Tisd 26 maj, sol 28 gr ☀️

¡Buenos días!

Det är 10 dagars landssorg här. För alla offren för Covid19. Flaggor på halv stång. 😥
Ja det är ju 26.834 dödsoffer (dom har helt plötsligt räknat bort 1.918 st) en sorglig siffra är det i alla fall. Landssorgen ska avslutas med en stadsbegravning.
Ja det är många som är missnöjda med hur pandemin hanterats och anmält det hela till domstol. Protester hålls i massor på gator och torg trots avståndsbehovet.
Flest högermänniskor har jag fattat!
Hur som helst så kommer Spanien att öppnas för turister redan 1 juli…exakt datum vet man inte men det har stått så. Man kan ju tycka att det blir lite läskigt och kan ju höja smittspridningen. Men landet går på knäna och är beroende av turismen.

Stränderna har inte öppnats för bad och solning i Torrevieja än. Står kvar i Fas 1 av nedtrappningen denna vecka. Marknaden öppnas tydligen inte förrän i juni. OBS!  läste nu att 120 bodar (500 normalt) öppnar marknaden på fredag…antar det…Bara mat och tillbehör…Står inget på hemsidan utan i en norsk tidning..,Den är ju stor att rodda och vet inte om dom har logistikproblem den nya regimen I Torre. Däremot öppnas den fasta marknaden som kallas Hippie (men det gillar inte jag, namnet alltså)  nu, den som ligger nära Tivolit…Nedan…restaurangen i vattnet som stått i 80 år tror jag har öppnat. El Tintero 🤓

El Tapeo nämnde nåt om att han kanske inte kunde fortsätta med baren 🙁 Trist!! 🥺😥
Tror många har dom tankarna. Man blir inte rik på barer. En i hörnet mittöver Tapeo och BarCelona ska visst öppna…bytt ägare många ggr. Bar in vitvaror i dag.


Apropå bullrigt…ja nu så är det nästan full rulle igen…man kan bli tokig på en som går med lövblås fast det inte finns några löv på gatorna i centrum. 😅 Ljudet är öronbedövande…och han blåser bara ut lite skräp i gatan från trottoarkanter. Ser ingen som kommer och hämtar upp det som dom små borstbilarna gjorde när marknaden fanns här nedanför. Fast det var så renstädat på fredagen så kom dom även på lördagmorgnarna…nu har den här antagligen förirrat sig hit hahaha. Skavsår i öronen. 🥺😊

En annan som har fullt sjå nu igen är Samlaren…han har ett lååångt ekipage fast det ser man inte på bilden. Han bullrar också för han lyfter på alla lock och glor hastigt om han ser nåt som han kan ha nytta av/sälja. Släpper sen locken…pang typ… OK…Sova kan man göra senare på dagen. Eller hur 🙄

Dom måste ju ha nåt att leva av. Medborgarlön ska nu införas denna månad för ca 1 miljon familjer som inte har nån medlem med inkomst alls. Arbetslösheten är skyhög sen förut men nu har ju många förlorat sina restaurangjobb bl a. Torreoro tänker tydligen inte öppna 🙁 ShangriLa…vet ej. Ali vet ej…
********************
Mygginvasion i stan plus varmt som attan. Flera bett. När alla stack hem från Torre innan nedstängningen så har ju pooler och vattentunnor mm antagligen stått orört så myggkläckningsfest har det varit. Inte kul men kommunen sprutar nu där det är som värst stod det i tidningen. I natt gick det inte att sova. Myggnäten jag hade var är dom? Varmt inne så man vill ju ha öppna terrassdörrar. AC på men måste kliva upp för att stänga av i mitt rum…Nåt fel på fjärrkontrollen. Jaja varför ska man ha det lätt 😀 Får väl leta om jag hittar näten 🤔
******************
Snäll granne – Cristobal. Han bor i Murcia med la familia men jobbar här i Torre så då bor han i sin lgh vägg i vägg. Tror han har största lgheten i huset. 2 sovrum. Förr var ju familjen med men ungarna är nu i tonåren och har annat för sig. Så tyst numera.
Iaf så knackade han på med melocotones (persikor) och paraguayas…Sista har jag aldrig sett…smakar som persikor men är platta…Sååå goda…persikorna måste mogna några dagar. Tror dom har en finca med fruktträd…gård alltså i Murcia eller kanske övr familjen. Gulligt av honom. Grannen på 1 trappa brukar komma med kastanjer från Galicien och sist bakverken som jag inte kommer i håg vad dom heter…godast ever!
Snällisar i huset…utom bråkmakarna på 3 tr. Tyst ett tag nu sen polisen var där.

OK, på resfronten intet nytt…vamos a ver…finns tid hoppas jag. I dag hade folk munskydd nästan alla jag såg på fiket och på gatorna. Och barnen var många.
Inte deras tid då men man får ju fika när man vill 😀
Läste på Annikas (i Aracena) blogg hur polisen var dum och skrämde lilla Disa…Dom var och badade där det var folktomt nästan…Huelvaregionen…OK, på fel dag men…
http://casaannika.blogspot.com/
****************************

Den här rosen är ägnad åt Leffe! Han fyller år i dag.
Grattis Chico!
¡Hasta la vista! Kram P  ❤❤

 

24 reaktion på “Tisd 26 maj, sol 28 gr ☀️

 1. Jag blev lite förvirrad först, läste det som det var på BarCelona som vitvarorna bars in… Läste om och läste rätt 🙂 Vi såg också att det var nyöppning på gång i gamla Cafe Lule/Corner och allt vad den där restaurangen nu har hetat. Bar Niko nu, tror jag det var.
  Det öppnar mer och mer restauranger/barer nu. Frågan är bara om dom kommer att klara av det med så få människor som är här… Håller tummarna!

  Myggen är verkligen en plåga. Inte så jättemånga här som längre ut från stan, men en räcker ju för att irritera en nåt oerhört!

  Hmm… Har du kollat batterierna i fjärren till AC-n? Ibland är det inte så jättestora fel som ställer till det 🙂

  Ha en fin dag!

  • Hej Ama!
   Ja just det, Lule/Corner sen nåt med Alexia el nåt likn dessutom nån Latinobar ännu längre tillbaka…och nu Niko…Få se hur länge…
   Läget i sol är ju bra där på vintern…
   Batteri har jag bytt på mandon förstås, kanske ska byta igen, kan ju vara fel på dom också..
   Klarade mig från mygg i natt men när jag satte mig i soffan nyss lyckades en j-l bita mig på fingret och armen 😅 Dom är så små så man ser dom knappt.
   Kram P ❤️❤️

  • Hej Lena!
   Ja det går nog för snabbt antar jag…känns lite oroligt tycker jag.
   Läste i dag om en födelsedagsfest i Katalonien på 20 personer.
   Fast då fick man ju inte träffas…Alla blev smittade!!
   Sen har dom som jobbar med livsmedel också smittats i denna stad Lleida…spritts sig alltså…
   Kram P ♥♥

 2. Hej P
  Myggorna är inte roliga. Hemma i Sverige gillar dom inte mig utan det är John som är favoriten. Men i Spanien verkar dom föredra mig. Hoppas att det blir bättre (färre).
  Kram

  • Hej Annika!
   Nej dom är hemska! Ett bett i går höll mig vaken i natt…mellan pekfingret och långfingret…milde tid var det sved och värkte.
   Trots Alsolsprit på en bomullsrondell hela natten.
   Vi får nog ha dom länge här…är så bra förhållande i år. Trots att dom sprutar.
   Kram p ♥♥

 3. God kväll!
  Läste också fel först och trodde det var Ali som sålt. Har för mig att Ali skrev att de skulle vänta med sitt öppnande.
  Jag har ett myggnät från Ikea liggande. Ett sånt med stor ring som man fäster i taket, men det hjälper ju inte dig nu tyvärr.
  Var ner på banken idag, tror jag såg 3 st totalt som bar mask ute på stan. Dock tycker jag att folk håller avstånd och det är skönt.
  I övrigt mår jag bra dagtid, men fram emot kvällen har jag lätt huvudvärk och känner av bihålorna. Hoppas det ger sig, finns ju Alvedon.
  Ha det gott i värmen och kram/A-K

  • Hej Ann Kristin!
   Jag skrev som vanligt lite luddigt men ändrat nu 😀
   Jo jag har haft såna myggnät, svårt fästa här. Så högt i tak också men jag tycker det är svårt att andas i såna…bättre med nät för dörrarna. I natt fick jag inget bett men ett från i går störde mig 🙁
   Och tandvärk…Fyyyy!! Ska gå till Bengan i dag…
   Inte kul med huvudvärk, hoppas det går över för dig snart!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. Tack för rapport! Ja, en del händer ju. Kan förstå att Spanien vill öppna för turisterna och med dem kommer ju också välbehövliga inkomster. Men visst kommer det att dröja innan det blir några anstormningar från övriga Europa.
  Myggen slipper vi än så länge och inte ens sommartid märker vi av dem här hemma. Men i Spanien verkar det vara mer fart på dem. Vi har elektriska manicker med vätska i eluttag och de fungerar bra. Och ac:n håller de borta.
  Njuter av fina dagar här hemma och skönt att slippa munskydd. Tycker folk över lag är bra på att håla avstånd och är så glad över att kunna röra mig fritt. Ja, några resor blir det ju inte annat än inom Stockholmsregionen. Men det är helt ok.
  Kramar från oss till Mr I och dig.

  • Hej Ditte!
   Ja jag förstår att dom vill öppna men det känns för tidigt! Känns desperat på nåt vis…viruset är ju långt ifrån borta…
   Läste om 20 pers som hade födelsedagsfest…Alla blev smittade och spred sig i stan Lleida i Katalonien…Så fort det kan gå. Men folk tror ju att det går bra.
   Myggen är jobbig nu…hemma brukar det bara var norröver. I stan känner man sällan av mygg…eller har jag glömt 😀
   Här har folk börjat strunta i avstånd, senast i går så MÅSTE två killar snedda in precis framför oss…Inga munskydd…
   Fast dom flesta har munskydden under hakan…det är väl för om polisen dyker upp…snabbt dra upp dom.
   Kramar till er också!! P ♥♥

 5. Jobbigt för dig med värmen, kan jag tänka mig. Och, myggen. Mygg kan vara en plåga, mig älskar dom att sticka.
  Förstår att Spanien saknar turism, ett stort avbräck i ekonomin.
  Härliga och vackra bilder. Blå himmel och blått hav, tjusigt.
  Var rädd om dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja värmen är redan jobbig men just i dag är det svalare nu på morgonen. Bra det 🙂 Myggen har jag klarat mig i från nu ett par dagar men dom finns.
   Jo visst är Spanien beroende av turism och allt för mycket. Blir överexploaterat på vissa orter. Och jag tänker mig nu i julí med överfulla playor…blir kanske tidsbestämda perioder och indelade zoner.
   Blå himmel och blått hav är alltid rogivande. Tur att jag har utsikt 😀 Har inte varit ner till havet…än.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 6. God Morgon! Här känns allt nästan normalt om man bortser från munskydden 😷 Vi har hyrt bil och gör utflykter varje dag. Igår till Porto Christo och Sa Coma och i dag till Son Servera (marknad fredagar) och Manacor tänkte vi. Vi använder en sån där mygg-mojäng som man sätter i kontakten, men bara på natten och det fungerar utmärkt. Får man ändå myggbett finns en gelé med Aloe Vera och Kamomill på Spar bl a som gör att det slutar klia. Har man stora besvär kan man ta en antihistamintablett. Ser ut som om spanjorerna har kommit från fastlandet och städerna mitt på ön. Ganska många på stranden och i husbilar. I slutet av juni sägs att 2000-3000 utländska turister ska få komma till ön. Vi får väl se vilka som får den äran 🤗
  Ha en trevlig helg! Kram Ann o Kenneth

 7. Hej Ann!
  Ja nu går man ju ut nästan när man vill…fast även i Fas 2 nästa vecka får jag som är lastgammal bara gå 10-12 och 19-20…Fast ingen koll nu när man får gå och fika utan tidsbegränsning samt handla allt mellan himmel och jord 🙂
  Ar skeptisk mot dom dar myggkontakterna…en del ger ljud och en del lukt…
  Har inte vagat prova nånsin…Är doftoverkänslig…
  Jo en del måste ta tabletter…jag får inga stora problem med betten…slutar klia med Alsol.
  Jaha får spanjorerna åka ut till Mallorca då?…Många chansar säkert…
  Kul att hyra bil, det gjorde vi ofta när vi var där eller tog bussen hit och dit och tvärsöver. Inte så bra i virustider kanske.
  Min enda resa jag öht beställt är redan inställd 😀 Inte fått besked än men min väninna har fått den inställd. Hon beställde långt innan mig så då så…
  Får chansa på nästa
  Ja 20-30000 till ön går väl an men inte flera 100.000…
  Tack detsamma! Kramar! P

  • Det går inte så många bussar ännu. Så det var tur att en gick till biluthyrningen i Palma. Cirka två timmar tog det för Kenneth men han fick ju lite sightseeing på köpet. In och ut i alla byar 😃 👍
   De nya mygg-mojängerna från Mercadona varken låter eller doftar. Är också känslig för dofter. 💕

   • Hej Igen!
    Nej jag förstår att det även där är nerdragning på trafiken så tur hade ni då 😀
    OK är det nya myggmojänger…undrar vad det är som myggen inte gillar då…
    Ja doftöverkänslig är inte kul…hade ett h-e på jobbet och så tror folk att man fejkar dessutom… 🙁
    Kram P ♥♥

 8. Hola! Ja många har blivit hårt drabbade ekonomiskt. Blir nog en hel del restauranger som inte kommer kunna öppna igen. 😢

  I Stockholm har det hänt något senaste veckan tycker vi – folk struntar oftast i att hålla avstånd när man möts på gatan. 😩 Kommer nog att märkas i statistiken framöver.

  Jörgen är ute och cyklar och jag ska tapetsera lite i dockskåpet. Ska också förbereda morsdagsmiddag – sonen och novian kommer och äter med oss ikväll. Har dock idétorka…. Vad ska jag laga? 🤔

  Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag tror det blir väldigt jobbigt för många. Nu ska en del få medborgarlön för det finns dom som aldrig kommer att få ett jobb nånsin och det sen före pandemin.
   Glad blev jag i dag när Ignacio ringde och sa att Torreoro öppnat!
   Stort i det lilla. Gillar den enkla spanska maten dar.

   Tror folk bryr sig mindre nu. Ledsnat? Här också, munskydd runt halsen, väjer knappt när man möts.
   Ja vad ska du laga? Falukorv i ugn med ost 😀
   Kramar till er P ❤️❤️

 9. Hallå där. Du jag har skickat sms till dig på ditt spanska telefonnummer, var bussig och kolla kortet jag har skickat. Tycker mig känna igen mailadressen meddelandet kommer ifrån, är det din mailadress ?

 10. Jag antar att Pia och Mariama syftar till samma text som jag har fått från din mejladress. Någon har kapat ditt Hotmailkonto. Försök att byta lösenord med en gång.
  /Helen

  • Hej allihop!
   Jodå min mejl är kapad…kul början på en lugn morgon då jag tänkte skriva en blogg 😀
   Nåväl…jag har bytt lösenord så det ska väl hjälpa…
   Har hänt en gång för några år sen också.
   Nu kanske jag kan skriva en blogg…mobilen har plingat hela
   morgonen 😀
   Kramar!! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *