll efter jobbet så nu börjar jag bli lite småsömnig. 😴

  Kram! ❤️

  • Hej Susan!
   Det är för varmt här 🙁 Mer än 30 i dag med! Måste vända…för mig som inte gillar playaliv…Har väl gjort nån gång…så där 😀
   Font Vella-vattnet är ju så salt har jag för mig…Bubbel köper jag aldrig…räcker med det Samarin jag då och då måste dricka…

   Ja dom flesta politiker har nog nån form av nåt 😀 Jag jobbade fackligt en gång pga mitt rättvisepatos som jag plågades av men det gick inte. Kunde inte stå emot allt skit man fick…Så politiker måsta man palla att vara och alltså ha nån form av “nåt”…ja man ska inte generalisera…förstås…man kan säkert ha starkt psyke och brinna för sakfrågor.
   Att särskilt män röstar på SD är ju allmänt känt…och dom står ju för mycket kaos i samhället, läs huliganer som jobbar med vanliga hantverksyrken tex…
   Det är även här nere bilbränder och vanliga anlagda och mord i långa banor…3 döda nyss och 2 en annan dag och polis skjutit ihjäl och man skjutit ihjäl polis…43 bilar fick sina bildäck sönderskurna…ja och såg vilda protester på spansk TV i går kväll…gamlingar 😀 pensionärer…
   Ja vad göra…inget. Orka liksom.

   Kram P ♥♥

   • Jag ser ditt namn här och där, när jag surfar bloggarna, men det är första ggn jag kommer på besök. Du skriver om otäckheter som händer. Well, Trump hade ett förslag: Spanien borde bygga en vägg tvärs över Sahara. Han har ingen aning om att Spanien inte längre har nåt att säja, vad betr. Sahara. – Som du nog vet, vill han ha, och har börjat bygga, en vägg mot Mexico.
    Sommarsnuva är inte kul. Går snart över, säkerligen.

    • Hej Ruth!
     Jo du har gästat min blogg och skrivit 4 ggr förut åren 2013 och 2014 😀
     Jag brukar kommentera på kamraterna Ama´s, Ami´s och Ditte´s bloggar 🙂
     Dom otäckheter som händer är ju inte pga länder i Afrika. Trump menar väl att vi ska hindra afrikaner att ta sig över Medelhavet som dom nu gör i 1000-tals till Spanien nu när Grekland och Italien stramat åt. Många drunknar. Ingen lyckas förhindra detta oavsett vad man har att säga till om eller inte, mycket pga att Tunisien, Marocko och Algeriet har ett ointresserat styre. Tunisien styrs väl inte alls… Mr T gillar murar.
     Tack! Snuvan är över…skönt!
     Kram P ♥♥

 6. Tjena!
  Tack för trevlig träff, alltid roligt att komma hit ner och träffas. Har även jag fått en lätt förkylning, hoppas den håller sig till just lätt…
  Sitter just nu och njjter av god frukost i morgonsolen, sämre kan man ha det ☀️😊.
  Kram

  • Tjena Chica!
   Tack själva!
   Näe, har du också åkt dit på förkylning! Trist!!
   Och tack för att du lånade ut Rajje eller han lånade ut sig själv 😀
   Nu ser jag allt damm som samlat sig…men ljus varde i mitt hus…
   fast en bombilla hade slocknat i morse…det gör inget för den var den minst viktiga!
   Ja härligt att kunna sitta ute…svårt för mig med den eminenta trafiken här 😀
   Kram, vi hörs! P ♥♥

 7. Hej P!
  Inte kul med förkylning 🙁
  Vi har ju haft vattenrening här hela tiden och det vattnet smakar jättegott. Dessutom är det skönt att slippa släpa hem tunga flaskor 🙂
  Kram och krya på dig!

  • Hej Ami!
   Nix pix så himla trist. Men för min del är den nästan över tror jag.
   Jag tror säkert att vattnet går att dricka från kranen men ogillar klor. Renar man så går det väl bort.
   Ja släpa hem flaskor är jobbigt men jag har så bra hjälp som jag tvingar till mig 😀 Sen lämnar jag dom så fint i rätt contenedor…grå/gul 😀 Det var Ingrid som tvingade mig…
   Tack och kram P ♥♥

 8. Härligt att se att du är i Torrevieja igen. Nu är det riktigt höstrusk i Södertälje och en längtar ner…
  Ha det så fint, vi kanske ses i jul?

  • Hej Katharina!
   Ja det känns bra. Förstår att det är liter ruskigt nu. Min granne hemma sa att min (och alla andras) lgh var iskall 🙂 Hyresvärden har glömt att se till sätta på fjärrvärmen i huset 😀
   Ja jag vet ju inget framåt…vem vet! Hoppas det, skulle vara kul!
   Kram P ♥♥

 9. God morgon min vän. Nu har jag läst ikapp 😉 och inte hittade jag något mail från dig…. jobbar nu fem dagar på raken sedan fem dagar ledigt, sedan jag kom från semestern har det varit galet med jobb, vi får ju jobba i skift, alla vill ha ledigt och vi får enbart ledigt högst två veckor på raken exkl vår fem dagars ledighet. Det känns som jag mer eller mindre bott på kontoret de senaste tre veckorna. Jag / vi bor ju precis grannar med ditt fikaställe så jag kanske dyker upp när du minst anar det. Kram

  • Hej Pia!
   Jaså inte…OK, skickat men inte gått iväg fast som det ser ut i alla fall.
   OK, ja ni får slita…det är livet som pågår som Syrris sa 🙁 Men en vacker dag blir det pension och sen går det fort.
   OK, ni bor kvar. Ja få se om du dyker upp 😀 Fast jag sitter inte där hela dagarna…rekord är 4 timmar häromdagen 🙂
   Kram P ♥♥

 10. Jobbigt för dig att vara förkyld i värmen. 30 grader plus tycker jag är ´för mycket för att det ska vara skönt. Hoppas att du snart blir frisk.
  Det ser väldigt gott ut, där på bordet. Somrigt och gott.
  Blommorna så vackra.
  Förstår att du måste köpa vatten för att dricka. Det brukar jag också göra då jag är på resa utomlands.
  Ha det så bra det går och sköt väl om dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja inte kul men har ju AC 🙂 Nu är jag frisk igen från den åkomman iaf 😛 Det är alldeles för varmt här fortfarande. 30 gr varje dag…Ser ut som att det kanske går ner nån grad på tisdag.
   Ja glassen suktar jag efter, måste gå dit nån dag när det är svalare. Lite långt från mig numera 🙁
   Jo jag köper vatten, det kan jag kosta på mig…dricker ju inget annat. Jo te och kaffe 🙂
   Tack och detsamma till dig!
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *