Fred 6 aug, sol, 32gr

Nej men hej…det var ett tag sen 🙂
Dagarna går och än hänger man med…Ja annars skulle jag ju inte skriva nu 😀
Här är det äntligen sköna 22 gr och sol, lite vind. Perfekt väder. Ska bli regn framåt men bara bra. Torrt! Än har inte stora bränder börjat men kommer väl. Finland har haft det kämpigt i alla fall bl a
Det blir varmare och varmare. Flera år här hemma har det varit rekord. 2018 var ett år då sommaren var het, förra året också och i år var juni det varmaste sen 1947 men juli och ända till nu har det varit varmt –  för varmt absolut. 30 och mer. Fortsätter det så får det bli AC här. Fast elkapaciteten i detta gamla huset klappar väl ihop 😀
Det enorma fågelbärsträdet utanför min balkong började få gula blad förra veckan, Bra då får jag ljusare inne när dom ramlar av 😀 Inte kul med taklampa tänd dagtid.

“Vita kyrkan”  i Torrevieja…Plaza Oriente. Där restaurangen Porrón fanns nedanför på långsidan åt höger så ligger nu en annan som heter Habitus som ska ha väldigt bra mat sägs det. En annan på C/ Apolo 45 som är ett hostal har även bra mat, fått beröm. Heter Hostal HB Öppnade 2016. Har jag nog sagt förut…

Apropå kyrka så lurade min vårdcentral mig ang vaccin. En där sa att nästa vecka kan du ringa om det…Kunde få komma samma dag sa hon då men jag har lång starträcka och vill ha skjuts..J på semester. Ringde i måndags och en annan sa att “vi vaccinerar inte här”. Jaha sa jag men för 2 veckor sen sa ni bla bla bla…Nej vi har bara till dom som ska ha dos 2. Varför har du inte vaccinerat dig, du är ju x gammal? “Pga Astra Z” sa jag. Du får åka till Kistamässan el nånstans sa hon. Nej det gör jag inte men tack för ingenting sa jag – sur som ättika. Ja jag tål inget, sån är jag nu 😀 Har lust att skriva till klinikchefen för lurad blev jag. Den första visste att jag skulle ha dos 1 för jag väntat.
Jo apropå kyrka finns det en i Viksjö el vad det heter som har vaccinationstider   Får väl se…Nära i alla fall…bara för jag inte ville ha Astra så får jag ångest av att jag kanske blir sjuk av Pzifer…J har ont i axeln sen hon fick sin första som en snubbe stack för långt upp..det är “bara” 12 veckor sen. Kan knappt lyfta armen el ligga på den sidan. Ska kanske få röntga. Nacken och ryggen fick hon också ont i men gick över på 1 vecka. Hon har tagit 2:a också men 10 cm längre ner på armen. Kul detta. Ont har jag överallt redan, ischias och knä mm men vill inte få feber och annat elände. Jaja ni är väl vaccinerade allihop och tycker jag är fånig. Det får man ta. Har redan hört det 777 ggr. Har aldrig vaccinerat mig, antar att när vi var barn kanske. calmette eller vad det hette 🙂 Mot TBC. Då skulle man få ett märke på armen men det fick inte jag…Inte Syrris heller. Ångest då över det saknade märket också hahaha…Har alla sånt?
Nedan: Torrevieja har satt upp ett minnesmonument över pandemin. OK vi är mitt i men kanske bra med påminnelse. 6 olika norska flyg som flög hem hade smittade om bord för 2 v sen. Och Sverige har fått in gm resor hem från mörkröda Spanien tex. Hela Sverige är nu – av Spanien/EU – klassat som stor smittrisk så alla resenärer som åker ner måste ha bevis på antigentest/Covidpass el haft smitta inom 6 mån tror jag det var. Och fylla i hälsodeklaration SpTH. Märkligt att ingen test är tvingande när man kommer hem från landet med mest smitta i EU. Va? Stockholm är rött och övriga landet gult, Inte grönt nånstans. 4:e våg…nej då säger herr T…

Mercadona har startat bygget vid enorma gropen mittemot busstationen. Lyftkranar finns där igen 👍 Ska visst bli ett litet centrum med bio, hotell och andra butiker också. 5 våningar tror jag och garage under förstås. Blir knappast konkurs som de andra som försökte för 10-12 år sen. Mercadonaägaren är bland de rikaste i landet. Husen runt om lär mista det “fina” utsikten 🙂


Ser nu på TV att en av skjutna tonårspojkar i Linköping avlidit. I Luleå var det också en uppgörelse. En svensk tjej sköts ihjäl…
Såg på TV-nyheterna går i att det finns 13 kriminella nätverk på Costa del Sol. Se namn nedan. En anonym polis berättade utförligt.
Svenskar, danskar, rumäner, holländare, ryssar, fransmän, albaner, engelsmän, tyskar, italienare, kosovoalbaner, irländare, bulgarer.
Men – läste 24 juni i tidningen El País att det finns 113 kriminella nätverk från 59 länder där på Costa del Sol. Trevlig värld vi lever i…Knark flödar in tonvis. Bra pengar, fängelserna är fulla där också…
Nåt lugnande…Stora Kyrkan i Torrevieja. Fast katolska prästerna har också en del på sitt samvete…håhåjaja… 

Lägger in videon ang inresor och smittsituationen mm.

https://www.sydkusten.es/sk/255/a/33487/vlogg-307-kaos-kring-reseintygen/

.Kram P ♥♥
PS. Sommarkarneval i Torrevieja…15-16 aug i Eras del Sal. De ni !

16 reaktion på “Fred 6 aug, sol, 32gr

 1. Hola chica
  Kul att läsa dina olika reflektioner
  Mår bra och känner mig trygg med mina vaccinationer. Härligt att träffa barn och barnbarn, syskon och mammor
  Otäckt med 4e vågen, får se vad som väntar då vi kommer hem igen
  Var rädd om dig & Hoppas du får återvända till ditt Torrevieja
  Kramiz

  • Hej Mariana!
   Tack! Jo dom flesta tycker det är skönt att ha tagit båda sprutorna så klart. Får iaf vara försiktig då man ändå kan smitta.
   Ja det är jobbigt att läsa om att smittan går upp. Trist.
   Fast kan ju förstå det då vissa festar och samlas.
   Läste i går om nån sammankomst på 500 personer i Sverige som
   idkar “tantra” 😀 52 var smittade redan och fler blir väl. Skulle vara straffbart att anordna sånt nu. Avskyvärt beteende!
   Tack ja vi får se om det blir nån resa, känns som nästa år just nu
   🙁 …
   Kramiz tillbaka! P ♥♥

 2. Hejsan P!
  Jag fick Astra Zenica och inget hände så jag tar 2an nästa vecka, 10 veckor emellan!
  Andra som jag känner fick biverkningar av andra vacciner!

  • Hej Anita!
   Ja det är bra om man slipper biverkningar. Vet många som fått feber och elände. Även av Pzifet/Moderna. Och förstås dom som inte fått nåt alls. Jag har ju en historia med strokes i familjen…Mor,moster samt Ingrid som redan hade låga blodplättar.
   Ja men det får bli som det blir. Nu har dom ändrat tillbaka till 4 v emellan som var instruktionerna från början.
   Jag är med i en FB-grupp om biverkningar så jag kan doktorera på det nu hahaha… 😀
   Kram P ♥♥

 3. Varken jag eller min man fick några besvär av sprutorna. Jag känner många som har fått båda, men ingen med biverkningar. Min väninna har fått Astra, inga problem. Jag begriper mig inte på dessa olikheter, men vi människor är ju olika så det kanske inte är så konstigt.
  Jag hoppas verkligen att du kan få din spruta och den du vill utan krångel, för krångel är ju bara pest.
  Hoppas att det ordnar sig med axeln för J så att hon blir helt bra och slipper att ha ont.
  Vi är ju fortfarande försiktiga, men det känns inte så tufft längre. Det är bra.
  Nu, just ju så kom regnet som du skrev om. Det är bra, för det är så torrt i markerna och det mår inga växter bra av.
  Sköt om dig och trevlig helg.
  Varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Nej det är många som sluppit biverkningar. Även dom som fått hemska av alla vacciner. Men som jag skrev ovan till Anita så har vi en historia med strokes i familjen och låga blodplättar. Trombocyter.
   Därför ville jaga inte ha Astra som har kända fall över världen.
   Få se hur det går 🙂 Nej många har blivit sjuka fast vaccin men lättare. Så det går inte att slappna av.
   Ja inte roligt för J. Hon har ju sånt jobb som kräver armkraft.
   Börjar jobba nästa torsdag efter semestern. Hon har också fått hälsporre på det 🙁
   Ja det regnar! Skönt, Ska ta ner pelargonerna i fall det blir skyfall,
   Kram P ♥♥

 4. Hej P! Jag ser på Klart.se att det regnar i Stockholm…. Det slipper vi i Kristianstad! Här är strålande sol, och många människor på stans alla cafe och uteserveringar! Tråkigt att det blev så galet när du tog steget mot att få första Pfizer sprutan..😒 På det igen, och försök tänka positivt P! Håller tummarna för dig, hoppas du inte räknar det här som kommentar 778…… Många hälsningar och Pelle hälsar lite extra till dig! 🌻🦋🍀

  • Hej Camilla!
   Jag tycker det är skönt med regnet! Varit alldeles för varmt!
   Över 30 många dagar. Gräsmattan utanför är nästan gul.
   Ja trist med vårdcentralen men som vanligt vet inte den ena vad den andra gör eller säger.
   Försöker tänka positivt men går dåligt 🙂 Ångest!
   Nej 779, en till han före 😀
   Tack och hälsa tillbaka! Kramar! P ♥♥

 5. Hej P 🌸
  Kommer inte ihåg om vi skrivit sedan vi kom hem men det har varit full rulle. K har tagit båda sprutorna igår och jag har fått en i juni. Mådde pyton och har nu en inflammation i sköldkörteln. Låg inne på St Göran i tisdags och har lämnat mängder med prover, EKG mm. Imorgon söndag röntgen. Konstigt på en söndag men de försöker väl jobba ikapp när de har personal.
  Vi hann biljetter ner den 27 augusti men kanske K får åka ensam om jag måste utredas mer. Endokrinologen säger Graves sjukdom men vem vet när man får medikamenter eller behandling i dessa tider 🌺 Uppgiven.
  Ann och Kenneth

 6. Hej Ann!
  Jo nåt har du nog skrivit…OK, du mådde pyton efter sprutan? Astra el Pzifer?
  Kan den ha gjort att du fått Graves då menar du? Sköldkörteln påverkar ju hela kroppen…vet, tror jag har Hypo lindrig, Graves el Hyper är ju tvärtom men blir väl Hypo efter behandling…Har en nära i huset här som krigat i många år med detta.
  Vanliga läkare har dålig kunskap tyvärr. Antar att du är på Endo…
  Bra att du togs om hand i alla fall. Tycker synd om dig, inte roligt detta. Tyvärr ack så vanligt! Syrran hade först Hyper sen efter radiojodbehandling så blev det Levaxin. Blev hyfsat bra på det liksom flera väninnor jag känner. I bland är det svårinställt…är ju med i ett par grupper på Fb på gott och ont men lärt mig ofantligt mycket.
  Hoppas du får bra behandling, guld värt!! Kramar i mängd! P ♥♥

  • Tack, 🌸
   Ja, jag fick Pfizer 14/6 och kände mig som förgiftad ett par dagar. Sedan kom trycket i halsen. Har inte tagit dos två än. Har lämnat prover nästan varje vecka senaste månaden och det är TPO-ak (antikroppar mot min sköldkörtel) som fortfarande stiger var 1432 senast och ska vara under 60. Lite läskigt. Plus TSH som är 0,010.
   Men till något positivt! 🐕 För att vi inte skulle längta ihjäl oss efter Donna anmälde vi oss till ett hundpassningsföretag, Dogley, och fick snabbt svar. Nu under semestertider har många haft behov av hjälp. Det har varit jätteroligt och fått mig att fokusera på något annat än hur jag mått. Fyra hundar har det blivit hittills. En rackare hade vi i nio dagar. 🐶 Då var det svårt att lämna tillbaka henne 😅 Men nu verkar det som om folk kommit hem. Skolorna börjar visst på måndag. Vi hoppas vi kommer ner den 27/8. 🌸🍋 Kram 🤗

   • Hej Ann!
    Ja jag fick ju första dosen Pzifer i går och känner av det. Sov dåligt i natt och känns som en ångvält manglat lite 🙂
    Men är ju bara dagen efter …hoppas jag slipper elände…
    Ja det var högt TPO-AK. Man ska äta AIP-kost då sägs det fast det beror ju på vad anledningen är till inflammationen.
    Hoppas det går bra och neråt!!Antar att du har koll på alla vitaminer och järn, har också betydelse.
    Kul att man kan vara jourmatte så där fast jag förstår att det är stort behov. Läser om det i en Sumpangrupp då och då.
    Hoppas att ni kan åka då och att du får bra hjälp. Verkar som du får det. Inte alla som får trots att det är en folksjukdom. Håller alla tummar!!
    Kramar!! P ♥♥

 7. Hmm… Jag har ett märke på armen, men det är efter barndomens smittkoppsvaccination. Efter TBC-sprutan skulle man få ett märke i en viss storlek på armen, om man inte fick det så blev man tvungen att ta en spruta i benet. Märket på armen försvann sen.

  Det är verkligen kul att skämmas-gropen ska åtgärdas nu! Fast jag misstänker att dom i husen runt om är måttligt glada. Men å andra sidan har nog inte gropen varit den vackraste utsikten här i stan. Det lär väl dessutom bli ett fasligt oljud från bygget…

  Vi har båda två tagit två AZ var och fick just inga efterverkningar alls. Lite matthet bara, fast jag kanske kände efter lite FÖR mycket 😉

  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Vilket minne du har! Fast du är ju mycket yngre. Jag har inga märken nånstans 😀 Ja inte såna i alla fall 🙂
   Klarat mig från diverse såna sjukdomar som tur är. Ingrid hade en släng av polio trodde dom i 5-7-årsåldern men utan förlamning.
   Ja grannarna till gropen får jobbigt men ändå kanske det blir bättre att se in i ett fint litet centrum…fast sol mister ju många.
   Ja jag fick ju dos 1 i går Pzifer och är matt 😀 Jag kände direkt efter att nåt okänt kom in i kroppen 😀 Nu är jag inte hungrig vilket är ovanligt hahaha…
   Jaja hoppas det stannar vid bara matthet…
   Kram P ♥♥

 8. Hejsan!
  Märkligt att den person på Vc som erbjöd dig vaccin på dagen, att han/hon inte antecknade det i din journal att du skulle avvakta besöket tills J kom hem från sin semester.
  Det är det här som är det värsta, att den person på Vc som svarade på ditt samtal kunde ifrågasätta att du inte har kontaktat Vc tidigare för vaccination och att det inte finns vaccin för dig som vill få dos 1 av annat vaccin än A.Z. Kanske fanns det en anteckning om det i din journal. Helt sinnesslött av han eller hon som sa detta(!?).
  Skriv eller ring till klinikchefen, om du inte redan gjort det. För så här får det inte gå till!

  Vilket häftigt regn det kom i Fruängen igår! Det var som en gardin av regn då man tittade ut genom fönstren.

  Hoppas det ordnar sig med vaccinationen för dig!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Nej det står bara vad jag skrivit och frågat, så det är ju bevis sen har det antecknats av den 3:e att jag inte får nåt där. Fast nu har jag skrivit och klagat på behandlingen…kul att se vad dom svarar på det 🙂 Dom dribblar inte med mig som dom kanske tror 😀

   Regn här också men ytterst lite! Precis när jag var till Viksjö Kyrka och fick vaccin i går. Känner mig manglad i dag 😀
   Sen blev det gräddtårta som Robin gjort nästan själv. Suuupergod! Kul att se hur dom bor tillfälligt. Flyttar till baka i början på februari.
   Junia firades för hon fyller 20 snart men då är hon i Kalmar i sin studentlya. Joanna skjutsar ner henne! Köpa möbler och en massa prylar…4 år ska hon ju gå där.
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *