Fred 12 mars, sol,19 gr 🐥

Bild ovan: Tupp i Jardin de las Naciónes (Europaparken i Torre) Foto: Jag.

Hej!
Äntligen fick jag energi till att få till en blogg, få se hur det går 🙂
I Torre är det nu bättre väder, har ju varit regn och blåst ett tag till och från.
Likadant här hemma fast andra grader. Just nu är det snö och nån plusgrad.
Bakslag blir det alltid.

Nu pratas det väldigt mycket om vaccin. Astras har nu stoppats i vissa länder pga av att några få fått blodproppar. Inte här hemma.
Ja nu snart blir det väl kallelse. 80+ har fått kallelse denna och nästa vecka.
Sen blir det vi “ungdomar”… 😀
I Saltsjöbaden skulle dom vaccinera folk i går. Stor folksamling utanför en stor buss. Sthlms region har anlitat en privat firma. KD har hand om äldreomsorgen här och högern sjukvården. Ja smart. Ingen hade väl munskydd heller antar jag 🙂 Dom har flera miljarder i vinst men ska dra ner på sjukvården på Karolinska. En kvinnlig läkare var förb-ad på TV…Ja det finns ju en vårdskuld som det heter…inställda operationer, folk fått lida.

Att åka ner till Torre känns avlägset…i höst?
Spanjorerna är arga för att turister får åka ner från utlandet men själva får dom inte åka till sina fritidsbostäder vid kusterna…Får inte lämna sin region. Långhelg nu vid Fars dag 19 mars och sen påsk på det. Förstår dom. Inga processioner i år förstås.
En annan sak…Här nedan vid Doña Sinforosaparken i Torrevieja ska det byggas enorma höghus…Nära Playa del Acequión. Dom ville kapa träd i parken för bättre utsikt hahaha…protester! Tror det byggs 23 våningar el nåt.

F ö  så sprids virussmittan här hemma. En demonstration ägde rum på Södermalm av ett korkat gäng. Är emot pandemin…”Den finns inte”. Dom flesta utan munskydd förstås. Hänt i andra länder också tex i Spanien. Patetiskt!
Har också bekantas bekanta som kom hem sjuka från Åre. 3 av 5 i familjen.
Kungahuset är också drabbade…Viktoria och Daniel. Stor uppståndelse.
Och i Storbritannien är det också uppståndelse pga anklagelser från prins Harry med fru som lever i “exil” i Kanada…rasism sägs det. Rojalisterna må bäva…Hå hå jaja…
Ett visst parti här hemma har yttrat sig rasistiskt om en viss religion också. Stor uppståndelse…var ju inte förvånande. Helt normalt för dom…Inget att hetsa upp sig för 😀 Jag har börjat med att inte bry mig om saker, tar för mycket energi.
Ja fast region Sthlm och dom styrande retar jag upp mig på. Får bli nytt styre helt enkelt.
Lägger in en lugnande bild 🙂

Nu får jag sluta, har ju inte så mycket att berätta…Hoppas alla som läser troget här mår bra. Vissa vet jag, jor´å det äääär trist…får stå ut.
Kram P ♥♥
PS, Snön har regnat bort 🙂 DS.

30 reaktion på “Fred 12 mars, sol,19 gr 🐥

 1. Hej P!🌷Här kommer ett par rader till dig innan vi åker till Österlen och hälsar på pappa. Så skönt det är att kunna vara i hans lilla lägenhet nu! Jag ska klippa pappas hår, och Pelle ska titta över inställningen på hörlurarna, telefon och tv… Pappa har ”råkat ställa om” inställningar och knappar under alla dessa månader som vi inte kunnat hålla koll! Det är regnigt, ruskigt och blåsigt idag, – men, våren närmar sig! !🌷☀️ Det lilla fina cafe’et i parken har öppnat igen, jag är så glad över att det börjar hända lite roliga saker! Många hälsningar och en clownkram, nu bär det av mot Österlen! 🌷☀️

  • Hej Camilla!
   Ja va bra att ni kan hjälpa din far nu. Han måste ju vara supernöjd! Ja vädret kunde ju vara bättre…fast jag går inte ut.
   Snö och halt 😀 Ha en bra resa!!
   Kram P ♥♥

 2. Go’ förmidda’ Preciosa!
  Vi är fortfarande optimister, vi åker ner så fort vi blivit vaccinerade. När detta blir står förstås skrivet i stjärnorna, men vi räknar med att det ska bli innan midsommar i alla fall. 😀

  • Hej Leffe!
   Ja ni kanske kan göra det om dom skyndar på. Det verkar strul med leveranser då och då.
   Vi får väl se, visst längtar man ner. Jag har ju ingen bostad att se till så har ingen brådska 🙂
   Kram P ♥♥

 3. Hej P
  Jag hoppas att det inte blir fler höghus. Har inte följt diskussionen om dom. Är det klart att det ska byggas? I dag verkar ovädret ha lugnat ner sig här hemma. Det är skönt. Vi får hoppas att vi kommer ner till Spanien i år, åtminstone till hösten.
  Kram

  • Hej Annika!
   Jo det ska ju bli fler än dom där. Vid Curva de Palangre också har jag för mig. Helknäppt! Så många bostäder osålda som
   det finns!
   Ja hoppas det känns som att det går att åka. Vem vet – än 🙂
   Kram P ♥♥

 4. Hej P!
  Här händer inte mycket som vanligt. Positivt är att Ö får sin första spruta i morgon och han har samma årtal som du. Jag hoppas också att få mina sprutor snart nog, men dröjer säkert tyvärr. Vill ju åka ner så fort jag fått vaccin och om det är någorlunda ok i Torrevieja.
  Ha de som norrmännen säger och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Nej samma här! Jaså han ska få spruta i morgon! Det är väl för att han har hemtjänst då 😀 Av dig hahaha…skojar.
   Här är det 80+ nu…
   Ja åka ner står väl på allas lista nu. Ja vi som brukar åka alltså.
   Ja ha de!! Kram P ♥♥

 5. Hej

  Här händer det inte så mycket heller. Åkte på halsont i måndags så jag har inte varit på jobbet. Reglerna på jobbet är Covid-test, testade som tur var negativt, 2 dagar symtomfri innan återgång till arbetet. Får återvända till jobbet på måndag.
  Vill ju som alla andra få vaccin och träffa folk igen och resa. Med denna leveransfart av vaccinet lär det väl dröja….

  Du får ha det så gott
  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Inte kul med halsont! Kände också av det i förrgår. Inte i dag.
   Fast jag har inte träffat nån på 3 veckor! Joanna har ställt en kasse i hallen ett par ggr och ser henne på 5-6 m avstånd! Hon går inte ens in. Falsk alarm alltså. Torrt och varmt inne är det. Kan vara det.
   Tack detsamma till er!
   Kram P ♥♥
   Ja ni är ju ännu yngre så vi får väl se…olika i olika regioner.

 6. Todo está bien aqui! Hoy hace mucho sol! Veintitres grados! Me gusta mucho!
  Saludos de Torrevieja!
  Tu amigo Myramis

 7. Nej, man får välja sina “strider” och inte slösa energi på sånt man inte kan påverka. Och som vanligt oroar jag mig inte om jag inte vet vad jag ska vara orolig för
  Jag kör på och försöker göra en extra rolig sak /dag och att också på något sätt glädja någon annan utanför familjen. Tycke jag har lyckats bra med detta sedan jag började ett tag före jul.
  Känns ju trist att Astra Zenicas vaccin inte levereras men antar att de länder som producerar det är sig själv närmast.
  Kanske dags för Sverige att producera eget vaccin.
  Många tankar och kram till dig.

  • Hej Ditte!.
   Ja välja strider får man göra. Kan ju inte “hugga” på allt 😀 Orken är sämre dessutom. Ja oroar mig iofs om sjukvården här i vår region och dess anställda. Det är väl det 🙂
   Tycker du väl alltid gör roliga saker…positiv.
   Ja vaccin har blivit en “nationalistiskt” sak.
   Tack och tack detssamma!
   Kram P ♥♥

 8. Hej,
  Ja det är rätt långtråkigt här i Stockholm. Fick tillbaka mina poäng på Norwegian eftersom det inte blir någon tegs ner över påsk. Får se om jag kan använda dem i en tur innan midsommar. Misstänker att balkong och fönster behöver ses över 😉
  Försöker göra som Ditte fast varje helg. Förra helgen satte vi upp badrumsskåp åt en fd granne. Helgen innan det bjöd vi in en kompis som bor själv. Snart kan du nog åka ner får vi hoppas. Ha det gott

  • Hej Hillevi!
   OK, ja inte är det kul precis men instängd som jag är känns det tryggt hahaha…om det nu är positivt. Anpassad tydligen 😀
   Poäng har jag några få och om det går att använda vet jag inte men dom kör ju inte än men i sommar kanske.
   Ja det är bra att göra nåt för andra. Jag är ju begränsad men prata kan jag 😀 på telefon…många vill ju det i sin ensamhet.
   Ja vi får se men vaccin hade varit bra först…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 9. Hej P!
  Jag blir glad när jag ser dina foton och Berglins gubbar får mig alltid att dra på munnen. Paret Berglin kan konsten att pricka rätt.
  Vädret här hemma har ett och annat att önska men idag varken snöar det eller regnar. Nu hörde äldsta barnbarnet av sig så vi ska gå ner till vattnet och fika/luncha. Kosterheds konditori har försäljning från en liten stuga som tillhör Huvudsta slott. Trevligt och gott och en möjlighet att träffas eftersom det är utomhus.

  Ha det gott
  Elisabeth

  • Hej Elisabeth!
   Hade ingen aning om Berglins! Läser ju aldrig Svd heller.
   Kul för jag kunde inte tyda signaturen på bilden. Tack!
   Ska läsa fler strippar. Älskar sånt!
   Vädret ja…hit och dit men glad att snön gick bort. I dag har jag inte ens tittat ut 😀
   Låter härligt med detta kafé som jag inte hört talas om.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 10. Hola! Ja, vi som inte är i riskgrupp lär ju knappast få vaccin förrän senare i höst tror jag. Själva vaccinerandet verkar ju ha lite tempo tack vare att man kraftsamlar och också handlar upp privata entreprenörer – annars skulle det knappast funka. Men enligt plan går det ju inte pga försenade leveranser. Sen går mina ”saftblandare” igång när jag hör vaccinsamordnaren säga att Janssens vaccin verkar lovande: Billigt och går att förvara i kylskåp. Bevare oss för lågprisvaccin… Samma argument som under svininfluensan då strategin var att vaccinera alla (istället för riskgrupper) och man var tvungen att hitta något billigt och som gick att hantera utan alltför mycket krångel med krav på temperaturförvaring etc. Vi vet ju vad vissa tidigare helt friska barn drabbades av. Jörgens brorsdotter var en av dem. Ett handikapp för livet.

  Ja, hoppas att vi kommer ned i påsk. Norwegian har bokat om hemresan två gånger redan – känns instabilt. Skriver dock inget om det på sociala medier. Vissa blir provocerade då deras enda referensram för spanienresor är charter med trånga barer och packade stränder. De fattar inte att vi lever i vår lilla lägenhet på samma sätt som hemma med avstånd och försiktighet. Enda skillnaden är att vi kan tillbringa mycket mer tid utomhus – promenera och springa och må bra! 😊

  Här hemma har vi just nu byggverksamhet i köket. 😊 Jörgen fixar och jag är hantlangare. 😉

  Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja vaccineringen går ju inte fortare när vaccin inte finns.
   Går långsamt i Spanien också.
   Ja vaccinerna måste ju gå genom många instanser så det borde ju vara säkert. Synd man inte får välja.
   Jo man vet ju hur det gick med svininfluensan men vissa hävdar att det inte var vaccinets fel…menar att dom få som fick sjukdomen var inte fler än i vanliga fall…
   Jaja tiden lär utvisa vad som händer. Miljoner har nu vaccinerats.
   OK, så Norsken har bokat om två ggr. Trodde dom inte skulle köra.
   Läst om alla inställda på senare tid…Hoppas ni kommer i väg!!
   Ja folk har åsikter…
   Jo jag har sett att ni renoverar! Bra att det finns tid. Önskar också en handyman 😀 Finns saker som ramlat ner osv 😀 Fast det är ju pandemi.
   Kramar tillbaka till er! P ♥♥

 11. Mitt i allt elände är det i alla fall skönt att snön försvunnit hos dig.
  Så trist att vaccinet inte kommer fram till er, denna eviga väntan måste ta på krafterna.
  Jag kan förstå spanjorernas tankar. De har ju också ganska stränga regler.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja det är så bra att snön försvunnit. Får inte bli mer nu. 7 gr varmt i dag 🙂
   Ja inte bra att vaccinet försenas men ska ju komma i april.
   Visst är det orättvist att spanjorerna inte får åka till sina fritidsbostäder men turister får komma.
   Kram P ♥♥

 12. Hej 🙋🏼‍♀️ igen!
  Ja, detta vaccinkaos! Typiskt Sverige att alltid vara ”sämst i klassen”.
  1,5 miljoner doser AZ som EU/Sverige skänkt till Kongo Kinshasa kommer förmodligen att slängas för de är rädda för biverkningarna.
  Samtidigt som Sverige fått 3,3 miljoner färre doser från AZ vaccin trots att det redan är betalt via våra skattepengar till EU!
  Jag, personligen tar mycket hellre det brittisk-svenska vaccinet från AZ som är framställt enligt traditonella beprövade metoder istället för de nya experimentvaccinerna med RNA-hormoner som Pfizer Biontech och Moderna tagit fram och är minst tio gånger dyrare än AZ som endast kostar max €2 per spruta. Ändå vill Afrika att EU ska leverera gratis Pfizer för €20 per spruta och EU, dvs vi, betalar hellre till Afrika än skyddar vår egen befolkning.
  Det kommer sluta med att vi skänker/slänger bort vårt eget vaccin (AZ) och i slutändan får vi böna och be att få köpa det ryska Sputnik V för dyra lånade pengar. Jag räknar inte ens med att få något vaccin i år. Svart marknad existerar ju redan i Sverige och det är väl snart enda utvägen, att gå ner på ”plattan” och köpa sig en dos. Leif GW blev ju erbjuden vaccin av en privatläkare mot betalning. Den läkaren hade kommit över tusentals doser och han är knappast den ende/enda som arbetar så.
  Lyckliga dessa 4% i Sverige som lyckats fått vaccin nu efter tre månader…
  Hasta la vista! 🙋🏼‍♀️

  • Hej Ann!
   Du är insatt i vaccinproblemet. Scenariot du beskriver är verkligen hemskt. Jag har hjärndimma och orkar inte hänga med 🙂 Jag vill inte ha AZ eller rättare sagt inget alls hahaha…
   Ja hur ska det bli…det babblas på TV och i tidningar men antar att du har insideinformation som vi inte har. Ja vi får se hur det blir…känner ingen brådska då jag blivit anpassad i min lilla bubbla och kan iaf inte åka ner förrän i höst kanske…Är ju inget liv men åldern gör att man funderar på om det ens är möjligt. Huuu vilka negativa tankar!
   Kram P ♥♥

   • Ja, jag hänger med och får en del förhandsinformation av mina kära fd kollegor som kämpar på i sjukvården. Vi är i fas 4, sista fasen, eftersom vi är strax under 70. Och i denna takt blir det nog till jul 🎄 Glad Påsk 🐣 så länge!

    • Hej Ann!
     Jo jag förstår det 😀 OK, ja vi får väl se hur fort det kan gå. Jag bävar. Har aldrig tagit vaccin förut som
     vuxen…
     Tack detsamma! Kram P ♥♥

 13. Hej Preciosa!
  Härlig tupp, så många och vackra färger.
  Jag har fått kallelse angående vaccion emot Covid 19, men inte min man, men han är ju ett år yngre.
  Står att jag ska boka tid på vårdcentralen, men kommer inte fram dit, så undrar hur det ska bli. Ska ju inte ringa och boka tid, skriver dom utan genom bankid, men det gick inte.
  Det känns som en lång karantän tid, men det är bara att försöka stå ut.
  Sköt om dig.
  Kramar till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja tuppar där nere ser ut som om dom är målade. Duvor målas och sen tävlar dom med dom har jag sett där nere.
   OK, men jag har läst att det är svårt beställa tid på VC…
   Då får dom ju hjälpa till på nåt sätt!! Dåligt!
   Ja stå ut är det man får göra 🙂 Vad är alternativet…
   Kramar! P ♥♥

   • Hej igen!
    Tävlar med de små fåglarna, så hemskt det låter. Hoppas att det inte är det.
    Ja, nu har jag ringt vårdcentralen och skulle boka tid, de sa på automatsvarare att de ringer upp om en tid, eller så skickar de ett brev. Bara att vänta och se.
    Sköt om dig väl och varma kramar till dig.

    • Hej igen!
     Ja jag vet inte om det är hemskt. Dom flyger väl till bestämt mål och varje ägare har sin färg på dom. Fast vet inte vad den innehåller förstås. Spanien är inte kända för att ha nån vidare bra husdjursbehandling. Iaf många är kalla…
     OK, då är det din tur nu att få vaccinet. Hoppas dom har munskydd och visir och ingen trängsel! Jag bävar 😀 Feg som jag är…
     Apropå To Care så ligger den bara 200 m från
     Helsa på andra sidan mot ICA Max, Solna alltså.
     Tack detsamma! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *