Torsd 13 jan, sol/moln 17 gr 🌸

Hej!
Jag sitter och lyssnar på FHM, ja ni vet han Tegnell och Co. Dom har flera scenarier framför sig…glömde redan vilka. Men klart är att smittspridningen är enorm. Man hör runt om kända och okända, politiker samt vänner, grannar och bekanta och bekantas bekanta försöker provta sig men är visst svårt. När sen journalisternas frågor kom så frågade Lena Einhorn,
(läkare och dotter till berömda överlevande föräldrarna och läkare Nina och Jerzy från utrotningen av judarna) Ja dom lever inte nu men hon har en berömd bror också som skrivit böcker…cancerläkare tillika. Stefan.
Blev lite utvikning men hon frågar varje gång Tegnell om munskydden som alla länder har och en ny forskning har visat på enormt bättre skydd med dom än alla andra sagt och att i princip alla länder använder dom. Han svarade så otydligt, ja han är otydlig “att det är rekommenderat i trånga miljöer…”. Dock sa dom inget i dag om detta. Men man ser att några fler använder nu säger mina visselblåsare. Själv ser jag ju inget annat än på TV.
Nedan ”Gallertaket” i Torre på Vista Alegre.

F ö så händer det inget annat än att jag försöker packa…Säker på att sista dagen har jag hälften kvar att göra. Nu sa min stora J i dag att hon tagit ledigt så en sten föll från axeln 🙂 Glömde att jag har ett vindsförråd så jag var tvungen skriva till flyttisen om det. Inte mycket kvar där  men i alla fall. Får lägga på nån hundring på priset.
Slumpen blev att vi har samma flyttfirma min kära (snart fd 🙁 ) granne Kerstin och jag.
Jag såg att dom hade beröm på en grupp på FB här och beställde dom. Visade sig att hon hade samma alltså 🙂 Hon kommer att bli saknad plus lilla Ville.

Ja ingen resa ner lär det bli nu – tror jag. Känns omöjligt pga ork och virus.
Måste få en 3:e spruta också men kan ju inte bli nu då det inte gått 5 mån sen sista.
Det finns tydligen få tider sägs det här i Stockholm. Ja regionen har dålig ledning trots miljardvinster. Bara tex BB går på knäna. Horribelt! Hoppas det blir ändring i år. Val…
**********************
Nedan Laguna Rosa, saltsjön och lilla salttåget i Torre.

OK, inget mer att skriva om.
På TV nu: Dom visar nu att riksdagsledamöter när dom har möten och dessutom inte håller avstånd inte har munskydd Trots att Omrikon är värre smittsam. TV4 har lång pinne på sin mikrofon men inga andra och när dom går ut från plenisalen tar alla av sig munskydden och står nära och snackar. Hur dum får man vara? Nu är det ett gäng oroliga. Eller kanske dom vill ha viruset. 69000 fall om dagen kan det bli…sa Mr T.
****************************
Nedan: Lilla borgen i La Mata innan dom gjorde om den och blev ful.

Ha det så bra alla och håll ut eller gör som ni vill, ingen verkar bry sig…
Jag lever eremitliv så jag blir väl smittad av första bästa…om jag träffar någon…

Kram P 🌷🌷
Bilden längst upp: Nu börjar mandelträden blomma I Spanien. Iaf vid inlandet/kusten

18 reaktion på “Torsd 13 jan, sol/moln 17 gr 🌸

 1. Det är så underbart med mandelträden i blom! Vackrare får man leta efter! Så skönt att stora J ställer upp och hjälper dig! 👍 Det kommer att gå bra. Varje gång jag flyttat tack och lov länge sen nu har jag noterat att det där lilla som är kvar är väldigt mycket. Märkligt!
  Så behändigt att ni har samma flyttfirma du och Kerstin! Visst är det tråkigt att hon flyttar och lille Ville också. Han är ju så söt! Du får så småningom promenera ner till dem. När väglaget blivit isfritt.
  Jag är också en eremit utom när jag ska till sjukhuset och vårdcentralen. Alltid munskydd på. Men det är bedövande tråkigt och deprimerande. Tar det slut någon gång? Är väl inte säkert. Den ena varianten på den andra. Suck! 😞 Bara att hålla ut. Och titta på TV! 😅 Kram! 🥰

  • Hej Marga!
   Ja finns inte vackrare blommor tror jag. Ja jag hade ju mer saker pga Ingrid men nu sparar jag bara det som r något att ha…hur mycket det nu blir 🙂 Jag har ju flyttat till mindre och mindre men nu får jag 12 kvm till. Fast solig balkong är viktigast och lite utsikt.
   Jo jag kommer att sakna Kerstin och Ville. Inte träffats så mycket pga viruset men jag hör ju Ville och att hon finns här har varit en trygghet.
   Ja hoppas det blir bättre längre fram i år men känns som 2 förlorade år när man är i denna ålder. Vi får se hur detta slutar…
   Kramar!! P ♥♥

 2. Hej P!👋 Här kommer en liten hälsning till dig från Teneriffa! Idag har vi kraftig calima, bergen och utsikten försvinner mer och mer, och luften blir mer och mer tjockgul!😕 Tidigt i morse var det redan över 20* och afrika vindar! Såg på väder appen att det kommer vara såhär några dagar framöver, så efter frukost gick vi till Svenska kyrkan och lånade nya böcker, 📚så nu är vi redo för några dagar på balkongen!
  Folk är ganska duktiga på att bära munskydd, verkar att bli bättre och bättre dag för dag! Vi har funnit ansiktsmasker i en bra modell, viktigt när man ska ha den på sig så långa stunder. På stranden är det inget masktvång, men vi ser en del som har det. Det känns skönt att vi kunde bli vaccinerade här, det kändes för länge att vänta tills i vår när vi kommer hem. Hörde just att det är besöksförbud på Hemmet där pappa bor. Vi håller kontakt med Facetime, tur att telefonen inte smittar!! Tänker på dig, förstår att det är mycket fixande och plockande nu. Men sen,…det ska bli roligt att höra hur det känns när du etablerat dig i nya lägenheten! Många hälsningar till dig från mig!🤗💕

  • Hej Camilla!
   Usch Calima är inte kul. Kommer i håg det när jag bodde på Gran C.
   Har man luftrörsbesvär så är det bäst att vara inne.
   Jo det är klart att folk bär munskydd mer där då det egentligen är böter innan men läste att polisen inte orka bötfälla längre.
   Det är ju bra med besöksförbud på hemmet egentligen men klart trist för de gamla. Men en tant på TV var positiv.
   Ja visst är det mycket med att flytta men hoppas det går bra. Tur att min J kommer…jag vill ju flytta bort mindre saker och dessutom hålla mig borta från flyttgubbar…Folk smittas ju enormt fort…
   Och städpersonalen kommer ju också men då är jag ju ute från lyan.
   Kramar från mig! P ♥♥

 3. Kul med flytten men visst är det en del att syssla med. Bra att du har “flyttisar” och att stora J bistår. För det blir ju en del hur som helst.
  Ja, smittan sprider sig. Å andra sidan är det ju inte samma sak som att bli sjuk. Många är smittade men många mår ju också helt ok. Vi har ju fått tre doser och räknar kallt med att om vi blir smittade så blir vi lindrigt sjuka. Vet att i veckan så var 70% av de som låg på IVA och låg där p.g.a.. Covid ovaccinerade. Och det är illa att då uppta plats.
  Är inte alls orolig för egen del. Rör mig ute en hel del men håller avstånd och har en bra grundkondition så hoppas det hjälper.
  Stor kram
  Bosse skickar också en.

  • Hej Ditte!
   Ja flytta är inte lät även om det är mittemot. Sen ska ju saker upp på väggar. Tavlor puuuh!
   Men jag har väl all tid i världen men hjälp behövs och virus finns.
   Ja jag räknar inte med nåt om jag blir smittad…har bara 2 doser ännu. Panik bara jag tänker på det och nån grundkondition finns inte 🙂 Om det nu hjälper…Den nya O verkar gå mindre på luftrören tror jag el lungorna. Tur det.
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 4. Gomorron Preciosa!
  Jaadu, våra folkvalda, som stått och predikat om att hålla avstånd, lyckades inte speciellt bra med att vara förebilder. 🙁
  Lycka till med flytten, hoppas att det ska bli lyckat!
  Kramar från oss!

  • Hej Leffe!
   Nej det är helt otroligt! Nu är det så många som smittats så man baxnar. Vet dessutom hela familjer en andra gång! Trots vaccin 🙁
   Ja tack, blir bra flytta när det är klart, mer sol och utsikt!
   Ha det bra och hälsa Karlsson! Kram P ♥♥

 5. Nu närmar sig din flyttning med stormsteg. Förstår om du ser fram emot då du har installerat dig i den andra lägenheten och kan packa upp i lugn och ro. Större utrymme och bättre utsikt är också något att längta till.
  Jag tror att du gjorde rätt som inte åkte ner till Spanien nu, smittan är stor både här och där.
  Jag lyssnad också på Tegnell på TV och det lät inte så positivt. Men förhoppningsvis så mattas det av i februari. Vi har ju tagit tre sprutor men då Mysingen går och handlar så tar han på sig munskydd ändå. Bäst att göra vad man kan, så behöver man inte ångra sig sedan.
  Sköt om dig Preciosa och var rädd om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja tack det blir bra med mer sol och utsikt. Oroar mig för jobbet och viruset, är ju inte van vid folk…Får sitta på balkongen hahaha…
   Nej Spanien hade inte gått, då hade jag ju också behövt åka hem efter en månad.
   Ja munskydd stoppar sa ju forskare i ett nytt test från Luleå tekniska universitet nyligen på TV.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 6. Skönt att du får hjälp med flytten!

  Här har dom nu börjat kräva covidpass (+leg) på restaurangerna, åtminstone om man ska äta inomhus. Bra! Men det är ju också viktigt att det hålls avstånd mellan borden.

  Vi fick ju våra tredje doser i slutet av december, men jag tror att det inte slutar där. Kommer säkert att bli (minst) en årlig vaccination.

  Ha det gott och fortsätt vara rädd om dig!

 7. Hej Ama!
  Ja det hade inte gått annars. Sen vill jag ju inte vara nära folk. Trångt här 🙂
  Får stå på balkongen 😀
  Jo jag läser att vissa restauranger kräver Covidpass…Ja utan avstånd går ju inte.
  Ja tyvärr så är det långt ifrån slut tyvärr.
  Tack och detsamma! Har fått reda på att flera familjer smittats en andra gång här trots iaf 2 vaccin. Läbbigt!
  Kram P ♥♥

 8. Härligt för dig att få en större lägenhet och sol på balkongen också. När man flyttar så där nära så är det nästan värre, man tror det är så enkelt och kan flytta med grejerna i papperskassar, men så man bedrar sig. Vi flyttade en gång i Kista bara över fotbollsplanen och det är den värsta flytten jag gjort, allt lös i papperskassar hade vi, unga och dumma som vi var tyckte vi det var smart, men det var det inte kan jag säga så här i efterhand.

  Ja du, den här skiten tar aldrig slut och man börjar tro att det spelar ingen roll var du befinner dig, du kan åka på det ändå. Vi har levt ganska mycket normalt här nere, munskydd ute i beredskap om man möter någon, annars utan.

  Verkar som t om spanjorer har lessnat på munskydd, man möter sååå många som är utan. Jag hade fattat att man bara behövde ute om man inte kunde hålla avstånd, men en dam på FB sa att det bara gäller i icke stadsplanerade områden och att det var 100 euro i böter om polisen tar en. Jag frågade faktiskt en polis som stod i La Mata och han sa att det gällde bara om du inte kunde hålla 1.5-2 m avstånd.
  Nå, nu har vi mindre än 2 veckor kvar innan vi åker hem på 1 månad så jag får väl fortsätta ha med det i fickan om inte annat.

  Ha en fortsatt fin lördagskväll. Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja det blir bra när det r klart! Jo jag vet att det är jobbigt att flytta så här också, gjort det en gång förr fast den ggn måste jag gå genom källare eller runt huset. Och flyttfirma till allt tungt.
   Det enda är att jag kan gå in med det som går att flytta själv…är ju bra 2 meter på samma plan, dörren mittemot, behöver inte packa ner så noga. Eller inte alls. Rensat blir det också.
   Nej det verkar inte ta slut och var man är har ingen betydelse. Utom att inte vara nära folk. Det är ju det som är kruxet. Folk känner inte av smittan och sen är det kört.
   Men många får det lindrigt.
   Ja 1.5 m avstånd handlar det ju om och det går ju inte att hålla på trottoarer inne i Torre. I hörnen möts man om inte annat.
   Kommer i håg hur det var.
   Tack nu är det morgon. Skönt. Nätterna är jobbiga, sover illa.
   Kram P ♥♥

 9. Hola! Ja, nu är både kompisar och släkt smittade och sjuka – trots både 2 och 3 sprutor. Flera nya studier visar att omikron är många gånger mer smittsam än mässlingen. Dock verkar man inte bli lika sjuk då det inte går ner lika djupt i lungorna. Kan ju också vara så att vaccinet hjälper till.

  Kul med balle med med sol och utsikt! Vet ju hur bra du trivdes med terrassen i aticon.

  Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag hör så många nu så det viruset sveper fram som en farsot över länderna. Besviket att vaccinet inte räcker även om folk inte blir så sjuka. Men ändå, är man gammal så..
   Ja det blir bra med balkongen och solen och även lite utsikt.
   Saknar aticon (och även Ignacio…) Fast i juli-aug kunde man knappt gå ut där. Så säger Kerstin om denna också men det har ju varit extremt varmt flera somrar här hemma…söderläge…
   Kram P ♥♥

 10. Hej Preciosa!
  Tittar in igen för att önska dig en bra vecka.
  Hoppas att allt går bra med flyttningen och att det flyter på bra. Skönt att det är så nära och att du får hjälp.
  Var aktsam om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Tack snällt! Jo jag försöker packa men blir så trött 🙂
   Jo jag får hjälp och städ får firman göra.
   Tack och tack detsamma! Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *