Lörd 29 febr,sol 22 gr 🌸🌸

Gokväll el Gomorron!
Corona,calima,storm el orkan…

Alltså det är mycket nu…Corona är så klart  värst…56 fall i Spanien i dag. Ökat från 32 i går.
Valencia 15 , Madrid 10, Andalusien 8, Kanarieöarna 7, Katalonien 6, Baskien 2,
Balearerna 1 Castilla y León 2, Navarra 1, Asturien 1.
Förmodligen många fler i morgon…Vi, dvs Torrevieja tillhör Valenciaregionen och den är liksom många av dom 17 regionerna stora…ja så man vet inte nu exakt var nån är smittad. Nu får spanjorerna sluta pussa på båda kinderna 🙂 Törs man skämta här?
Många verkar hysteriska…var med i en Coronagrupp på Fb i Sverige men måste gå ur…folk var helt galna, arga och hade hamstrat bostäderna fulla med basvaror…
Rätt el fel, vet ej, jag dömer ingen utom elaka påhopp som fanns. Flödet av inlägg svämmade över 🤨
Jag skrev antal fall nu ovan för att sen om ett år – om man lever – så kan det ju vara intressant veta hur det gått…alltså man kan ju dö av annat också ☺
***********************
Min utsikt nedan var bara vit i går morse, alltså inget blått hav, inte heller i dag men det är Calima, sandstoft från Afrika som vi också fick en släng av…Finns även pollen
nu så det kan vara det om nån känner av det också. Las Canarias-öarna har ju haft den värsta caliman på åratal och massor med flyg inställda…sandiga plan…också.

När man som bäst tänker att nu blir det lugnt så ska det storma på måndag! 🤪
Bortåt 100 km/tim inåt land, vid kusten lägre…Han heter Jorge, stormen. Fattar att det bara är ett dygn…vamos a ver.
********************************
I går satt vi på vårdc La Loma för Marga skulle ha lite medicin…Sågs kl 14, kom ut kl 18. Allt är ju sååå smidigt här sägs det…Jag ska inte orda mer om det…vi fikade på Torreoro mitt i väntan som ligger nära. Jo ett ord till…doktorn var inte trevlig och inte heller tidgivningsdamen…attityd men jag har ju varit där ett antal ggr under snart 20 år. Ja inte mer än ett par ggr med mig själv, går ju inte om jag inte är tvingad…men med Mr I och några till. Dom är nog överarbetade, tror det var bara 1 doktor. Mycket folk.
*****
Mr I går piren varje fm…men han går för mycket, i går morse hade han “knivhugg”
i foten och småylade 😀 Kunde inte gå. Haft ont i ett par år men inte sista året.
Han hade också gått till centrum, sen handlade han vatten och då tar han 12 st 2 L-flarror…snacka om tungt. Jo det är mina flaskor och jag köper vatten och det gör jag resten av mitt Spanienliv. Inga frågor på det 😀 Klor är inte luktfritt och jag är doftallergisk 😛 Men han överansträngde då foten. Jag lade en värmedyna på och sen lindade jag om den med elastisk binda. Och så min ena krycka på det. Nöjd.
Men tror ni inte att han sen gick till vårdcentralen…vad gjorde dom efter 3.5 tim väntan?
Skickade ner honom till en sköterska som lindade om foten ungefär som jag…OK, är det konstigt att det är fullt på vårdC…I dag går han som innan, dvs bra hahaha…

Skottår i år, heter año bisiesto på spanska. Är det i dag vi ska fria vi kvinnor? Glömt detta och är ju inte aktuellt heller hahaha…😅
Bra med kortare månad för då kommer pensionen fortare nästa månad 🤑
OK, febr är ju en dag längre än annars. vann inget på lotten i dag heller…Triiist!!
OK, jag ser på TV dom hemska flyktingströmmarna när Mr Turk öppnat gränserna för att straffa Syrien…Och Grekland stoppar dom med tårgas…kvinnor och barn. Turklandet har över 3 milj flyktingar. När ska detta barbari ta slut? Fy f-n!! Stackars människor 🙁 Grymheten tar aldrig semester!!!

Väderfenomen, för ett tag så såg det ju ut så här i min utsikt…”Den röda färgen orsakas av att ljuset färdas längre sträcka genom atmosfären när solen står lågt”.
OK, det stod så i nån vädersida.
Kommer ni ihåg låten ni som är äldre iaf 😀
Varför är himlen så röd borta i väster ♪♫♪♫
Cuando calienta el sol aqui en la playa heter den ju på spanska…Luis Miguel.

Buenas noches! P ❤❤

PS. Läste nu på morgonen söndag att det ska blåsa 60 km/tim i natt och morgon bitti.
Gäller att binda fast el ställa in blommor och stolar känner jag 🙂 DS.

 

 

18 reaktion på “Lörd 29 febr,sol 22 gr 🌸🌸

 1. Kul att läsa dina inlägg P. Hoppas du kan skriva länge till. Vi åker ner på 14 dagar 18mars fast man vet ju inte med den där C hysterin vad som händer om det nu kommer att gå att åka över huvud taget.

  • Hej Åke!
   Tack för det! Ja jag hoppas det!! Hoppas ni kan åka!! Man vet ju inte om man blir fast…
   Din kommentar fastnade i skräpposten. tyvärr såg jag inte det förrän nu 🙁
   Kram P ♥♥

 2. Hola!
  Undrar om man bor i en ankdamm eller inte med allt som skrivs och diskuteras om Corona. Tänk hur många i världen och runt om som dör av bomber, spränladdningar. trafikolyckor, översvämningar, svält, jordbävningar och allt annat. Och att man är smittad innebär ju inte ens att man är sjuk. Men hur många har avlidit av “corona” i Spanien? Fattar inte hysterin. Jag är inte ett dugg orolig. Finns annat att oroa sig öfr – Bra handhygien är viktigt. Ja, dessa grupper . Tröttsamt. Har folk inget annat väsentligt för sig. Tydligen inte. Varför inte läsa en god bok om man har problem med sysselsättning.
  Ja, personalen på vårdcentralen här i Torre är nog överarbetad och mycket att göra har de. Skönt att Ignacios fot är bättre och det var nog din förtjänst. Fint att du kunde följa med Marga men lång tid tog det förvisso.
  Vackra bilder.
  Ha det gott!
  Kram! Nu väl hemma i Stockholm efter väldigt fina dagar i Vemdalen.

  • Hej Ditte!
   Glad att du är hel 😀
   Ja det har blivit lite mycket, men många är panikslagna, även här nere så är spanjorerna också på hugget 🙂
   Jag är alldelers bestört över Syriska befolkningen som åter är på vandring med vissa anhöriga på ryggen, trötta och eländiga…Va f-n håller dom på med i detta land?? 3.5 milj flyktingar i Turkiet och…ja herregud!
   Jo det är nog lite mycket folk på vårdc men som jag sagt förr så är det ju gratis…då går man för ingenting. En liten peng skulle nog göra att situationen lite bättre.
   Tror nog att hans fot hade “tillfrisknat” utan att gå dit. Det är en annan sak att vricka el bryta då måste man ju kolla och ev röntga.
   Ha det bra själv och kul att ni hade det trevligt!
   Tack och kram P ♥♥

 3. Hej
  De skriver mycket om Corona nu i tidningen. Tillhör sk riskgrupp så det är klart att man funderar lite😃 . Har inte planerat in ngn resa söderut utan vi avvaktar lite för att se hur det utvecklar sig.

  Läste om ett Stockholmssjukhus som gått i stabsläge, inga vårdplatser, personalen överbelastad.
  Personalen på sjukhuset i Torrevieja har säkert mycket att göra.

  Skönt att Ignacios fot är bättre.

  Har golvläggaren här och han har lagt in nytt golv i ett sovrum och hallen, kommer imorgon och tar köket och sovrum 2 puhhh 😬 . Målaren kommer på onsdag, gissa om vi har burit möbler, jobbigt 🥴

  Ha det gott i solen 🥰

  • Hej Lotta!
   Jo det är mycket nu, jag tillhör väl också riskgrupp, gammal plus
   hjärtoperation men inget det går att göra nåt åt annat än att hålla sig lugn och undvika närkontakt 😀
   Man får avvakta, inte hört fler fall i dag konstigt nog.
   Ja i Stockholm är det ju sjukvårdskris…inget konstigt med den ledningen i landstinget. Kört i botten!
   Japp foten på el señor var bara en bagatell. Förstod jag med allt han gått innan.
   Verkar jobbigt med golvläggning, puuuhhh!! Skönt när det är över 😀
   Tack detsamma vad ni nu har för väder 😀 Här ska det bli storm i morgon så terrassen är tom på blommor och lösa saker.
   Ser att grannarna mittemot har blommor utanför balkongräckena 😀 Vaya, vaya!
   Kram P ♥♥

 4. God kväll P!
  Skrev alldeles nyss till dig och skulle redigera och då försvann allt😊.
  Tror inte du behöver kolla din stavning.
  Det jag skrev att var att jag varit på La Loma en ggn för egen del 2005. Vaknade och kom inte ur sängen. Visade sig vara högt blodtryck. Men vilken service jag hade när vi väl travade dit framåt kvällen.
  När det gäller Corona så avvaktar jag att träffa sonen som var i Venedig förra veckan.
  Tyckte det såg ut att vara dåligt med kyckling i din paella idag.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja typiskt, skrev också långt nyss men tryckte på fel knapp 🙁
   Jo jag kollar stavningen, sitter i sen skolan 😀 Då måste man ju kunna stava 😀
   Jo jag fick faktiskt bra service en gång också när mitt blodtryck var högt. Fick inte ner det här hemma. “Abre la boca” skrek en sjuksköterska och försökte kasta in piller i min mun. Men jag vägrade, vill veta vad för piller 😀
   Bra att du väntar med besök hos sonen. Läste att han på Postkodsmiljonären satt i karantän efter skidresa i norra Italien med 10 personer.
   Jo det var mer kyckling under riset men kunde varit mer. Ignacio fick fler bitar. Men gör inget för jag kan ju inte äta kött så mycket. God smak på riset och paprika mm.
   Kram P ♥♥

 5. Ja, hysteri över allt med Corona. Skulle köpa 2 pyttesmåa flaskor handsprit, slut överallt (vi har 5-6 apotek här), både stora och små och mini, helt galet. Vi flyger ju till Alc på onsdag och sen veckan därpå till Bilbao så jag tänkte att handsprit kunde vara bra att ha.

  Nog skulle de behöva ha avgift på sjukinrättningarna i Spanien, synd om de som verkligen behöver hjälp att få vänta i timmar för att småkrämpor av alla de slag ska undersökas. Jag är också en som drar mig för att gå till doktorn, gillar inte vare sig att gå dit eller tandläkaren, men Bengt har ju “botat” mig från det obehaget, så jag hoppas verkligen han håller på något år till.

  Nu ska jag ta rätt på mina tekakor jag bakat, dottern med familj åker hit på fredag-söndag för killarna har judoläger i Midsommarkransen, så då tänkte jag överraska dem med hembakt bröd i frysen och lite annat gott.

  Kram

  • Hej Yvonne!
   Ja jo det är hysteriskt…Jo mycket är slut…jag har en liten flarra men inte använt den. Tvättar labbarna noga vilket jag alltid gort när jag kommer in.
   Lustigt är att jag har munskydd kvar sen jag skulle hälsa på min mor när hon fått en stroke och låg på Norrtälje sjukhus, jag hade haft en influensa from hell 1988. Inte för att jag sätter på mig det men lite konstigt att jag sparat dom så länge 😀 Mött en och annan med munskydd här nere.
   Jo jag tror att några euro skulle göra att dom inte bara går dit för att “hälsa på doktorn” som Ignacio sa en gång 😀 Han hade fått en ny. När det var marknad i stan så gick folk samtidigt till doktorn där på La Loma 😀 Knökfullt!
   Ja Bengan är bra, har haft honom sen han kom. Även Sören som nu slutat…världens bästa. Bengt är 68 tror jag men håller väl på lite till…
   OK, ha en bra resa! Kram P ♥♥

 6. Ja, Jorge är här nu, jösses vad det blåser. Hade tänkt tvätta idag men struntar i det, vill ju inte att kläderna ska blåsa bort då jag inte är så förtjust i att shoppa 😉

  Dom gånger vi varit där uppe på Loma har det gått rätt snabbt, hade kanske tur? Men nu är det ju Quirón som gäller för oss.

  Säg åt Ignacio att hålla sig inomhus och om han nu går ut på en långpromenad så måste han åtminstone hålla i hatten! Eller ännu bättre – byta ut den mot en hjälm.

  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Ja de blåser men ändå inte så farligt än men dom varnar för em.
   Jag har helt tomt utom ett gammalt bord på terrassen. vet vad som kan hända och har ju en elaking nedanför 😀

   Jo i dag var det en som berömde sjukvården på FB, vet inte var han var, glömt men en annan berömde och fått så bra behandling som hon tyckte Sverige skulle ta efter…fast det var på Quirón hon hamnade efter remiss från svenska vårdc i Playa Flamenca… 😀 Dom har tydl avtal med Quirón och skickar folk dit…hur går det då med detta att man ska till off vård? Är det försäkringsbolagen som får stå för oss ickeresidenta nu då? Fattar ingenting! Höjda premier?
   Jo vi fick vänta 2 tim med Marga efter att tagit nrlapp och inväntat vad receptionen skulle säga…var där kl 14, fika till doktorbesök kl 16, kom ut efter kl 18.
   Ignacio var helt onödigt i flera timmar på fm 😀 Minst 3. Många sjuka nu…
   Ignacio gick för att köa hos polisen för nytt pass i morse 7.30…
   Han har inte kommit hem än i dag och klockan är snart 11 😀 Kan hända att han läser tidningen på El Tapeo eller blåst bort 😀
   Alltså nu går tydl en “lövblås” utanför hahaha…el hundskitsmaskin…
   Tack detsamma! P ♥♥

 7. Hola! Ja coronviruset i sin nuvarande form är väl ganska milt förutom för riskgrupperna. Har dock förstått att det experterna är oroliga för är att om det blir stor spridning finns större risk att det muterar snabbare och kan bli aggressivt. Märkligt tycker jag att inte myndigheterna råder människor som varit i riskområden att stanna hemma under inkubationstiden.

  Min bror med sambo och tre barn i nya bonusfamiljen skulle åka till Gran Canaria förra måndagen. Kom iväg först på tisdag kväll/natt – och sen blev en efter en i familjen toksjuka med hög feber och hosta. Den enda som klarade sig var hans sambo. De kom tillbaka i em och det var gränsfall att lilltjejen inte skulle få flyga pga öroninflammationen hon hade som var ovanligt besvärlig. Så tråkigt att spara pengar och satsa på en resa som hela familjen längtat till sen i höstas missa nästan 2 dagar av 7 pga sandstorm och sen blir alla sjuka och tvingas ligga inne på hotellrummet hela vistelsen. Han ska ringa i morgon och rapportera lite närmare. 😢

  Här fortsätter hälsomånaden! Känner redan att kläderna sitter lite lösare – ska ju klämma ned mig i bikini i påsk och har inte lust att köpa ny. 😉

  Kramar från oss! Hälsa Señor I!

  • Hej Susan!
   Ja man vet ju inte, friska yngre personer har ju också dött…
   Jo konstigt att åka från såna områden och inte isoleras fast
   han på PK-miljonären…gjorde han det frivilligt el kanske TV4
   beordrade…
   Jag börjar tycka efter att ha läst nåt i morse som jag inte hittar nu att det känns lite olustigt milt sagt.
   Fy vilken hemsk resa brorsan fick!! Kan knappast bli värre…
   Trist!! Ingen valuta för pengarna alls…
   Aha det är bikinin som lockar…ja om jag hade nån kanske jag skulle ha nån hälsovecka eller så. Iofs har jag faktiskt en men tillräckligt stor 😀
   Tack, han hälsar tillbaka !! Kram P ♥♥

 8. Det skrivs så mycket och pratas om detta virus. Många blir så rädda och köper på sig en mängd matvaror. Det skrivs om att en del matvaruhyllor gapar tomma, men det har jag då inte sett ännu.
  Facebook är jag inte med i men har förstått att det skrivs rätt mycket där också.
  Vi får ta en dag i sänder och vara rädda om oss så gått det går. Vi kan i alla fall inte styra så mycket just i detta läge.
  Du har en mycket fin utsikt. Blått härligt vatten och blå himmel.
  Den nedersta bilden där är himlen så fantastiskt vackert röd.
  Hoppas att du får må bra och sköter om dig väl.
  Varm kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Jo jag har läst det…hamstrar. Vet inte hur dom gör här nere. Man ska ju ha pengar att hamstra för också 😀
   Nej man kan inte göra så mycket bara vänta ock se…Verkar ju otroligt smittsamt i alla fall.
   Ja min utsikt nu är jättefin och ser ner på gatorna också vad som händer. Man slipper gå ut för att få sol om man inte vill bara att sätta sig på terrassen. Bra om man skulle bli isolerad hahaha…ja om man nu får skämta om det 🙁 Lite oroligt är det faktiskt.
   Har det bra än så länge tack! Du också såg jag på bloggen!
   Kram P ♥♥

 9. Hej, tack för en fin blogg. Jag tänkte kanske spendera en del av nästa vinter i Torrevieja. Jag har en liten hund och undrar om du tänkt på hur det ser ut för hundar i Torrevieja? Vad som är tillåtet och inte. Tex hund på bussar? Skulle gärna ta bussen ut till La mata och promenera. Eller hur är det med hund på stranden i Torrevieja? Kopplad såklart. Känner du några svenskar som bor där med hund? Mvh Marielle

 10. Hej Marielle och tack 🙂
  Ja vintern är ju mildare här så det är inte så dumt. Kallt inne bara men har man bra värmekälla så 🙂 Hundar…buss går inte tyvärr och vissa taxi…man får fråga taxi om dom kan skicka en som tillåter det.
  Går nog bra. är ju billigt med lokalresor. Hundbadstränder finns 2, en mellan Playa del Cura och Los Locos och en mot La Mata efter Masa Hotel går man ner. Vanliga stränder är det förbud.
  Nej på rak arm så känner jag ingen svensk med hund här nere tror jag…men finns massor av nordbor med hund. Finns ju flera klubbar att gå med i och lära känna folk. Jag är inte med i nån men många är!
  Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *