Sönd 26 juli, sol 30 gr đŸ€©

Hola!
HĂ€r hemma har det varit vĂ€ldigt bra vĂ€der…just dĂ€r jag bor alltsĂ„ 😀 I dag Ă€r det 25 gr
och dom flesta dagar har varit sol (tror jag) sen jag kom hem 21 juni.

Ja söndag igen och snart slut pĂ„ juli! Snacka om att tiden gĂ„r fort trots inaktivitet…Leva i nuet kan man ju sĂ€ga att man gör. Planera gĂ„r ju inte, oviss framtid kan man tycka.
I Spanien har det ju blossat upp smitthĂ€rdar pĂ„ uppĂ„t 200 stĂ€llen…i de flesta fall sĂ„ Ă€r det pga sammankomster, fester, begravningar, nattklubbar restauranger osv…men ocksĂ„ stackars utlĂ€ndska arbetare pĂ„ grönsaksfĂ€lten
Första fallet i Spanien kom till lilla La Gomera 1 februari…2:a fallet en britt pĂ„ Mallorca, sen Teneriffa och sĂ„ kom det till fastlandet och dĂ„ var det kört. 28.500 döda pĂ„ 5-6 mĂ„n och mĂ„nga “experter” anser att det Ă€r en alldeles för lĂ„g siffra. Borde vara dubbelt…
StÄr hÀr:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/hevder-44-868-har-doedd-av-corona-viruset-i-spania/d.epl?id=2568043

Nu har en till stad hamnat i karantĂ€n – Totana i Murcia…och i CĂłrdoba i söder ha 73 smittats pĂ„ en nattklubb sĂ„ nu ska Andalusien införa restriktioner pĂ„ klubbar, barer och pubar. Katalonien och Aragonien Ă€r ju vĂ€rst sĂ€gs det.
Vackra CĂłrdoba:

Ja inte kul, fattar inte dom som Ă„ker ner nu faktiskt…Spanien har vĂ€rst spridning av viruset i EU nĂ€st efter Luxemburg stĂ„r det…Ja och augusti som Ă€r den största semestermĂ„naden i mĂ„nga lĂ€nder i EU.
NorrmĂ€nnen mĂ„ste sitta i katantĂ€n 10 dagar, tror jag det var, nĂ€r dom kommer hem frĂ„n Spanien –  fr o m i gĂ„r!…Arga!! Morrar!!
Storbritannien lika sĂ„ frĂ„n i dag…karantĂ€n i14 dagar vid hemkomst.
I Torrevieja har 40 avlidit sammanlagt…hitintills men fler har nu smittats och lagts in pĂ„ sjukhuset.
Man fĂ„r se hur det ser ut nĂ„gra veckor in i september nĂ€r mĂ„nga Ă„ker hem. Inkubationstiden Ă€r ju sĂ„ dĂ€r 2-3 veckor…
Nedan “gallertaket” pĂ„ Vista Alegre (ovanf hamnen) med vita mosaiksoffor under.

Verkar som om dom har mÄlat monumentet som stÄr lÀngst bort, ser sÄ frÀscht ut nu.
En text pĂ„ en sidan pĂ„ monumentet Ă€r Torreviejahymnen som Ă€r sĂ„ vacker…Monumentet heter ….de las Coralistas.
Ay (es),Torrevieja divina. Lyssna!
https://www.youtube.com/watch?v=ATHsUIhRszo

I tisdags fick jag besök av mina “gamla” vĂ€nner och tillika arbetskamrater frĂ„n början pĂ„ 1990. Torbjörn och Isabel! JĂ€ttekul! Vi Ă„t pĂ„ Kolgrillen rĂ€tt över gatan, ja det Ă€r ett hus emellan och trappor ner…Tobbes mat var god, köttfĂ€rsspett med tillbehör. Vi tog rödspĂ€tta. Men det var vĂ€l inte grillens grej men gick att Ă€ta…TyvĂ€rr nös en kille rĂ€tt ut bakom oss i kön 😀 Ja det finns korkskallar…och hĂ€r har man ju inte munskydd…
Vi gick sen till Waynes som Ă€r nĂ€ra och ligger i ett av dessa höghus som kallas pizzakartongerna i folkmun 🙂 Kunde sitta ute, fritt och bra dĂ€r.

HĂ€r har vi finingarna! Åren gĂ„r men dom ser lika dana ut som för 30 Ă„r sen.

Tack för besöket

Ja inte har det hĂ€nt nĂ„t mer, sĂ„g att det var ganska billiga resor i september. Kunde inte lĂ„ta bli att titta. Vanans makt Ă€r stor som det heter. KĂ€nns vĂ€ldigt osĂ€kert och Ă€ven med boende. FĂ„r övervĂ€ga om det Ă€r nĂ„gon idĂ© öht…Vi – Cata och jag vann inget i gĂ„r heller…4 lördagar utan vinst pĂ„ LoterĂ­a Nacional. 🙁 HĂ„hĂ„jaja.
Nedan Benidorm 2018…sĂ„ hĂ€r kan det inte se ut nu 🙂 Folk stĂ„r pĂ„ kö och vĂ€ntar pĂ„ ledig plats pĂ„ strĂ€nderna nu…kul? Med munskydd och det ska bli varmare ser jag pĂ„ AEMET.
Förslag om rökfria strĂ€nder ocksĂ„…en fimp innehĂ„ller plast sĂ„ den förstörs inte pĂ„ 100 Ă„r och har 7000 gifter i sig…va!!! Det stĂ„r sĂ„ pĂ„ Google. Och dom sticks ju ner i sanden…AlltsĂ„ dubbelt illa!

Nyss kom Robin (mitt bb) upp med blĂ„bĂ€r Ă„t mig…Dom plockade mycket uppe i Tina i Dalarna. Kom hem i gĂ„r. DĂ„ligt vĂ€der nĂ€stan hela tiden men dom hade haft kul, Ă„kt rodel, hĂ€lsat pĂ„ djur, badat, klippt grĂ€s pĂ„ stor Ă„kgrĂ€sklippare 😀 En jĂ€ttetomt och otroligt vackert. NĂ€ra Siljan. Ja jag har sett bilder. Min mor jobbade som ung hos nĂ„got par som hembitrĂ€de vid Siljan. Tror han var adelsman 😀 TĂ€nker pĂ„ det nĂ€r jag ser sjön.

Ja hör ni, det Ă€r bara att bryta ihop och gĂ„ vidare…i gĂ„r var en sĂ„n dag hĂ€r men i dag sĂ„ Ă€r det bĂ€ttre…lite svajigt, blandad kompott med styrka och klenhet 😀 Men man har ju bostad, mat och jĂ€mn inkomst 😀 Finns dom som inte har nĂ„nting av det. Inte ens i “rika” Europa.

Chao P

 

18 reaktion pĂ„ “Sönd 26 juli, sol 30 gr đŸ€©

 1. TÀnk det fattar inte jag heller att folk kastar sig ner sÄ fort det bara gick. Husen och lÀgenheterna stÄr ju kvar och de flesta har ju nÄgon som har nyckel och kan titta till, annars fÄr man vÀl köpa den tjÀnsten. Vi har resa 6 sept men rÀknar nog kallt med att inte Äka ens dÄ, poppar ju opp nya smittor bÄde hÀr och dÀr i hela Spanien. Har man som vi har en mycket god vÀn som gick bort i Corona 10 maj pÄ Quiron efter att ha varit inlagd sen slutet av mars och 5 veckor i respirator innan kroppen gav upp sÄ Àr man Àn mer försiktig.

  Vi har inte varit hemma i Sverige en enda sommar sedan 1984 förrÀn i Är och det gÄr det ocksÄ, bara att gilla lÀget. Man överlever en svensk sommar ocksÄ.

  SpÀnnande att se hur augusti ser ut om alla Madridbor kommer ner. Han som tittar till vÄrt hus tyckte det sÄg rÀtt tomt ut i vÄra hus och poolen stÀngd (vilket vi fick rösta om, skulle kosta enorma pengar extra för att ha den öppen för de fÄ som Àr dÀr Àn iaf)

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Nej men det var vĂ€l uppdĂ€mt behov…det Ă€r ju mĂ„nga som inte har nĂ„gon som kollar deras bostad ocksĂ„, Ă€r vĂ€l oroliga.
   LĂ€ste folk som skrev och frĂ„gade andra om dom kunde Ă„ka förbi och titta 🙂
   Nej det kĂ€nns inte bra att Ă„ka i september heller…oktober Ă€r ju svalare men beror ju pĂ„ smittlĂ€get dĂ„…
   Jo det Ă€r hemskt nĂ€r man kĂ€nner folk som har haft viruset och Ă€ven gĂ„tt bort…vet flera som klarat sig men hu sĂ„ sjuka 🙁
   Jag har ju oftast Ă„kt hem till sommaren utom nĂ„gra nĂ€r jag trĂ€ffat Ignacio 🙂 2007. Sen var han med hem nĂ„gra ggr…sen inga mer för mig 🙂
   Tror vĂ€l att dom som har semester i aug Ă„ker frĂ„n Madrid. Har vĂ€l halva slĂ€kten i kuststĂ€derna…
   Ha det sĂ„ bra! Tur med vĂ€dret tycker jag 😀
   Kram P ♄♄

 2. Hej P🌿đŸŒș☘Idag fick det bli tvĂ€ttdag, regn nĂ€stan hela dagen. Men jag Ă€r glada över att vi fick en fin tur med vĂ„r Harley igĂ„r! Men det var rejĂ€lt varmt i skinnklĂ€derna, och hĂ„ret sĂ„g nĂ€stan ut som nytvĂ€ttat nĂ€r jag tog av hjĂ€lmen…! SvĂ„rt att fĂ„ vĂ€dret lagom, -Ă€n Ă€r det för soligt och varmt eller sĂ„ regnar det!!😊😀Jag tittar varje dag pĂ„ vad de har för lĂ€genheter till uthyrning i LosC, man kan ju alltid titta….Följer spanska nyheter via webbtidningar och mina vĂ€nner pĂ„ Tenerife. HĂ€r hemma fortsĂ€tter vi att ta en dag i taget, Ă„ker motorcykel nĂ€r vĂ€dret Ă€r ok, promenerar mycket och pĂ„ torsdagarna blir det Österlen för en stund tillsammans med pappa i Hemmets trĂ€dgĂ„rd! Det var jĂ€ttemĂ„nga turister i Kivik och Simrishamn! Bilar, husbilar och husvagnar, -mĂ€nniskor överallt! Det kĂ€ndes som om det var Kiviks marknad! ( det Ă€r ju Ă€ven mĂ„nga turister pĂ„ hela Österlen sĂ„klart) Nu har det slutat regna, sĂ„ vi ska passa pĂ„ att ta en promenad nu ! ☀MĂ„nga hĂ€lsningar och clownkram!đŸ€—đŸ’•đŸ’•đŸ’•

  • Hej Camilla!
   Ja ni har nog sÀmre vÀder nerÄt. HÀr har det kommit nÄn skur bara sen sol och moln. FörstÄr att det Àr skinnklÀder Àr varmt men nödvÀndigt.
   Ja man tittar gÀrna efter boplats dÀr nere. Den ni hade lÄg ju bra.
   Vanan att alltid vara dĂ€r nere tidvis gör en rotlös 😀
   Bra att ni kan Äka till din far, förstÄr att det Àr uppskattat!
   LĂ€skigt mycket turister lĂ€ser man om överallt. TrĂ€ngsel…
   HĂ€r skiner solen men en skur var det nog i natt för balkongen som Ă€r gropig hade vatten i morse 😀
   Kram P ♄♄

 3. GodkvĂ€ll! ”Pizzakartongerna” har jag missat 😃 Som 14-15-Ă„ring fick vi ta pendeln till Sumpan, en station, men inte till stan sĂ„ jag gjorde mina första utflykter dit. (Vi bodde ovanför SpĂ„nga station pĂ„ Solhöjden.) Fanns en klĂ€daffĂ€r pĂ„ Sturegatan dĂ€r jag köpte mina första v-jeans och första daten med grannkillen var pĂ„ Lorry. Dansband och tryckare 😊 men dĂ„ var jag nog 16 Ă„r.
  Vi fortsÀtter att titta pÄ mindre lÀgenheter och har hittat en vi verkligen gillar pÄ 58kvm. RÀcker gott mot vÄra 90kvm nu. Men det Àr ett triangeldrama sÄ alla mÄste vara nöjda och komma överens om ett bra datum och upplÀgg. Blir nog först till vÄren. DÄ hinner vi sÀlja halv möblemanget pÄ Blocket ocksÄ.
  Var och vaccinerade mig mot pneumokocker hĂ€romdagen pĂ„ apoteket. Toppen, och jag fick till och med ett klistermĂ€rke đŸ€Ł
  Fortsatt lagom vÀrme önskar jag dig och trevlig kvÀll! Kram Ann

  • God morgon Ann!
   Ja dom husen Àr ju rÀtt nya, nÄgra Är.
   Va kul att du Ă„kte till Sumpan och har minnen dĂ€rifrĂ„n 😀
   Jag Àr ju född utanför men bodde pÄ södra sidan av stan till 1988.
   DĂ„ först blev det Sumpan…NorrtĂ€lje 10 Ă„r innan kom jag pĂ„ 🙂
   OK, triangelbyte verkar jobbigt! Hoppas det gÄr vÀgen!!
   Den vaccinationen skulle man nog ha…
   Tack och tack detsamma…
   Kram P ♄♄

   • Influensavaccin plus pneumokockervaccin (kampanjerbjudande)
    kan alla över 65 Ă„r fĂ„ gratis pĂ„ ett apotek mellan oktober 2020 – februari 2021. SĂ„ passa pĂ„ och boka redan i september 🩋🌾

    • OK, ja fĂ„r fundera men Ă€r sĂ„ rĂ€dd för vaccin. Aldrig tagit dĂ„ flera jag kĂ€nner blivit sjuka efter…inte allvarligt men…
     FĂ„r fundera vidare! Tack för tipset! Kram P ♄♄

 4. Hola P! Visst Ă€r det mĂ€rkligt att tiden gĂ„r fort trots att det inte hĂ€nder nĂ„got. SĂ„ trevligt med blogginlĂ€gg som jag gillar att lĂ€sa. 👌 Chockade britter blev tagna pĂ„ sĂ€ngen med karantĂ€n vid hemkomst. Det gĂ„r inte att veta nĂ„t frĂ„n ena dagen till den andra. DĂ€rför svĂ„rt att planera som du sĂ€ger. Och nĂ€r jag inte kan det försvinner morötterna som jag tidigare kunde skapa. Har inte ens gĂ„tt in o kikat pĂ„ flygpriser. Inte aktuellt för mig however. Totana, haha, dĂ€r övernattade vi i november förra Ă„ret pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n Andalusien. Inte direkt imponerad av hotellet! 😎 HĂ€rligt att du fick blĂ„bĂ€r! Nyttigare finns inte. Ett ljus i vardagen nĂ€r dina arbetskompisar kom. HĂ€rligt!
  Nu fortsĂ€tter vi det svajiga livet, bryter ihop och gĂ„r vidare. Kram! 🙋

  • Hej Marga!
   Ja dagarna gĂ„r men i bland Ă€r det trist…Jag har ju inget att göra…
   Bara sĂ„nt som man mĂ„ste, laga mat, diska, tvĂ€tta och gĂ„ ut med sopor 😀
   Ja bĂ„de britter och norskar blev ju överraskade. Lite hastigt kommer myndigheterna pĂ„ att dom ska agera…
   JasĂ„ ni övernattade dĂ€r! Har aldrig hört talas om Totana…men det finns ju över 8000 kommuner i landet.
   Ja blĂ„bĂ€r Ă€r ju poppis lĂ€ser man nĂ€r folk dukar upp frukost 😀
   Jag har aldrig köpt det sen det skrevs om bakterier i fryst bÀr.

   Nej planera gĂ„r som sagt inte. Vad hĂ€nder efter augusti, vĂ€rsta besöksmĂ„naden i Spanien…ett par veckor efter, hur mĂ„nga har blivit smittade? Men man Ă€r van att Ă„ka, blir ju trist.
   Ja vi fĂ„r fortsĂ€tta att fundera och leva i apati och tristeza hahaha…
   Kram P ♄♄

 5. Hej dÀr igen!
  Det var sÄ kul att trÀffa dig och likasÄ att trÀffa Isabel!
  Jag sÄg nÀr du fotograferade de ovanliga husen. PÄ bilden du tog sÄ ser de verkligen ut som pizzakartonger staplade pÄ varandra. Den som hade roligast pÄ jobbet var nog arkitekten. Bara att komma pÄ husens form hade han/hon nog funderat lÀnge pÄ. Konstigt att det blev godkÀnt av de styrande i kommunen!?

  Bra bild pĂ„ “gallertaket” pĂ„ Vista Alegre. Jag kommer ihĂ„g den platsen. Undrar om det inte Ă€r ett vattenfall dĂ€r ocksĂ„. Kanske minns fel.

  Annars sÄ Àr det oroligt nu igen i Spanien dÄ de Covit-19 har tagit fart igen. Vad ska detta sluta.
  TUI, Ving, Apollo skickar veckovis mail om att man kan boka resor till hösten och att det Àr ombokningsbart osv. Jag bara slÀnger de mailen för det Àr ingen idé att bestÀlla (fast egentligen VILL man bestÀlla, men ÀndÄ inte). Jag förstÄr resebolagen, de tar varje chans att pÄminna oss om att de finns och att det Àr till dem man ska vÀnda sig till för att en resa till Spanien, Grekland och Kroatsien m.fl reseorter.

  Gott med blÄbÀr! Vad mysigt det mÄste kÀnnas, det ringer pÄ dörren och dÀr stÄr Robin med blÄbÀr till sin mormor:-)

  Kram och pÄ Äterseende!

  • Hej Tobbe!
   Ja det var trevligt!
   Dom dĂ€r husen Ă€r lite speciella inuti har jag lĂ€st. Som hotellkorridorer…
   Kommer inte ihĂ„g nĂ€r – som jag kallar gallertak – byggdes.
   Sofforna i vit mosaik var sĂ„ tjusiga och lĂ„nga 🙂
   Vattenfallet Àr nog det som ligger mer i centrum.

   Ja vem vet hur det blir i Spanien nu…vi fĂ„r vĂ€l se efter spanjorernas semester i augusti…inte bara dom, fler har vĂ€l i augusti. Ökar det vilket det borde göra tyvĂ€rr:(

   Ja haha, kul att se mina barnbarn…har sett Robin i r l 2 ggr pĂ„ avstĂ„nd och Junia 2 ggr…Hoppas det blir normalt snart.
   Kram och hasta la vista! P ♄♄

 6. Ja, illa med smittspridningen i Spanien nu sÄ det verkar ju inte direkt som om de ansiktsskydd folk haft bidragit sÄ mycket. I vÀrmen petar ju folk ocksÄ pÄ dem med smutsiga fingrar och dÄ blir det ju Àn vÀrre.
  Vi har ingen brÄdska till Torre och brukar ju aldrig heller vara dÀr sommartid. Nu Àr det ju för min del ocksÄ fysiska Äkommor som stör.
  Kul att du fick besök av Tobbe och Isabel. Klart att det piggade upp.
  Och nu blir du nog Àn piggare med blÄbÀren.
  Kram frÄn Mr B och mig.

  • Hej Ditte
   Nej jag tror att det som hĂ€nt och vad man lĂ€st sĂ„ har dom inte haft mask…fester, disko, nattklubbar och sen har arbetarna pĂ„ fĂ€lten smittats…dom lever ju under miserabla förhĂ„llanden…
   https://www.sydkusten.es/sk/11/a/29393/utsatta-fruktplockare-en-folkhalsofara/
   DĂ€rför kan vi köpa billig frukt 🙁
   Ja det gÄr ju inte att Äka ner oavsett, för varmt ocksÄ.
   Och du ska vara rĂ€dd om dig ♄
   BlĂ„bĂ€ren Ă€r uppĂ€tna, kĂ€nner ingen skillnad hahaha…
   Kram till er bĂ„da! P ♄♄

 7. Ja, vilken annorlunda tid vi Àr i.
  Stor debatt om karantÀnen i UK nÀr man kommer frÄn Spanien, som vanligt oklara regler hÀr. Jobbigt.
  Tycker det Àr lite trögt nu, men som du sÀjer, det Àr bra att bita ihop. Idag regn och starka vindar, gör inte det hela bÀttre. LÀngtar efter lagom med sol och lagom temperatur!
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja det Ă€r en hemsk tid om man börjar tĂ€nka 🙁 Man har liksom ett hot över sig ocksĂ„ som klen och gammal 🙁
   Jo Jag sÄg att karantÀnen trÀtt i kraft och pÄ FB var mÄnga arga!
   NorrmĂ€nnen likasĂ„…
   OK, regn hos er, hÀr har jag haft fint nÀstan hela tiden. SÄg att det regnat i natt men det var lite. Satt i solen en stund pÄ balkongen.Tanka D-vitamin, lÄgt vÀrde!
   Tack detsamma! Kram P ♄♄

 8. Vi Ă€r ju – som du kanske har sett – ute pĂ„ Ă€nnu en tur i Spanien. Vi Ă„ker tvĂ€rt emot dom flesta andra till inlandet och hĂ„ller noggrann koll pĂ„ smittspridning (sĂ„ vitt man vet) och undviker sĂ„klart dom mest drabbade omrĂ„dena. Fast man vet ju Ă€ndĂ„ aldrig var det dĂ€r skitviruset befinner sig… Men vi har det bra, förutom att 40 grader i skuggan Ă€r liiiite vĂ€l mycket 😉 Annars Ă€r vi mest ute pĂ„ diskotek och minglar sĂ„ mycket vi bara kan 😉

  Jag kan ÀndÄ förstÄ att folk vill komma ned och se över sina boenden. Skulle ocksÄ ha velat Äka ned och kolla till det hela ifall vi nu inte redan var hÀr, vill sÀga.

  Kul att du fĂ„r sĂ„na dĂ€r finbesök – det förhöjer verkligen tillvaron!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo jag följer med och tittar pĂ„ kartan var ni Ă€r 😀 SĂ„ kul sĂ€rskilt som jag Ă€r sĂ„ nyfiken pĂ„ landet men har 0 möjlighet
   att Ă„ka omkring.
   SĂ„g i dag att det Ă€r nu hela 361 “kluster” av smitta sĂ„ klart Ă€r koll var bra. Vilka nya ord man lĂ€rt sig i denna tid 😀
   40 grader…fy!!! Disko tror jag förstĂ„s inte pĂ„ hahaha…
   Jo jag förstÄr men lite riskabelt Àr det att Äka ner nu och inte ha nÄn som ser till bostÀderna Àr ju ett mÄste tycker jag.
   brott.
   Ja det Àr kul med besök i ensamheten, lite avbrott.
   Ha fortsatt bra resa, om ni inte har vÀnt, ska kika in pÄ din blogg nu!
   Kram P ♄♄

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *