Sönd 9 dec,sol,21 gr 💚💚

¡Hola!
I dag är det söndag…skönt att alla helger är över…I går bombades det rejält och fyrverkerierna kändes som dom var i min patio utanför 😀 Men det ekar i våra betonghål vi bor i. La Inmaculada el Purísima –  eller vad María hette i går – bars i procession genom gatorna. Jag så många finklädda spanjorer gå förbi.
Själv har jag fått en andra förkylning som kom överraskande i fredags kväll. Vet inte om jag varit med om det förut så nära inpå en annan. Men immunförsvaret är väl lågt. Raspade i halsen och jag trodde det berodde på att jag babblat för mycket 😀 Jo jag vet…Annika och jag gick en sväng för att handla och sen upp med varorna till mig…
(hissen ville inte gå som jag ville, ringde hissfirman). Vi gick bortåt Kyrktorget för där är sol på fiket i hörnan…
Hälsade på Papá Noel, han stod granne med La Panattería. Han sjunger när man går förbi…eller säger nåt. La Panattería har nu fått en flott uteplats! Inglasad…

Vi travade vidare förbi det gula fina Biblioteket…

Ja så hamnade vi här i solen. Så skönt att sitta där.

Kyrktorget hade lite ballonger och godis i väntan på La Inmaculada. Fint!

Jag har inte tittat på krubban på flera år men nu så. Den är lite mindre men blir ju mer komprimerad och det är bra. Tog bilder på mina favoriter, dock stod en av monumentets pelare lite snett 🙁 Monumento a las Culturas del Meditteráneo. Monument över Medelhavskulturen, dom 5 pelarna står på udden Punta Margalla nära Playa del Cura.
Kvarnen som normalt står på Plaza del Molino. Molino=kvarn

Och så ett fint hus, hittade inte mitt favorithus…

Ja då så då var den dagen slut och vi gick hemåt. Såg den här lilla “butiken” som nu man kan “traspasa” dvs arrendera/hyra. Nån portugis borde vara intresserad 🙂

Så gick vi förbi Gamla Café Hudik på Caballero de Rodas som inte stod att känna igen, möjligen svenska flaggan. Heter nu Hofvander Hole in the Wall. Ska vara bra mat enl recensioner. Fin uteplats!


OK, det var i fredags, sen så har det varit förkylt och jag skulle ha gått till tandläkare Bengt i morgon men får skona dom från mig 😀 Har ny tid…

F¨ö, eftersom jag tittar bara på spansk TV så blir man yr i bollen av alla protester och manifestationer. Är det inte hemska kravaller i Katalonien i Terrassa, Girona m fl städer så är det nån annanstans. Förstörelse av butiker, bilar och människoskador…I Frankrike är det ännu värre…måste Macron avgå? Och en annan sak jag inte förstår…Argentina har två lag (Boca Juniors och River Plate) som skulle spela slutspel i hemlandet men det går inte pga alla huliganer!!! Så nu ska det spelas i Madrid!! Vilken resa supportrarna måste göra. Argentina är ju fattigt så det blir väl dom som uppträder “normalt” och har pengar som åker, tvivlar. Men såg att dom muddras på allt och ska sitta på motsatta sidor beroende på vilka dom håller på. Och så 4000 poliser och 1700 vakter som bevakar…Har man råd med detta? Helt sjukt…Fotboll är numera krig och inte en trevlig sport…och dyrt. Varför tillåter vi kvinnor denna huliganism? Fattiga svälter och krig och elände men slåss på fotbollsmatcher är numera helt OK, man bara flyttar matcher till andra länder…fajn!

¡Hasta luego! P 💖💖

12 reaktion på “Sönd 9 dec,sol,21 gr 💚💚

 1. Det är kanske dags för ett nytt Lysistrate så att männen lugnar ned sig och fattar vad som är viktigt. Inte kan det vara att polisens resurser ska gå till att behöva fotbollshuliganer i alla fall – oavsett land. Men å andra sidan så beter sig nog kvinnor nästan lika illa de med numer. Trodde fotboll skulle vara underhållande tidsfördriv, inte ett sätt att leva (ut).

  Krya på dig och sköt om dig ordentligt! Det är hopplöst när man åker på förkylning efter förkylning för ofta så väntar ännu värre saker – allt för att man ska fatta att man måste ta hand om sig och sitt immunförsvar!

  • Hej Emma!
   Ja bra idé, det är häl det enda dom fattar 🤔 Tycker nog att det är tunnsått med tjejer bland huliganer i alla fall.
   Vilka enorma resurser det går åt för att dessa aggressioner ska äga rum vad och var det än är…😮
   Ja jag brukar ha en förkylning per halvår…men skicket är väl inte så bra…inte varit ute nåt hemma så man är väl attackbar också av diverse baciller…
   Tack och kram P 💖💖

 2. Trist med din nya förkylning men se till att skynda dig att bli frisk för du har inte tid att vara sjuk. Mycket som händer vet jag ju,. Kul att du och Annika varit ute på trevligheter och att se krubban är alltid roligt. Första året i år sedan vi kom till Torre som jag inte sett den. Men via bilder så har jag ändå varit med på ett hörn. Och krympt har den. Kanske hinns det inte med att tillverka allt. Mysigt att sitta på uteserveringar. Det låter sig inte direkt göras här i Stockholm men å andra sidan finns mycket annat.
  Ja, dessa fotbollshulliganer är ett bekymmer och jag tycker fotbollslagen ska stå för alla kostnader förstörelsen som dessa för med sig. Tyvärr har de ju inget med fotboll att göra. Vill bara bråka . Och kanske skulle lagen spela utan publik. Då blev det lugnt.
  Önskar dig en bra vecka och att du snarast blir frisk.
  Stor kram

  • Hej Ditte!
   Tack, nej jag har inte tid att vara sjuk. Vill ju ha lite sol innan jag åker hem.
   Ja det var länge sen jag såg krubban, lagom stor nu tycker jag.
   Det är fint att sitta i solen nu på vintern 😀 Inte så stark.
   Ja fotboll ja, det är ju inga supportrar som bär sig åt så där. Dom har nåt genfel helt klart 🙁
   Ja det finns väl matcher som som straff har fått spelas utan publik.
   Tack!! Kram P ♥♥

 3. Lite synd att många favoriter har försvunnit ur krubban, var liksom en sport att gå och leta efter dom och se hur dom placerades år för år. Men jag antar att det blir ett visst slitage på dom när dom står ute nån månad per år.
  Jag har också gått och dragit på mig en förkylning – som om det inte skulle räcka med allt annat som “attackerat” mig? Nåja. Stannade inne hela gårdagen och det känns i alla fall bättre idag. Finns hopp om livet 😀

  Ha en härlig start på veckan!

  • Hej Ama!
   Ja jag har ju inte så stor koll på favoriter men två av dom på bilderna gillar jag.
   Säkert verkar det som om dom som fixar allt inte orkar med detta nu kanske…alla blir vi äldre 🙂
   Jahaja du också…ja jag vet fler, Annika och även John blev förkylda när dom kom ner. Trist åkomma. En del orkar göra saker i alla fall men dock inte jag 🙁
   Tack och krya på dig!! Kram P ♥♥

 4. Hej P
  Det är skönt att komma ut och röra på sig lite. Det är fem år sen jag såg krubban. Visst har den blivit mindre, men det är kul att titta på den. Det måste gå åt ett antal timmar för att få den på plats.
  Kram

 5. God kväll!
  Åh så trevligt att se att du och Annika är ute och fikar och fångar lite sol.
  Jag hoppas innerligt att din nya förkylning går över fort nog.
  Här har det snöat lite på em, men som regnar bort just nu.
  På onsdag är det sista mötet för i år. Ska bli skönt med lite vila från skrivandet.
  Många kramar/A-K

  • Hej An-Kristin!
   Ja vi ses en hel del. Kul!
   Tack, känns redan som att den nya förkylningen var ett skämt..,redan nästan bra 😀
   Hes på morgonen. Det är ju rått inne och ute då.
   Bra att du får vila lite från arbetet 👍
   Tack detsamma till dig/P 💖💖

 6. Hej Preciosa!
  Jobbigt med din förkylning som åter besöker dig. Hoppas att det blir ett kort besök och att det inte tar så mycket på dina krafter.
  Härliga och färgglada bilder.
  Jobbigt detta med hissen som krånglar ibland. Är man beroende av hiss så är det otroligt frustrerade och omöjligt.
  Det är oroligt lite varstans i vår värld. Förstår inte att människor inte kan hålla sams. Detta med maktbegär förblindar verkligen.
  Snart tycker jag att det skulle vara förbjudet för publik på fotbollsmatcher om de inte kan sköta sig, då kanske de lär sig.
  Ha det så bra det går och krya på dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Nu så är förkylningen över 😀 Märkligt att få en till…
   Myggbett i natt 😅 Alltid är det nåt.
   Regn och blåsigt i dag men i lmorgon ska det vara över.
   Jo det är så trist med alla krig av olika slag. Fotbollsklubbarna får väl inte in några pengar om inga besökare men dom skulle själva få stå för bevakningen.
   Tack ! Kram P 💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *