Tisd 6 aug, sol 31 gr 🌷🌷

Hej!
Ja jag skriver Torregrader…verkar vara hemskt varm vecka (36 i morgon) och det stod 90% luftfuktighet…det är verkligen jobbigt vet jag…Här hemma är det skönt, 20-22, i dag mulet men bra om det blir regn!
Dagarna går trots rätt trist men tröstar mig med att jag inte kan åka ner…värmen 🌞
Går igenom bilder…är några 1000…I bland så dyker Syrris upp och då trillar tårarna men tvingar mig att se på henne…Hur kan någon bara vara borta så där…helt hastigt utan förvarning ??? 🌸🌺🌸
Tänker på dessa masskjutningar i USA…morden. Alla dessa anhöriga som får lida resten av livet. Så sjuka människor det finns…Och “ledaren” skyller på allt, media bl a 🙂 😡🤮
Han är ju livsfarlig för sitt eget land och även världen…
Att “alla” kan skaffa och inneha vapen är det inget fel på…o nej. Normalt.

Nåt annat! Nästa vecka den 15:e är det nationell helgdag i Torre. Man firar Virgen de la Asunción dvs María, hon har många namn…Inte nog med det, Ignacio fyller år 🌷
Sen på fred-lörd 16-17 aug är det karneval, en speciell sån. Utgår från Kulturpalatset Virgen del Carmen 20.30…slutar vid parkeringen vid Eras del Sal där festival äger rum.
Läs här:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/klart-for-sommerens-karnevalsparade-i-torrevieja/d.epl?id=2565521
**********************************************
Kommer ni ihåg när det var marknad inne i Torre? Här står Ignacio på vår gata…💖
Nostalgi är det om än motvilligt…det var ju farligt att ha den där.

På morgnarna såg det ut så här 🙂 Tomt på bilar 🙂 kl 5 började dom rassla med metallpinnarna till “båsen”…

F ö så händer inte mycket i min lilla bubbla…jo vissa trista saker har hänt. Sjukdomar och elände. Försöker tänka positivt men svårt. Finns en grupp på FB här i min lilla stad och där får man inte skriva dumheter utan vara trevlig och vänlig. Man blir glad av att läsa där Otroliga administratörer. Finns lite hopp tycker man när man läser.  🌷🌷🌷 Nedan Europaparken el Parque de la Naciónes…Finns stor lekplats och fåglar…
Skulle tro att det är ganska torrt där nu…utom lilla sjön där ön är format som EU.s länder. Får väl gräva bort Storbritannien snart ? 😂
Nedan en fin tupp, en rund dam (mig avbildad?) och kapellet som tillhör helgonet San Emigdio som firades i Torrevieja 31.7-4.8. Han är skyddshelgon för jordbävningar…😇

Vaya vaya…jag kommer inte på nåt mer…😄

Ha en bra vecka! Kram P 🤡

18 reaktion på “Tisd 6 aug, sol 31 gr 🌷🌷

 1. Gissa om jag är glad att vi åkte hem igår 🙂 . 2 månader med sådan värme räcker till, tycker det är jätteskönt här hemma och man kan sova på natten utan AC. Nu är vi hemma till 16 sept och då har det väl lugnat sig lite med värmen – hoppas jag. Måste vara åldern som gör att man inte gillar sån värme längre, har aldrig förut reagerat negativt på sån värme, men i år….

  Ha en fin vecka, här har vi lite att bita i efter 2 mån borta trots att grannar skött huset, vattnat både ute och inne, men, men

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja det förstår jag, jag skulle inte kunna vara där alls. Försökte
   några augustimånader efter jag träffade Ignacio 2007…redan då blev det för mycket tyckte jag.
   September var varm hela månaden förra året har jag för mig…Kollade min blogg,
   jo för det mesta omkring 30…kommer i håg att jag led 😀
   Skönt här hemma absolut.
   Ja det finns att göra var man än är fast inte jag ska jag väl säga.
   Har ju bara 30 kvm att fixa i 🙂
   Kram P ♥♥

 2. Det är verkligen varmt här nu, fast Anders säger att det var ännu var ännu varmare förra sommaren. Det vet jag inte så mycket om eftersom jag tillbringade större delen av sommaren inne i AC-rum, hemma och på sjukan.
  Vår AC nu fortsätter att ha hicka och slår av helt “oprovocerat”. Lär nog behöva bytas ut inom en inte alltför avlägsen framtid. Dom sa på TV nyss att juni var den varmaste i världen i år!!!
  Visst kan jag sakna marknaden, även fast jag tycker att det ur säkerhetssynpunkt var helt rätt att flytta på den. På den nya har jag nog bara varit två gånger, max tre. Sen min fd favvomarknad flyttade där i La Mata har jag inte besökt den heller.
  Nåja. Marknader ramlar man över lite här och där runt om i landet ändå 🙂

  Ha det bra!
  Kram

  • Hej Ama!
   Låter konstigt om det var varmare förra året men den kom tidigt i år väl…äsch vet inte, kan ju titta in min blogg men var lättare när jag skrev varje dag.
   Det jag vet är att sept var för varm hela månaden 😩
   Ja marknaden var ju farlig där men så enkelt det var…fast nu sparar jag ju pengar 😀 På nya har jag aldrig varit…kommer nog inte att ske heller. La Mata var bra!
   Ja ni har ju bil och kan besöka vilken som helst 👍
   Kram P 💖💖

 3. Längtar till Torrevieja gör man ju hela tiden, men absolut inte under juli och augusti. Solar i stort sett aldrig numera. Räcker med att promenera lite grand.
  Precis hemkommen från rea, halva reapriset och då var jag ju tvungen att åka och handla lite. Jag saknar gamla marknaden men förstår att det var obehagligt att bo mitt i smeten. Den nya har jag varit på 2 ggr och gillar den inte alls.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja, nej jag har varit i Torre juli-aug några ggr…Det var bara jobbigt! Jag sitter en timme dom dagar det är sol här på morgonen för jag kommer liksom inte ut 🙁 Fattas ju D-vitamin.
   OK,ja jag skulle behöva kläder men finns för många kilon samt för lite pengar…Kanske tandläkaren väntar…ja om tanden bråkar igen 🙁
   Ja jag saknar marknaden men beror väl på att jag inte bor i den numera 🙂
   Kram P ♥♥

 4. Jag är så nöjd med att vara i hemmatrakterna. Vad skulle jag hitta på att göra i Torre eller i Spanien dessa varma dagar. Ja, nu har jag ju en sårskada och är begränsad men skönt att vara hemma. Vad gäller vården så hade den ju varit betydligt mer lättsam att nå i Spanien. Helt klart. Men nu har jag tjatat in mig så jag har fått hjälp och blir bättre för var dag. Skönt så.
  Har ju ny jobbresa i nästa vecka, till östra Finland, så jag vill ju vara pigg då. För mig blir det ingen resa förrän i slutet av september. Känner ingen brådska alls. Har ju ytterligare en-två jobbresor på gång.
  Fint att du får gått igenom gamla bilder och visst är iNgrid fortfarande med dig på olika sätt.
  Kram och tankar till dig.

  • Hej Ditte!
   Ja det är så lagom varmt här, riktigt bekvämt. I Torre får man ju sitta inne med AC på…eller fik som har det 🙂 Känns klaustrofobiskt på nåt sätt. 36,1 sa Janette i dag.
   Ja vad konstigt med ditt sår. Bra att du fått hjälp!! Kan bara bli bättre och du kan väl åka på nästa resa snart då hoppas jag.
   Jo kul att hitta bilder…jag har ju flera gamla datorer, gäller att uppdatera båda…Hittat USB som inte var inne i datorn där nere.
   Ja Ingrid är saknad, varje dag, värst varje morgon… 🙁
   Kram P ♥♥

 5. Hejsan!
  Vilka otroligt fina bilder du hittat bland alla dina 1000-tals bilder!
  Vilken illusion det blir när man beskådar stenblocket som lyfts upp av vattentrycket!
  Gratulera Ignacio på hans födelsedag den 15 augusti.
  Hörru, vilket ösregn det var idag efter halv tretiden idag. Vi lunchade under jätteparasoll. Det kändes skönt att vi satt trygga i regnet. Vad det lät. Det gick inte att föra ett samtal, ja om man skrek till varandra i så fall, men man stillar sig och fascineras av regnet i sådana stunder.
  Vilka dagar, sol-regn, sol-regn, sol-regn, sol, osv….
  Tur man inte är i Spanien eller i Grekland nu (finns andra sydligare länder också). Hellre detta väder, eller…..? Du gör iaf rätt i att inte åka ner till Torrevieja, för du har upplevt värmen och fuktigheten tidigare.

  Må så gott, så hörs vi!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja det var fint där på Europaparken 2013!
   Har aldrig fattat vad som den där gråa grejen som vattnet håller upp ska föreställa 😄 Ser ut som en toffla…
   Ja jag ska hälsa Ignacio tack !
   Underbart med regn tycker jag 👍
   Mitt fågelbärsträd såg så ledset ut.
   Nej till södern skulle jag inte åka än på länge!
   Har ett ryggskott from hell just nu…inte kunnat skriva alls 😩
   Kram P 💖💖

 6. Hej P
  Jag hör till dom som saknar marknaden. Tyckte det var mysigt när det var lagom gångavstånd till den. Men ur säkerhetssynpunkt var det naturligtvis inte så bra att den låg inne i stan. Har inte varit på den nya marknaden. Vi tänkte gå dit ett antal gånger, men det blev inte av. Jag tycker att den ligger lite avsides.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja jag saknar den faktiskt nu när jag inte bor i den men knökfullt på min gata då folk tror dom kan köra in där…kaos i hörnan vid Zoa.
   Bekvämt var det att ha marknaden där när man behövde nåt.
   Behöver just nu en speciell liten röd plånbok som finns där 😄
   Kram från en som har ryggskott 😥
   Kram P 💖💖

 7. Hola! Tittar in och säger hej! 😉 Vi är nu på hemmaplan igen som du har sett. Några dagar kröp temperaturen upp till 37-38 grader och det var i varmaste laget även för oss. 🥵

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Jo jag följer er som du sett 😄
   Ja 37-38 gr är olidligt ☹️
   Hoppas axeln är bättre!
   Jag har ryggskott from hell. Storgrinat halva dagen. Vilken smärta!!! Vidrigt!!!
   Kram P 💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *