Fred 10 maj,sol 27 gr ☀️☀️

¡Buenos días!
Varmt! Det är 27 gr plötsligt från att ha varit 19-20! Vilken skillnad på innetemperatur.
Fick en faktura i dag på 69E för el…kört en hel del AC i mars som den är från…17 mars-15 april. 1 månad alltså. Hemma fick jag 450 kr för 2 månader men då ingår ju värme och varmvatten i hyran. Och så har jag inte varit hemma på den tiden…Ja det är bara att betala och se glad ut…  Man måste ju ha värme och varmvatten por supuesto! Och nyss en vattenfaktura på 49E när jag kom hem och tittade i brevlådan. Jippiiji jippijejj 🤑
Undrar vem som sitter där på bänken, filosoferar…år 2013 i februari 😮 Fin bild va? Havet, lite moln, figuren mitt i solljuset, som man undrar vad han tänker på…lever han? 6 år sen…
Vad har hänt sen sist? No recuerdo…Jag kommer inte ihåg. Tittar i min lilla svarta för bilder är det ont om…Varför släpa på kameran när jag glömmer ta bilder? Tung. 😩
Marga har ialla fall kommit hem från sjukhuset och är bättre…trött förstås och sovit mycket skrev hon nyss i ett sms…ja det tar på att äta penicillin eller få i dropp också.
Men vila och mat så snart går det bättre att var ute och spana in sol och hav 💖🌷💖 Ska ju inte hem än på ett tag. Härlig altan att gå ut på har hon!!
I går så kommer jag nu ihåg! Ann-Kristin kom och jag hade en ofantlig massa plastflaskor eftersom jag köper vatten. Hon hade likadan carro som jag. Samma färg och modell!! Lila? Det är för långt till just den contenedor som dom ska in i. Ja långt, inte för vanligt folk (fast man kan tro det när man tittar i närmaste gröna sopställe,plastflaskor och allt som inte ska vara där)… men det blir liksom inte av. Nu så är det tomt från flarror här och så gick vi till La Tía Verde…Ann-Kristin ville ha räkmackan och jag tog en havsburgare med potatismos och skirat smör…Gott 👍

Bloggen vill inte lyda mig igen så det här blir inte långt 😥
Vi har fikat ett antal ggr Ann-Kristin och jag och denna urusla bild tog jag i motljus på La P…Det börjar bli soligt där nu eftersom solen stiger högre och högre och jag har t.o.m. ett par timmars sol på min balkong ☀Tack för all hjälp och sällskap jag har fått av dig A-K !! 🌷🌷

Min granne hemma Kerstin skickade denna bild av “mitt” fina fågelbärsträd utanför min balkong hemma. Det är jättejättestort och högt detta träd!

I går kväll så kom ett sms…fika? Ja jag hade redan fikat men vaddå man är väl
redo för det alltid, ja än så länge, får bli andra “bullar” när jag kommer hem… 🍎🍏🍐🍊 fast dom tåls inte ☹️
Kläderna börjar sina…Iaf så kom Rajje och Jeanette till La P. Dom gjorde sig “fria” en stund från en av sönerna med sin trebarnsfamilj som är här och los padres har åkt hem. Kanonväder för att bada så dom har haft kul! Tivoli finns ju också och jag tipsade om ett lekland som heter Milano Playground som ska vara kul. Lugnet lägrade sig en stund hahaha…ja vi diskuterade förstås allt möjligt men i alla fall.
Tog jag bild…nix. Varför påminner ingen 😂

Nu är jag så trött på denna dator eller rättare sagt WordPress eller va f-n 🙁 Ni anar inte hur det ser ut…nej det kan ni inte. Linjer och en massa bokstäver och fel ställe och, fattar inte att det blev nåt. Fick stänga av allt.

Gonatt  P 😝😬

22 reaktion på “Fred 10 maj,sol 27 gr ☀️☀️

 1. God kväll!
  Tack själv för alla trevliga fikastunder. Tyvärr hinns det kanske inte med flera då jag får besök av en väninna nästa vecka.
  Beundrar dig som kämpar med krånglig dator. Tror nog jag hade gett upp, men du fick till det dom vanligt.
  Sov gott och kram/A-K

  • Gokväll Ann-Kristin!
   Ja det har varit trevligt 👍 Ja jag borde göra nån nytta, städa, packa, gå till Jesica ,
   köpa “kran” 😄 Men latheten vinner över allt. Jaja på slutet får den late bråttom sa min mor 😀
   Datorn kastar jag nog ut snart eller är det WordPress som får hicka…få se nästa gång… förra ggn gick det att skriva men inte ggn före….
   Tack detsamma! p 💖💖

 2. Härligt med både fikadejter och mat på Tía Verde. Jag kan inte låta bli att ta haloumin med stuvad potatis och lingonsylt när jag går dit 🙂

  Värmen kom nästan på ett attackartat vis, men den var sååå välkommen! Fast snart blir det väl för varmt… Alltid hittar man nåt att klaga över 🙂

  Ha en härlig dag!

  • Hej Ama!
   Ja La tia Verde har bra mat, dock lite väl mycket salt och nu sist peppar men supergott i alla fall 😀 Det var burgare på torsk och lax.
   Ja det blev lite varmt men skönt att inte frysa inne 😀 Såg att det var ungefär samma temp 20-21gr förra året men varmare på slutet av maj.
   Ja jag lär väl inte klaga hemma snart på värmen om det inte blir lika hett som förra året i juli…glad att jag har östsida där 😀
   Det var lite väl varmt förra året. Kram P ♥♥

 3. Godmorgon
  Härlig värme ni fick, har vi inte här, max 17 idag
  Har hänt en del sen vi hade kontakt. Den lilla familjen har äntligen fått komma hem till sitt och farmor och farfar har naturligtvis hälsat på:)
  Dick har nedräkning till sin sista arbetsdag den 30 juni. Går fort dit 🙂 Bara jag som får jobba lite till.

  Ha det gott
  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Ja i dag och i morgon ska det vara varmt men sen ska det återgå till 20-21 gr. Inte mig emot 😀 17 gr låter ju bra!!
   Så härligt att dom små har fått komma hem!! Jag förstår att ni hälsar på 😀 Spännande att se hur dom utvecklas ♥♥
   Skönt för Dick! Och snart är det din tur. Bästa tiden i livet att få sluta jobba tyckte iaf jag 😛 Efter nästan 50 år 😀
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. Jätteläcker bild upptill! Så härligt färgglada krukor o fat! Sånt gillar jag, härliga färger alltså! Dina små mojisar roar mig verkligen. 😂😂 Den sista med datorn visar precis som det/du är! Hahaha! Undrar om mannen på den filosofiska bilden kommit fram till någonting? Väldigt vacker bild att njuta av.

  Kul med fikastunderna som du haft på
  La P! Du borde snart få provision där! 😋😂 ❤❤

  • Hej Marga!
   Ja det är ju typisk spansk keramik det där. Snodd bild 😀 Vackra är dom.
   Ja datorbilden är kul hahaha…
   Ja mannen ja, Jag försökte göra en lika dan bild med Ignacio men då var skenet och himlen inte lika fin
   Ja jag borde få provision, dessutom all dricks dom får Ja fast det är ju inte dom som bestämmer…
   Kram P

 5. Glad och fin ingressbild med alla krukor i sprakande färger.
  Just bilden med mannan på bänken, vid havet, har jag en liknande. Men jag tror min är från något år senare. Fin bild är det.
  Trevligt att du har fullt upp och så fint att Marga nu är hemma igen. Men visst tar dte rejält på krafterna att ha varit så sjuk. Nu håller vi tummarna där för att krafterna skyndar sig att återvända.
  Trist med din krånglande dator. Eller vad det är som krånglar. Hoppas det blir ordning i ledet.
  Stor kram

 6. Hej Ditte!
  Ja färgglad är den. Typisk spanskt.
  OK har du en liknande bild…kul. När jag tog den tänkte jag inte på att han satt i ljuset, såg det när jag laddade in den i datorn.
  Ja fint att Marga är piggare nu! Får ta det lungt!
  Ja jag fattar inte vad det är med denna dator eller vad det annars är. Få se när jag kommer hem hur den andra funkar…
  Kram!! P

 7. Hej P
  Fin bild på mannen vid havet. Det är skönt att sitta på bänkarna nere vid paseon och titta ut över havet, så rofyllt. Skönt att bli av med alla plastflaskorna. Här blir det inte lika många, då jag använder kranvatten också.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja den är så rofylld! Inte ofta det är lite folk där heller men var väl i februari 🙂
   Ja jag skulle ju kunna använda mer kranvatten…men är luktkänslig 😀
   Mer ekonomiskt också. Sitter just nu och ser på TV en enorm manifestation i Bilbao ang protester för låga pensioner här och 0 höjning. 100.000 pers ser det ut som minst!
   Kram P ♥♥

 8. Hej Preciosa!
  Hoppas att det är bra med dig.
  Nu börjar det väl att bli varmt i Torrevieja med omnejd.
  Hörde på Rapport att det är risk för att det blir öken i Spanien. Det låter skrämmande, men det måste ligga långt fram i tiden i så fall.
  Det där har jag hört förut, så det var ingen nyhet för mig, men en skrämmande rapport från Rapport. Vad tror du som vistas i Spanien en stor del av året? Visserligen är du inte i Spanien den varmaste tiden.
  Här hemma blir det nog ingen öken, det kan jag sätta en peng på.
  Snart blir det en Greklandsresa till Kreta. Skönt med miljöbyte, men inte för miljön har jag läst och hört det senaste halvåret. Ska jag känna skam? Nej, det gör jag inte, för så mycket flyger jag inte.
  Vi hörs och ses vid tillfälle!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack det går an 😀 Jo det är varmt nu men ska svalna i morgon…20-21 gr som förra året i maj tills slutet så blev det varmare.
   Jo jag har hört om att sommaren tex blivit mycket längre här nere och det blir säkert hetare. Här är en artikel…
   https://www.sydkusten.es/engine.php?articleId=27340&sectionId=11
   Förra sommaren hemma var ju het…hur länge kommer jag inte ihåg men led gjorde jag.
   Nej svårt känna skam 🙂 Snart kanske vi har lika mycket sol hemma så vi inte behöver flyga 🙂 Ja antagligen inte under min livstid men…
   Ha en bra resa om vi inte hörs före…Ni åker till ett ställe som jag varit på, romantisk resa hahaha…Det var då det…1994?
   Kram P ♥♥

 9. Hola! Trist att tekniken strular.😳 Tia verdes räckmacka är den första i Torre som är värd namnet! Så god! 👍🏻 Ja AK – vilken kompis hon är ! 😍🥰❤️

  Tusen tack för hjälpen med läppstiftet!
  Kram! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja det är inte kul och värre är att man inte vet varför. Men få se när jag kommer hem till den andra datorn….uteslutningsmetoden.
   Ja A-K är en bra kamrat ♥♥
   Ja det ska jag försöka hålla reda på tills jag kommer hem 🙂
   Kram P ♥♥

 10. Hejsan Preciosa

  Så gott att din vän har kommit hem och är på bättringsvägen. Klart att hon måste vara helt slut efter detta. Alltid jobbigt när någon blir dålig här nere, så känner vi i allafalll. Man är inte van vid kontakt med sjukvård här, så då uppstår en viss rädsla – obehag.

  Ha de så gott

  Mvh Anders

  • Hej Anders!
   Ja det är bra att hon nu är bättre och hemma på sin fina terrass.
   Ska åka dit i dag! Eller gå…beror på skick på mig alltså hahaha…
   Gick “långt” i går.
   Jo jag har stort obehag av att anlita sjukvård, även hemma…men man måste ju i bland tyvärr.
   Tack detsamma ! Kram P ♥♥

 11. 27 grader låter för mycket för mig, 19-20 är mer lagom.
  Vad jobbigt med teknikstrul, själv klarar jag inget när det händer, jobbigt. Hoppas du får det ordnat.
  Ha det bra!

  • Hej Lena!
   Ja jag gillar bättre 20 gr, fick en försmak av
   hur kladdigt det känns i hetta 🙁
   Jag har precis skrivit en ny blogg och så var den som vanligt dvs inga problem alls. Blir inte klok på detta. Måste ju vara WordPress som dribblar
   Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *