Månd 25 mars,sol,18 gr 💥

¡Buenas tardes!
Det är inte speciellt varmt trots graderna…I skuggan är det kyligt och vind.
Var på Torreoro med min spanskman…alltså Ignacio och fikade. Han skulle sova siesta sa han när jag ringde.
Jag var i samma hus med Elena som städade Teddys lgh, ja fd Syrris. Det var känslomässigt jobbigt för jag har inte varit där på väldigt länge…men måste gå dit tyckte jag för jag kanske måste gå dit nåt mer om nån vill hyra…Licens kommer snart och det är skönt. Man måste ju ha det numera och det är bra…spanska staten har gått miste om miljarder under åren. Men oj vilken packe papper som ska in!!! Fick det sista i dag…Bra elkille förresten…för certifikat. Läggs  på minnet. Luis.
Kari och Mattias som bott där nyss kallar lyan för Cosy Corner 🙂 Ja den är liten men mysig och solig balkong….I af så kom mr I överraskande – som skulle sova siesta – och knackade på 😀 Vi gick till Torreoro. Där har en tjej börjat göra kaffet som jag vill ha det med mucho espuma 🙂 Jag berömde henne förstås 😀 Glad blev hon! Soligt men så blev det lite blåsigt.
Dom nya husen, dvs som varit skelett i många år börjar bli klara, även på baksidan, trodde ett tag att det skulle stanna av igen…Las Cibeles heter husen och “alla” mäklare säljer ser det ut som…från 115000E för ett sovrum…hm. Fast helt möblerat samt vitvaror ingår. Calle La Calera.
Läget är rätt bra förutom trafiken…iaf på norrsidan. På andra sidan ligger Myrparken.

Ja så gick vi hemåt efter att ha pratat en del politik 🙂 Bl a om det nationalistiska partiet som dykt upp…Dom har satt en jätteaffisch vid Mercadona…V*O*X. Dom har på sitt partiprogram högerextrema åsikter och Francotrogna medlemmar från förra regeringspartiet PP. Nu tog dom in 4 gamla generaler från Francos tid men en fick lämna omg då han skrivit homofientliga saker på nån hemsida och att förintelsen knappast förekommit…Ja dom försöker vara anständiga så han fick gå 😀 Jag vet inget värre än att häckla vilken läggning människor har…borde vara straffbart!!! Är det inte det? Man är född som man är och va f-n…jag också, ingen kan ändra på mig…OK hetero men vem kan ändra på det? Har vi inte kommit längre? Jo men inte i Spanien faktiskt. Hört för mycket här under åren… 🙁 Ja inte av Ignacio, han skulle aldrig säga nåt nedsättande men gubbväldet han umgicks med förr ☹️
¡Feliz Primavera! Elena skickade denna 🙂 ¡Maravilloso!

F ö så har 13 kvinnor mördats av sina partners redan i Spanien i år…hjälper knappast med kampanjer i TV…och två bankrånare lyckades bra…dom var 73 och 80 år 😀 OK, dom åkte fast men gubbar kan…Katalonien…ja dom behöver pengar där för företag flyr och inte etablerar sig längre och nu riskerar regionchefen Torra att få avgå för han har varit olydig och haft banderoller på regeringsbyggnaden för att stötta sina kamrater som sitter i finkan och nu rannsakas i domstol varje dag. Utom dom som flydde.
****************************************************
Nåt kul…Träffade äntligen globetrottern Ditte efter att Rajje med svärfar Göran varit här och titta på mina datorer…TACK Chicos!! V fikade på La P och sen gick Ditte och jag och letade upp solen. Den fanns på Plaza Oriente vid Bar Ruso. Bilfritt i princip. Tog en fin bild med mobilen på La Señora med passande färger till bakgrundens papegojblommor. Damen har nyss fyllt en hel del år och jämnt dessutom…¡Felicidades!🌷

Ja vad mer? Camilla Clown har varit på karneval på Teneriffa! Färggranna señoras!! 🇪🇸☀🇪🇸 ¡Gracias!

Blev som vanligt dur och moll och dur…i ur och skur…nä i sol 😀
Buenas noches! P 🌼🌼

10 reaktion på “Månd 25 mars,sol,18 gr 💥

 1. Det var det första som slog mig – så snyggt hon matchade blommorna där, fina Ditte 🙂

  Det är fortfarande kyligt i skuggan om det blåser, men vädret och temperaturen är underbara såhär års. Snart är det dags att flytta över till skuggsidan på gatan igen… 😉

  Ha en finfin dag!
  Kram
  PS: Jag tänkte just att det inte är så jättesvåra matteövningar du har där i slutet. Fyllde sen glatt i att 3 * 1 är fyra… HAHA! Jag såg ett plustecken. Nu tänker jag göra om och göra rätt 😉

  • Hej Ama!
   Ja visst blev det en bra bild trots mobil…fina färger!
   Jo visst är det bra väder men jag har ju norrläge på bostaden så jag har liksom mer kyla än vissa andra 😀
   Jodå snart så går man i skuggan så inte ska man klaga!
   Ja mitt spamprogram är enkelt 🙂 Dom där hemska capucha el vad det heter där man ska klicka i bilder är ju bara bedrövligt…
   Rekord 17 klick 🙁 Tappar lust att kommenera fast man vill…
   Jag har inte fått ett enda spam nu trots att utländska kan väl också räkna 🙂 Dom ryska kanske har andra siffror hahaha…fick kmlånga såna.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 2. Jättetrevligt att ses igen! Fint att sitta här vid Vita kyrkan i solen och vi klarade oss ganska bra utan blåst. Och visst matchade jag papegojblomman fint. Vi lyste båda upp.
  Skönt att din dator nu är i bättre form och att Rajje kunde hjälpa till .
  Ja, det politiska klimatatet verkar besvärligt på många ställen och en del länder är inte direkt så generösa i sina tankar.
  Kram!
  Vi ses snart!

  • Hej Ditte!
   Ja det var lajbans att ses igen! Det är bra där i solen och nästan ingen biltrafik. Du passade bra där och äras bör du nu när du blivit vuxen 😀
   Ja datorn går bra men den nya har jag inte förstått mig på än 🙂
   Ja politiskt är det kaos och trist men inget vi kan göra…rösta men vad hjälper det 🙂
   Ja vi ses! Kram P ♥♥

 3. Hej P!
  Så fint det var i Teddys lgh. Kände inte igen möblerna eller var det bara det lilla matbordet som kommit till?
  Vilken fin bild du fick till på Ditte och papegojblommorna. Jag är lite inne på att försöka plantera en sån i min lilla list på backen, men den kanske behöver vattnas och då är det uteslutet. Kul att du fått hjälp med datorerna. På söndag kommer S o J förbi. Jag har rotat skott till henne av Prästhavreblomman.
  I dag fick jag dropp för första ggn i mitt liv. En dos mot benskörhet. Valde det i stället gör piller. Har sett att det är väldigt blåsigt hos er idag. Hoppas vädret bättrar sig.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!

   Jo möblerna är dom samma men bordet är utfällt och på annan plats. Jättegullig lgh…
   Bilden på Ditte blev bra men skulle ha haft kameran… 🙂
   Vet inte om Pappegoj behöver mycket vatten…verkar blomma ut redan. Kanske kommer igen, får läsa på om dom.
   Jaså S och J ska kanske åka MC? Hm…nej för kallt väl?
   OK, ger man dropp mot benskörhet…Bättre än piller!
   Ja lite blåsigt har det varit. Inte storm men lite vindigt 🙂
   Det är fint väder annars!
   Kram P

 4. Oj, vilka donnor som är med på bild!

  Skönt att du fått ordning på datorn, sådant kan göra en vansinnig. I dag har vi haft soligt men blåsigt s¨trots att det visar 17 grader är det inte vidare skönt om man inte sitter i lä. Tror jag ska försöka hitta en solplats i lä och läsa lite nu!

  • Hej Emma!
   Ja verkligen färggranna och fina! Carnaval som det heter på spanska 😀
   Ja en av datorerna är nu bra som jag vill ha det, den andra har jag inte fått till alla mina favoriter och bilder på “rätt” sätt. En annan webbläsare…men en vacker dag så…
   Ja det är blåsigt även här , satt i solen länge på ett för mig nytt mig ställe, och småbrände fejset un poco 😀
   jaja mer D-vitamin…
   Kram P ♥♥

 5. Fin bild som du fick av Ditte. Matchar bra med bakgrunden också.
  Ser ut som om det är sol och fint väder.
  Förstår att det känns att besöka huset där din syster bodde, men som du skrev, du känner att du måste.
  Otäcka siffror detta med fruarna som blivit mördade. Jag kan inte förstå att det finns så onda personer, men de verkar vara många. Tänk vad skönt det vore om all ondska blev utrotad, det ser jag fram emot.
  Härligt med din dator att du fick lite hjälp.
  Vacker bild på tjusiga tjejer också.
  Ha det fint och sköt om dig.
  Varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja det blev en lyckad bild! Och inte visste vi att hon måste åka till sjukhuset dagen efter 🙂 Bra att hon är bättre!
   Jo det är väldigt jobbigt att gå till vårt gamla hus och hennes lägenhet men måste ju. Det gick bra till slut 🙂
   Ja kvinnomördare finns det gott om och kampanjer som dom har här i Spanien hjälper föga. Folk vill inte anmäla när dom hör något.

   Ja tjusiga damer där på Teneriffa!
   Kram tillbaka! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *