Lörd 5 sept, sol 28 gr

Hejsvejs!
Ja här sitter man, zombielik varelse utan viljekraft 🙂 Ambivalent utan ambitioner och viljan styrs av andra makter…Vilse i pannkakan, ja ni vet varför.
I 35 år har man (jag iaf) planerat resor och åkt till Spanien, olika platser under åren och dom sista 20 till Torrevieja. OK, en del Grekland också. Vanans makt är iaf stor.

Hade en resa nu i slutet av september som Norsken bokade om till en fakirtid…(kl 7).
Jag bokade om den till 1 okt – dom bokade om den också till samma omöjliga tid (för mig alltså, finns ju piggare folk). Jag fick gå framåt flera veckor för det fanns bara såna morgontider (någon 10+ fanns också) el mellanlandningar så resan skulle ta allt från 8 till 11 timmar…Hittade en som går 15.35 direkt, kanske tryckfel…går och går, ja det vet man ju inte. Tur att det är gratis ombokning. Det gäller att förstå vad det står…”711″ …sidor på engelska och länkar som det gäller att klicka rätt på…

Jag ska inte klaga, vad hjälper det, många ensamma har det lika dant. Är man äldre så är man inte så modig…vill ju inte förkorta livet pga att få viruset. Det räcker så bra ändå.
Tog prover på vårdc i går…Jag hade munskydd och min J skjutsade mig. Några få patienter där och ingen hade munskydd. Kom en yngre tjej sen som hade när vi gick.
Proverna var väl hyfsade, fick inte dom som JAG tycker är viktiga…men iaf.
B12 var för lågt…inte ätit det varje dag eftersom det var högt förra ggn. Bara att äta mer.
D-vitamin som är superviktigt också hade höjts från 59 till 82…kan gärna vara högre.
Jag äter kapslar (usch) och suttit lite i solen då och då nere i Torre och här hemma på morgonen 1 halv timme. Men tydligt är att piller måste man ta också. All vitaminbrist kan orsaka neurologiska problem. Läste att B6 är jätteviktigt. Finns i banan och kyckling…äter jag inte så ofta. Läste om en tjej som fick alla möjliga diagnoser i åratal…MS, ME, parkinson och t o m bipolär samt demens. Ingen tog vitaminprover. Nu får hon ta B12-sprutor resten av livet…och mår bra.

Den 21 juni (åkte hem den dagen) så släpptes “alarmsituationen” i Spanien. Blev fritt att gå ut som man ville och restauranger och affärer fick öppna liksom frisörer och tandläkare mm serviceyrken, visserligen med restriktioner och avstånd. Och munskydd blev obligatoriskt att bära överallt så fort man lämnat sin dörr. I mitten av juli tror jag det var. Nu har viruset eskalerat så det pratas om ny lockdown nu efter semestrarna i augusti. Värst är det i Madrid…Från 21.6 fanns 245.938 fall till 498.989 i dag 5.9. Alltså
253.0511 nya fall på ca 75 dagar om jag räknat rätt. Sista 7 dagarna har det tillkommit 46.867 nya fall. Det testas ju mer folk nu. R-talet är 1,04 vilket betyder att 1 person smittar mer än 1 person var.
Regeringschefen Sanchez säger att regionerna (17st) själva ska be om lov att stänga ner igen…OK…vamos a ver. Vi får se.

Tostada con tomate skulle vara gott …  och en caracól.
*****************************************************************
Ja vad händer…nada! I morgon kommer “lilla” J (19 år) och ska hämta paket åt mig.
En jacka…har ingen om jag skulle behöva gå ut. Och handla då jag alltid glömmer nåt viktigt när jag E-handlar på IcaMaxi.
Sen åker hon in i lumpen…Heter det så…nästa måndag…Först Linköping sen Karlskrona…Känns oroande men hon är stark! Ligga i tält…fy, jag har gjort det en gång och fick migrän av tältlukten 😀
Jag har beställt läsglasögon på Favoptic. Vet inte om jag ser sämre men dom jag köpte på Synsam för 3000:- har konstiga glas nu, dimmiga…Kan ju vara demens…dom nya kostar 395:- med mina 2 år gamla styrkor. Få se om jag ser bättre…orkar inte gå till optiker. Bågarna har jag beställt där förut så jag vet att dom sitter bra.

OK, inte mycket att förtälja, bara ego-snack.
Har bara 3 TV-kanaler.
6 :an kan man ju inte titta på. För snål att beställa Boxer – OM man nu skulle få för sig att åka ner nån gång. Bindningstid på dom.
Pratade med kära Elena där nere. Hon hade träffat Ignacio och givit honom en sombrero som hon lovat då hon tyckte den han hade var bedrövlig. Sant, den var hemsk. Hon hade trist, vågar inte gå ut så mycket och dansen på Tercera edad kan hon ju inte gå på om det nu är öppet alltså…tveksamt. Pensionärslokalen på Pedro Lorca…

Ha det så bra! Kram P ♥♥

18 reaktion på “Lörd 5 sept, sol 28 gr

 1. God kväll!
  Pratade med vänner igår som varit nere i 3 veckor. De tyckte det var säkrare i Torre, då alla har munskydd. Det serveras plasthandskar och spritas när man går i affärer. Restaurangborden och stolarna t o m stolsbenen spritas efter gästerna. Hon arbetar som sköterska på intensivavdelningen här i stan, så hon vet vad hon talar om. Allt om dina prover kan jag inte uttala mig om, då jag fattar nada och som du vet tar jag inte ens reda på vad mina prover innebär😂.
  Har faktist tagit upp lilla resväskan idag. Var på Clas O och handlade nya brandvarnare samt en ny trådlös ringklocka häromdagen samt munskydd i papper. Har även ett i tyg. Faktiskt så känner jag inte så stor oro. Gäller att hålla avstånd och umgås på behörigt avstånd. Satt bredvid en väninna igår som är testat positiv, men hennes man är negativ. Hon upplevde sin Corona som en vanlig influensa i våras. Knepigt, när det ska vara så smittsamt!
  Hoppas att du så småningom kan ta dig ner till vårt älskade Torrevieja🥰
  Många kramar/A-K💞

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja många säger att dom känner sig säkrare där med munskydd mm. Jag vet inte, var ju där värsta tiden och tyckte väl att det var lite oroligt. Avstånd var det dåligt med då…
   Men det går säkert bra om man håller sig med få kontakter.
   Nej proverna…det var ju bara B12 som var lågt och nåt annat som var tveksamt men fick inte ta hypotyreos 3 prover utan bara 1 och det säger inte så mycket. Jaja inget att göra.
   OK, du provianterade bra saker! Bra!
   Ja viruset slår olika därför är jag rädd som gammal. Dom år man har kvar vill man ju inte förkorta…
   Ja tack vi får se hur det blir. Ska ju ha nånstans att bo också 😀
   Kram P ♥♥

 2. Då kommer du ner om en månad ungefär! Kul! Hoppas att det inte blir några ändringar!

  Jag har det precis tvärtom, inte tråkigt och långsamt en enda stund på dagen. Eller natten. Jag önskar att jag fick ha lite tyst och tråkigt en halvtimme eller så, men icke. Det är en dålig kombination att jobba heltid, studera halvtid och ha två barn hemma som ska sysselsättas, allt samtidigt. Nätterna borde ha fler timmar 🙂

  • Hej Annika!
   Ja jag får se, har ingen bostad ännu och har inte kollat så mycket på det heller.
   Ja du har ju som många i din ålder, nästan lite väl mycket om du frågar mig… 😀 Ser på min dotter fast hennes 3 är stora nu men innan…huuu! Förresten stora kan ge större problem 😀 Men dom behöver ju inte barnvakt 🙂
   Nej tråkigt…ensam är inte stark men kan inte säga att jag lider direkt…Har det ju bra egentligen men viruset har satt en käpp i Spanienhjulet särskilt för gamlingar… 😀
   Kram och ta det lugnt! P ♥♥

 3. Jobbigt att det ska vara så tråkigt för dig.
  Det är ju mycket som är annorlunda och upp och ner, men jag och mysingen har sällskap av varandra, så det går. Försöker att gå ut varje dag, vilket inte går jämt, men som sagt, försöker.
  B12 och D vitamin, inte bra med brist, men lätt hänt. Jag har båda också,
  Så du funderar på att åka igen. Jag kan förstå dig. Vi är vana att åka några resor per år, de senaste åren, kortare turer, men nu blir det inga alls. Känns lite annorlunda, men bara att försöka att vara rädd om sig.
  Vi har skaffat munskydd, men inte använt dom ännu, eftersom jag sällan är ute bland folk, eller aldrig, men måste jag så finns det munskydd hemma.
  Denna pandemin verkar gå fram och tillbaka, kan inte känna sig riktigt lugn, men snart, nästa år, kanske det kommer vaccin emot sjukdomen och då blir det förhoppningsvis annorlunda.
  Du får fortsätta att vara rädd om dig. Tänker på dig ofta. I morse gick vi förbi Droppens konditori och då undrade jag om du låg och sov i huset där någonstans, mittemot.
  Ha det så bra du kan och varm kram till dig.

  • Hej Wiolettan!h
   Jo tråkigt men jag överdriver väl lite, går upp och ner. Man är ju van att åka, det blir ett vakuum men nån gång måste det ju ta slut.
   Fast inte nu helst 😀
   Ensam men nån gubbe är ju otänkbart hahaha…för sent. Kravlöst ska det vara 🙂 Särbo möjligen 😀
   Jo vitaminer är viktiga, känner mig lite piggare nu när D-vitaminet gått upp, tror det!
   Hoppas det kommer ett säkert vaccin! Då först kanske man kan känna sig lite säkrare.
   Ja jag bor ju ovanför Droppen men detta hemska hus som byggts framför så jag ser inte dit ner numera…
   Jag vaknar oftast mellan 4 och 5 så sov gjorde jag inte 😀
   Tack och tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. Tack P! Trist att det fanns prover prover som kunde varit bättre. Men så tror jag det nog är i vår ålder. Tyvärrr. Man får göra det bästa av den situation som är. Jag får nog komma och pigga upp dig i nästa vecka. Ja, mig själv också. Vi brukar ju ha trevligt på våra “möten”.
  Stor kram

 5. Hej P!☘️🌺Som alltid blir jag på gott humör av att läsa din blogg, oavsett vad du skriver…..😊😂 Det behövs lite extra glädje nu, det är så tråkigt att inte ha den vanliga förväntan inför att resa iväg. Vi vet ännu inte hur vi ska göra, men varje dag tittar jag på vilka lägenheter som är till uthyrning… Igår såg jag en som var jättefin, perfekt läge och i huset som vi tycker om.😢 Tror jag måste försöka sluta kolla, för det sved rejält!! Vi kämpar vidare, allt gott till dig P, många hälsningar och kram från Skåne! 🤗💕

  • Hej Camilla!
   Bra att du är optimistisk och inte blir nedslagen av mina jeremiader. Låter nog värre än vad det är.
   Men att åka ner smärtar ju att man ska tveka på…Ser ju inte så bra ut nånstans i Spanien nu, inte ens på öarna.
   Balearerna är ju illa ute nu tex…
   OK, den lgheten skulle ni ju då slå till på…förstår att det svider men det kanske lättar snart…
   Tack och tack detsamma! Kram P ♥♥

 6. Jag varierar mellan negativ och positiv hela tiden.
  Gillar inte att gny, gillar action, men ibland orkar man bara inte.
  En svår tid för många, men det enda vi kan göra är att hoppas och försöka hitta positiva saker i livet!

  • Hej Lena!
   Ja man gör ju det, nån dag då och då känner jag mig cool hahaha…
   Nej jag har ingen att gnälla åt, förut hade jag ju Syrris som fick ta emot och tvärtom. Bloggen kan jag ju gnälla på hahaha…
   Jo det är en svår tid för många och då menar jag alla som förlorat jobb, är sjuka och ännu ensammare. Inte minst i Spanien.
   Kram P ♥♥

 7. Vi har ju varit här nere hela tiden sen dom “uppfann” pandemin. Helt klart annorlunda, men vi försöker tänka positivt och göra det bästa av situationen som uppstått.
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja jag var ju där i 5 mån och då var det ju restriktioner men det gick bra, hade ju sällskap också 🙂 Ni gör ju saker, hälsar på ute i landet. Det är ju kul. Bara gå omkring där i Torre hela tiden blir trist och önskar jag kunde göra som ni 😀
   Kram P ♥♥

 8. Ja du, svårt att veta hur man ska göra. Känner bara att det är lite trist, mycket trist, att åka ner och vara så begränsad, att inte kunna göra allt man är van vid, träffa folk man brukar träffa osv. Dessutom munskydd – ingen favorit kan jag säga och såg någonstans att det är förlängt till 1 okt.

  Vi har nästa resa 23 okt, eller hade med Norwegian, då jag skulle åka ner till Skåne och ta med våra 2 barnbarn ner på lovet, sen flyga tillbaka dem och sen skulle jag flyga ner igen, men igår kom mail från Norsken att de ändrat resan till 20 okt, vilket är en omöjlighet för våra killar att ta ledigt 4 dagar FÖRE lovet då ena går i 8:an och den andra i 6:an och är mycket ambitiösa vad gäller skolan, så jag har avbokat allt och har blivit lovad pengarna tillbaka.

  Verkar som både SAS och Norwegian bokar om folk, säkert beroende på att få ihop fulla plan, vilket är förståeligt , men ibland går det inte som i vårt fall.

  Ja, ja man vet ju inte om man kommer ner öht detta år, trist men inget att göra.
  Imorgon ska vi iaf åka till Österbybruk och bo på hotellet där en natt och möta upp Spanienvänner som suttit i “helkarantän” i Norrbotten sedan i maj, så vi känner oss rätt Coronasäkra att umgås en em, kväll och fm 🙂 .

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja det går inte at veta hur man ska göra, det ökar ju hela tiden och fler och fler restriktioner och nedstängningar av mindre kommuner. Ett privat äldreboende i Pilar de la Horadada har 67 stackars gamlingar smittade och 15 anställda!!!
   Man kan inte lita på flygen! Det går inte. Jag bokade om eftersom jag fick göra det gratis – tror det är 12 okt…men vem vet. Synd om barnbarnen 🙁
   7.00-resor och mellanlandningar är ju inget för mig.
   Ja hoppas ni får trevligt i Ö…kul att träffa folk är det.
   Jag är glad att Ditte tar en tur hit och kanske Susan snart också.
   Jag åker inte kommunalt i vanliga fall heller 😀
   Dom är snälla och har överseende…
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *