Tisd 30 sept, sol, 26 gr 💗

¡Hola!

Ja så är det sista dagen på september. Trots trist så går dagarna fort…Vet inte hur. Men om man lever i slowmotion så har halva dagen gått när man kommer upp ur sängen…ja alltså det är TV och frukost men mer blir det inte. Hur orkade man jobba…heltid i 47 år tror jag det blev. Kanske är rätt att vara slö nu då? Fast man blir ju en aning klen…
“Frihet att göra det man vill eller kan” sa nyss Trisskraperskan på TV4…Gullig tant, “tyvärr” fick hon “bara” 100.000. Fast jag hade blivit glad.
Cata och jag köpte ett nytt nr i Lotería Nacional förra lördagen för vårt nummer finns inte så ofta i Cala Villa Joyosa…Vi vann 18E på ett nr med 0 på slutet…Enl statistik så kommer oftast slutnr 0 upp flest ggr…OK 😀

Apropå Villajoyosa så har kommunen bytt offentliga namnet till La Vila Joiosa el rättar sagt stavning på namnet häromdagen. Vill att det ska var valencianskt namn och stavning. Har varit bråk i Valencia om språket ska vara valencianska i skolan istf spanska…(kastellianska). F ö är alla namn även på valencianska på skyltar överallt.
Synd, jag tycker Villajoyosa är ett vackert namn.
**********************
Pandemin då…ja jag vet att det ökat i Spanien. värst i Madrid som delvis är i karantän igen…i dom fattigaste områdena i stan, mer trångbott osv…men nu verkar det gå mot total lockdown där. Folk (vissa) bryr sig inte om restriktioner så det är illa med smitta där.
Demonstrationer har ägt rum. Tätt och utan munskydd. Fint 🙁
Valencia (som Torrevieja tillhör) har nu lägst smitta men tyvärr har 13 äldreboende drabbats igen i Alicanteprovinsen, ja då får man räkna med många dödsfall. Tydligen har inte regler följts…men o andra sidan kan ju tex personal vara symtomfria men ändå smitta 🙁 Känns som en stor tyngd över samhället som aldrig tar slut…

Här hemma är det “låg” smittspridning sa dom i går…fast kluster…Ungdomar ses i parker och på skolgårdar…Äldreboenden hade även här fått smitta. Trots det så öppnas nu dom för besök. Hoppas det går bra.
Efter gallertaket så finns ett Toreviejamoment på plazan Vista Alegre.

Kära Ditte kom och hälsade på i söndags. Jättefint väder och bra bord ficks vi i solen. ca 20 gr…varmt i september här hemma också. Tack för besöket querida amiga! ❤

Dom håller på att gräva upp hela Sumpan nästan…gator avstängda och kaos i trafiken…Här på min tvärgata hade dom t o m ritat för hand ett övergångsställe 😀
Ja funkar 🙂 Vet inte om allt har med nedläggningen av järnvägen i tunnel rätt igenom stan gör att det är kaos. Min J bor ju nere i centrum och kommer varken ut el in på sin gård oftast…är detta klart 2028? Innan dessa blir det väl psykbryt för folk som bor där 🥺
Hennes hus ska ju blåsas ur snart så hoppas hon får en bra lgh på annan plats i stan där hon kan stanna.

Ja åka ner till Torre el inte…fortfarande sliter jag med frågan. Läste att på Arlanda är det långt att gå till terminalen pga ombyggnad…suck. Det orkar jag inte.
Ni som åkte på senare tid vet väl 🙄 2 veckor kvar men Norsken kanske bokar om mig igen hahaha…underlättar min huvudbry 😀
¡Vamos a ver!
Chao! P 💗💗

24 reaktion på “Tisd 30 sept, sol, 26 gr 💗

 1. Hej P
  Det är en fin årstid där nere nu. Lagom varmt när det börjar bli kallt och mörkt här hemma. Du åker när du har bestämt dig och det känns rätt. Trevligt att se Ditte även om det bara är på bild. Vi kan inte heller bestämma oss för när vi ska åka ner. Jag säger som du, vamos a ver.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja oktober är ju en bra månad, även november kan vara bra.
   Ja svårt bestämmaa sig, ena dagen ja andra dagen tänker jag nej 😀 Beror på vad jag läser och hör. Nu fick jag läsa om långt att gå på Arlanda…kaos där. Joanna börja jobba just resdagen 🙁
   Jaja ett par veckor dit…Kram och hälsa John!! P ♥♥

 2. Hej P!🍁☀️🍂Så roligt att du skrivit igen! Perfekt läsning för mig nu på förmiddagen, jag har ännu inte avslutat mitt frukost häng här i tv soffan..Tittade på valdebatten i natt…Oj, det tog på krafterna🤭!!!!!! Det är fortfarande fint väder här i Skåne, ofta sol med behaglig temperatur. Men inte alla dagar, vi hade tid för besiktning av motorcykeln i måndags, typiskt nog så regnade det då förstås…) I morgon öppnar de upp lite på Hemmet. Tyvärr endast med besöksrum, vi hade hoppats på att få komma in på pappas rum. Han behöver min mans hjälp, NU!!!! Under de här månaderna har otekniska pappa ”lyckats” ställa till det en hel del, tv:en, hörlurarna och telefonen mår inte riktigt bra längre… 🤭😢 Våra resväskor står förväntansfulla i sovrummet, men de får nog stå kvar där, minst en eller två månader till.. Många hälsningar och kram från Skåne! Jag tänker varje dag: Upp med hakan, det är som det är, och blir som det blir!!!! 😊💕🍁🍂☘️

  • Hej Camilla!
   OK, du orkar med valet i USA, det gör inte jag. Orkar bara inte se clownen…mår lite illa. Hur kan en sån bli vald och styra det mäktigaste landet. Läskigt!!
   OK, ja här är det inte kallt heller, inget regn än i dag iaf.
   Synd att ni inte får vara på fars rum…inte riktigt samma sak med besöksrum. Konstigt tycker jag…
   Min resväska står också här hahaha…gick aldrig upp på vinden med den.
   Vamos a ver!! Kram P ♥♥

 3. Hejsan!
  Vilka bra bilder du lägger in på din blogg!
  Som vädret är idag onsdag, så var vädret varje dag vi var på Gotland i förra veckan, tisd-fred.
  Ja, ska du resa ner om två veckor, det är frågan. Ifall du reser så har du hittat ett boende. Du kan ju ha hittat det, men väljer att avvakta ett tag till.
  Den där staden/byn La Vila Joiosa skulle jag gärna vilja besöka. Vilka färger på husfasaderna. Har sett färgglada bilder tidigare du lagt ut. Undrar hur det för övrigt det ser ut. Får googla på det.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack! Så bra att vädret var soligt på Gotland. Tur där!
   Vet inte om jag kan åka…fattas ork för resan. Verkar vara långt att gå till terminalen mm på Arlanda pga ombyggnad. Joanna börjar jobba så jag får nog avstå alltså.
   Villajoyosa (vägrar nytt namn )😄 är trevlig stad. Inte sett så mycket mer än detta på bilden men stranden och strandpromenaden är fantastisk!!
   Där vill jag bo med utsikt 😄
   Kram P ❤️❤️

   • Hej igen!
    Ja, vem skulle inte vilja bo där!
    Googlade Villajoyosa, såg väldigt mysigt ut.
    Det verkar riskigt att både flyga och vistas i Spanien. Tänker på smittan. Jag vet, Spanien är stort och det spelar väl roll var man befinner sig. Kanske mindre risk i Torrevieja.
    Läste i Aftonbladet att det är 80% risk att bli smittat om man sitter bredvid någon som bär på smitta. Kunde inte läsa mer då det var en Plus-artikel.
    Ja, det är bara ditt beslut att resa ner. Du skulle ju kunna röra dig på ett friare sätt där då klimatet är ett annat.
    Apropå Arlanda så har även de en Assistans-tjänst så att man får åka med i detras fordon i terminalerna.
    Vi hörs! Kram!

    • Hej Tobbe!
     Jo det är så fint där…skulle som sagt vilja bo där nere vid stranden.
     Jo jag läste om smitta på flyget…förut stod det att risken vara minimal. Såg på planet var man ska sitta för minsta risk och det är innerplats som jag alltid har. Luften byts ofta och ventilationen på …
     Sitter ofta nästan längst fram och betalar lite för det och då verkar det mer tomma stolar där , iaf dom sista resorna.
     Jo det finns assistans 😀
     Tror jag iaf bokar om nu när inte Joanna kan skjutsa och hjälpa mig med incheck av väskan som är supertung…Tar nån helg när hon är ledig…
     Men väntar om Norsken bokar om först för då blir det ju gratis ombokning…
     Kram P ♥♥

 4. Hej P! Säger som du, när man väl kommit upp så har halva dagen gått. Jag är tacksam att ha en med syster. 😀 Hur som, så går tiden väldigt fort. Konstigt nog! Jag tittar ofta på “En plats i solen” för att få lite Spanienfeeling från soffan här hemma. Är inte intresserad när folk söker bostad i Florida, Bahamas och andra för mig ointressanta ställen. Om du bestämmer dig för att åka så boka assistans. Du ska inte behöva gå så långt. Jättejobbigt för dig. Kul med besök av Ditte och att ni fick en sån fin dag. Här regnade det och var kallt. No sol!
  Håller med dig om clownen. Hur kunde han ens bli vald till president?? Går över mitt förstånd. Skulle aldrig orka eller ens vilja lyssna på debatt mellan clownen och Biden. Så gräsliga ord som kommer ur deras munnar, främst då ur clownens. 😡 Vi njuter i stället av de färggranna husen i Villajoyosa! Kram! 😍

  • Hej Marga!
   Ja det går inte fort att börja dagen…Har vänt på dygnet…kl 2 var jag tvungen peta i en tablett men hur mår man sen..,usch.
   Nej less är jag…
   Tittar också på det programmet. Sist var det Fuerteventura. Kul då jag varit där på 80-talet. Inte mycket likt nu…
   Nej jag stänger ner ljudet el av när valet i USA är i rutan. Fy så hemskt!!
   Ja Villajoyosa är så fint nere vid strandpromenaden. Där skulle man bo!
   Kram P ❤️❤️

 5. Hej P!
  Stort tack för senast! Jättetrevligt och tur med allt. Ja, Sumpan fortsätter att vara en byggarbetsplats. Puh! Denna lilla kommun.
  Ja, dagarna rasslar på i rask takt. Bosse kom gott både ner och hem med Norwegian- Inga ändrade tider. Men de bygger om på Arlanda. Verkade inte vara längre att gå nu än tidigare. Inte vid utresa. Vid hemresan hade flygbussen ändrat våning för avgång.
  Om du bestämmer dig öfr att åka så kan du helt klart boka assistans.
  Ha det nu så bra du kan.
  Stor kram

  • Hej Ditte!
   Ja så trevligt! Tack för besöket ❤️
   Tur med allt! Ja dom bygger sönder stan men järnvägens flytt blir hemskt jobbigt!
   Dom flyttar ledn och rör överallt.
   Jo en skrev att det var gående hit och dit på Arlanda 🥺
   Assistans är väl inne på Arlanda. Nej känns inte bra. Och nära nån ”chaufför”. Fy.
   Tack och du med! Kram P ❤️❤️

 6. Så trevligt med besök från Ditte. Läste om det hos henne också.
  Ja du, hur orkade man jobba och jobba? Det är nog bra att det finns pension för sådana som oss, Jag har fullt upp utan att egentligen göra alltför mycket. Älskar mitt pensionärsliv!
  Svårt för många i dessa Coronatider. Jag är inte i lockdown, men det är nära här också.
  Ta väl hand om dig!

  • Hej Lena!
   Ja hon tar sig tid för mig, jättekul, träffar ju inte en själ annars. Dotter och bb kommer på snabbvisit för att lämna saker i bland.
   Bra det.
   Ja man är glad att man lyckats jobba ihop pension. Finns dom som inget har.
   Ja lockdown hotar ju nu hela Madrid läste jag. Överklagat av regionen…suck!
   Här är det inte lika illa…
   Kramar ❤️❤️

 7. Hola P!
  Här känns det bra. Tyvärr använder inte alla munskydd och håller avstånd.
  Hörde av min granne att det var bökigt på Arlanda att hitta och långt att gå.
  Säger som andra ovanför mig. Ta assistans både på Arlanda och Alicante tycker jag.
  Var ute och gick lite på fm och hoppade in på en frisersalong som hette Zammit, snyggt nu men vet inte om jag får till det själv sen. Billigt med 12€.
  I går med förenade krafter var vi 3 damer som klippte ner Jasminen på vår sida.
  ” mormor” var och sopade efter oss i morse. Får gå över och ge henne en slant.
  Har fuktskada i trapphuset till övervåningen och har väntat på hantverkare sen i måndags. Men efter dryga 30 år här så är man ju van att vänta😂😂😂
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja jag förstår att det är lika slött som i våras…Vissa gör inte som man ska.
   Jag förstår att det är bökigt på Arlanda
   Assistans får man ju inne på terminalen men bökigt innan…
   Får nog vänta känns det som…
   OK va bra att ni kunde klippa jasminen.!!!
   Skulle inte ge tanten nåt OK jobbigt få bort det…
   Synd att få vänta på en perito Men inte ovanligt…
   Kram P lött

 8. Jag brukar tänka i samma banor ibland. Hur orkade man jobba så mycket förr. Men, det var bra att jag gjorde det så att pensionen i alla fall räcker.
  För mig skulle det kännas konstigt att ligga så länge, jag vaknar rätt så tidigt, gammal vana helt enkelt.
  Förstår att du undrar och tvekar inför en resa i dessa tider. Nu händer det ju saker både här och där så det är bäst att fortsätta att vara försiktig, så gott det går, då har vi gjort vad på oss ankommer.
  Synd att du ska ha tråkigt. Men ring mig gärna, jag är bra på att lyssna, sämre på att prata, norrlänning som jag är. Maila mig så får du mitt telefon nummer, om du vill.
  De håller på att bygga eller göra om, nästan överallt, känns det som. Verkar som om dom aldrig blir klara här. Men mycket beror nog på att de ska bygga över järnvägen.
  Sköt om dig och hoppas att du får må bra.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja man är nu tacksam att man får sin försörjning. Många tänker inte på det när dom tex försöker söka jobb i Spanien tex…lågt betalt och ofta svart…Det går fortare att man tror…
   Nej jag ligger inte ända till 10 hela tiden, går upp och fikar men eftersom jag inte är så aktiv så får ont i ryggen av att sitta i min
   soffa och vid min dator. Har ju inget sovrum utan alkov bara 😀
   TV:n på bra avstånd… Blir slött 😀
   Ja det blir tråkigt men ändå går dagarna…har som tur är några jag kan ringa men vill inte gnälla…Ringer när jag är på gott humör.
   Förut hade jag ju Ingrid…Tack för erbjudandet 🙂
   Jo byggena hör väl ihop med järnvägen…tänk att det finns folk som kan planera ett så gigantiskt projekt!! Beundransvärt!
   Tack och tack detsamma!
   Kram P ♥♥

 9. Hej P.
  Vi kom ner igår och skall stanna till 14nov. Nu vid 11 tiden så är det bara 18 g och blåser svinkallt. Var ute och åt igår och det är väldigt lite folk på restaurangerna synd om människorna här dom har det inte lätt.
  Jag funderar på att köpa lotter men har inte en aning om var jag skall kolla dom, har du ett tips att ge mig?
  Åke

  • Hej Åke!
   Jag tänkte på dig nyligen då det fanns en lgh att hyra för 270E/mån i ert hus 😀
   Kallt har det blivit tvärt 😀 30 gr för någon dag sen.
   Ja vissa restauranger får ju stänga helt klart.
   Lotterna är Lotería Nacional vi köper. Kostar 6E normalt men till vissa lördagar (firar nåt) kan dom kosta 12 el 15E…Till jul 20E.
   Här är en sida att kolla…man slår bara in numret i rurtan
   https://www.nacionalloteria.es/Loteria-Nacional-Sabado.php
   Det finns lott till torsdagar också…alltid samma pris, 3E
   Kram P ♥♥

   • Hej.
    Tack P för länken, nu skall här köpas lotter och förlora pengar 😀
    Har du bestämt dig ännu om du skall åka ner hit?
    Det är väldigt tunt med folk här men planet från Landvetter var fullt. Norwegian som vi för det mesta åker med har ställt in månad för månad så dom bokar jag inte med innan dom har bestämt sig för varaktiga flygningar hit. Risken att dom går i kk är väl ganska stor.
    Åke

    • Förlora…ja troligen men vi -Cata och jag- har vunnit också. Ofta får man iaf tillbaka lottpriset på slutsiffran. 140E som mest tror jag. I lördags fick vi 18E.
     Tyvärr finns inte vårt fasta nummer om man inte är i Torre vid butiken där.
     På nätet godtar dom inte min svenska bank tyvärr annars kan man ju köpa på nätet. Har inget spanskt konto längre.
     Jag har biljett 12:e men väntar och ser om Norsken bokar om….gjorts 2 ggr redan men jag får ju fri ombokn om jag inte gillar tiden. Tror iaf jag skjuter på resan 🙄
     Kram P ❤️

 10. Hola! Ja, åka eller inte? Än så länge har vi bestämt att vi ska. Har nu bokat hotell på Arlanda på fredag kväll eftersom flyget är ombokat till fakirtid. Bilservice och besiktning bokat nästa tisdag – ska messa Jesica och boka frissatid för oss på onsdag. Har fullt upp här hemma under veckan med jobb på dagtid och aktiviteter varje kväll den här veckan.. Styrketräning, Lokestisdag, uppstartsmöte på teatern (med distans) och fotografering på jobbet + överlämning av fröken Agnes till sonen.

  Kul att ses som hastigast igår! Kanske kommer du iväg trots allt?

  Kramar från oss!

  • Hej Susan!
   Ja mina tankar går hit och dit men jag avgör sista dagarna. Norsken har bara dumma tider i movember så jag funderar…
   Dom kollar väl så dom får fulla plan.
   Ingen dum idè med hotell men dyrt om man vill bo vid terminalen och är solo ☹️
   OK du har fullt schema 😄 Och halvt där nere..,Där nere behöver jag Jesica och Bengan 😄
   Ja kul att se er och tack för gåvan 👍
   Kram P ❤️❤️
   Vamos a ver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *