Tisd 14 sept, sol, moln, 29 gr ❤️

Hej!

Jag graderna ovan gäller förstås Torrevieja…det är ju en Spanienblogg det här 😀 Här  har jag 15 gr och solen har gått runt hörnet för länge sen.
Har SVT2 på…Riksdagens högtidliga öppnande eller vad det heter. Knätofs och allehanda dräkter har en del på sig. Kungssången har sjungits och alla ser stela och obekväma ut. Kungen talar och påstår att dom sitter mer spridda. Inga munskydd på…kanske han fått starr på gamla dagar. OK, lite mellanrum mellan grupper är det ser jag. Någon stol emellan. Pandemin är väl slut va?
.Ja vad vet jag. Försökt boka vaccindos 2 men i appen “Alltid öppet” går det inte. Skulle fått ett sms men nej. Jag får väl ringa nåt nr då…ska finnas. Får väl se, har ju inte bråttom. Karolinska, gamla huset har drop in…men jag behöver skjuts…Ordnar sig.
Öppet till kl 20 2 veckodagar.
*************************************************
Min “avkomma”  har varit på Silja Symphoni´s Rockfest i helgen. Olika teman. Här på bilden är det punk. Dom är söta och ser inte ut att vara en dag över 15 år 😀
Joanna och bästisen Kicki 🙂 12 tjejer var med denna gång.
:
Största branden någonsin just nu nere i Andalusien. Över 7-8000 ha…Skrämmande! Folk har evakuerats från bergsbyar och samhällen, I dag har visst en del fått flytta hem igen. Tänk alla djur!! Bergsgetter och får m fl…Lätt att tända på när det är så kruttorrt i markerna efter den otroligt varma sommar upp till 40-45 gr. Stod att branden hade 8.5 mil i omkrets. Röken kändes ända till Tunisien! Och är anlagd. Ovanför Estepona…En brandman död och flera skadade. Brukar ju brinna  på många platser på somrarna. Finns folk som är “missnöjda” och då är det lätt att kasta en fimp. Tror det har regnat pyttelite nu så kanske dom har kontroll över elden nu. Tändes eld på flera ställen samtidigt så pyromandåd är det säkert.Ja f ö så flyger och far folk ner till Spanien nästan som vanligt. Tyvärr blir folk smittade på flyg. Trots vaccin. Inte trevligt. Känns osäkert. Ett par som skrev på Fb testade sig dagen efter hemkomst, kände sig friska men – var positiva så han varnade och att testa vid hemkomst. I bland är testningen på Arlanda stängd sa någon. Då bör man iaf köpa test på apoteket. Relativt säkra är dom. Billiga. Fast på Arlanda testas bara regionerna Sthlm, Uppsala och en till…Högsta smittan i Sverige nu på länge tyvärr. Här är en som har koll:


La Mata innan dom byggde om borgen som blev ful 🙂
Just nu så är det En plats i Solen och faktiskt har dom visat några bostäder i Torrevieja. Punta Prima, Torreta, La Veleta samt El Chaparal tror jag. Vet inte hur det gick för nu är det ett nytt par…Alla tycker sovrummen är för små 😀 Vad gör man i sovrum? Sängläge…
Undrar vad dom skulle säga om mitt “sovrum”. Skratta? 😀 OK, billig hyra 🙂 Och nu har jag datorn framför på en hurts för soffan är svinhård. Lite rörigt men ingen som ser 🙂

OK, nu är det kyrkoval här hemma, fattar inte det med olika partier i kyrkan…jag är ju inte med så varför undra 😀 Räcker med att det redan är vanligt valsnack trots ett år kvar.
Nedan lite kapell i Europaparken i Torre. Helgonet San Emigdio´s. Antar att det inte är olika partier som väljs i katolska kyrkan…dom är nog enväldiga fast under påven i Rom. Fast vad vet jag…inget 🙂

Ha det så bra och skriv åtminstone EN rad…alla vet var jag är och gör och jag vet bara om dom som har blogg och några till…lever ni alla ? 😀

Kram P ❤️❤️

25 reaktion på “Tisd 14 sept, sol, moln, 29 gr ❤️

 1. Hola!
  Hemskt med branden därnere! Hoppas det regnar lite mer så brandkåren får hjälp från ovan! Tycker ditt sovgemak är gulligt!
  Jag reser ner på lördag och hoppas på att jag inte blir smittad! Ser fram emot att tillbringa vintern i Torrevieja!
  Ha det så bra du kan!
  Anita

  • Hej Anita!
   Ja det har ju regnat lite i går som hjälpt till nu. Hoppas det går att släcka nu. Tyvärr så är detta ju en följetong år efter år fast värre detta år.
   Ja min lilla alkov är så bekväm. Får rum med hurts och en hög byrå bakom draperierna och “förråd” i loftsäng ovanför 😀
   Ja det går säkert bra ner till Torre. Hålla avstånd så gott det går bara. Sprita händerna.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 2. Hola Guapa
  Läser och ler, är varmt men mulet .2 v redan i paradiset och ordningen snart återställd.
  Hoppas du får 2a sprutan och kan komma ner till vintern
  Kramiz från Dolores

  • Hola Mariana!
   Ja det skulle vara lite mulet såg jag men det är ju sol för det mesta 🙂
   Tar lite tid att ordna till allt. För mig brukar det ta tre dagar efter resan…att vila upp mig på….flyg alltså.
   Fick sms kl 23 i går om vaccinet…gick inte att boka i appen förstås. Få se i dag.
   Kram tillbaka! P ♥♥

 3. Igår var mulet och några regndroppar kom också, verkar bli samma väder idag också. Tänker ta en promenad till marknaden i La Mata idag och se om jag kan byta en klänning jag köpte förra veckan, sen får man ju en massa steg genom att förena nytta med nöje 🙂

  Så du fick sms iaf, jag fick men inte Per men då hade vi redan bokat själva dos 1 en gång till som doktorn från Region Stockholm sa som tips på TV och det funkade perfekt. Vi tog första i Täby och andra på KS. Snart är det kanske dags för en dos till, vem vet?
  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Jo jag såg det att det skulle ev bli lite regn…
   Skönt att gå på marknaden om det inte är sol.
   Ja jag fick äntligen medd om vaccin 2 men gick inte boka med appen iaf.
   Jag ringer ett nr som jag sett på FHM och beställer när jag vet att skjutsen kan. Vettskrämd är jag, vill inte bli så dålig igen men…
   jaja inget att göra…annat än att stå ut.
   Kram P ♥♥

 4. Jag har läst om den stora branden där i Spanien, fruktansvärt. Otäckt också att den är anlagd. I dag hörde jag att de har fått kontroll över den, så jag hoppas att den snart ska vara släkt.
  Pandemin, ja den pågår och smittan verkar trivas på en del ställen och också spridas. Hoppas att du snart kan få en tid att ta din andra dos, kan vara bra att vara fullt vaccinerad om du träffar några.
  Jag har dålig koll på hur pandemin är här så jag blev förvånad över dina siffror, så många avlidna nu igen.

  Dom ser verkligen unga ut, tjejerna.

  Sköt om dig Preciosa och var rädd om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det brinner iofs varje år men denna var enorm och i ett naturreservat bl a. Hemskt!
   Ja tyvärr fortsätter pandemin. Jag har boat tid nu så lördag är planerat. Vettskrämd! Ja av biverkningar…
   Ja det är större ta här hemma än vad man tror.
   Tjejerna är fina och unga fast över 50 hahaha…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

   • Över femtio år, inte dåligt.
    Fint att du har bokat tid för vaccinet, tycker jag, Hoppas innerligt att du inte ska få några känningar av biverkningar. Det sägs ju att dom är “bättre” att få, än Corona i vår ålder. Vi får försöka att lita på experterna.
    Tänker på dig och önskar dig en finfin fredag och lycka till i morgon.
    Varm kram.

     • Hur gick det? Hur mår du? Fick du sprutan som planerat? Klarade du dig ifrån biverkningar?
      Oj, det blev många frågor och jag hoppas att jag får positiva svar, för jag önskar dig allt gott.
      Varm kram.
      ””””””””””””””””””””””
      Hej igen!
      Tack! Jo jag fick dos 2 i lördags och mådde så där illa i 2 dagar, nu är jag bra dvs på samma nivå som innan 🙂
      Kram P

 5. Hej Preciosa!
  Kämpa på med beställning av dos 2.
  Ju förr desto bättre!
  Vad snygga de är rocktjejerna! Riktigt snygga och det måste ju många ha tyckt på fartyget också, så klart!
  Det är läskigt att man kan bli smittad på flygplanen. Alla ska ju ha munskydd.
  Har man beställt in mat, ja inget munskydd på den stunden man äter och man brukar få in maten samtidigt. Likaså om man beställer dryck. Det är väl du smitta kan spridas, vad vet jag, bara en gissning.
  Det blev 16 rader det här. Hoppas du slipper att må illa denna gång efter dos 2.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Jo jag har en tid nu på lördag. Ångestfyllt!
   Ja Rocktjejerna ser tuffa ut 😀 Har en bild på alla 12 i samma mundering också 😀
   På flyg sitter man ju nära…i flera timmar. Har man otur så.
   Tack ja jag vill definitivt inte bli så dålig som sist 🙁
   Kram P ♥♥

 6. Jadå, jag lever och har det bra! Mycket att göra och gott om trevligheter. Stockholm har ju verkligen mycket av det mesta.
  Har grannar som har lägenhet i Estepona men där verkar det nu ha lagt sig berättade i sin tur deras grannar där. Bra så. Men en hel del skador blev det-
  Vad gäller pandemin tror jag på avstånd och att man är försiktig. Och med två doser vaccin är man ganska bra skyddad. Om man tar det varligt. De som nu belastar vården är ju till största delen de som inte vaccinerat sig och det är ju illa.
  Hoppas du nu kan få en tid för din andra spruta.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja bra det! Tack för signalen härom dagen!
   Läser din blogg så jag ser var du gör .)
   Tror dom fått bukt nu med branden pga lite regn. Tur!
   Ja man måste vara lika försiktig fortfarande. Pandemin är kvar och skördar offer.
   Tack jag har fått tid på lördag! Nervöst!
   Kram P ♥♥

 7. Hej P!
  Håller tummarna för att du får din andra dos och att biverkningarna håller sig på mattan.
  Läste i ditt förra inlägg om barnbarnet som pluggar i Kalmar. Det gjorde jag också när jag var ung. Mina barn är födda där och den äldsta har fortfarande sin bästa kompis där trots att det är 34 år sedan vi flyttade hit. Jag tycker att Kalmar är en härlig stad, speciellt på sommaren.
  Din sovalkov ser jättemysig ut och jag förstår mig inte heller på dem som bara gnäller i ”En plats i solen”, en del verkar tro att de ska få ett palats för en bråkdel av vad ett hus kostar i England.

  Ha det gott!

  • Hej Elisabeth!
   Tack! Har fått tid på lördag. Nervöst 🙁 Ångest 🙂
   Oj! Du har bott i Kalmar! Ja det verkar fint där. Junia har äntligen träffat lite kompisar på universitetet. Också anmält sig till ett jobb att anteckna till två elever som behöver hjälp.med sånt. Tjänar då lite extra. Hon är cool 🙂
   Ja på En plats i solen så ska hela släkten komma ner och dom ska ha så stort. Sanningen brukar ofta vara att folk kommer kanske en gång om året 😀 Om ens det 🙂
   Vi (syrran och jag) hyrde nåt till våra barn när dom kom ner.
   Inte så ofta dom hade tid. Bättre och billigare att ha mindre bostad.
   Kram P ♥♥

 8. Jag måste bara säga, att vilken mysig sovplats du har! Där ser man ut att sova gott! Märkligt att din sömn inte har förstått det, att du ändå vaknar när det fortfarande är natt.

  Här har regnet öst ner, både utomhus coh inomhus genom ett av takfönstren. Härligt med väderomslag! Skönt att hösten äntligen är på gång!

  • Hej Annika i Aguafría 🙂
   Ja den är mysig min lilla alkov. Får plats med mer än sängen och rummet är ganska stort så det känns inte trångt utom kokvrån då 😀
   Jo vaknar oftast flera ggr. Ont i ischias och axel 🙂 Du får se när du blir lika gammal 🙂 Sen behöver man inte lika mycket sömn i denna ålder. Fast nån timme på dagen kan hända det blir ibland.
   Har börjat titta på en “såpa” på datorn så i natt somnade jag 2.30 och vaknade 6.30. 😀 Pigg…
   Härligt med höst!! Kram P ♥♥

 9. Hej P!👋
  Här checkar clownen in! 😊
  Regnet öser ner här, liksom på så många andra ställen i landet! Allt är bra med oss, vi hade en hel del saker kvar på vår ”Att göra lista” som vi har tagit tag i nu! Olika läkarbesök, och tandläkaren har tittade över våra gaddar, i morgon ska vi på vår årliga synkontroll! Beställt nya bakkort, tur att vi kollade och såg att de går ut redan till våren! 🤭 Vi har lagt ner mycket tid på att söka efter en ny lägenhet. Det är lite knepigt att göra det från Sverige, men jag tror att vi nog har något på gång nu, håll tummarna! Och jag håller tummarna för dig P och ditt, – just nu lite extra för din spruta. Skönt när det är gjort! Många hälsningar och clownkram!🤗💕 ps/ Mysig bild på din dotter och kompisen, nu vet jag i allafall hur din dotter ser ut………

  • Hej Camilla!
   Bra det! Här är de uppehåll och lite sol i bland. Ja jag borde ha en sån lista jag också men planerar inget före vaccin 2…Få se sen om det är nån idé 😀
   Optiker och frisör önskar jag…ser illa, och “frisyr” saknas!
   Hoppas ni nu får en bra lägenhet på ett bra ställe. Rätt dyrt kan jag tänka mig. Håller tummarna!! Hyra i Torre är väl en 3:del 🙂
   Tack – är ångestfylld för sprutan men måste…:(
   Hoppas det går vägen för er!
   Kram P ♥♥

 10. Hoppas du får tid så du kan få din andra dos snart. Känns bra att vara fullvaccinerad (för tillfället i alla fall), men pandemin är INTE över så fortsatt försiktighet gäller såklart.

  Vi brukar också titta på “En plats i solen”. Vad vi är mest förvånade över är att dom flesta vill ha många rum så att all släkt och alla vänner kan komma på besök. Men vad tusan? Dom kan väl hyra nåt eget om dom ska hälsa på, finns ju gott om lägenheter dom hyrs ut. Sen att dom vill att sovrummen ska vara stora, men inte verkar fundera så värst mycket på förvaring är också förvånande. Men ett kul program att titta på, det är det.

  Ha det gott!
  PS: Sen att dom visar lägenheter långt ut på landet och sen varvar med strandbilder ute vid kusten, det tycker jag är falsk marknadsföring…

  • Hej Ama!
   Ja jag har fått tid i morgon lördag. Läbbigt! Inte för sprutan men biverkningar… 🙁
   Jo dom som ska köpa bostad tror att släkten kommer jätteofta vilket inte brukar vara fallet. Iaf alla jag vet. Om dom ska bo permanent sen så varför ha så stort ensamma.
   Jo det är kul att titta på helt klart.
   Bilderna ska väl visa så fint det är. Tycker det är kul när folk vill bo i gamla byar och fina små stadshus.
   Kram P ♥♥

 11. Hej,

  Jag hoppas att du är bra och inte haft problem efter andra dosen. Vi är också full vaksinerade. En plats i solen går värmt även hos oss och vi brukar titta på den. Vi saknar våra kaffe fika tillsammans med dig och hoppas att snart vi kan träffas i Torre.
  Var rädd om dig.
  Hamid och Katy

  • Hej Hamid!
   Tack, jo jag mådde illa i 2 dagar och sen blev det hyfsat bra!
   Skönt!
   Ja kul att titta på det programmet!
   Hoppas vi ses. det var länge sen nu!
   Kram till er båda! P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *