Onsd 25 nov, sol 18 gr 🌼

¡Hola!
Ja, hur har ni det i denna konstiga värld…jag tycker det är konstigt, ovant och trist efter att halva livet planerat och rest varje år, länge el kort, mest länge.
35 år har det blivit, började sent med den första utlandsresan…1986.
Ett händelserikt år. Palme sköts i februari och Tjernobyl havererade i april.
Just i april var vi på första resan och det var till Mallorca…En väninna till Syrris var med och hon liftade runt på ön och fick höra ryktet av en engelsman om haveriet i Tjernobyl och att Sverige var insvept av radioaktivt avfall…mobil fanns ju inte så jag letade upp en telefonkiosk och ringde hem till Mor som sa att “inte hela Sverige” var påverkat 🙁 “Så ta det lugnt”. Fast sen vet vi att det var nog så illa ändå. Än i dag finns det Cesium-137 i insjöfisk, viltkött och bär även om låga halter från Uppland och uppåt. Man hörde Cesium länge och lika ofta som man hör Corona nu…

I a f så blev det början till säkert 150 resor…i bland 5 om året. Hyfsat bra med semesterdagar hade man. Mallorca, grekiska öar och Gran Canaria mest och till sist Torrevieja sen 2001…Ja längre kom jag aldrig. Det var solen som lockade…och dansa. 😀

Bästa tiden var mellan 1988 och 1994 och 2006 och 2014…av olika orsaker.Nu skriver jag som om det är slutrest…kände så i går tyvärr. När det kom detta med covidtest inom 72 tim innan resa el ankomst gick solen i moln. För mig som blivit superstressad av allt sen 26 juni 2017 så är det inte kul. Att åka in till stan flera ggr – bara det…

Jaja det är jag det, andra tar det säkert med en klackspark fast dyrt är det också…SAS “bjuder” på 500:- om man anlitar Dokror24. Bara ställen i innerstaden. Alltså blir det 1100:- plus resor till apotek.
Tänk om nästa steg är att man måste vara vaccinerad för att resa 😉
Sverige är ju knallrött som dom flesta länder…
Torreoro nedan, kan se en bekant där ser jag 🙂 år 2013. Fin tid

F ö så ser ju smittläget illa ut i Spanien fortfarande och äldreboendena har fått in viruset igen hos massor av gamlingar och sjuka samt givetvis personal. Inte så många som klarar sig. Detta är katastrof!! Lika här hemma och IVO har nu kommit med en stark rapport om misslyckandet att skydda boendena. Inget konstigt, har alltid varit dåligt vad det gäller villkor för personal, brist på utbildning och låga löner. Ofta timanställda.

Redan 1990 när Mor bodde 1 år på ett
ålderdomshem så var man oroad. Visst har det hänt en del efter det men långt ifrån bra. Spelar ingen roll vilka partier som styr men Sthlms Läns Landsting tar nog priset när det gäller sjukvård…sålt ut vårdc till riskkapitalister för en spottstyver som sen såldes vidare för många miljoner till deras skatteparadis. Där var M-ledare inblandade…tex Ulf K.

Ovan: Solskensgatan…
Ang Spanien så har kanske smittfallen planats ut el så testas mindre.
På ett dygn 537 döda sen i går, nya smittfall 12.228.
Totalt döda 43.668 i Covid sen februari.
Fler och fler använder munskydd här hemma. Bra om man använder dom
rätt. Info på TV för första ggn i går!! Det behöver man inte vara en Einstein för.
Denna bild påminner mig om att jag försökte komma in på mobilen en dag på TV:ns fjärrkontroll…gick inte så bra… 😀

Ha det så bra!
Kram P

 

22 reaktion på “Onsd 25 nov, sol 18 gr 🌼

 1. Hola P Kollat igenom lite på bloggen! Kul att läsa, du får skriva ner några gamla resminnen från de resor du gjort utan att gå in på detaljer 🙂 Ha det gött //M&M

 2. Hej P! 🤗🌿Här kommer en liten snabb kväll hälsning till dig! Snart så är det bed time för mig, för morgon är det torsdag = det betyder biltur till Österlen för att hälsa på pappa! Vi har kaffe och bullar med oss, försöker att göra det så trevligt vi kan i det tråkiga Plexiglas rummet… Så total grått det har varit här i Skåne under många dagar. Vi har haft lamporna tända hela dagarna, usch så tråkigt. Svårt att vakna till riktigt, så det gäller att hitta på saker att göra för att hålla igång! Skickar en kram och många hälsningar till dig! ps// Läste iden som Mats hade, jag tycker också det skulle vara roligt ifall du vill dela gamla resminnen med oss!!😊//

  • Hej Camilla!
   Ja nu har ni väl varit hos far antar jag. Synd att ni inte kan vara i hans hem som det faktiskt är.
   Jo det är grått. Jag har mörkt hela dagen inne. Trist!
   Ja dagarna går, jag har vänt på dygnet. I säng kl 2 och sover till och från framåt 10…glor på TV på fm.
   Jag skulle vilja skriva massor men har så svårt att sitta länge.
   Får väl se…Ha det så bra!!
   Kram!! P ♥♥

 3. Joodu Preciosa, nog är det konstigt alltid och inte blir man mer uppåt när det matas på med minnen från tidigare år på FB.
  Här är det minsann inga drinkar på en uteservering, här är det “sitta inne” som gäller. Solen går upp klockan 9 och ner igen vid 2-tiden, däremellan är det gråtrist. Det kan bara bli bättre! 😀

  • Hej Leffe!
   Nej det är inte kul nu. Känns som om jag aldrig mer kan åka…
   Humöret går upp och ner. Friheten är borta på nåt sätt…
   Jaja vi får se, chansa el dö 😀
   Vi har ju ont om år…
   Kram och hälsa Karlsson, mi favorito! ♥♥

  • Hej Lena!
   Ingenting… nej…vilken låt är det 😀 Ja knepigt, känns som nån har stulit vår tid på nåt sätt…Friheten…
   Finns dom som har det värre så klart…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. Haha, det var ett roligt avslut på det inlägget!

  Jag känner mig tvärtom riktigt optimistisk! Att det redan finns ett vaccin och att vaccineringen snart ska påbörjas, det verkar som om färre smittas efter de senaste restriktionerna i Spanien, och jag tänker mig att vi kan resa till Sverige till sommaren! Då kommer det att ha gått två år sedan senaste resan. Det ska bli roligt! Jag tror att det kommer att vara mycket lättare att resa då, tror du inte? Och så har jag en liten mjuk, go hittekattunge här hos mig, och så går vi ju i väntans tider på eventuellt köp av drömhus med vinrankor och fikonträd… Om allt går bra skrivs kontrakt nästa vecka… 2020 har varit ett skräp-år, men det verkar kunna avslutas bättre!

  Men du, skriv mer om resorna! Dem är jag nyfiken på!

  • Hej Annika!
   Ja den är bra, känner lite så nu.
   Jo det känns jättekul för er det du skrivit om på senaste tiden!
   Hoppas allt går i lås! Håller alla tummar!
   Nästa sommar går det säkert att åka. Det finns ju “experter” och experter som säger olika. Går inte att veta än men vaccin måste ju hjälpa till så klart!
   Tror det blir bra för er! Spännande med hus!! Nyfiken…
   Jag skulle vilja skriva hur mycket som helst men orkar inte sitta vid datorn så länge. Rygg och underredet tar stryk. Har gått upp så klart. Väger tresiffrigt och stå orkar jag inte och ingen promenadkompis. Du ser vad pandemin och jag själv har ställt till det.
   Du har inte skrivit om vad ni bodde på Mallorca…nyfiken! Har ju bott där också…
   Kram P ♥♥

 5. Ja, nu är det bara att ha minnen från de resor man gjort under åren. Bra så! Jag gjorde min första resa till Mallorca 1959 och det var stort. Jag var 10 år-(jo, innan dess reste jag ju fram och tillbaka till Norge och då behövde man pass dit. Trpr jag var 6 månader vi d första resetillfället) Ja, sedan har jag rest i stora delar av liv och världen över. Saknar det. Men minnena och upplevelser finns kvar att glädja sig åt. Och det gör jag. Ja, nu känns allt avlägset och något vaccin har jag inte tänkt att ta. Inte förrän man testat det under ett par år och vet mer om biverkningar. Nu finns ju ingen försäkring för det- Och alla de som fick narkolepsi när de vaccinerade sig har fått viss ersättning. Men pengar kan ju aldrig ersätta ett värdigt liv. Absolut inte om man är ung och har livet framför sig.
  Vi rör oss ju ute mycket och bra att vi kan göra det. Tycker av det jag ser att man här i stan är noga med avstånd. Både utomhus och i butiker. Men vad gäller att åka kommunalt så blir det båt och det fungerar bra om jag har ärende till City-
  Hoppas att panemin avtar men fria från den blir vi nog inte. Men bättre på att behandla den.
  Tankar och kram

  • Hej Ditte!
   Ja men jag vill inte bara minnas…än. Jag vill åka! Har bara inte ork…kan ju inte skylla på nån annan heller. Jo det f-b viruset förstås. Fast läskigt att inse att det inte går…
   Ja du har ju rest mer än de flesta, och till massor av länder.
   Visst är man tveksam till vaccin, har aldrig tagit nåt sen barnsben.
   Sista ggn jag hade influensa var 1990…jättesjuk…nån hjärtpåverkan blev det också senare.
   Ja det blir att läsa på vaccin sen.
   Hoppas vi ses där nere ännu en gång i alla fall! Ingen skulle bli gladare än jag.
   Kram och hälsa Bossemannen! P ♥♥

 6. Godmorgon P! Fick en idé igår att vi ska sälja lägenheten här på Mallorca och flytta till fastlandet istället. Inte så lätt i dessa tider men nästa höst kanske. Man får mer för pengarna, säger kusin Lotta i Torre. Och skulle så gärna vilja ha lite bättre värme än i denna lägenhet trots att den är modern. (Inte isolerad och vi har tre ytterväggar samt högst upp) Eldstad/kamin och/eller golvvärme skulle inte skada. Nu har det varit kallt, rått och regnigt några dagar och då kommer man på sådana tankar. Blåser gör det också. Åker till Stockholm som planerat om två veckor. Inte för att man längtar utan känner mer att vi måste. Tack för tipset om SAS ang reseintyg. Vi har ju redan biljetter ner i januari men vi får se om vi åker. Kanske avvaktar vi men tänker inte ställa mig först i kön för vaccination. Orolig för biverkningar nu när det är så framstressat. Ja, det är som det är och inget går riktigt att planera. På något sätt var det lättare under lockdown i våras. Nu känns allt varken eller. En del har öppet, restauranger och affärer, andra inte.
  Berätta gärna några reseminnen från tidigare år 😃 Kram Ann

  • Hej Ann!
   Ja det är ju kallare på ön än fastlandet. Men kallt även där på vintern. Isolering förekommer ju knappt annat möjligen i nybyggen. Verkar bara sätta in nån frigolitskiva mellan i stenväggarna.
   Men bara ytterväggar och englas är kallt. Och högst upp. Så har ju Ignacio exakt som jag bodde hos i våras och 8 år innan.
   Man får ju mycket för pengarna i Torre! Billigast i hela Spanien. Och bättre förbindelser. Sydvästläge är ju bra.
   Svårt med vaccin… Få se men det kommer så klart bättre information när det är klart.
   Tror ni gör rätt. Man ska tänka på ”ålderdomen” 😄
   Kram P ❤️❤️

 7. Hej Preciosa!
  Kul och intressant att läsa din blogg och kommentarerna och svaren du ger tillbaka.

  Ja, du har verkligen rest mycket. Du har mycket att berätta i kommande bloggar blandat med nutidsskildringar.

  Har beställt en resa till Kreta till maj månad. Bara för att få en känsla av att kanske kanske kan det gå att åka dit. Öppet köp till den 20 februari.
  Känslan är inte med samma glädje efter tidigare köpta resor. Jag tror nog att resan får avbeställas. Det är för tidigt att bestämma sig före den 20 februari.

  Vilken kul tecknad bild med farfar och fjärrkontrollen! Så du som trodde att fjärrkontrollen var din mobiltelefon :-).

  Vi får alla kämpa på!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack för det ❤️
   Vet inte om jag orkar skriva…dåligt skick, sitta mycket tär på ryggen…
   Hoppas på bättre tider. Känner sorg över att inte kunna åka nu.
   Går säkert att åka i maj! Mindre smitta och vaccin har väl många fått.
   Ja man gör mycket tokigt här hemma…demensen ökar. 😄
   Kram P ❤️❤️

 8. Hej,
  Ja nog är det bedrövliga tider och nu står julen snart för dörren och inget blir som man är van vid, sååå ledsamt.

  Ingen resa har vi heller bokat neråt Spanien och det är väldigt konstigt att inte ha något att se fram emot i resande utomlands. Känner att den här tiden är helt ok att vara hemma, här har vi varmt inomhus och slipper frysa iaf inomhus 🙂

  Vi hoppas komma ner en sväng i mars om det är något så när lugnt både här hemma och i Spanien. Som det är nu känns det inte speciellt lockande att man ska betala så mycket för ett intyg för att få komma in i landet.

  Angående vaccin så är det inte snabbodlat, grunden har de ju forskat fram i alla tidigare år så nu var det väl “bara” att hitta vilken extra grej som skulle in för just Covid. Vi kommer att vaccinera oss så fort det bara går, tror dessutom att de flesta bör göra det om vi någon gång ska bli av med skiten.

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Nej inget blir som man vill…Iofs så har jag (vi) oftast varit ensamma på julen om vi inte varit i Torre…44 jular var vi hos Mor 🙂 Men optimismen som fanns för nån månad sen är borta…Trodde att det gick att åka i höst 🙂
   Jag har ju varit hemma mer än 5 mån nu…så trist nu 🙁
   Törs ju inte träffa de mina alls eftersom dom träffar folk gm skola
   förskolejobb och lumpen. Hon (19 år) har permissioner ofta…
   Och J ska flytta 18 dec och jag kan inte hjälpa till…
   Ja oro känner jag och får skäll för det av alla. “Ingen idé att oroa sig” säger folk till mig. Jaja har ju inget annat för mig…
   Vaccinet (ett av dom) verkar lovande såg jag i dag. Moderna heter det…
   Kram P ♥♥

 9. Hej Preciosa!
  Livet har liksom blivit helt annorlunda och vi har bara fått “följa med” och försöka att vänja oss. Lite har vi nu fått andra rutiner, inget umgänge, inga resor, möten eller gudstjänster. Men, det är bara att finna sig i det och försöka att göra det bästa. Men visst känns allt märkligt.
  Tråkigt och jobbigt att du tycker att det är trist och inte kan jag väl pigga upp dig heller.
  Jag har inte långtråkigt, det finns alltid något att pyssla med, om jag kan och orkar, vilket kan vara si och så med. Tiden går som vanligt alldeles för fort.
  Tjernobyl olyckan, ja då bodde vi i villa i Duvbo och jag var så rädd för att använda äpplen och grönsaker som vi hade på tomten.
  Det är mycket som händer nu på Corona fronten och vi vet inte hur det blir. Men du, vi tar en dag i taget och ber och hoppas att allt ska ordna sig till det bästa för oss. Det kan vi i alla fall göra.
  Komma in på mobilen på fjärrkontrollen, ja du är rolig du. Men, lätt hänt.
  Preciosa, var rädd om dig och sköt om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja livet blev omvälvande. Hade hopp i somras om att kunna resa ner som vanligt…Vanans makt är stor. Alla har ju planer oftast…
   Hoppas på bättre skick, “karantänen” som jag (o)frivilligt satt mig i gör verkligen inget gott. I dag åkte min systerson m fru ner. Bor ju i samma hus (sin mors lgh som han ärvde) som vännen Ignacio…kändes i hjärtat 🙁
   Ok, tiden går iaf…Vi får ha det så här ett tag till helt klart.
   Kram P ♥♥

   • Hej Preciosa!
    Oj, då förstår jag att det känns speciellt tungt, att de åkte ner och att du inte kunde följa med.
    Var det att du inte orkade? Eller rädslan för att bli smittad? Kanske en kombination.
    Jag tror att man ska vara, i alla fall i vår ålder, försiktig med att åka kommunalt. Tror inte att det är så “nyttigt” med flyg, men jag vet inte. Om avstånd hålls, men sådant vet vi inte, många verkar inte att bry sig speciellt.
    Hoppas att det blir bättre då vaccinet har kommit. Många kanske vaccinerar sig och därmed avtar smittan. Hur jag ska göra, det vet jag inte. Det går så fort allt detta.
    Var rädd om dig och sköt om dig.
    Varm kram!

    • Hej Wiolettan!
     Skälet var att man är tvingad att ta en Covidtest 72 tim innan ankomst till Spanien.
     Åka in till stan 2 ggr utan skjuts och dessutom kostar det 1147kr och säkert att hinna få det när resan var på en lördag… den stressen klarar inte jag och inte åka till stan heller. Så då var det bara att stanna hemma.
     Jag var inte rädd för flyget då alla skulle ha en negativ test och även munskydd annars kommer man inte in i Spanien nu. Sverige har ju mer smitta dessutom.
     Bet i det sura äpplet 😄
     Vaccin ja.., har aldrig tagit vaccin efter jag lämnat barndomen 😄 Få se…har inte haft influensa på 30 år, peppar peppar !
     Tack detsamma! Kram P ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *