Sönd 7 febr, sol,moln,18 gr

¡Buenas tardes!
Här hemma har jag -4 gr och snö…vet ej hur mycket. 1 dm el mer? Lite sol tror jag 😀 Ja ni vet att jag inte ser så mycket nu om jag inte går ut på balkongen vilket är omöjligt om jag inte skottar först 😀 Och det gör jag inte. Hoppas balkongen håller om det blir mer. Rostiga järnbalkar 😀
Hittade en bild tagen av någon som bor i höghus vid Tuletorget. Eftersom jag tjatar om min stulna utsikt så bor jag bakom huset med röda hörnet och ser ett stort träd (lovar stooort!) bakom. Ja bakom det. Grenarna växer in på min balkong. Ja så blev det! Fast vi har ju en tomt där. Liten.

Ja f ö så är det repris på repris…med avbrott för tandläkare men nästa besök 23 febr. Blir långdraget men å andra sidan sitter man fast här. Halt, törs inte ramla. Folk faller som furor 🙂 Läste om den berömda simmerskan Sarah,
ramlat och skadat armen. Såg inte om hon är  gipsad men mitella har hon…
ska opereras läste jag nu…Ja så kan det gå. Lätt gjort. Jag ramlade en gång
på en isfläck under snön på väg till bussen efter att ha hälsat på Mor på Hemmet. Bröt inte men satte mig på en vikt vrist. Ett år tog det innan jag kunde gå utan att den vek sig. Åkte ner till GranC och stod på örona några ggr 😀
Bättre att bryta sa farbror doktorn…Jaja…onödiga vurpor. Hade inte broddar på den tiden el dom här nya Icebugs el vad dom heter.
””””””””””””””””””””””””””””””””’
Nedan så fint dom har gjort på Monumentet de las Coralistas! Målat? Körer från hela världen tävlar i juli med Habanera-sånger. Saltarbetarna tog hem sångerna från Cuba…Antagligen inte förra året 🙁
På en sida står texten till Habanera de Torrevieja. Ignacio kan varenda ord 😀

Ett annat ställe dom målat så fint är på Paseo Vista Alegre…Gallertaket som sattes upp för några år sen av trä blev fult. Tur att dom inte spände upp canvas el nåt som det hotades med. Nu är det vackert blått över dom långa vita mosaiksofforna under och mittemot.

Körmonumentet längst bort. Nedan som det såg ut innan:
Ja hur är då läget ang viruset ? Många missuppfattningar när det gäller vaccin.
Folk tror att man inte smiittar. Man blir mindre sjuk normalt sett. Kan fortfarande smitta men inte så mycket…varför tar man vanligt influensavaccin? Jo för att bli mindre sjuk…rätta mig om jag har fel…har aldrig tagit nåt vaccin sen barnsben.
Portugal har kris! 5000 döda på 1 månad. Januari-21. Tyskland ska hjälpa dom med personal och militär. Portugal var ju förskonade förut precis som Valenciaregionen som vi härjar i…Nu har också Valencia kommit ikapp snart på
ett negativt sätt. Muterat virus sägs det lite överallt. Jaja, en grym erfarenhet har vi fått som ingen glömmer i första tag.
Vikten…Spanska befolkningen har ökat sin vikt mest i Europa stod det i går.
Ja jag har hängt på. Och många andra…Finns tid att äta i tid och otid. Håhåjaja. Inte bra! Kartan nedan från 2015 visar procenten knubbisar i varje land då…Och i dag? Huuu…tror jag. Ser att Malta var värst!
https://www.sydkusten.es/sk/11/a/31197/pandemin-orsakar-overvikt-/

OK, sol och hav var det…ja lite skymning också…bananträd och palmer vid en av naturpoolerna vid strandpromenaden.

Ha en bra vecka!
Kram P ♥♥

19 reaktion på “Sönd 7 febr, sol,moln,18 gr

 1. God kväll P!
  Så fin det blev med blått tak vid Vista Alegre( heter det så)? Hoppas att se detta irl när det går att åka ner.
  Jag har också fått ombokade tider hos tandläkaren, hoppas att bli klar nästa vecka. Jag är så glad att jag hittade en ny tandläkare som var 2.000:- billigare än Folktandvården. Exakt lika langning är gjort.
  I övrigt är jag inte heller ute i halkan. Bakade sockerkaka igår och bullar idag. Skickade med ett par påsar bullar till barnbarnen via sonhustrun. Hoppas de blir glada😊
  I morgon ska jag faktiskt ut på promenad med en väninna.
  Plockat fram underställ då det redan nu är över – 13 gr här. Kanske bättre i morgon fm förhoppningsvis.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja dom är påhittiga när det gäller färg i Torre. Blev vackert detta fula gallertak! Och belysningen!
   OK, du har också varit hos tandis. Jag har ingen aning om priserna 🙂 Det är ju fri prissättning men bra att man får 50% på överstigande 3000 kr och 85% på överstigande 15000 kr.
   Tur att jag inte har dubbla hyror samt dyr försäkring nu som när jag är i Torre.
   Bra att du kan gå ut på promenad. Kan inte jag 🙁
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 2. Hej Preciosa!
  Trevligt att få läsa dina tankar.
  Förstår att det blev en stor skillnad då de byggde huset framför där du bor. Den som har tagit denna bild, ifrån “Pizzahusen” kan jag tänka mig, har en fin utsikt.
  Skönt att du får vila ifrån tandläkarbesök några veckor, jobbigt detta med att gå till tandläkare tycker jag.
  Ja, vi har det kallt, i morse minus 11, nu minus 5 grader. Snötäcket är någon dm tror jag.
  Lite jobbigt är det att vandra ut, halt på vissa ställen, men de har sandat rätt så bra.
  Jag läste också om Sarah. Det är lätt hänt att trilla, det går fort om underlaget är halt.
  Sedan jag fick mina två fel på hjärtat och efter det att jag blev så sjuk i en influensa ett år, har jag tagit influensasprutan varje år. Får se hur det blir med detta vaccin.
  Färgglada bilder du bjuder på. Intressant detta med viktökning. Mer stillasittande hos befolkningen kanske.
  Ta väl hand om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Tack för det, läser dina också 😀
   Ja bilden är fin, vilket höghus det är vet jag inte…finns många på Tuletorget 🙂 Ja du ser vilket hus som skymmer. Sprängde bort en bergsknalle så dom som bor längst ner i nya huset på bottenvåningen ser in i bergväggen på baksidan 🙂 Vårt hus ligger ju uppe på berget.
   Ja det blir väl så att ta detta vaccin. Ska ju bli mindre sjuk om man blir det…Känns oroligt i alla fall.
   Ja vikten…folk och även barnen rör sig ju mindre så inte är det konstigt. I Torre fick man ju inte ens gå ut ett tag i våras.
   Barnen klättrade väl på väggarna…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

   • Hej igen Preciosa!
    Jag kommer ihåg då de byggde husen framför. Förstod aldrig varför, men folk vill så gärna bo här.
    Undrar om vi blir kallade eller om vi själva får hålla koll på när det är dags att få vaccinet.?
    Var rädd om dig Preciosa.
    Varm kram!

    • Hej Wiolettan!
     Jo jag kommer ihåg när dom sprängde hela dagarna och förstörde en hel sommar. Vårt hus skakade…tål än i dag inte ljudet av såna signaler 🙂
     Tror nog att kallelse till vaccinering på nåt sätt kommer.
     Tack detsamma! Kram P ♥♥

     • Hej Preciosa!
      Kanske får vi kallelse till den vårdcentral som vi tillhör. Då blir det knepigt för mig, eftersom jag inte har varit till Helsa på många år, utan gått inne i stan. Kanske är jag med där fortfarande, får se.
      Hoppas att du får må bra.
      Varm kram!
      *****************************
      Hej igen!
      Trodde du fick influensavaccinet på Helsa? Stod packade utanför dörren?
      Hoppas du får ta det på annat vis.
      Tack detsamma!
      Kram P ♥

 3. Hej P! 🍀Jag såg just att du skrivit, så roligt!! 😊Idag är det måndag, vilket betyder att vi varit iväg och veckohandlat. Så skönt att ha det gjort! Nu kommer vi absolut inte att ta ett enda steg mer utomhus! Fy så isande kallt det är, det snöar lite och blåser rejält. I natt var det en uteliggare som hade lyckats tända två av värme brännarna som finns på park cafeets uteservering. Han hade även fått upp låset till skåpet där filtar och dynor förvaras och bäddat på en bänk. I morse såg jag att han ordentligt lade tillbaka ”sängkläderna” i skåpet, släckte brännarna och gick iväg. De hemlösa har det tufft… Nu ska jag sätta mig på träningscykeln en stund,- vi ”råkade”nämligen få med oss varsin semla när vi handlade! 🤭😄😄Många hälsningar och kram från Skåne! ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

  • Hej Camilla!
   Ja min favoritdag 🙂 Gillar inte helger. Jag beställer på nätet men bytt från Ica då jag får gammalt bröd varje gång och sist försvarade dom sig med hållbarhet och bäst före bla bla bla…
   Bra affärsidé sa jag, I affärerna färskt men till E-kund 4-6 dagar gammalt. Många ICA-handlare är stormrika, inte konstigt!
   Ska prova Mathem nu. Ica är ju f ö dyrast…Willys har inte dom varor jag vill ha…är billigast av alla annars.
   Vill inte in i nån affär helst.
   Uteliggare…ja dom måste ha det hemskt nu. En del väljer att inte ta in på härbärge som brukar finnas nu på vintern…smart ställe han hittade 🙂
   Semla! Det där läste jag inte. Ingen köper det åt mig. Kan finnas en anledning 🙁
   Tack detsamma!! Kram P ♥♥

 4. Visst är det i det där röda huset som den där Kebab restaurangen är, eller är jag ute och cyklar nu? Konstigt hur de får bygga hus så det skymmer så där för dem som fanns tidigare. Verkar som höga hus kläms in där det finns några kvm över utan att man behöver “tänka till”.

  Kan ni inte få det där träder nerhugget eller ansat iaf? Är det hyresvärdens träd eller kommunens?

  Jag handlar själv på ICA en gång i veckan, tidigt och det har funkat bra, men sååå tråkigt att inte få göra som man själv vill, handla i de affärer man vill och när man vill Har hört flera som klagat på varor de beställt på nätet, ff allt dåliga grönsaker och halvgammalt bröd

  Portugal verkar ju helt crazy, tur man inte har tänkt sig dit iaf. Spanien ligger ju inte heller helt bra till, men så länge folk inte respekterar det som bestäms så blir det så. Många verkar ju hela tiden söka lösningar för att träffas utan att polisen ser, så korkat så man man finner knappt ord. Är det konstigt att detta aldrig tar slut?! Spanien har ju snart prövat alla metoder och inget funkar och det är ju människornas fel som har så svårt att fatta allvaret. Undrar så om kindpussandet och kramandet har minskat ?

  Här hemma känns ju också lite kaos vad gäller vaccin, tror ju inte någon resa till Spanien blir av förrän tidigast till hösten, tyvärr. Verkar vara många höjdare som snikar åt sig och sina närmaste vaccin trots att de inte alls är i tur för dem. Grrr, så mycket mygel överallt.

  Ha en fin tisdag

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Om du menar den på andra hörnet “Lilla Rött” eller vad den heter…Ni och sonen var där en gång…ja då är det det huset…
   Nej det byggs utan tanke här…sååå trist! Vet att många blev arga men vad hjälper det?
   Trädet står på “vår” tomt och få nåt gjort är svårt. Hyresvärdinnan är snart 90 och sonen är inte såå alert. 60+.
   Handla på nätet…har gått bra utom bröd då. Nu i dag fick jag lev från Mathem och brödet var 2 dagar…får jag väl acceptera,
   Grönsaker har alltid varit bra på ICA Maxi.
   Ja Portugal och Spanien är ju svarta får ang smitta. Folk följer inte restriktionerna så då blir det smitta…hur blir det fortsatt smitta annars? Smygträffar folk osv…
   Konstigt att det daltas så j-t med svenskar på återresa från turistandet i länderna? Frivilligt test och ev karantän när man kommer hem nu när det är som värst??? 😀
   Ja jag tror inte heller det går att åka i vår. Tyvärr eftersom jag
   inte vet om jag orkar åka sen…Äldre äldre du vet 🙁
   Synd jag har många saker att ta hem hos Ignacio också. Han kastar väl dom snart… 😀
   Ja snikarna är många…skulle tro i alla länder.
   Kram P ♥♥

 5. Trist att bli helt inbyggd för det bygget tar ju en hel del ljus. Begriper inte att man ska bygga så mycket i Sveriges minsta kommun. Men man vill väl ha fler som betalar skatt förstås-
  Har vänner so åker till Nerja och sitt boende nästa vecka men där är det ganska ok men restauranger och barer öppna men de får inte lämna kommunen efter att de anlänt. Men ändå trevligt att sitta ute och äta och att spela golf och vandra.
  Här verkar ju vaccinationerna dröja och en del chefer i kommunerna sniker sig före. Bara att avsätta dem genast med tanke på att de verkligen missköter sig. Kan ju inte behövas en utredning för det. I Upplands Väsby fick de jobbförbud men hoppas också lönen dras in.
  Fint har de i alla fall gjort det i Torrevieja med att måla och lika bra att passa på nu när inte så många är ute eller på plats.
  Vi har njutit av soliga och vackra dagar som ger energi och inte har det heller varit så kallt. Solen värmer riktigt skönt.
  Kram och många tankar

  • Hej Ditte!
   Ja gissa om jag retat mig på bygget hahaha…tur att det är en liten tomt nedanför. Ena tornet tar ju bort solen länge.
   Ja det är en del som åker ner. Fattar egentligen inte hur folk vågar. Är ju otrolig smitta där nere. Har man väl kommit ner och inte träffar någon kanske. Har för mig att restauranger är stängda men kan ha fel, ändras ju hela tiden.
   Ja vaccinationerna verkar dröja i hela EU…och i Spanien är det
   nåt 1000-tal som snikat till sig vaccin, flera biskopar bl a 🙂 Blir väl dömda om 5 år. Skulle visst inte få andra sprutan 😀
   Nej vilka egoister!!
   Jo det blir fint att dom målar och dom reparerar gator också. Inte en dag för tidigt i Torre.
   Ja sol har jag inte sett men går ju inte ut heller.
   Kram P ♥♥

 6. Det blev verkligen fint nere på paseon! Står sig jättebra mot den blåa himlen 🙂
  Nu ska tydligen restriktionerna förlängas till (minst) första mars här. Är vi less eller är vi less? Dom kunde väl åtminstone få ha uteserveringarna öppna… Ja med säkerhetsavstånd mellan borden såklart. Verkar säkrare än dom take-away grejerna som folk tar och tränger ihop sig på bänkarna med.

  Ta det försiktigt och ha det så gott det bara går!

  • Hej Ama!
   Ja dom har verkligen gjort fint på Vista Alegre! Så vackra färger.
   Reparerar trottoarer också…
   Ja det är ju trist att inte barerna får ha uteöppet. Det är ju det som är trevligt. Men för mycket smitta…
   Tack jag kan ju inte ta det mer försiktigt 🙂 Snubblade ett par ggr på en matta inne hahaha…2 ggr på 8 månader. Nästa blir tandläkarbesök 23.2…hoppas på barmark 🙂
   Kram P ♥♥

 7. Gomorron Preciosa!
  Ja, om alla i Sverige ökat vikten i min takt, skulle vi leda stort över Spanien! 😀
  Nu har vi i alla fall kommit till skott och jag räknar med att min strandraggar-kropp ska vara klar lagom till badsäsongen. 😀
  Sen vet vi ju förstås inte om det blir någon badsäsong denna sommar, men jag tar risken.

  • Hej Leffe!
   Ja och i min takt 😀 Har bara sådär 40 kg att gå ner.
   Jag skulle nog inte klara 2-5…Skulle överäta ena dagarna 😀
   Gått med i min gamla viktklubb för 10:e ggn men inte öppnat appen än…2 veckor sen 😀
   Ja vad vet vi om hur det blir. Inget. Synd att år går förlorat i vår ålder…OK, jag är ju äldre 😀
   Tankarna går åt fel håll…får vända på dom.
   Kram P ♥♥

  • Hej Lena!
   Ja jag har inte vant mig trots många år nu…10 kanske?
   Nej men vad ska man göra ang viruset. Strular med leveranser.
   Bra att ni gick ur EU då hahaha…Boris är på hugget 🙂
   Dom säger här att smittan gått ner rejält på äldreboendena nu när alla vaccinerats där…tror alla, kanske inte all personal?
   Vi får hoppas på det bästa!! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *