Sönd 24 april, sol 20 gr 🌹

¡Hola!

Det är lite kyligt här när inte är solen är uppe. Har det hänt nåt? Inte så mycket men varit ute 4 ggr på 9 dagar…och det är ju rekord om man tänker på hemma.
A-K och jag startade med att gå och fika men kom inte längre än till Paramount som El Tapeo låg förut. Skönt i solen.

Elena drog i väg med mig för att handla och ta ut pengar…
Det var jobbigt att gå så “långt”…Mercadona. Men jag har ju ingen kondis. Klarade av det sen blev det vila…länge 🙂 Hon städade sen terrassen från duvbajs och sand. Och hela golvet inne då jag dragit in en del. Ja hon var klar kl 22. Kom ju rätt sent då hon numera är barnvakt då dottern kommit hit från Moldavien. Osäkert läge där borta.
En liten knatte på 2.5 månader. Luca och en son på 8 el 9 år, Iván. Han går i skolan nu.
Då ska dom ju hämtas och lämnas och i bland – eller varje dag lunch hemma.
Elena såg lite trött ut nu. Förstår det. Ja det händer snabbt saker man inte kan påverka.
Nedan den gamla restaurangen El Tintero som brukar öppna till påsk. Rivningsrisk har det varit. Blått och blått…

Ja sen var jag och Anita A (känner fler Anita…P och F tex 🙂 ) Vi gick till Felix nya plats för Cerveceria el Tapeo. Där fanns Ache de Greta förut.
Innan gick jag in till bästa nyckelkopieringen på Brico Andres. Ja det är en ferretería dvs järnhandel. Snickeri finns också. Helt ombyggt där inne med skyddsglas och lucka för betalning. Pandemisäkert.
Gjorde 2 dörrnycklar då låset på dörren här i Teddys lgh var utbytt. Lite gammalt. Elena ska ha en. Säkrast att någon har en extra. Teddy och Marita bor ju en bit bort- Såg en bild i går att dom gjort fint på den stora tomten i Daya Vieja. Hittade en bild i datorn från 2015 på la pareja också…Fina!!Bild Daya Vieja av Teddy…

I alla fall så blev Felix på Cerveceria El Tapeo glad att se mig. Vi har diskuterat musik väldigt mycket. Han gillar svenska artister. Och jazz… Kände till flera 🙂 I alla fall hade han fullsatt både ute och inne. Mycket bra! Trodde läget kanske var sämre. Han vill ha kök som han inte hade förut.
Det är bra. 2 anställda plus kock samt hans fru hade mycket att göra. Tyvärr har han dålig adress på internet som vanligt…Även när han var på Fuensanta 🙂 Iaf så ligger restaurangen på Felix Rodriguez de la Fuente11 och hörnan San Pascual…Även Ache de Greta står kvar på internet som om inget hänt 😀
Ja så gick vi  hemåt.Tack Anita för sällskapet! Låångt…för mig, helt slut 😀 och 3 halvtrappor på det 🙂 Åker inte hiss…

Ja blev vila några dagar, en dag regnade det hela dagen. Vet inte vilken…dagvill som vanligt.
I går i alla fall så bjöd Birgitta till fika hemma på Matílde P. Ann-Kristin som är granne var redan där och så kom Susan och Jörgen samt Fia och Lasse. Jörgen hade sina hembakade biskvier med sig! Ja det var länge sen vi sågs. Trevligt i solen blev det!
Har en bild här som blev lite si och så..  Själv har jag kommit av mig…har ingen kamera som funkar utom mobilen men minnet finns inte heller. Tror jag tog en bild, få se…lite suddig väl… Tack för sällskapet! ❤️

OK, Fia och Lasse följde snällt med mig, tänkte ta taxi som jag gjorde dit…men bör ju gå. Blev bra långt så jag däckade i sängen resten av kvällen. Skulle se Let´s Dance på datorn men somnade 2 ggr…satt på det i morse men somnade igen hahaha…vilka åkte ur? Ska läsa mig till det.
Tack Fia och Lasse! Fö så blev Fia av med väskan en kväll när dom gick på Diego Ramirez med ett par till. Ett svin kom bakom och knuffade omkull henne. Skrapsår och förlust av mobil mm…Vårdcentral och Guardia Civil sen. Upplevelsen är ju värst…vet 🙁
Går inte att ha handväska…Så var vaksamma! Fast kommer någon bakifrån…Jag är alltid vaksam efter min väskryckning för 30 år sen på Gran C. Har inte viktiga saker i ev väska utan i fickor…Pengar, nycklar och kort. Min krycka gör ju ingen nytta om monstren kommer bakifrån…
””””””””””””””””””””’
Nedan på  strandpromenaden i Torrevieja.,  monumentet över las victimas de covid-19.
Offren för Covid. Ja det är ju ca 102000 bekräftade avlidna i viruset. Tros att det är det… dubbla i Spanien. 106 nya i går.

OK, nu väntar jag på en visit hos min sobrino T med esposa M snart. Får bli en solig dag. Ska bli regn igen snart såg jag.

I morgon måndag är det lokal helgdag här. Helgonet San Vicente Ferrer firas. Finns inga levande helgon, dom är döda, sen hedras vissa av dom …och blir helgon… 🤔😳

Consum är öppet i morgon då iaf men inte Mercadona tror jag… har inget vatten , inte mat heller men det gör ju mindre 🙂 Måste alltså till Consum. Det närmaste har byggts ut och är väl dubbelt så stort. Byggt nya också. Det går bra med mataffärerna och har gått väldigt bra under pandemin precis som hemma. Ägarna är mångmiljonärer…många av dom iaf.

¡Hasta luego! P  ❤️❤️

PS. Godaste glassen på bilden där uppe – Jijonencas- öppnar i förrän i juni på San Pascual. På paseon är den öppen…DS.
Där skulle jag velat fira Karlsson i dag 26.4 som fyller år. Grattis Ingrid!! 

12 reaktion på “Sönd 24 april, sol 20 gr 🌹

 1. Hej P! 👋👋 Så kul att att läsa dig, du låter gladare! ! 😊Förstår att det känns i kroppen efter det lugna liv du levt, men nu tränar du upp kondisen den roliga vägen! Klappa dig själv på axeln och njut av att vara tillbaka! Vi reste hem igår, allt gick bra, och I morse vaknade vi upp till ett strålande vackert vårväder! Snart får det bli en promenad genom vår lilla stad! 😍Många hälsningar från Skåne, och ha det riktigt bra! 🤗💕

 2. Hej Camilla!
  Ja tack lite gladare är jag men inte tillräckligt 😀 Krämporna är kvar och bt högre än det ska. Hoppas på bättring. Ska få åka ut på landet i dag. Sol ska det vara men sen ska det visst regna igen.
  Ja hemma har det varit riktigt fina dagar. Hoppas det fortstätter.
  Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Hola P! Hur känns det att vara i Torre igen? Kul att du besökte Felix och att han blev glad att se dig! Så bra gjort att gå dit eller var det hem? Spelar ingen roll. Kul även att du besökte Casa Furuvik. De där biskvierna kan man väl göra vad som helst för för att få äta! 😄 Bra gjort att gå hem! 👏👏 Tack vare att Fia och Lasse var så bussiga att följa dig.
  Ser jättefint ut på landet, Daya Vieja! Tror du är där idag. Härligt att du äntligen fick komma dit och se fina stället! 👍
  Synd att Elena har så mycket omkring sig. Som du säger, saker och ting ändras snabbt. Det är det enda vi vet.
  Fick dos 4 som gav mig en mycket obehaglig reaktion. Idag mår jag bra som tur är!
  Ha det nu gott i Torre! Kram! 💜💜

  • Hej Marga!
   Tack det känns bra men önskar jag orkade mer. Ja det var kul att träffa Felix, så mycket som vi var förr på El Tapeo. Hade mycket diskussioner om allt mellan himmel och jord då han hade mer tid.
   Men toppen att det verkar gå bra för honom.
   Ja hälsa på hos er var ju jättekul och jag har inte träffat Susan o Jörgen hemma ens på snart 2 år tror jag.
   Ja nu har jag varit i Daya Vieja! Jättekul och så fint. Inte många minuter härifrån…1.5 mil tror jag. Då kan man få köpa sånt där fint ställe för mycket mindre pengar än nära här och Orihuela tex.
   Ja Elena är upptagen nu…jobbigt men känns så klart säkrare för familjen här.
   Usch att du fick så av 4:e sprutan 🙁 Jag vill inte ta den…mått dåligt av alla. Tur att jag tagit mina sent så det är långt kvar.
   Tack!! Kram P ♥♥

 4. Det finns ju många trevliga barer/caféer i närområdet. Vi gillar både La Paramount och El Tapeo väldigt mycket och stöttade dom med “para llevar” under den tiden när dom inte fick servera maten på restaurangerna. Kul att dom har klarat sig genom krisen och har gott om gäster nu igen.

  Ha en fin start på veckan!

  • Hej Ama!
   Ja jag ser nya barer el iaf nya namn hela tiden 🙂
   Synd att Felix flyttade men han ville ju har riktigt kök.
   Men nu har jag iaf varit där. Kul!! Ja jag trodde han skulle lägga ner nästan. Men dom el frun hade nån bisyssla också.
   Tack detsamma på er långa resa!!
   Kram P ♥♥

 5. Hej P
  Det var stort gjort av dig att gå hem från B. Om du fortsätter så där kommer du att få igång din kondition igen. Jag är nyfiken på hur Consum på Habaneras blivit efter ombyggnationen. Kram

  • Hej Annika!^
   Ja det var stort och jättejobbigt. Ont i knä och ischias och snurrig 😀
   Men överlevde.
   Ja jag skulle vilja gå ner till detta Consum och kolla lite.
   Kanske blir av.
   Kram P ♥♥

 6. Vad fint att du varit ute och rört dig en hel del och att krafterna kommer allt mer ju mer du rör dig och är ute- Att du blir trött gör ju inget alls.
  En del roligt som händer och det piggar ju helt klart upp.
  Ha det fortsatt fint-
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja jag hoppas jag blir bättre. Skulle behöva äta bt-tabletter men
   då blir magen dålig…moment 22.
   Just nu är det trist väder igen, få se i morgon om solen tittar fram.
   Kram P ♥♥

  • Hej Lena!
   Det är bra här utom sandregn och mitt mående. Högt bt tog jag med mig. Yr…Inte varit ute mycket
   kanske 4 ggr på 15 dagar 🙂 Hoppas på bättring annars åker jag hem. Sol i går och i dag…Bra!
   Tur jag har solig balkong!
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *