Lörd 11 jan, sol, 15 gr 💗💗

Hej!
Ja så har jag äntligen fått för mig att skriva nåt 😀 Vad det blir vet jag inte som vanligt.
Har tittat på TV och på flygolyckan och dess tragedi. Iran som sköt ner men Trumpeten gjorde dom väl nervösa när dom dödade näst högsta befälet i Iran och 8 till…Den ansvarige för nerskjutningen önskade han var död sa han. Förstår det…
Han hade begärt stopp för privat överflygning iaf men fick tydligen inte gehör…
Stackars anhöriga…

Här är det lugnt, ingen ork men får väl se när jag träffar en doktor på måndag. Fanns bara akuttider. Ny vårdcentral i grannkommunen. Får tvinga till mig prover som jag tänker att jag behöver. Magen är bättre med stenhård diet. Kaffeabsistens…svag huvudvärk i 3 dagar. Drack 1 halv dl i går med grädde, värken försvann…Ja där ser man vilket gift det är 🙁 I dag slapp jag värken också 😀

Jag hittade inte min lilla mobil med mitt spanska nr…till slut ringde jag på den och hörde signaler dovt nånstans…hittade inte…3:e ggn så förstod jag att den låg bakom min tunga säng. Drog efter möda fram den 1 dm och lyste med ficklampa…låg nåt svart där och pekpinnar samt mobilen. Det svarta var min lilla bok/almanacka från 2019 som jag trott jag kastat när jag kastade all post när jag kom hem! Bra!! Sen hittade jag en från 2018 också i en låda så nu är det bara 2017 fattas…från 1995 och framåt.
Nedan Torget i La Mata när det var ganska nytt…

Sa jag att vi vann först 100E vid El Gordo och veckan efter 40E på El Niño? Ignacio köpte 5 El Niño för dom 100E hann vann, alltså fick han 200E den dagen 🙂 Dessvärre förlorade han i dag på 3 lotter han köpt som kostade 15E st…ja ingen idé att förivra sig.
Cata och jag köpte inte så tur var det. Numret fanns inte på internet…
Bäst var att Elena som fick en lott för att hon fyllde år och vann iaf 20E.
Storkarna i Mota del Marques nedan. Finns dom kvar? Längtar dit. I:s hemby.
Kära Ditte gjorde sig tid att komma och hälsa på! Några dagar sen. Vi gick ner till Waynes. Jag som hållit diet tog en latte och en saffransknuta…Godaste ever…Men sen fick jag lida för det dagen efter 😀 Håhåjaja…Men tack Ditte så kul att du bröt min isolering! Inte var det halt heller

OK. nu är orken slut! Ni får stå ut med lite trivialiteter

Ha en bra helg! Kram P

22 reaktion på “Lörd 11 jan, sol, 15 gr 💗💗

 1. Vilken tur att du drattade bort telefonen så att almanackan kom till rätta 😉
  Man borde kunna “ringa” till alla sina grejer så dom kommer till rätta. Vet att det fanns (finns?) såna där nyckelringar som svarar när man visslar. Det kanske vore en idé att fästa såna på alla dom tillhörigheter som man anser vara viktiga? 😀

  Matematiken kring lottvinsterna blev för avancerad för mig såhär på morgonkvisten, hoppas ni gick plus! (Verifierings-matten är svår nog, haha!)

  Hoppas det går bra hos doktorn på måndag!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja hade inte mobilen ramlat ned bakom sängen så… Annars hade boken legat där till “nästa flytt”.
   Ja lotterna gav Cata och mig vinst på 140E – 40 som lotterna kostade 😀 Ignacio köpte 5x20E för sina 100E han vann, fick då 5X40E =200E, ja sen köpte han i går 3x15E och ingen vinst 😀

   Ja doktorn var sjuk i torsdags när Kerstin, min granne skulle dit…
   Kl 9 i morgon en måndag känns så där. Liten Vårdc som tur är…
   Kram P ♥♥

 2. Grattis till vinsterna!
  Så bra att du hittade både telefon och almanackor, kanske kommer den för 2017 fram också. Här händer inte mycket heller. Hoppas det går bra för dig på VC i morgon. Jag har tel.tid med min läkare på tisdag.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja vilken tur att just mobilen också ramlade ner på samma ställe. Den hade jag ju dagen innan men boken har varit borta i veckor.
   2017 kanske inte är meningen att jag ska hitta 🙁
   Ja tack, är nervös med sån stress kl 9 och bara en akuttid!!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Hej P!
  Så bra att du hittade din telefon igen. ( och lite till! 😊) Usch ja, januari i Sverige är en mörk, tråkig och grå månad. Hoppas att du snart kan åka tillbaka till solen och ljuset igen! Hoppas att det blir ett bra besök hos doktorn! Hälsningar från clownen!🤗☀️

  • Hej Camilla!
   Ja kanon att jag fick fram min almanacka från förra året som jag trodde jag slängt!! Mobilen hade jag ju till slut hittat med signalen 😀 Nån gång 😀
   Ja hoppas jag kan åka! Väntar på prover…Ny VC som inte ifrågasatte nånting!!!!! Resultatet kommer nog in på Vårdguiden i kväll.
   Kramar P ♥♥

 4. Grattis till vinsterna! Alltid roligt med lite plus.
  Tack, själv! Trevligt att ses men trist att din mage ska skulle krångla. Nästa gång får du bara titta på en liknande bulle.
  Hoppas det blir ett bra besök på VC i morgon. Håller tummarna.
  Och lycka att du hittade dina almanackor och telefonen.
  Härlig bild du hittat på mig!
  Kram!

  • Tack Ditte!
   Ja det sitter fint! Räcker till taxi från flygplatsen iaf 😀 Åker inte buss.
   Ja det blir att titta på bullar och nu ser man semlor överallt 🙁
   På vårdcentralen blev det en glad överraskning. Alla man mötte hälsade glatt!!! Doktorn var superbra, ifrågasatte inga krav ang prover eller mediciner! Hemtrevlig liten i Råsunda. Inte privat!
   Ja fin bild! Har många på dig!
   Kram P ♥♥

 5. Vilka vinster! Det var inte dåligt!

  Vad tråkigt att gå på diet. Men bara magkatarren blir bättre så…

  Här sitter jag och har jobbat en stund, nattetid. Ungefär varje halvtimme vaknar lilla Runa. Jag hör henne gnälla härifrån rummet, jag går in till henne och då sitter hon i sängen, med ryggen mot mig, tittar ner så de stora kinderna ligger mot bröstet och tröttgråter. Liten, varm och tjock, hon är helt underbar. Tänk att få ha en sån liten hos sig, och ta henne i famn! Och tänk om hon ändå kunde sova bättre!

  Hoppas du får god nattsömn, P! Och att magen snart är glad igen!

  • Hej Annika i Aracena 😀
   Ja Lotería Nacional är snällt i bland!
   Magkatarren är hemsk…men bara jag håller den trista dieten så går det bra. Gått ner 3 kg.
   Ja tänk om barn sov! Jag kan se henne framför mig gullungen!!
   Inga av de mina ( b och bb) har sovit bra när dom var små…Det var faktiskt ett litet h-e. Ännu värre med 2 lika gamla 🙁 Sömnbrist är farligt…Ingrid och jag var ju två och sov inte heller, mor ensam med 2 skrikhalsar! Far dog när vi var 5 mån. Mormor fíck vandra med den ena, mor med den andra.
   Nu sover alla helst så länge dom kan och får 😀
   Jag sov knappt i natt bara för jag skulle till VC…darrigt 🙁
   Gick bra som du kan läsa ovan kommentar.
   Läser din blogg varje dag fast du inte skriver, så fina utflykter och bilder nu sist!
   Kram P ♥♥

 6. Så fint att du hittade saker under sängen, så där bara. Bra att ha två telefoner, bara att inga på den ena om den andra har försvunnit. Pip, så hittas den.
  Fint att Ditte kom och hälsade på, klart att du då ville ha något gått till kaffelatten. Jobbigt att inte tåla det. Jag dricker inte gärna kaffe, nu är det mer än 6 månader sedan jag drack kaffe.
  Grattis till vinsten, så roligt att vinna.
  Ha det så bra du kan och hoppas att allt går bra på vårdcentralen.
  Varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är ju jättebra med 2 telefoner. Har tänkt avsluta den spanska men har svårt för det!
   Ja roligt med besök! Får låta bli kaffe helt enkelt! Dricker nu te och det går hyfsat. Fast inte lika gott 🙁
   Tack, kul att vinna, behövs!
   Ja vårdc var kanon!! Inte privat, liten och hemtrevlig.Byt till den! Läs om besöket i ovan kommentarer!
   Varm kram till dig också! P ♥♥

 7. Gomorron Preciosa!
  Storkarna väckte mysiga minnen och det är väl inte helt uteslutet att vi skulle kunna göra en ny resa dit. Både Ingrid och jag njöt av den utflykten.
  Vi ses väl så småningom i spansklandet!?

  • Hej Leffe!
   Ja visst är det fina minnen! Vi får väl se framåt.
   Visst om jag är pigg och kan åka ner, väntar på prover från i går.
   Kram till er båda! P ❤️❤️

 8. Men hurra för att du hittade almanackan! Mobiler är bra grejer att ha! Som leksaker, sakletare mm. Kul att Ditte kom! Förstår att du inte kunde avstå, men det låter bra att du försöker så smått med te. Inte kul med denna magkatarr så ofta. Så härligt att besöket på vc avlöpte så bra! 👍 😁 Äntligen blev du bemött som patienter ska bemötas! Hoppas nu att proverna är bra el att du får behandling om de inte är det. Good luck! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja så bra, nu kunde jag skriva in när du fyller år 😀 Vill ha kvar min spanska mobil.
   Bra att ha där nere, dom gillar ju inte utländska nr spanskarna 😀
   Nej kaffe lär det dröja om jag ens vågar dricka nåt mer 😢
   Har fortfarande inte fått svar på proverna tyvärr. Nervöst.
   Kram P ❤️❤️

 9. Hola! Flygolyckan – vilken tragedi… Jörgen tog riktigt illa vid sig… Tyckte att det kändes så nära vår flygning – och han är egentligen flygrädd men biter ihop.. Sen när det visade sig att det inte var en olycka utan nedskjutning blev det inte mindre tragiskt såklart – men kändes inte lika ”nära”.

  Fina blommor! Du har alltid så vackra foton! Hoppas att det ordnar sig med läkarbesöket. Vi har redan varit hemma i en vecka och kämpar på. Min bror med flickvän blev så sugna på sol när de såg mina statusuppdateringar på FB så de åkte ned i torsdags morse och kom hem idag. Har haft det toppen! Andra gången novian är där och hon älskar det! Särskilt förtjust är hon i vår lilla lya! Igår skrev min bror en fråga om taxi på Svenskar-i-Torrevieja på FB och fick först en massa bra svar – och sedan spydiga kommentarer. Han tog bort sitt inlägg. Vad är det för märkliga människor som skriver passivt aggressiva kommentarer till okända människor på sociala medier? Har de inget liv? Eller är de alkisar hela bunten?

  Kanske hinner vi ses innan du åker söderut igen?

  Kramar från oss! ❤️

  PS Läppstiftet finns fortfarande på VG. 😉

  • Hej Susan!
   Tänkte samma sak precis innan Kanadas president sa i går att denna tragedi är Trumpetens fel. Han startade med att döda 8 irakier bl a den näst högste efter ayatollan. Utan att konsultera någon!!! Nu ska dom ju försöka stoppa honom att bestämma själv. Dj-vla idiot! Jag tyckte faktiskt synd om han som avlossade missilen då han trodde att det var ett nytt angrepp…Han sa att han önskade att han var död. Finns det nån värre än denna psykopat i USA?
   OK H har novia nu! Kul!
   Nej skriva på FB är ingen hit 😮 Undrar om nåt mer sk-t skrivits av töntarna på Politik i…
   Jag har inte fått svar på proverna…påmint.
   Annars var ju min nya VC bra! Inte privat.
   Trevliga och hälsade till skillnad på Helsa som den på Stureg heter.
   OK magen är ”så där” trots sträng diet.
   Vi hörs! Kram P ❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *