Tors 24 okt, sol 23 gr

Gokväll el morgon!
Efter att jag skrev sist så har det varit ett regnoväder som heter duga. Dock – som tur är inte lika hemskt som det var för några veckor sen. Men, regn kom det…
En hel natt öste det ner och dagen efter delvis! 42,3 liter/kvm…när var det? Nyss 😀

Ann-Kristin, Birgitta och jag var på Mundo Pequeño en dag…Åt torsk på norskt vis och Bittis åt soppa. Gott utom uppvärmd potatis som jag inte gillar 🙂 Vi tog med en doggybag både jag och A-K. Mycket mat! Tack för sällskapet chicas!

När vi gick hemåt så blev jag överraskad av detta hus! Där fanns en gammal bungalow som satt ihop med en länga som dom gör. Tomten var stor och en risig hörna. En gammal tant bodde där. Ja detta var lite annat. Ser ut som det är den ryska firman Alegría som byggt, dom har alltid orangea balkongväggar…C/ Marcelina.

Apropå ingenting så skulle jag gå till banken och annullera mitt konto som jag haft i ett decennium på Sabadell. Blir alltid orolig då byråkratin är “lite” omständlig…Har lite fobi numera efter att ha stått/suttit i åratal på olika kontor för skatt, el, vatten, banker, kommun och admin för bostadshus mest för andra kompisar mfl, alltså jag orkar inte stå i kö för att sen få veta att nåt fattas eller “nej det går inte”…Ignacio följde med…jag hade drömt en mardröm på morgonkvisten om en km lång kö utan kölappar och som sagt avvisande attityd…eller beställ tid! Ignacio sa: Ta ut pengarna först 😀 …sen attack…Nej sa jag…vill ha bort allt på en gång. Kostar 1300:-/år i onödan för att dom ska dra pengar för min spanska mobil.
Fanns bara jag i lokalen 😀 Och en cajero…kille.
Bra för dom är mer effektiva…fördomar? Nej då…titta på Mercadona tex. WOW!!
Det var fixat på 5 min…OK 10. Jag fick betala comisión förstås men det förstod jag.
Ja så var det till att fira! Alltså att det gick så lätt…menar jag…Fick ut 42E 😀

Vackra blommor…till gravar sa Ignacio.

Vi går till Bar Ruso vid Vita Kyrkan sa jag…Lugnt där…Visst…Dom klippte träd, gräs och sågade samtidigt som en lövblåsare gick omkring och blåste runt löven som dom klippte ner…och en bil sprutade vatten samtidigt på hela Plaza Oriente…Vilket liv alltså…och det for in alla möjliga partiklar i “tältet”…Lövblås vet man hur det låter…
Här nedan hade vi just satt oss men flyttade in bakom. Ni ser vem som fotar  😀


Vilka stora bilder 🙁 Kan inte redigera mobilbilder 🙁 Än.
Här nedan har jag ett trevligt gäng! Vi var på Bar Carlos på lunch. Ja min bestod av friterad banan och glass 🙂 Cappuccino på det…magkatarr senare 😀
Maten de andra åt var riklig och god förstod jag. Tack för sällskapet queridos amigos!
Jörgen, Susan och Ann-Kristin ♥♥♥

Ja saker händer, som tex att Ignacio fick gå till tingsrätten i tisdags…Nervöst. Svinen kom in i handfängsel och hade 2 G Civilpoliser var. Ignacio fick stå framför en mikrofon och blev i princip korsförhörd av deras advokat, domare el åklagare eller vad dom var. Otäck upplevelse. Komma i håg saker för 5 år sen… Han har varit lite låg sen dess…”Om han ljög kunde han bli straffad” sa någon…Stackare!!
************************************
I dag den 24 okt är en stor dag för många spanjorer. Diktatorns kista flyttades från en central anläggning till sin frus grav på hemmaplan. Han har många liv på sitt samvete och dom ligger i massgravar och inte fått bli identifierade och komma hem till sina kyrkogårdar. Såg en liten del på spansk TV…skulle jag inte gjort. En stor grupp gjorde Hitlerhälsningar för att hedra herr F. Läskigt att se. Vidrigt helt enkelt.
Detta är ett sår som aldrig läks i den spanska historien.
***************************************************
Efter denna lite jobbiga dag så satt jag i solen för första ggn sen 12 sept. Nu går det ju…Kyligare i luften, sen blev det sängläge efter kaffe och godaste kakan Delicius del Almendra och en quesobit curado…lagrad ost…supergod! Och så siestaläge.
Juicen köpte alltid Syrris för hon ville ha flaskan…jätteliten att ha vatten i väskan på promenader…fick en som kommit bort. Juicen är absolut den sötaste jag nånsin provat…spädde ut den 4 ggr med vatten…då kunde den gå att dricka. Sånt här ger dom till barnen här. OK, nu har jag 4 vattenflaskor 🙂 4-pack nämligen.

Siestatajm, vinden fladdrade i den för korta gardinen och solen sken in. Riktigt skönt väder i dag blev det. En trasa glömde jag ta upp från golvet…Inte stajlat direkt.
Hörde trappstäderskan stänga min dörrgrind 😀 Ja så nu kommer jag väl inte ut i morgon…Tyvärr har hela Cristobal-familjen kommit….grannen. Blir väl väckta sen 🙂

Blev långt det här…perdona me 😀 Chao P ♥♥

PS. Kl är 9.47. Jo grinden går inte att öppna…nu har grannen mittemot också kommit.
Ja nu får Ignacio komma och rycka upp den och förklara för omgivningen 🙂
Grannen har borrat och sågat redan kl 8 så… DS.

22 reaktion på “Tors 24 okt, sol 23 gr

 1. Ojoj, vad du är med om mycket. Det händer alltid en massa saker, både bra och mindre bra.
  Mindre bra är ju förstås detta med regnet också. Översvämningar kan allt ställa till det otroligt. Jobbigt.
  Bor du så högt upp?
  Jag tittar på den första bilden. Hur många våningar upp är det? Sjunde eller åttonde?
  Ja där fick ni ingen lugn stund, med allt väsen omkring er. Här hör vi också oväsen, de håller på och grejar till i Tornparken igen, plus att de ideligen kör runt och blåser löven. Vilket liv det blir.
  Härligt att det ordnade sig så bra på banken för dig.
  Vill önska dig en trevlig helg Preciosa.
  Kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja här är det livat i hoken 😄 Nej det låter mer än det är 😀
   Nu är det bara sol är ett tag framåt.
   Jag bor på 5:e våningen men också är det lite högre för det är backe upp från havet. Inte brant men i alla fall. Bra om det regnar att bo så. Men egentligen regnar det ju väldigt sällan men rejält då och då…
   Tornparken blev väl lite slarvigt utförda jobb i…har jag för mig…
   Kramar P ❤️❤️

   • Så fint att du bor så pass högt upp, då det kommer regnoväder. Backen ifrån havet gör ju sitt till.
    Ja, du har så rätt, Tornparken har de hållit på med i omgångar, men planteringar, med lekparken och nu håller de på igen att gräva upp och fylla igen. Begriper inte vad, men hoppas på att det ska bli bra.
    Ha det fint Preciosa och varm kram till dig.

    • Hej Wiolettan!
     Ja det är bra att bo så här. Bra utsikt och soligt hela dagen som är bra på vintern.
     OK, ja Tornparken blev väl lite dålig kvalité på vissa saker men kanske det blir bra nu.
     Tack detsamma till dig! Kram P ♥♥

 2. Oj, här är det fulll fart och på olika sätt. Trevligt med vänner är det ju. Absolut! Men väldigt trist detta med Ignacio i tingsrätten. Alltså, seriöst – 5 år har passerat . Hur skulle det vara om man ökade effektiviteten en del så att saker kunde hända inom ett år från att t.ex ett inbrott sker.
  Jobbigt med gallergrinden. Måste väl gå att hitta en annan lösning så att du kan komma ut på egen hand.
  Stor kram och tankar till dig.

  • Hej Ditte!
   Ja lite rulle är det men i dag har jag chillat dvs, tvättat, härligt med terrass 😀 Kanske man måste lägga i ett täcke nu…snart 🙂
   Ja denna historia hoppas jag är slut nu för Ignacios skull…han ska inte behöva lida för svinen mer.
   Gallret har Ignacio tagit bort och det får vara så…vet inte felet…kostar väl. Jag har ju säkerhetslås samt regellås så det tar tid att komma in här 😀 Och galler på dom 4 terrassdörrarna.
   Kram till er och spännande väntan på nästa blogg…Kliv av vid Mota del Marques och hälsa på byn 😀 Lite krångligt antar jag men i alla fall 🙂
   Hälsa señor B!! P ♥♥

 3. Men att det har dröjt så långt med dom där idioterna! Stackars Ignacio… Fast det lät bra att dom kom in med handfängsel och dubbla GC-vakter!
  Hoppas han mår bra nu, Ignacio.

  Härligt med så många trevliga träffar! 🙂
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja men det är Spanien i ett nötskal, dvs rättsväsendet har inget folk. Polis finns och 142000 advokater men inte domare och annan personal. Du vet vi fick vänta 1 år (tingsrätten…)( på resultatet av Syrris.
   Hade jag inte kontaktat Tanatoriet som inte hade med det att göra så hade vi väntat än men en kille där var ett under av hjälpsamhet.
   Anmäla nåt får man dra sig för helt enkelt…rättsäkert? Not!
   Ignacio har hämtat sig, är god och glad som vanligt nu.
   Kram P ♥♥

 4. Såg på TV att gubben flyttats.Ja, inte ska han ha en hedersplats inte. Med så mycket på sitt samvete. Dock uppförde sig delar av publiken hemskt, som du skrev.
  Vi har inte haft något regn alls här vid Marbella, men det har kommit lite i bergen norr om oss.
  Ha en fin helg!

  • Hej Lena!
   Nej han ska inte hedras på något vis men anhängarna finns även i dag och ökar t o m…
   Här är det nu perfekt väder – enl mig 😀 24-25 och svala kvällar
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 5. Hola! Tack för senast! Vet inte vad som hände med tiden – veckan bara försvann och idag är det dags för hemfärd. Vi hade ju lite kyligare väder och regn i början av semestern så resten av tiden har vi mest chillat här hemma på dagarna och njutit av värmen och solen.

  Spanska grannarna har lyssnat uppmärksamt på radion hela veckan och jag har förstått att det har handlat om Franco. 😔

  Nu ska vi gå ner till Murphs och äta english breakfast och sedan hem och städa ur det allra sista. Taxin kommer 13.15.

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja det gäller att proritera sina dagar så det blir bäst.
   Jag förstår att spanjorerna hänger med på det enorma tjatet nu på TV och radio. Ignacio vill inte lyssna alls.
   Nu är det Katalonien som det bara blir värre och värre i 🙁
   Var tvungen att stänga av TV:n i morse…
   Ha en bra resa hem! Kram P ♥♥

 6. Är tillbaka i Stenungsund. Här är det också oväsen med lövblåsare. Saknar värmen, nu gäller bara långbyxor. Resan gick bra för oss denna gång med säkerhetskontrollen, (ingen gömd dator av kontrollen) däremot var det en dam som saknade sin klocka varför hon gick tillbaka och påpekade detta, klockan plockades fram av röntgenkontrollanten. Så se upp. Härligt med alla fikakompisar. Min kurs börjar den 4 november. Må så gott. Hälsa till Kjell om ni hörs. Hälsningar Harriet.

 7. Hej Harriet!
  Ja finns det nåt som låter värre än lövblåsare? Jo möjligern när dom har en stensåg och sågar klinkers och tegel 🙂 Hade vi utanför ett halvår 🙁
  Ja man ska inte ha lösa saker i lådor vid seguron. Jag har allt i min handväska eller handbagage. Vet inte om man tror att man måste ha mobiler och klockor i lådor?
  Ja roligt att träffas, lätt att bara gå ut och äta el fika. Hoppas du får en bra kurs!! Ska hälsa Kjell, tänkte på honom i går om han är här…vi satt på Torreoro som är nära honom.
  Varför ringde jag inte. Vi var 4 tjejer 😀
  Kramar och hälsa Stig!! P ♥♥

 8. Hej!
  Det var länge sedan jag skrev.
  Du skriver så festligt här och där så man drar på smilbandet.
  Lova att skriva efter att domen mot de där svinen. Tufft för Ignacio att stå där och berätta efter så lång tid som det hände. Hoppas de får ett strängt straff. Så kan de sitta där och fundera på om det inte är bättre att inte hålla på som de gjorde då. Undrar när de åkte fast. Blev de fängslade då, eller har de varit fria tills nu då rättegången var?
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja jag tänkte faktiskt i går på att jag inte hört nåt på ett tag!! Tänkte ringa men så kom det nåt emellan.
   Ja vad det blir för straff för dom vet jag ju inte men det verkar ju som att dom redan sitter i fängelset. Dom har ju haft 5 år på sig att fortsätta sin bana. Tror dom var fria strax efter inbrotten för vi såg dom på en balkong nära här. Sen vet man inte…
   Vi får se om Ignacio får nåt besked öht…
   Hoppas allt är bra med er! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *