Sönd 8 maj, sol 22 gr ❤️

¡Hola!
Är kvar här nere fortfarande. Vädret bästa tänkbara. Har ju varit hyfsat dåligt men det har jag glömt när… 😀 Jag har jämt sjå att få dagarna att gå då jag tog med mig krämporna hemifrån. Ingen överraskning.. Ville gärna ner och avsluta vissa saker, ta hem vissa och se hur Mr I mår. Blodtrycket vill gärna vara högt och pillerna tål jag inte. Moment 22…Det var den rapporten…

Fin bild av min lilla hemstads insjö. Tagen av Reza Zarenoe. Han lägger in fina bilder varje söndagspromenad 🙂

Det är inte många kvar av de jag brukar träffa och dom som är här är totalt upptagna. Men klagar inte, största problemet jag har det är ju att handla och gå långt. Ischias och ont i knä…och yrsel, ja det betyder att jag borde gått ner i vikt… 😀 Har fått handlat av Teddy och Marita samt Ann-Kristin. Sen har jag haft tur i oturen senaste dagarna.
Elena blev helt plötsligt ledig från barnvaktande, dottern med barn kom ner hastigt
för 1 månad sen (rädd för ockupation av Moldavien en viss Mr P,  Mr P har redan en utbrytarenklav i kanten på deras land tyvärr).Dottern internetjobbade och sonen på 9 år likaså samt en liten på 3 mån på 30 kvm jobbade på annat sätt…ja man vet ju vad 3 mån bebisar vill. Inte sova och ha uppmärksamhet. Dom har åkt till Luxemburg nu där pappan fått jobb. Elena är lite sliten nu men glad och även att få ha träffa sin familj så klart. Och jag blev då ännu gladare egotrippad som man är. OK, jag gör rätt för mig!!
Fast jag inte får men då säger jag då att hon inte får komma hit mer hahaha…
Det är ju inte så att pensionerna är stora här…jämfört med Sverige även om vissa har låga hemma. Men vi har bostadsbidrag..och även andra bidrag…(inte jag, har för låg hyra hahaha)…det finns inte bidrag här.
Bild på Elena på städning hos Leffe en gång 😀 År 2014

Ja då kunde hon hjälpa mig som hon brukar. Handlade bl a…jag sorterade ut en hel del kläder som Ignacio kom ner med. En hel flyttkartong kom han med 🙂 Fick mina elborstar och bästa inneskor samt ett par gympadojor också. Elena har väninnor som har lika högt BMI som jag antar jag…Hoppas dom kommer till nytta.
Tänk att jag bodde här i 8 år…och sen under pandemin…Handlaren på 3:e bilden, fick bara gå ut och handla el till apotek…gissa hur mycket vi hade i kylskåpet..En viss ville handla hela tiden, van att gå långt…satt och tittade på folk som gick runt runt på taken…
Förresten så var det första ggn i morse som jag hörde nån spela låten Resístiré, Högt…
“vi ska överleva eller göra motstånd” fritt översatt. Sången ljöd och så applåderade man kl 20 varje kväll…i maj 2020 är bilderna i från.Pandemin startade ju i februari tror man.

OK, jag höll på att glömma att jag tvingade med Elisabeth (som jag blivit kompis med från Solna) till Torreoro..Hon har följt min blogg ett tag. Hon blev upptagen hela maj med besök men vi fick tid att ses lite kort.Otroligt trevlig och sympatisk! Kul. Tack för sällskapet!! Vi bor nära hemma så fika kan vi göra på Waynes om nu tanten , alltså jag,  kan gå dit. Vi satt en stund där, jag fick se en del av “mina annersmänniskor” som är gulliga och artiga. En trodde jag inte skulle överleva ett tag men han såg piggare ut. Antagligen slutat med en viss dryck. En ny tjej är camarera.
Kockan Maria är kvar sa hon.

Lyckades ta mig till Jesica…Nu har jag afrokrull…Klippte inte så mycket. Glömde säga att jag ville ha lite kortare hahaha…Bra blev det men ganska stort med krullet. Får använda alla mina elborstar jag nu fått här. 3 har jag visst. Platta till lite. Får ge Elena en om hon vill ha.
Lilla söta Jesica som nu blivit stor och fyllt jämna år. Denna bild är från 2013

OK, nu åker jag hem snart…2 dagar kvar. Tar assistans, få se om dom glömmer mig igen men detta är SAS denna gång.. Har snackats om strejk men inte nu hoppas jag.

Kommer hem mitt i natten…Mindre bra med tanke på resväska och trappor. Ja en då men räcker…
Ja det var Torre denna gång, få se om det blir någon mer. Allt har ju en ände… Fast jag kan ju hyra i Villa Joyosa nån gång om jag är pigg. Så vackra hus. Har jag drömt om i många år…Kommer närmare Cata…Fast dyrare där! Vi ses eller hur va?

¡Hasta la vista! P ♥♥

8 reaktion på “Sönd 8 maj, sol 22 gr ❤️

 1. Nej, åker du redan hem? Trodde nästan att jag skulle få resesällskap. Det var jättekul att ses IRL och hoppas att det kan bli fler gånger, vi bor ju som sagt nära, och jag kände mig inte det minsta tvingad. Bara kul att komma till platser du beskrivit. Om vi inte hinner ses innan du åker hem så ”flyg fint” som vi säger i min familj.
  Elisabeth

  • Hej Elisabeth!
   Ja jag kan lika bra sitta ensam hemma som här när jag inte är pigg.
   Har ju fin balkong där numera 😀
   Jag ville ju göra lite avslut här i fd syrrans lgh och få hem saker från min amigo.
   Ja hoppas vi kan ses hemma, nästan grannar 🙂
   Jag hoppas jag kommer i väg.
   Tack!! Kram P ♥♥

 2. Tur i alla fall med vädret. Men visst är det knepigt med att få ihop tillvaron när du har svårt att komma ut. Blir ju också tämligen begränsat och trist.
  Fint att du kunde gå till Jessica och få håret fixat
  Och visst är det så att allt har ett slut. Men sedan finns ofta en annan början.
  Kram!.

 3. Hej Ditte!
  Ja nu är det perfekt väder. Jo jag är begränsad. Ska kolla lite hemma om jag kan göra nåt åt mina krämpor.
  Ja så glad att jag kunde gå (taxi förstås) till Jesica. Slippa platta testar hängandes runt fejset 🙂
  Ja vi får se hur det blir. Hoppas på en fin sommar hemma nu när jag bor så bra 🙂
  Kram P ♥♥

 4. Hej P!👋👋 Nu har du iallafall bytt miljö ett tag, och andats spansk luft! ☀️Förstår att det måste kännas bra att ha lägenheten i Sverige att se fram emot, och den härliga balkongen! Hoppas du får en lugn och behaglig flygresa, med god omvårdnad! Många soliga hälsningar från Skåne!🤗💕

  • Hej Camilla!
   Ja jag är nöjd med att det jag ville göra har jag gjort…träffat min kära Ignacio och fått saker som jag nu har två av hahaha…men bara bra…kvalitet kan också gå sönder. Fått lite saker som Ingrid hade här och det känns också bra.
   Besviken på att jag inte kunde må bättre men är ändå nöjd.
   Ja och att resan går bra hoppas jag. Assistansen får vi ser var den finns denna gång 😀
   Kram P ♥♥

 5. Kan förstå att du vill hem, när orken tryter. Ber om ursäkt att jag inte hade möjlighet att hjälpa Dig lite mer.
  Har nu haft besök en vecka och om någon timme kommer tre stycken till. Alla fyra åker hem på fredag, men då har jag lite att syssla med bank och jurist.
  Önskar Dig en bra hemresa🥰
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja nu har jag ju gjort det jag skulle, utom InaE, Panatterían hahaha.
   Be inte om ursäkt, du har redan hjälpt mig med saker!
   Tack för muggen du ersatte som jag tappade i golvet 🙂 ♥♥
   Man kan inte begära att folk ska ställa upp när dom har bokat annat.
   Tiden är kort här nere och är man pigg vill man göra saker.
   Elena, min ängel har hjälpt mig röja lite och förberett för storstädning.
   Tack skulle boka assistans…ilsket rött errror. Försök igen.
   Hjälpte inte. Chattade med dom och det står att jag ska ha det…sa hon. Fast inte på mina papper. Nu har jag bara det i mobilen på engelska. Hoppas dom har bra syn 😀
   Har ju ingen skrivare här.
   Tack!! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *