Sönd 15 mars, sol/moln 24 gr 🐠🐠

¡Buenos días!
Karantän sägs det. Påbudet har gått ut till alla i Spansklandet att inte gå ut om man inte måste. Måste betyder affär, apotek, vårdcentral, tobaksaffär 🙂 rasta hund eller hjälpa nån som behöver hjälp. Resor med bil ytterst lite, flyg, tåg reducerat till 50% i inom landet. Just i dag är det ju redan trist för det är söndag annars hade man ju kunnat tagit kärran (som bevis) och gått ut och handlat…på en affär längre bort 😀 Polis säger till folk som är ute “utan anledning”…
Konstaterade smittade fall i Spanien i dag 15 mars är 7785 och 288 döda.
1000 mer än i morse!!! Hittade nåt jag skrev 1 mars…då var det konstaterade 79 fall!!!
https://www.sydkusten.es/sk/11/a/28357/fortlopande-information/

Min utsikt på morgonen…ingen alls….Ser inte havet.

Min “inneboende” har lite abstinens, inget kafé och El Información – tidningen på morgonen på El Tapeo…inget gafflande med folk på Torreoro, Myrparken eller nånstans. Ingen pirgång på 2 x 1.5 km…man får ju inte ens gå på strandpromenaden eller gator öht. Jaja men 14 dagar…Undrar om Madrid och andra storstadbor åker tillbaka hem nu…playorna har ju stängts av den anledningen att dom åkte på “semester” fast dom skulle stanna hemma och inte sprida viruset till kusterna.

Blommorna som var så eländiga har verkligen tagit sig. Hittade lite näring i en affär.
Den till höger var bara ett litet skott jag rev av den stora för ett tag sen…Den i mitten var helt förtorkad med bara rötter…troligen pelargon? Som mygg inte gillar…

Ja vad ska man göra…läser alla som har bekymmer med resa hem el hit på Fb.
Trist, många har ju bokat av el om. Flygen går det gör dom ännu. Åka hem vill jag inte…sitter hellre här i solen än hemma just nu. Sen när det blir för hett…ja då så…
Om det då finns flyg, vem vet…Norwegian är ju på fallrepet står det men det har man ju läst förut liksom SAS.
Apropå viruset så har både presidenten Pedro Sanchez (PSOE) fru och vice presidenten Pablo Iglesias (Unidas Podemos) fru – som också är minister – smittats med Corona…Isolerade i hemmet men dom har varit på möte iaf fattade jag… 🙁
Folk sura…

Hoppas dom blir friska. La familia Iglesias har små tvillingar hemma.
*****************************************************************
Finns det nåt att tillägga? Önskade jag hade en bil nu…kom på att man inte får resa med bil heller hahaha…Mycket man vill men inte får. Tex vinna på lotterna som vi inte gjorde i går. Nu har jag fått nån mejl från Lotería Nacional om nån begränsning men vad…är butikerna stängda…det var så ordrikt så det tar ett tag att förstå. På nätet får jag inte köpa längre och ingen vet varför…bankerna skyller på Lotería och Lotería på bankerna…blev så sen jag fick nya kort då dom gamla gått ut. Får ingen klarhet i det ☹️

Ok, diska…nu skulle man ju kunna göra nytta, städa förråden och ha sig…miseria.
Visst, man måste ju ha “fuerza”…kraft också…och framför allt “gana”…lust.
No tengo ganas de limpiar y arreglar…Ingen lust att städa och ordna… Tjoho!
Snurrsjukan håller sig på mattan…fått många råda att provocera fram eller rättare sagt vicka huvudet el hela kroppen åt höger och vänster hastigt när jag sitter på sängen – men törs inte. Det är bara när jag ska lägga mig som jag får lite yrselkänsla innan jag når kudden 😀 Pyttelite… Går ingen nöd alls på mig, värre har miljoner andra…flyktingar vid gränsen till Grekland. Finns några man skulle vilja vrida huvuet av…presidenter eller rättare sagt monster! 😡

Ha en bra vecka…karantän el inte…Kram P ❤❤

PS. Glöm inte den viktiga dagen här nere på torsdag! “El Día de Padre”. Fars dag då mycket är stängt…ja det är det ju redan men dubbelstängt 🙂 Inga stora matbutiker är öppna heller eller köpcentra….DS.

18 reaktion på “Sönd 15 mars, sol/moln 24 gr 🐠🐠

 1. Ja, situationen har ju, på goda grunder starmats åt i Spanien. Och det lär väl gälla från i morgon. Men jag såg på tv att många spanjorer reste i fredags för sitt påskfirande. Undrar om de åker hem. Och bra att försöka få stopp på det. Här hemma är det två dödsfall, redan gamla och sjuka och befinnade sig på sjukhus och en drös smittade. Nu är det som det är och man kan ju inte gräva ner sig utan rätta sig efter det som gäller använda sunt förnuft. Här är större samlingar inställda, konserter, sportevenemang m.m och resor likaså. Men för oss märks det inte så mycket. Här är folk ute och går och man väljer luftigare restauranger och jobb och skolor är i gång. Många måste ju jobba för vad händer annars med alla gamla på hem och de som är sjuka, poliser, ambulansförare, brandmän o.s.v. och i sin tur deras barn om de inte kan jobba. Men vi får väl se hur det utvecklar sig dag för dag.
  Går absolut ingen nöd på oss heller. Men jag reagerar över folk som hamstrar en massa och köpt upp sig på livsförbriuningar av toapapper, alvedon, ipren , pasta, ris och komserver. Månne är det rädslan som styr många. Och den kan vara nog så illa.
  Stor kram

  • Hej Ditte!
   Det är ju en månad till påsk nästan så dom kan väl inte åkt för det…men nu har dom inget att göra här så det är bara att åka hem…kanske inte blir nån påskfest heller…en del har redan sagt att inga processioner i år…kommer inte i håg om det var Alicante.
   Ja vem vet vilka åtgärder är bäst? Nu har dom ju slutat testa hemma men även här verkar det som…
   Ja konstigt med hamstring, ingen har ju sagt att varor ska ta slut.
   Det är ju inte Tjernobyl så någon kan ju gå och handla…
   Tydligen får man inte gå två och handla eller med hunden 😀
   Lite hm…lustigt. Jag har ju krycka så jag kanske får ha sällskap 🙂
   Ingen stor grej men i alla fall. Här var det stor fest mittöver i hyrlgh…13-14 äldre…hur dom kunde gå dit utan att polisen såg dom…sen hem på det. Tror det var finländare, kanske inte fått info om läget…kanske inte kan engelska som ett par här i huset en gång.
   Kl 20 började applåder ljuda utanför från alla balkonger överallt.
   Jag fattade inget för dom hade ju sagt kl 22 varje kväll för att hedra all personal som sliter med allt i samhället. Tex sjukvården mm…Ett himla liv var det 🙂 Spridit sig från Italien tydligen.
   I Sverige har det visst börjat också…
   Ha det så bra! Tänkt på dig om det blir utegångsförbud 🙂 ♥♥
   Då kan du skriva en bok eller självbiografi!!
   Kram och hälsa Bosse! P ♥♥

 2. God kväll P!
  Här hemma märks det inte så mycket av eländet. Sonen ringde tidigare och sände även bilder från ett par affärer. Tvärtomt på bl a mjöl och toapapper m.m.
  Pratade med syrran för en stund sedan och de försöker nog komma hem tidigare. De är inte vana med att sitta i karantän. Promenerar dagligen mellan 11-15.00, i morgon tänker de gå till Carrefour.
  Tack o lov så har de svenska kanaler och kan vara uppdaterade.
  Jag ska försöka boka om eller avboka min resa om en månad. Ryan är ju inte de bästa att ha göra med när det gäller sådana saker. Synd, då syrran fryst ner ca 10 portioner mat till mig. Ju mer jag tänker på hur det är i Torrevieja nu, så har jag absolut ingen lust att sitta och häcka på min älskade balkong utan att kunna gå och fika med dig eller äta en lunch på Torreoro. Det får troligtvis vänta till hösten.
  Skönt att din snurrighet har avtagit. Må gott och kram/A-K

  • ¡Buenas noches Ann-Kristin!
   Ja jag fattar inte detta med hamstringen! Jag ville köpa ägg häromdagen för en gångs skull. Fanns inte.
   Det måste ju vara pest för din syrra och man som är vana att gå så mycket!! Ja Carre är ju en bit och det måste man ju få göra men dom säger att man bara får gå en…har dom ingen krycka där hahaha…som jag skrev åt Ditte. Hjälpa nån får man ju…
   Vänta kan du väl med bokningen? Allt kan ju ändras…
   Ja om det inte blir husarrest längre alltså…
   Tack det är hyfsat…gungar lite vid läggdags 😀
   Kram P ♥♥

 3. Vi råkade gå ut på en “tjuvpromenad” igår. Hade läst info att förbudet mot “nöjespromenader” skulle börja idag klockan 08:00 och såg först när vi kommit hem att den infon vi läst var felaktig. Ooops!

  Det var spöklikt tomt överallt… Såg några polisbilar som åkte runt, men det var ingen som sa till oss att gå hem. Hoppas att mitt inlägg idag inte ger oss böter retroaktivt… 😉

  Att se hur det såg ut en söndag med fint väder… Snaran dras åt, kan man säga.

  Skönt att du inte är så snurrig längre!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo det var ju utegångsförbud tidigare i Valenciaregionen…Mittöver var det fest i “hyraticon”. 13-14 pers i går hela em.Vet inte hur dom kom dit och hem 😀 Tror nordbor, finländare kanske…uppfattade inte språket riktigt men förstod ju inget 😀
   Känns surrealistiskt detta…vet en som nästan klättrar på väggarna redan…förstår honom men har är lugn iaf. I dag kan han ju gå och handla med carron 3 ggr och har ett ärende till kommunkontor nånstans. Blir bra.
   Läste om en affärsidé…hyra hund hahaha…det är bara det att man bara får gå en person och bara runt kvarteret…sa Åsa som råkade ut för polisen när dom rastade sin schäfer.
   Jaja än står man på benen. Ett fall konstaterat i Torre står det i Spaniaavisen.
   Tack nej jag är inte så snurrig men har ångest för det och lite för karantänen…undrar hur många som går i konkurs nu och hur många skilsmässor det blir om folk tvingas umgås mycket 😀
   Jaja bara spekulationer…och så är det mulet i dag…
   Kram P ♥♥

 4. Jag har läst och sett på TV att det har blivit hårdare bestämmelser i Spanien.
  Länderna försöker på olika sätt att sätta stopp för spridningen av viruset, men det är inte så lätt.
  Resor med bil också? Det är ju något som jag inte begriper, om de sitter i sina egna bilar och inte vistas på de ställen som de inte får, så kan det väl inte störa, eller smittas.
  Din inneboende är van att vistas ute, träffa folk och umgås. Då förstår jag att det känns lite jobbigt och annorlunda.
  Hoppas att din yrsel försvinner helt. Jag fick göra egna övningar två gånger om dagen för att framkalla yrseln och det var ju inte direkt trevligt, men nödvändigt. Kan man inte röra sig utan dessa snurrningar så gör man ju det som måste göras, än om det är obehagligt.
  Sköt om dig och var rädd om dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja jag har precis skrivit en ny blogg och där beskrivit att det är i princip utegångsförbud…handla…ja
   Bil, ja jag beskrev det också, man får bara åka själv 🙂 Om man inte ska hjälpa nån svag…
   Jo Ignacio tar det bra men visst han går i väg och handlar så mycket han kan hahaha…alltid är det nåt man behöver 🙂
   Men man ska ju gå till närmaste butik.
   Mitt snurr har jag inget besvär av på dagarna utan vid läggdags när jag byter ställning från stå till ligga…klart jag borde göra nåt men jag lyckas hindra snurret på nåt sätt.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram P ♥♥

 5. Hej P!
  Förstår att det är jobbigt och frustrerande när man inte kan gå ut varje dag som vi är vana vid i Spanien. Men härligt att det är sol…..ja nu har det ju regnat ett par dagar, men annars är det ju bra mycket skönare att sitta på terrassen där, vilket man inte kan här 🙁
  Dina blommor är jättefina, har tjuvkikat lite på dem då och då 😀
  Kram och ha det så bra ni kan!

  • Hej Ami!
   Ja det är ju trist men Ignacio lider mer…men han går och handlar titt som tätt 😀
   I morgon ska det regna här annars har det varit fint.
   Blommorna har nu tagit sig ännu mer sen dom fick gödning…
   Dom var nästan döda när jag kom hit 🙂
   Tack och detsamma till er. Ni har ju både tur och otur beroende på hur man ser på det 🙂 Sitta inne hade ni nog inte stått ut med…
   Kram P ♥♥

 6. Skönt att du har det någorlunda bra trots situationen. Jobbigt för så många här nu.
  Har följt läget ganska bra genom spansk TV, inga positiva rapporter.
  Jag ska försöka ta mig till Wales, vi får se hur det går.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Tack jo jag har det bra, andra sämre och alla som mister jobben…finns ju flera 1000 restauranger tex.
   Nej det är pessimistiska rapporter här. Tur om dom har kvar karantänen över påsk!
   Spanjorerna gör 29 miljoner resor då stod det.
   Hann skriva ny blogg innan jag svarade här. Tagit bort spamspärren med siffrorna…funkade inte för en del.
   Hoppas du kan ta dig hem! Går nog! Kram P ♥♥

 7. Här hemma i Mellerud märker man inte mycket av det som händer runt om i världen… förutom att det är lite tomma hyllor i affären. Men stora bekymret är ju att mina kära los padres tycks ha fastnat i spanienlandet, vi bokar om och det ställs in, väldigt frustrerande.
  Men härligt att höra att allt är bra med dig.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Hann skriva ny blogg innan jag svarar här…varit lite turbo…
   Ja det är bökigt med alla som vill hem. Hoppas dom får nån resa snart! Det går väl till slut!
   Jo jag har det bra…utom lite snurr i pallet när jag byter läge vid läggdags…Lider inte av att sitta på terrassen hahaha…
   Hälsa Rajje! Kram P ♥♥

 8. Undrar hur du har det nu?
  Inte får gå ut utan måste hålla dig inne. Kan förstå om det blir jobbigt i längden. Här får vi ju gå ut men det gäller att passa sig, för smittan är visst mycket utbredd i Stockholmstrakten.
  Hoppas att du får vara frisk, inga influensor och inga snurrattacker.
  Var rädd om dig Preciosa och varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Jag glömde titta på kommentarerna och skrev ny blogg i kväll 🙂
   Lite turbo nån dag…
   Du får läsa nya bloggen som blev lång!
   Kram P ♥♥

 9. Hej

  Skönt att läsa att ni är någorlunda friska. Hoppas att snurrsjukan ger med sig snart. Förstår att det blir långtråkigt att inte få gå ut på cafè och vara social. Lider med er.
  Här hemma får vi ju gå ut, än så länge. På jobbet är de stenhårda om man hostar eller är snuvig, då är det hemgång som gäller.

  Ha det så bra ni kan och kramar från oss.

  • Hej Lotta!
   Hann skriva ny blogg i kväll 🙂 Lång …
   Jo snurret är bara vid läggdags då jag ska lägga mig ner, men bara lite…spjärnar emot hahaha…
   Ignacio är väl den som mest saknar utgång men han går…handla får man ju…
   Du får läsa nya så vet ni läget! Tagit bort sifferspamspärren…
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *