Sönd 28 nov, sol 15 gr

¡Hola!
Hur är läget så här 1 advent? 0-gradigt här. Antar att det pyntas och fixas lite överallt. Dock inte hos mig. Som vanligt. Vet inte om jag har nån ljusstake. Kan vara i Torre hos Ignacio. Han släckte den hela tiden för han förstod inte som spansk att man har så många ljus lysande dygnet runt. Dyrt 😀 Jag slängde in den i en garderob och där finns den väl fortfarande. Jobbigt att tända den hela tiden hahaha…och irri. OK, jag orkar inte klättra upp och ta ner nåt här hemma…bor i antikt hus med högt i tak…så även skåpen  då 😀
Torrevieja verkar ha slagit på stort i år vad det gäller evenemang. Och julbelysning.
Konserter, dansuppvisning, orkestrar och körer överallt. På teatern, musikpalatset kanske kulturcentrum och även på Casinot. Varenda dag verkar det som. Fast det är det ju annars också.Bara att inte så många utlänningar går på det. Nu är den stora krubban invigd och även svenska granen…krubban var väl tidigt…Brukar var senare…

Granen från Småland såg rätt bra ut utom längst ner…förr var det glest med grenar på ena sidan 🙂
Så här såg den ut 2013…

Snart blir det väl blomsteroffer vid Stora kyrkan. Parad med 1000-tals blommor som sätts upp runt porten. Paraden utgår från Vita Kyrkan. Man hedrar La Purísima dvs María som är Torreviejas skyddshelgon.

OK, det var det…Nu till pandemin…Ökar överallt inte minst i Spanien…Ett par miljoner är inte vaccinerade i landet.  Ändå är flest vaccinerade där i Europa sägs det. Det nya viruset som man nu skrämmer livet ur en – Omicron -har hittats lite överallt. Olika virusexperter säger olika men verkar iaf farligare. Med tanke på att vaccinet inte gör nån nytta redan nu efter 6 mån så…Vet nu ett helt gäng som fått Corona fast dom har två sprutor.
Jag har ju 4 månader kvar till 3:e. Dom ska ju bli lättare sjuka men fler har minsann varit/är jättedåliga. Ska vi kanske utrotas nu från jordens yta? Vi har väl inte varit snälla mot jorden…Förlåt Jorden…

Fast jag har ju inte gjort så mycket illa om man jämför med alla krigande länder som styrs av män och som även mördar hej vilt. Nu reflekterar jag bara 🙂 Men allvarligt talat vad det dyrt det är för oss kvinnor! Krig, våld, vakter och poliser för minsta fotbollsmatch…Våldsamma bilolyckor och massmord….av “män”…Det får vi betala – va!!!! Nån sa att: Det är ju ni som uppfostrar dom…Jaha…Tur att man bara ärver 50% av generna men så finns andra saker som miljö osv..ja och vem förstör miljön i störst utsträckning? (OBS! Ja nu finns det ju fantastiska män också…jag känner ju några hahaha…:-) )
Nu finns Omricon redan i Danmark och Belgien. Stopp för resor från Sydafrika…och andra länder. Kommer i håg när dom upptäckte Delta…spridd precis överallt nu.
Tyckte faktiskt Ali Mirazimi..ni vet han med la coleta, lät lite hårdare och strängare nu i morse. Han kanske inte är knuten till FHM längre…Lät så tyckte jag. Han var ju själv jättesjuk i Corona i början. Trots svart bälte i karate. Bra kondition hjälpte inte.
Om 2 veckor vet Pzifer om vaccinen måste modifieras pga den nya varianten.

Jag har haft en dust med en läkare på Vårdcentralen. Jag skulle be om nytt recept på en medicin. I stället hängde han upp sig på en annan jag fått under åren pga hjärtklappning sen min bypassoperation…Jag hade aldrig kunnat fått den sa han…han förutsatte att jag ljög 😀 Jag sa att jag är inte dement ännu och att jag t o m fick sprutor för att lugna ner hjärtat och även en gång när jag varit hemma några veckor fick jag av ambulanspersonal som fick lov att komma. Jag har också opererat in 5 stentar och lite av varje. Och jag har panikångest sen ungdomen.
Du kan ju läsa i min journal sa jag istf att diskutera detta som jag nu inte bett om.” Fick 20 tabletter i maj.”..sa jag…”Tycker du att jag överäter”, dom är inte slut än…Han hade inte tid att läsa journaler då han har patienter strax innan han ringer beställda videosamtalosamtal….sa han…Så j-a otrevlig så man undrar hur man kan få bli läkare…Jag nämnde också mitt trauma med att hitta Ingrid på golvet så jag har mycket i bagaget. Beklagar sa han bara. Han malde på. Jag var förberedd då en jag känner haft honom.
Hellre lägre betyg i läkarstudier än 0 empati säger jag. I bland är det bara ett statusyrke för en del. Jag kunde ju fått en infarkt efter samtalet då det var högt bt jag har. 206/103 som mest…
Nu skulle man velat ha en café con leche con mucho espúma y un ocho…eller hur?

Iaf så skulle jag till VC och ta ett EKG och blodtryck. Det sa inte han utan jag skrev det på vårdguiden1177 till Vc:n att jag ville det då bt var så högt och jag inte kollat hjärtat på många år…ja jag avskyr att gå till läkare…Joanna skjutsade dit mig och jobbigt var det men det gick bra. Dom hade erbjudit vilken läkare jag skulle ha och det skulle bli han som ringde. MS heter han. Jag sa att honom vill jag inte ha av olika orsaker sen videosamtalet…Jag vill ha en snäll som lyssnar och inte ifrågasätter (gamla) människor.
Fick världens bästa snällaste kvinna som tog sig tid och hon var ny där men verkade kunnig. Lär väl sluta som alla andra men i alla fall. Fick Inderal för blodtrycket…hur jag nu ska våga ta dom…jag och tabletter…men måste. EKG var bra…¡Sorpresa!
Nu ska jag ta prover i morgon bitti…kl 8!!! Huuuu! Kan ju ha hypotyreos el nåt. Legat på gränsen förut. Ja nu får jag sluta snacka (o)hälsa. Men jag säger som min kära syster sa när hon levde: “Det är livet som pågår”…när jag gnällde om saker…

ICA kom nyss…undrar om jag beställt glass? Dom tar betalt för kassar igen…Dom är ju mångmiljonärer…ägarna. Inte ens påverkade av pandemin. Fräckt!! Har redan protesterat och det skulle tas upp sa “nån” 🙂 Blir ju många papperskassar som man ska gå till återvinningen med och som kostar. Förr tog dom 2.80, nu 2:- En principsak för mig. Dom tar ju betalt för utkörningen…

I Spanien är det många protester om allt mellan himmel och jord. Ute på gator och torg trots pandemin. Snart har alla yrkeskategorier protesterat…Och den s k Munkavlelagen har (ska) lättats på och då protesterar Francos lakejer Vox. (Spanska SD).
Man fick inte säga vad man ville, ha vilka kläder som helst som kan ha protesttext (som missuppfattades) samt fota poliser och 1000 andra saker. Böter – stora!
********
Sjukhuset i Torrevieja går på knäna. Bytt regim. Till offentligt. Många specialister har slutat.17 sist. Folk får ligga 40 timmar innan dom får en sängplats…Villajoyosa sjukhus har stängt. För många med Covid och Benidorm har värsta smitta iaf i Valenciaregionen.
Ligger ju grannar. Ja försäkring är ett måste nu…

Finns det nåt positivt? Får återkomma 😀 Tar nog ett dygn att komma på det 😀
Tittar nu på banala serier…känns befriande…Och en podd med Agnes Wold gör att man somnar snabbt. Tyvärr vaknar igen kl 3 och hon säger att det är helt normalt. Hon lyssnar själv på nån podd för att somna…Hittar inga bra jag. Utom hennes. Gillar bäst han som intervjuar. Kul kille. Rekommenderas!

Ha en bra vecka! Kram P ♥♥

17 reaktion på “Sönd 28 nov, sol 15 gr

 1. Trevlig 1a advent på dig och trevligt att få läsa din blogg igen.
  Ja nu skakar det lite igen i världen. Covid kommer vi nog få leva med.
  Komma till barnen över jul är nog snart en dröm igen, som förra året 😢
  VAR RÄDD OM DIG 🌞🇪🇸💖

  • Hej Mariana!
   Tack detsamma! Ja viruset tar inte semester tyvärr. Vi får väl se
   hur det blir. Nu vet folk inte om dom kan resa i jul och nyår, vad som krävs osv…Rörigt!!
   Tack detsamma…jag kommer nog ingenstans nu i alla fall.
   Brukar iaf vara ensam på julafton. B och bb har sina rutiner och jag har ju varit borta mest. Gör inget!
   Kram P ♥♥

 2. Hej P!☀️Ja, du såg att jag klappade händerna på Fb när jag såg att du skrivit nytt på bloggen! Så reagerar jag, fast jag vet att du oftast inte skriver om så glada saker, eller känner dig så glad själv. Men du skriver i allafall, och på ditt alldeles egna speciella sätt! 💕
  Här i Spanien gläds jag och min man över att vara tillbaka, -vi vaknar med en glad solskens känsla i magen varje morgon! 😊😊 Vi njuter av värmen och ljuset, känner oss trygga här, vi lever ju ett liv där vi oftast är ”sociala på avstånd”. Det är många långliggare som kommit ner nu! Roligt att se så många bekanta ansikten! Tänk, det är första advent idag!⭐️ Vi har pyntat balkongen med en multicolor slinga, ser inte mycket ut för världen i dagsljus, men på kvällen är det hur fint som helst!! 😊 Hoppas det ska gå bra med dina prover och medicin, jag är glad att du fick kontakt med en av de trevliga läkare som finns! Många hälsningar och ljus till dig!🤗💕

 3. För min del pågår livet här och nu. Helt oavsett. Och det är jag som har huvudrollen. Och jag är inte rädd för att bli sjuk, vare sig av någon form av covid eller annat. Något ska jag ju ändå dö av. Har levt ett bra liv och är glad för det. Har dos 3 klar och är fysiskt stark, vilket i många hälsosammanhang är värdefullt. Så jag tar dagen som den kommer.
  Hoppas dina prover blir bra och att du kanske kan komma iväg till Spanien. Väldans bra att du vid senaste besöket fick en läkare som lyssnade
  Kram

  • Hej Camilla!
   Jo tack så mycket du uppmuntrande chica 😀
   Jag har inte så mycket att glädja mig åt just nu…Jo att barn och barnbarn är friska…Min J har varit jättedålig men är ju på förskola.
   Var bara förkylning som tur var.
   Förstår att ni tycker det är härligt att vara tillbaka!
   Sol gör en glad. Ja utom i Torre i juli-augusti 😀
   Några prover är klara och hyfsade men resten har jag inte fått än, dom som var viktigast. I morgon kanske.
   Ja jag krävde en snäll och lyssnande läkare och fick det 😀
   Tack detsamma till Er!! Kram P ♥♥

  • Hej Ditte!
   Ja det gör ju det, annars skulle vi inte kunna skriva här 😀
   Jo jag är rädd att bli sjuk, värsta jag vet och ensam är man verkligen inte stark. Rädd för att dö är jag inte men vill inte lida innan.
   Jag kan ju inte ta dos 3 ännu. Fick sista i september.
   Få se vad nya viruset gör. Hittats i Jönköping nu i dag.
   Ja jag har fått några provsvar…hyfsade men inte dom viktigaste än.
   Jag krävde på VC att jag skulle ha en snäll läkare efter den otrevliga jag fick så dom gjorde vad dom kunde. Tyvärr vet man ju inte hur länge hon är kvar.
   Kram P ♥♥

 4. Usch, vilken läkare du fick, den där på videosamtalet!

  Agnes Wold är bra, och Christer Lundberg, som intervjuar, är min favorit. Lyssnar du på Kvällspasset i P¤, där han är en av programledarna? Om inte behöver du lyssna på podden! När inte Christer är på plats ska du lyssna på Kvällspasset med Rasmus. Kom ihåg – podden. Det är extramaterial före och efter radioprogrammet, så ladda ner programmet utan musik. Tipstipstips!

  Hoppas att din vecka bjuder dig på roliga överraskningar, och god glass i matkassarna! Själv ska jag baka inför en julmarknad där jag ska sälja svenska bakverk under långhelgen, och jag.har.inte.en.aning om när jag ska hinna baka till den!? På nätterna? Kan någon stanna tiden?

  • Hej Annika!
   Ja det var en av dom värre jag mött i sjukvården men var förvarnad hur han går på som en ångvält och inte kan avbrytas. Han var dessutom inriktad på saker jag inte frågade om…Huuuu!
   Antar han fick veta att han var sparkad av mig. Tänkt skriva till patientnämnden…få se. Skulle spelat in samtalet…har ju så dåligt minne numera.
   Kul att Christer Lundberg som jag inte kom i håg namnet på är din favorit. Förstår det!
   Nu ska jag lyssna mer då när han är i “etern” som man sa förr.
   Tack för tips!!
   Baka, hur ska du hinna ja…stressa inte livet ur dig!
   Glass och annat förbjöd just min dotter mig att äta efter morgonens resa till VC. Orkade knappt gå…Fastande.
   Kramar! P ♥♥

 5. Jag älska skenet från adventsstakarna och de vill jag inte vara utan.
  Jobbigt med den där nya varianten, bara att vänta och se hur det går. Vi lever i en mycket osäker tid. Bara att försöka se något positivt i tillvaron. T ex snart är det jul , god mat, än så länge kan vi röra oss lite fritt (men inte alltför fritt), läsa en god bok, lyssna på en intressant pod, njuta av dagen.
  Hoppas allt går bra med din hälsa.

  • Hej Lena!
   Ja huset mittemot som förstört min utsikt är så upplyst så man får ont i ögonen 🙂 Långa ljusslingor på alla stora terrasser/balkonger.
   Lite annat än förr med en adventsljusstake i fönstren…
   Osäkert är det denna tid och nu säger ju WHO att vi över 60 ska undvika att resa…I Torrevieja är var 5:e inte vaccinerad stod det i en spansk tidning. Kan inte räkna men är det 20.000 personer då? (ca 100.000 inv med långliggare.)
   Ja man får chilla. Har ägnat 2 dagar till att försöka installera min skrivare på datorn men det går inte…Kul. Laddar ner drivrutinen men…
   Tack,hälsan är väl inte allt för illa om man ser till proverna. Nån hypotyeros har jag inte utom hyperångest då och då 😀
   Ha det fortsatt bra i byn där du är. Det så mysigt ur!
   Kram P ♥♥

 6. Hej Preciosa!
  Ja, nu har vi fått det kallt, men som tur är, ingen snö och halka. Vi tog oss bara ner till Tuletorget ungefär i morse, minus 9 och jag frös, även Mysingen.
  Det lyser upp med alla ljus och stjärnor som glittrar, jag tycker om det. December brukar gå fort och troligtvis även i år.
  Jobbig läkare, hur han nu har kunnat bli det, verkar inte passa att ha kontakt med patienter.
  Fint att du fick en trevligare läkare denna gång. Hoppas nu att proverna är bra och att du får hjälp av medicinen.
  Pandemin ja, den är inte att leka med. Den nya har ju redan kommit till Sverige, 3 fall, inte bra. Förstår inte varför det ska flygas så mycket då det är som det är. Smittan sprids snabbt på det sättet.
  Sköt om dig och var rädd om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja jag vet ju inte hur kallt annat än vad folk säger 😀 Tittar inte på mätaren för jag tar mig inte ut. Inne är det för varmt, stängt av ett av dom stora elementen.
   Jag skrev till Lena ovan om huset mittemot…Dom har alla stora långa balkonger och ljusslingor så man får ont i ögonen…
   Nej en del läkare passar inte för yrket tyvärr. Han kan ju ta livet av folk som har ångest. Jag hade hjärtklappning i 2 dagar efter…Mest var jag arg. Nu har min bekant som varnade mig bytt till annan också. Tror jag ska skriva dit men dom söker folk, även verksamhetschef!! Så ingen idé. Ja så någon anledning kanske finns…Bara inte han tar det jobbet!!
   WHO varnar ju nu för att resa…särskilt vi över 60…Ja det är väl 2 år sen jag flög sist…Nu ska ju alla utomlands över jul och nyår också…Läste om stackars Thailand som har det hemskt…men dit läste jag att några vill åka…Orättvist att inte alla länder har tillräckligt med vaccin…tar då aldrig slut!!
   Tack detsamma!! Kramar! P ♥♥

 7. Hej igen Preciosa!
  Lika kallt i morse och vi gick ner till Hemköp. Du må tro jag var lättad då jag kom hem igen. Tog av mig kläderna och satte på mig myskläder som var varma, frös så mycket om fötter, ansikte och händer. Jo, jag hade stövlar, fodrade på mig och även varma vantar, men är inte van att vara ute så länge i kylan, måste ju stanna och vila så ofta. Stackars Mysingen.
  Hoppas att du ska få må bra.
  Vill önska dig en finfin 2:a Advents helg.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det verkar kallt även om graderna inte är så höga. Skönt att ni ändå kan göra det. Vet flera som ramlat och stukat sig nu. Gäller att vara försiktig! Sjukhusen har jämn ström på såna krämpor läste jag.
   Tack och tack detsamma! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *