Onsd 6 april, sol 18 gr

Hej! Det var länge sen…
Ser att det är sol i Torre i dag…Ovanligt…Har aldrig varit med om så dåligt väder där nere på mina 36 år i landet España. Alltså läst om – dåligt väder, jo men inte så länge.
Trist för alla som bara är en vecka el 2 på semester. Men vädret kan man ju inte påverka fast sur kan man bli i dubbel bemärkelse.
Har haft roligt med att se Jeanettes vloggar hon börjat med. Nostalgi i stora mått om man räknar bort vädret då 😀 Sightseeing lite här och var i kända kvarter.
Semester i Torrevieja 2022-04-05 – YouTube

Även Ditte har gjort en runda i hemkvarteren på Calle Marcelina – ” Solskensgatan” och särskilt i dag kändes det lite ledsamt att dom ska lämna sin bungalow som Ingrid från början ägde och som dom förvaltat så fint. Hon gjorde en runda i kvarteret och fina blommor fanns det…Men livet förändras och – det vet inte minst jag…
Sen sist jag skrev om resan till Dyd sjukhus har det blivit en till. Blodtrycket men även illamåendet. Efter 5 timmar och tryck på min tjocka mage så gjorde det ont vid levern men hon hade järnpinnar till fingrar…måste väl ha det på feta personer. Proverna var iaf perfekta så det är bt-piller som gäller. Behöver inte sluta supa 🙂 Ja ni som inte vet att jag är absolutist men skoja är väl tillåtet. 😀 Tog ett halvt piller (Inderal) och mådde ännu värre…Det är alltså huvudet och konditionen som fallerar 🙁 
Många där som behövde röntgas och gipsas…Padel och elsparkcyklar är ju poppis…en hel del barn men även vuxna.

I går fick jag besök av Tobbe, min käre “gamle” vän…snart fyller han år…Han monterade en handfatsdusch till mig då badkarsduschen lever ett eget liv. Strilar bara. Hur tvättar man då håret? Nån konstig konstruktion men nu har jag en annan dusch som funkar jättebra! Han satte fast en del saker också som satt löst så det blev bra…Och jag fick en kasbadersemla!!! Det var nästan bäst av allt! OK, skojar men är ju inte van vid såna kulinariska saker. Tusen tusen tack Tobbe. Du har alltid varit en klippa! Jag bad inte om det men han är så snäll. 1993 tror jag vi träffades på jobbet första ggn!. Globen var det vi hade kontor.
De här blommorna får han dela med sig till Kerstin som jag träffade i Torre 2006. I morgon fyller hon år!! Grattis!!! Dom har träffats en gång på Söder då vi åt på Mamas and Tapas och t o m Ignacio var med…2008 el 9…

OK. resa – vet ej…har en vecka på mig att utreda hjärnkontoret…ja jag är ju min egen doktor med uruselt resultat. Inget resesällskap heller…Vamos a ver är mitt mantra…
Min kära vän Elena har fått ner sin dotter och hennes söner – en på  2 månader och en på 9 år från Moldavien…Ville/vågade inte bo kvar…Blir trångt men…Säkrare i Spanien än så länge.

Ha det så bra…så gott det går. Tror man slipper hälsoblanketten SpTH nu vid resa läste jag i nån tidning. Det är väl den fråga som skapat mest huvudbry under 2 år för folk med tanke på alla frågor på FB…

¡Hasta la vista! P ♥♥

19 reaktion på “Onsd 6 april, sol 18 gr

 1. Hej ❤
  Åk ner till Torrevieja, hade jag gjort om jag hade haft möjligheten. Tror att det är gott för själen ❤
  Här får vi vänta på vår tur. Blir pancho i november 😀😀
  Ha det så gott ❤❤
  Kram ❤❤

  • Hej Lotta!
   Ja har jag hälsan som bestämmer så blir det väl dagsformen 🙂
   Skönt att bli pensionär i november, Inte en dag för tidigt 🙂
   Kram P ♥♥

 2. Ja inte har det varit roligt väder, och endast drygt två veckor semester… men i gengäld har jag kunnat lägga tid på vloggen, och det tar verkligen sin tid😉.
  Om du har möjlighet tycker jag att du ska ta dig ner, en lisa för själen som tidigare skrev.
  Vi åker hem imorgon och det ska ju vara snöoväder, känns lite utmattande att det även blir skitväder hemma också… dessutom är jag ju lite flygrädd, och det känns lite sisådär att behöva landa i ett ev oväder…
  Kramar 😊

  • Hej Jeanette!
   Ja det har ju varit rekord i mal tiempo 🙂 Men du har knegat på med vloggen och gissa vad jag uppskattade det när man inte varit nere på så länge…Roligt att se kända gator och torg trots regn. Vågat att åka elspark…såg ut att gå så fort!!
   Ja landa är inte så kul med vind el snö men brukar alltid gå bra 🙂
   Kramar! P ♥♥

 3. Hej, ja du vädret vi hade hela mars var verkligen ingen höjdare. Sååå kallt, regnigt och stormigt nästan varje dag och nu i måndags och tisdags grand final med full storm, spöregn och iskallt i över 50 timmar i sträck, utan avbrott.

  Idag kom solen fram en stund, men ff väldigt kallt. riktigt svårt att klä sig rätt. Nu hoppas vi på bra väder tills vi åker hem den 30 april, men det är nog att hoppas för mycket skulle jag tro.

  Skönt att ha så snälla vänner som hjälper dig då det behövs.

  Kram yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja konstigt och här hemma har det varit sol nästan varje dag…
   Märkligt men jag har suttit ute väldigt mycket på balkongen.
   Nu är det snö och kyligt.
   Ja varmare lär det bli nu.
   Jag har tur som träffade Tobbe på jobbet. Vilken kille det är!!
   Alltid omtänksam mot alla, gamla som unga!
   Kram P ♥♥

 4. Hej Preciosa!
  Tack för de fina orden om mitt besök! För mig är det bara kul att hjälpa till, ska du veta. Om jag kan glädja dig med lite hantverk, så gör det mig glad när du blir glad för det.
  Har vi känt varandra sedan 1993? Det blir ju 29 år, om jag räknat rätt. Ja, det var tider det på Televerket, som sedan blev Telia.
  När jag ny på Telia MegaCom Kundservice, var det ofta dig jag gick till för att fråga om i ett visst system som hette Tad. Du var verkligen hjälpsam och det stärkte min kunskap, för du var den bästa att fråga då du var specialist och lärare i det systemet. Tack för den kunskapen som fördes över till mig! Även när du flyttade var det till dig jag ringde för att fråga. Du var alltid så hjälpsam.

  Jag tycker att du ska resa ner till ditt kära Torrevieja. Nu när vädret har blivit bättre.
  Jag var ner till Costa del Sol för ett par veckor sedan. De dagar det var soligt mellan regnet, så kände jag den där befriande känslan att befinna mig i Spanien. Att få uppleva den Spanska atmosfären, havet, strandpromenaderna, caféer, barer och restauranger. Det är något visst med det. Du om någon vet hur det upplevs. Åk ner vet jag! Besvärligt att ta sig från punkt A till B, men det är så mycket värt det besväret.
  Jag såg din resväska, packa den och åk:-), Flyg i vind!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja men du är ju som jag skriver!! Hade tur som träffade dig på jobbet 😀 Hjälpte mig även i Torre när jag köpte min lgh! Guld värt.
   Jo jag fick många frågor på jobbet (från alla) men det var ju lite special och jag hade jobbat läääänge 🙂
   Snälla ord från dig också 😀 Tack!!
   Ja jag får se om jag tar mig ner. Dagsformen avgör, får hålla bra diet tills dess. Och vara ostressad…lätt 🙁 Resan är ju värst.
   Ja ni hade otur med vädret men regnar det inte så är det skönt ändå – om det inte blåser alltså. Så där länge brukar det aldrig vara så där eländigt.
   Ha det bra! Kram P ♥♥

 5. Fint att läsa din blogg. Extra hälsning till dig från Bosse. Han tittar varje dag om du skrivit. Så i morse bar han extra glad.
  Så fint att du fått god hjälp av Tobbe och härligt med er vänskap som bestått mellan åren.
  Ta en taxi till Arlanda så stannar den vid terminal 5 och har du begärt assistans finns den ju där och hjälper till med incheckning, säkerhetskontroll och allt. Du klarar det. Tror att ett miljöombyte skulle pigga upp. Och man klarar mer än vad man tror.
  Idag var det skönt väder här och +20 så det kanske ordnar till sig. Men mars lär ju ha varit extremt trist. Skönt då att vi var hemma i Stockholm.
  Ja, känd kvarter för dig som jag visade . Men var sak har sin tid.
  Tankar och stor kram från Bosse och mig.

  • Tack Ditte!
   Tack för Bosse som är så gullig så han läser min blogg.♥
   Ja Tobbe är och har varit den bästa vän man kan ha…Han är så omtänksam och det mot alla!
   Tack för tipset om att få åka ända fram till terminal 5. Har hört olika bud. Och gå långt är jag ju inte bra på nu…(om nånsin…jo 2006 🙂 ) då dansade vi t o m. Ignacio och jag.
   Ja konstigt att de varit så länge oväder. Har inte varit med om det så länge i Torre nånsin.
   Ja var sak har sin tid, det är sant och i bland tyvärr…
   Kramar till er båda!! P ♥♥

 6. Ja fy vilket uselt väder vi har haft nu i vår, har väl aldrig varit med om nåt liknande här förut. Men nu tycks det ha vänt – äntligen! Det ser ut att finnas några små orosmoln nästa vecka, men lite regn står man ju ut med bara det inte håller på flera veckor i sträck.

  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Ja jag har ju följt vädret där nere medan jag själv suttit i sol nästan hela mars 😀 Uppochnervända världen 🙂
   Fy så länge med regn, blåst och calima…rekord!
   Kram P ♥♥

 7. Hej P👋Där är du ju!! Jag ”gick in” och kollade varje dag tidigare, sen blev det lite mer sporadiskt… Om lite mer än en vecka åker vi hem till Sverige igen! Den största anledningen är att vi måste träffade min kära gamla pappa💕, det är ju 6 månader sedan vi sågs. Och så är det ju tandläkarbesök, årlig läkarbesiktning, och ditt o datt…. Glad att du verkar att trivas i nya lägenheten! Men jag hoppas att du åker till Spanien, där kan du säkert fylla på med energi på ett helt annat sätt än hemma! Vem är jag att säga något, men har förstås följt dig under många år….💕Många hälsningar och en påskkram från balkongen! ( riktigt varmt, 26˚ ☀️)

  • Hej Camilla!
   Ja det blir inte ofta. Har ju inget kul att skriva om…Tänkte just på er
   att det är väl dags för hemresa. Förstår att det verkligen är dags att träffa far. Och lite annat.
   Jo jag trivs i lgheten. Speciellt balkongen men det säger jag väl inte i sommar hahaha…Ordentligt söderläge från morgon till kväll.
   Brukar bli hett…
   Jo jag borde åka ner…nära nu om allt går bra. Är ju rätt klen…Har ju även saker jag vill ha hem…
   Tack detsamma! Kram!! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *