Sönd 6 juni, sol 24 gr 🇸🇪

Hej!
Beskuren bild ovan tagen av min vän Tobbe! 🌷

I dag är det ju Sveriges Nationaldag. Folk får visst fira lite nu trots pandemins härjningar. Här hemma smittan gått ner men på vissa ställen fortfarande hög.
En del vill leva som vanligt och då går det som det går.
I Spanien har den gått ner rejält men ökar igen i Andalusien i vissa städer och byar. Presidenten för regionen är nyligen smittad. Där ligger Málaga och Marbella om inte regionen Andalusien är känt. Folkrikaste och fattigaste regionen trots att gräddan av rika håller till runt och i nämnda städer. Även rika svenska kändisar köper hus där…
Fuengirola är känt som svenskarnas favoritplejs. Estepona en annan stad som har ett överdåd av blommor. Här en bild därifrån som min gode vän Göran tog på en fiskebåt när han bodde där:

Ja i Valenciaregionen som Torrevieja tillhör har det varit lägst smitta länge men  ökar något. En indisk variant har hittats…Kommer i håg när jag skrev att nu har 24 fall av “vanliga” viruset hittats i Spanien…i febr 2020. Spritt också till 47 länder på en månad! Det var tider det…efter det har nästan 4 miljoner – lågt räknat – smittats. i Spanien. Och 82000 har dött och det tros att det är många fler. Dubbelt har sagts från flera expertgrupper.
Testades inte i början. Nu är 10 milj fullvaccinerade…
Här hemma vet vi. Jag väntar fortfarande på att Astratvånget tas bort för oss över 65. JO ska säga sitt också.
Nedan vår lilla sjö i stan – Lötsjön. Gammal bild…
Det är grönare än grönt här hemma och varmt. 25 gr tror jag. Har sol mellan 8-10.
Räcker bra…Joanna kom och drog ut mig i fredags…ovant och jobbigt. Helt slut av att kasta lite i återvinningen 100 m bort och en runda runt kvarteret. När vi kom hem möter jag en granne som nyss brutit både handled och fot…gips på båda.
Hade varit och handlat…Såg pigg ut och hälsade glatt… 😀 Över 70 år…Ingen krycka ens. Hm…Jag har kronisk ischias…trapporna var nästan övermäktiga 🙁

Tittat på TV, Jacques Brel…vilken artist…tyvärr dog 48 år gammal. Rökte 4 paket om dagen och så blev det lungcancer…Slöseri med ett begåvat liv…Fantastisk som skådespelare också vilket jag inte visste. 😊
Det är bara sport på helgerna på TV…nästan alla kanaler…får bli lite kultur i stället.
Nedan, längtar man hit? …Stamstället.
Eller hit…Torreoro.

Eller hit…Bar Ruso. Undrar hur det går för El Tapeo efter flytten? Nån vet?

Eller hit? Ja fast solar och badar inte 😀

Så blev det kväll…

Jaha nu har jag snart slut på fantasi. 🥺
Premiärminister Pedro Sanchez lovade i ett svagt ögonblick nyligen att alla skulle få resa in i Spanien från i morgon 7.6 om man var fullvaccinerad och 2 veckor efter. Bevis ska presenteras. Slippa dyra PCR-test alltså… Men ingen vet vem som skriver ut beviset som kan accepteras i Spanien…Vårdcentralerna har nog fullt upp (klart dom inte gör sånt för resor 🙂 ) och det ska skrivas på engelska, tyska, franska eller spanska 😀 Jaja, snacka om frågor i alla forum och Facebook 😀 Ett vaccinpass ska ju vara klart till 1.7…räcker inte det…Då måste väl alla vaccinerade finnas i nåt centralt register…
Vaya, vaya…jag sitter lugnt och ser på alla frågor som ingen kan svara på 😀

Ha en bra vecka! Kram P ❤️🇸🇪❤️

23 reaktion på “Sönd 6 juni, sol 24 gr 🇸🇪

 1. Hej P! Härligt, äntligen en stor sol och sommarvärme ! ☀️😎 Jag har just sorterat, och gallrat bland mina kläder i garderoben. Upptäckte att inte alla mina klänningar passar längre….🤭☹️ Idag skickade jag en förfrågan på en lägenhet i Los C som vi blev förtjusta i, håller tummarna! Hade varit skönt att få det klart.Två veckor till, sen är det dags för vår andra spruta, känns bra! Hoppas att du också snart kan komma igång. Förstår att det kändes lite ovant för dig att lämna lägenheten, men säkert bra för både kropp och själ! Nu skickar jag dig många hälsningar från Skåne, ha det så skönt på balkongen! ⛅️☀️

  • Hej Camilla!
   Ja varmt i överflöd är det 🙂 Ja kläder…köpt några från “tältcentralen” i fall jag måste gå ut…
   Hoppas ni får den lgh då! Hyra antar jag? Du får visa sen!
   Ja få se när vaccinpassen är på plats…Som tur är duger
   det med test också…
   Ja det är jobbigt att gå i trappor men får öva.
   Tack! Ha det så bra ni också! Kram P ♥♥

 2. Hej P
  Här kommer en till hälsning från Skåne. Ett Skåne med solsken. Dina fina bilder får mig att längta ner ännu mer till Torrevieja. Det är länge sen jag var nere.
  Kram

  • Hej Annika!
   Tack!! Ja solsken här med. Nästan väl varmt 😀
   Ja det blir nostalgi när man ser bilderna…
   Kommer man ner eller inte…
   Ja det är ju jättelänge sen…för mig är det “bara” 1 år
   25 juni…
   Kram P ♥♥

 3. Hej Preciosa!
  Tack för att du tog med mitt foto på alla gula och blå ballongerna som släpptes ut från sina nät – samtidigt på en given signal.
  Det var “på den tiden” då människor fritt fick stå i klungor, nämligen på Nationaldagen år 2008 på Skeppsbron nedanför Kungliga Slottet.
  Jag fick många bra bilder från den härligt soliga dagen, så som solen sken igår.

  Jag blev glad över att du och Joanna tog stegen från din lägenhet och ut i friska luften.
  Det blev iaf ett antal steg tills det var dags att gå hem igen. Jag förstår att trapporna kändes i benen och för andningen, men det är ett steg i rätt riktning.
  Tänk om du fick med dig någon att iaf ett par tre gånger per vecka komma ut och gå. Att kunna gå ner till kaféet igen och andra platser.
  Sen när du har tagit det rätta vaccinet två ggr och veckorna efter det vaccinpasset. Därefter kunna planera för en resa ner till Torrevieja senare i år. Där behöver du inte gå i backar. kunna sätta dig på flera av dina favoritplatser. Strosa nere vid strandpromenaden.
  Så klart, du ska kunna bo någonstans också, men det tror jag ordnar sig, på ett eller annat sätt.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Fantastisk bild det där och tack för dom andra du mejlade i dag.
   Och berättelsen att din “tant” jobbade på slottet osv…och du också…
   Ja jag gick ut och jobbigt var det. Inte bättre av att jag gått upp i vikt heller 🙁
   OK, får fortsätta…annars kan jag aldrig åka ner. Visst längtar man ner…vanans makt är stor…Över 20 år…Före det 1 “miljon”ggr till Gran C samt Teneriffa, Fuerteventura. Mallorca och Grekland…
   Vill inte det ska ta slut än.
   Kram P ♥♥

 4. Vackra bilder! Och den som Tobbe taget är helt suverän.
  Ja, detta med att nu släppa på PCR test är ju ok . Men kan tänka mig att fler länder än Sverige får problem med att skriva intyg på gällande språk- Men visst m´kommer det att öppna en privat marknad. Syns ju i journalen att man är vaccinerad. Bar aför en läkare att skriva intyg på engelska, underteckna och ta 1500 kr eller mer för besväret. Något måste de ju tjäna pengar på om nu Covid testerna inte behövs för de som är vaccinerade. Och fransktalande länder, de från GB och tyskar har ju sitt klart vad gäller språket .
  Hoppas man får klart Covid passen snart men det återstår att se.
  Ha det gott.
  Kram från oss på terrassen på Solskensgatan

  • Hej Ditte!
   Tack! Ja Tobbes bild är så vacker. Han skickade flera i går och ballongerna låg i stora nät innan dom släpptes lite i taget.
   Ang testen så är det billigare att ta ett antigentest än att be nån skriva intyg om vaccination. Högst 48 tim gammalt. Dom som kör bil lär väl köra ihjäl sig 🙂 Får ta ett till på vägen. Jaja detta löser sig när vaccinpassen kommer…antar jag.
   Kramar tillbaka!! P ♥♥

 5. Vilka fina bilder och jag förstår att längtan ner är stort, så även för mig. Den enda bild jag inte känner till är Bar Ruso. Jag har ju dessutom gått runt Lötsjön ett antal gånger.
  Så bra att Joanna tog ut dig på en promenad runt kvarteret. Träning ger färdighet sägs det och det är ju ett måste om du ska kunna åka till Torrevieja framöver.
  Skönt att det lättar med restriktioner och man kan ta en billigare test. Själv väntar jag på att jag ska kunna gå ett vaccinpass framöver.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Tack, ja klart när man ser bilder så blir det svårare 😀 När jag såg bilder från Dittes blogg blev jag tårögd…denna blomsterprakt!
   Bar Ruso ligger ju framför Vita Kyrkan. Inget märkvärdig men lugnt där vid Plaza Oriente – oftast.
   Fin oas Lötsjön, synd att jag inte orkar dit…få se hur det blir…
   behöver assistent 🙁
   Ja vi får se hur det blir med smittspridningen. Vaccinet gör ju sitt till. Fast läste om en skola som nu har 85 elever och 13 lärare smittade…Hur ska det bli i höst…Eller efter alla fester nu…I Sthlm festar ju t o m högstadierna i “finare” områden. Bal kallas det.
   Tröttsamt!
   Kram P ♥♥

 6. Många frågor och få tydliga svar…

  El Tapeo verkar gå bra. Fast vi är mer hos den baren som tog över efter dom på det ställe som vi kallar “gamla Leyenda”. La Paramount heter dom nu och dom är både trevliga, bra och billiga där 🙂

  Ha det fint!

  • Hej Ama!
   Nej svar är diffusa som vanligt 🙂
   Va bra att Felix kanske kan fortsätta i alla fall.
   Roligt att ni gillar efterträdaren!
   Kram P ♥♥

 7. Har försökt att skriva. Vi är i alla fall hemma nu och mannen har får Pfizer och jag inget. Född 57 och får ställa mig sist i kön … nu vaccineras våra barn födda på 80-talet.
  Heja Sverige!

  • Hej Ann!
   Har det inte gått att skriva här? 🙁
   Varför får du vänta på spruta? Förstår ingenting…
   Ja min 71:a har fått första för ett tag sen.
   Kram P ♥♥

 8. Vad tråkigt att läsa att smittan ökar i Andalucia. Jag som hoppas att kunna komma tillbaka hem till Marbella snart. Ja, vi får se.
  Hemska, men tyvärr sanna, siffror över döda och smittade.
  Vacker omgivning och vackert väder hos dig.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja det är trist att smittan ökar…i vissa områden.
   I dag läste jag om fotbolls-EM som spelas med tillresande och 16000 på läktarna…utan krav på test innan…hur det nu ska gå.
   Ja i höst kanske det går… 🙂 För varmt här hemma nu 😀
   Kram P ♥♥

 9. Blev glad när jag läste att du varit ut en runda. Har du gått ut nån mer gång? Hoppas att du fick blodad tand? Men sånt har du väl nog av hos tandläkaren! 😂 Jag har varit till frissan och snaggat mig. Tycker det är så skönt, men studsar till varje gång jag ser mig i spegeln. 😁
  Håller på och städar i mitt “kontorsskåp”. Mycket att läsa då det tar sin lilla tid.
  Hoppas du tankar vitaminer på balkongen varje dag! 🌺🍓🙋

  • Hej Marga!
   Ja jag var ut en gång och efter det så har jag fått svinont under vänster fot, kallas Mortons neurom. Så lämpligt! Ont i trampdynan på tassen…riktigt smärtsamt. Som tur är har jag inlägg under fotvalvet så då kan jag gå lite grann utan att skrika 😀 Bara att bita ihop!
   Ja frissan skulle jag vilja gå, permanent saknas. Visste inte att rakt hår är så rakt…står åt alla håll…vattenkammar 😀 Fult!
   Tack jag tankar vitaminer varje soldag en stund. Hoppas det gör nytta. Lite gör det vet jag.
   Ha det bra i ditt paradis vid sjön! Kram P ♥♥

 10. Hola kompis, hoppas allt är väl med dig. Snart är jag på väg till Sverige för “sommarlov” med barn och barnbarn. En fråga, vår vän, tillika tolk blev änka i måndags. Hon har fått hjälp att plocka ihop i princip nya manskläder, dessutom har hon massor av konserver, detta vill hon skänka till någon organisation som direkt vänder sig till fattiga människor, har du något tips ?

  • Hej Pia!
   Tack det är väl inte så jättekul men står ut… 😀
   Kul att höra ett livstecken från dig i dessa tider!!
   Ja när det gäller hjälporg så vet jag bara Reach Out nu.
   På C/Bella Antonio, en bit från Bar Carlos.
   https://reachouttorrevieja.eu
   Synd att Nordiska Caridad lade ner.
   Ha en bra sommar! Hälsa Benke! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *