MĂ„nd 30 maj, sol 30 gr 😎

ÂĄHola! 22 dagar sen…Ja 30 gr ja, det Ă€r i Spanien det. HĂ€r hemma Ă€r det 14-15, lite sol bara, men det Ă€r bra. brukar ju bli hett pĂ„ min nya sida pĂ„ huset. Har en hel del blommor nu som ska omplanteras. Fick hem 4 pellisar och 2 hĂ€nglobelior och en hĂ€ngis till som jag glömt namnet pĂ„. smĂ„ rosa blommor. Men har blĂ„st och regnat lite sĂ„ jag har haft dom inne. Har 4 pelargoner sen innan sĂ„ nu rĂ€cker det.
Som sagt ska jag plantera om alla Ă€ven pĂ„ spaljĂ©n men ser ut att bli regn. Dom kanske dör innan det blir rĂ€tt vĂ€der för mig 😀

I gĂ„r var det Mors dag och jag fick besök av Joanna och Robin. Fick grĂ€ddtĂ„rta som jag Ă€tit för mycket av eftersom dom lĂ€mnade halva kvar hĂ€r…MĂ„r nu “sĂ„ dĂ€r” 😀 Den Ă€r sÄ  god sĂ„ Joanna fĂ„r göra 3 lĂ„ngpannor med den tĂ„rtan pĂ„ förskolan i juni nĂ€r dom har “sommarslutfest” med förĂ€ldrar…Är ett förĂ€ldrakooperativ denna förskola. Hon fick t o m gĂ„ dit nĂ€r hon var tjĂ€nstledig och göra dom 😀 Enkelt recept som min mor gjorde.
Fick en utehĂ€ngare uppsatt pĂ„ vĂ€ggen av Joanna, sĂ„n dĂ€r som man fĂ€ller upp nĂ€r man vill vĂ€dra el torka nĂ„n klĂ€dtrasa i solen…Hon Ă€r bra pĂ„ att borra. Har alltid haft sĂ„n men man fĂ„r visst inte sĂ€tta upp sĂ„nt…Ja men pĂ„ en trĂ€yta gör vĂ€l inget… Inte i cementvĂ€ggen. Men jag gjorde det iaf i förra lgh. Finns ingen vĂ€rd som ser nĂ„t numera hĂ€r 😀 Mycket Ă€r rostigt och nött och eftersatt.
Nedan “galgtaket” i Torrevieja…
Resan gick bra hem utom att SAS har för hemska sĂ€ten, iaf i detta plan. StenhĂ„rda och smĂ„. För mig alltsĂ„. WifiÂŽt funkade inte heller. Assistansen var lĂ„ngt att gĂ„ till inomhus pĂ„ ALC men min taxikille Justo var sĂ€ker pĂ„ var uppsamlingsplatsen var 😀 Men sen gick det bra. Trevlig kille frĂ„n Panama som kom….Carlos, pratade förstĂ„s spanska. Ja sĂ„ vi hade trevligt. Jag Ă€r ju rĂ€tt frĂ„gvis och vill intervjua folk. var dom kommer ifrĂ„n och hur jobbet Ă€r, lönen mm…”Jag kan spara in pĂ„ att inte behöva gĂ„ pĂ„ gym ” sa han.GĂ„r mil varje dag. Supertrevlig.
PÄ Arlanda gick det sÀmre. Assistansen var OK. Trevlig Àldre dam. Min förbestÀllda taxi var inte dÀr. Klockan var 1.30 nÀr dom hittade en som kunde komma. Landade 00.30.
Tvingade honom att ta upp mina vĂ€skor i första trappan innan hissen. Sen blev det raka vĂ€gen till sĂ€ngen…Ingen uppackning. .Huuu vad trött alltsĂ„!
Nedan skyltfönster i Altea.

Ja sen kommer jag knappt i hĂ„g nĂ„t. Ett lĂ€karbesök som dom pĂ„ VC överraskade med att sĂ€tta en lĂ€karstudent att intervjua mig…sen skulle lĂ€karen – som som vanligt var ny för mig – checka av vad jag behövde. Allt tog 2.5 tim,..man ska vara frisk för att gĂ„ dit.
Iaf var han sĂ„ himla gullig och trevlig sĂ„ jag sa sen att ” hoppas du behĂ„ller din empati och intresse sen nĂ€r du Ă€r klar”. 1 Ă„r hade han kvar pĂ„ utbildningen. Han blev glad för berömmet. LĂ€karen som antagligen Ă€r thailĂ€ndsk el nĂ„t ditĂ„t var snĂ€ll men svĂ„r att förstĂ„. Dom frĂ„n Asien har svĂ„rt med svenska. Inget konstigt i det iofs. Svenska Ă€r svĂ„rt men uttalet Ă€r nog svĂ„rare för dom…Hon har varit dĂ€r i mĂ„nga Ă„r sa studenten.
Iaf sĂ„ ville hon skriva ut en betablockerare. Som jag redan fĂ„tt en annan sort av en annan. SĂ„g att man fĂ„r ont i magen och kan mĂ„ himla illa av dom och det passar ju just mig…med min mage som inte tĂ„l annat Ă€n tĂ„rta och potatis. Blodtrycket mĂ„ste gĂ„ ner. Vet.
Än har jag inte tagit nĂ„gon. Törs inte. 8:e har jag videosamtal med henne.
Har ju mina Ă„grenpiller nĂ€r bt Ă€r högt. Åker bergochdalbana…Men sĂ„na piller Ă€r inte bra sĂ€ger dom…Ă€ven om man Ă€ter en kvart av dom dĂ„ och dĂ„…nĂ€r tryck i huvet stiger. ”Man kan bli beroende”
Hur gammal Ă€r jag
Jaja vi fĂ„r se…
Hit ner till paseon kom jag inte…

FortsĂ€tter pĂ„ temat hĂ€lsa 😀 Intressant? Jag skriver inte citationstecken hela tiden som ni mĂ€rker 😀 NĂ€r nĂ„gon sĂ€ger nĂ„t i min beskrivning…Lat.
Jag ser helt plötsligt (Ànnu) sÀmre pÄ ett öga. LÀskigt. Ser f ö inte bra sen 1960 men iaf.
För 4 Ă„r sen var jag till optiker och dom sa att lite grĂ„ starr hade jag. Nu trodde jag att fĂ„tt hĂ„l pĂ„ hornhinnan eller nĂ„t. MĂ„lar som alltid upp det vĂ€rsta. Fick reda pĂ„ att i Solna finns Lamera, en ögonklinik. Ägare Ă€r libaneser, egyptier x 2 tror jag. Deras CV Ă€r grymt lĂ„nga. Otroligt högt utbildade. MĂ„nga anstĂ€llda. Kerstin hade en finsk trevlig kille nĂ€r hon var dĂ€r. Hon tipsade mig om kliniken. Bara att bestĂ€lla tid. Fullt i vĂ€ntrummet men min undersökning hade ingen vĂ€ntetid. Trevlig kille och rolig, utlĂ€ndsk börd men perfekt svenska. LĂ€kare…Född hĂ€r. Fast jag skojade lite som vanligt och det tyckte han var kul. Kollade och jag sa att jag ser ju bara med ett öga i taget pĂ„ nĂ„t sĂ€tt, skelar dessutom. Det Ă€r vĂ€l ovanligt sa jag.Nej inte alls sa han…Jaha det har jag alltid trott. Iaf sĂ„ var det grĂ„ starr som kĂ€ndes mer pĂ„ ett öga beroende pĂ„ vilket jag anvĂ€nde 😄 Han ville spruta i  nĂ„t för att vidga pupillerna…Nej det vill jag inte sa jag. DĂ„ ser man ju Ă€nnu sĂ€mre i en hel vecka. Vill se att Ă€ta glass…skojar.

OK, sa han men vill du operera? Nej sa jag…jag ser ju bra pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll och efter 4 Ă„r med gamla glas och sĂ„ ett nytt recept pĂ„ sĂ„ klarar  jag mig till… hm…lĂ€nge…sĂ„ nu blir det Synsam som inte hade tid förrĂ€n 13.6. OK, dagens hĂ€lsorapport. Nu blir det att ta tag i vikten sĂ„ gĂ„r blodtryck ner och…eller hur. LĂ€tt som en plĂ€tt. KĂ€nner nĂ€stan ingen som inte Ă€ter piller mot bt…och tĂ„l det…men jag…upprörande… 🙁

I Spanien anses det nu vara en 7:e vĂ„g av Covid-pandemin…och fler Ă€n 100 apkoppsfall och finns nu fall i en lĂ„ng rad lĂ€nder…hoppas det stannar av fort.
Viruset identifierades först 1958 i Danmark hos laboratorieapor…sen har det förekommit mest i vĂ€stafrikanska lĂ€nder…men nu…rĂ€cker det inte med Ukraina…

OK,  allt annat Ă€n kul men vad dĂ„…det Ă€r bara att stĂ„ ut.Hoppas ni har det bra sĂ„ gott det gĂ„r, jag vet inget om hur ni har det numera. Ja nĂ„gra men som sagt…jag vill veta allt av alla – helst 😀

Skriv Tack  P ❀

12 reaktion pĂ„ “MĂ„nd 30 maj, sol 30 gr 😎

 1. Hej P! 👋👋Nu förstĂ„r jag varför det tog lĂ„ng tid innan du skrev, du har ju haft fullt upp!! 😊 Klokt att ”betade av” en del lĂ€karbesök pĂ„ en gĂ„ng, bra att ha det gjort!
  Genast vi kom hem tog vi den den 4:de sprutan mot Covid, Pfizer. Liksom tidigare fick vi ingen biverkning alls. I Spanien dĂ€remot, dĂ€r envisades de med att ge oss Moderna, – och vi blev riktigt sjuka bĂ„da tvĂ„.😕😕
  Det Ă€r kallt och regnigt hĂ€r i SkĂ„ne
.Helst hade vi velat Ă„ka ivĂ€g till vĂ€rmen igen, men min pappa i första hand under det hĂ€r halvĂ„ret som vi Ă€r hemma💕 Trots lite gnĂ€ll om vĂ€dret, sĂ„ njuter vi av allt det vackra omkring oss!! 😍 Gula rapsfĂ€lt, syrenbuskar, blommande Ă€ppeltrĂ€d och av alla fĂ€rger och dofter! Vi provade att ta en Ă„ktur pĂ„ motorcykeln, men njÀÀÀÀ, det fĂ„r nog vĂ€nta tills det blir nĂ„gra grader varmare!
. Det Ă€r mycket roligt som hĂ€nder nu nĂ€r Sverige öppnat upp igen, sĂ„ trĂ„kigt har vi det aldrig! Ha det nu riktigt bra, mĂ„nga hĂ€lsningar frĂ„n SkĂ„ne! đŸŒžđŸŒŒđŸ€

 2. Hej Camilla!
  NĂ„ja sĂ„ mycket har jag ju inte haft att göra…ett lĂ€karbesök och ett ögonbesök…
  Fast som vanligt orolig i veckor före, gillar ju inte att gÄ till lÀkare el liknande.
  Men jag mĂ„ste ju trots att jag iaf inte gör som dom sĂ€ger. Synsam Ă€r inte kul heller. Glo i alla apparater 😀
  Ja det Àr vackert nu ute Àven om jag inte sett sÄ mycket annat Àn pÄ FB:s Sumpangrupp. DÀr lÀggs det in bilder och stan Àr kÀnd för sina fantastiska
  blomsterarrangemang. Marabouparken inte minst. Ni har det bra, alltid roligare om man Ă€r tvĂ„ ocksĂ„. Ja om man Ă€r överens förstĂ„s hahaha…Jag lyckades inte hĂ„lla kvar den bĂ€sta…
  Ja Moderna/Spikevax har nog knÀckt fler. LÀser det i en FB-grupp.
  Jag mÄdde pyton och jag tror mitt blodtryck Àndrat sig efter. MÄnga med
  hypotheros har fĂ„tt Ă€ndrade vĂ€rden bl a….Tur att det gick över för er.
  Jag vill inte ta 4:e spruta. Nu har jag tagit sĂ„ sent sĂ„ Ă€n Ă€r det ingen brĂ„dska heller. Synd att smittan ökar igen…vet inte hur det Ă€r hĂ€r men kĂ€nns som alla jag kĂ€nner eller bekanta har haft det
  Kram!! P ♄♄

 3. Hola P! SĂ„ fint det blir pĂ„ din balkong med blommorna! HĂ€ngisen som du inte vet namnet pĂ„ Ă€r nog jag! đŸ„Ž Vi har Ă€nnu inte köpt nĂ„gra blommor, men det börjar vĂ€l bli dags.
  Va roligt att Joanna gör sĂ„ goda tĂ„rtor! 🎂 Bra att du tĂ„l grĂ€dde! 😂 Och potatis!
  UtehÀngare var en bra grej att fÄ. RÀcker med att hÀnga ut ett plagg för vÀdring. Vi tvÀttar alldeles för mycket.
  Alla blir glada av beröm, sĂ„ det var schysst gjort av dig att berömma killen. 👍 Jag Ă„ker alltid med Norwegian för dĂ„ behöver man inte gĂ„ till den dĂ€r uppsamlingsplatsen. De har stolar nĂ€ra incheckningen och dit kommer sen assistansen. Åkte med SAS en gĂ„ng och det var bökigt med avstĂ„ndet, men syrran gick och hĂ€mtade en rullstol.
  NĂ€r jag kom hem frĂ„n resan till Bodensjön bokade jag synundersökning hos Synsam 13 maj. Fanns inte tid förrĂ€n 20 juni! MĂ„ste ha nya glasögon efter att jag ramlade dĂ€r nere och glasögonen for i backen. Men visst Ă€r det viktigt att kunna se glassen man Ă€ter! đŸ€ŁđŸŠ
  Spruta nr 5 rekommenderas sĂ„na som jag. Men aldrig att jag tar den och blir sĂ„ sjuk att jag tror jag fĂ„tt “tior”, vilket det kanske ocksĂ„ var. Det rĂ€cker nu.
  Ha det sÄ gott i lÀgenheten och ute pÄ balkongen nÀr vÀdret tillÄter!
  Kram! 💜

  • Hej Marga!
   Ja det blir fint nÀr jag fixat blommorna. Gillar blommor men kan ju inte ha nÄgra inne.
   Ja hĂ€ngaren gillar jag, nu har jag ju gata utanför mig sĂ„ fin luft kanske det inte Ă€r 🙂 Men i sol torkar saker fort.
   OK sÄ Norwegian har uppsamlingsplats nÀrmare i Alicante. Bra att veta.
   Ja Synsam har brĂ„da tider nu. Jag gör bara undersökningen sen bestĂ€ller jag pĂ„ Favoptic pĂ„ nĂ€tet 🙂 Svinbilligt.
   Nej spruta 5…lĂ„ter inte bra…lurigt detta vaccin. LĂ€ser om för mĂ„nga som fĂ„tt allvarliga konsekvenser…men dĂ„ fĂ„r man mothugg av dom som inte kĂ€nt av nĂ„got vaccin…”dö i Covid dĂ„!”…
   Ha det sÄ gott ni ocksÄ i ert paradis!!
   Kram P ♄♄

 4. Hej Preciosa!
  Intressant att lÀsa dina blogginlÀgg.
  Din balkong blir nog fin nÀr den blir klar och att vÀderleken Àndrar form frÄn regn till solsken. Regn behövs, jag vet.
  Har bestÀmt prommis med en kompis idag, men jag vet inte. Kalla droppar uppifrÄn. LikasÄ i morgon onsdag dÄ det brukar vara en gemensam paddeldag. Det Àr mysigare att paddla dÄ det Àr uppehÄll, helst solsken.
  ApropÄ covid-19 vaccin. Jag har fÄtt den 4:de dosen. DÀr var jag bestÀmd, sa att jag ville fÄ Phizer. De sa att det fÄr man inte bestÀmma sjÀlv över, enl. Region Sthlm. De sa ocksÄ att eftersom jag hade fÄtt Phizer vid 3:dje dosen, sÄ var det bra att ta Moderna som en bra kombo. DÄ sa jag att jag inte ville fÄ Moderna, för jag hade hört att man kan bli vÀldigt sjuk efterÄt. Kom in, sa de. Du fÄr Phizer! Tack snÀlla, sa jag nöjt:-).
  Tur att man inte Àr i Spanien nu. 29-32 gr varmt, det Àr inte skönt. BÀttre att vara hÀr i Estocolmo, trots regn, just nu iaf.

  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack! Ja balkongen blir fin nĂ€r det gĂ„r att stĂ„ dĂ€r och plantera om blommorna. FĂ„r vĂ€nta…ja om det Ă€r uppehĂ„ll gĂ„r det, Ă€r ju tak över.
   Inte kul att gĂ„ i regn och paddla Ă€nnu sĂ€mre 😀
   Va bra att du var bestÀmd dÀr vid vaccinmottagningen. Jag skulle ocksÄ varit det men tÀnkte att jag inte orkade Äka igen nÄn annanstans men Ängrar det nu.
   FrĂ€ckt av dom att ljuga men dĂ€r jag var fanns det nog inte Pfizer eftersom jag stod lĂ€nge och argumenterade med dom och tĂ€nkte gĂ„…
   Ja det Àr varmt dÀr nere men stod 24-27 gr i Torre denna vecka och det gÄr an.
   Kram P ♄♄

 5. Fint med balkongen och med mer sol hÀr. Och blommorna gör ju sitt till de ocksÄ. Lite att titta pÄ har du ju ocksÄ.
  Trevligt med morsdagsbesök och god tÄrta.
  Vad gÀller hÀlsan sÄ kan det ju vara ett aber. Ett sÀtt att fÄ ner blodtrycket Àr ju att du kommer ut och rör dig. Vet ju att det Àr svÄrt. Men kanske fÄr du gÄ i trapporna inne huset eller liknande för att fÄ upp och igÄng flÄset.
  Hoppas lÀkarna kan bidar med rÄd.
  HĂ€r krĂ„nglar ryggen men det kan jag ju inte hĂ€nga upp mig pĂ„. Har nu lite jobbresor inbokade och lite annat. Å andra sidan klarar jag smĂ€rta ganska bra. Trevligheterna vĂ€ger upp.
  Ha det sÄ bra du kan.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja jag Ă€r glad att ha en balkong med sol…fĂ„ se i juli hahaha…
   Och som sagt sĂ„ ser jag folk och bilar 🙂
   Åt för mycket tĂ„rta…Ă€r inte bra Ă€n. Vet inte vad det Ă€r som min mage reagerat pĂ„ el nĂ„t annat. Hopplöst. Saknar kaffe.
   Jo jag bör röra pÄ mig, jag vet ju det.
   Ja du har din rygg…du gĂ„r Ă€ndĂ„. Du Ă€r stark!
   Ha en bra jobbresa nu som jag lÀste om!
   Kram P ♄♄

 6. HĂ€rligt att du har fĂ„tt en sĂ„n fin balkong! Hoppas blommorna klarar sig och vĂ€xer sig stora och starka 🙂

  HĂ€r har vi fullt upp nu…

  Hoppas du fÄr en fin pingstdag!

  • Hej Ama!
   Ja vilken skillnad mot innan. Och sol dessutom mÄnga timmar.
   Nu har jag planterat om alla blommor, fÄ se om dom tar sig.
   MÄste vara hÀrligt för er att vara hemma en tag!
   Tack detsamma!
   Kram P ♄♄

 7. Hos mig har det varit lite fullt upp pÄ sistone, sÄ tittar inte in hos dig förrÀn nu.
  Skönt att var i Sverige nÀr vÀrmen slÄr till i Spanien. Betydligt behagligare hÀr.
  TrÄkigt med din sviktande hÀlsa. Vet inte vilka rÄd jag kan ge mer Àn att röra pÄ sig sÄ mycket man kan, fast det Àr ju inte alltid sÄ lÀtt heller.
  Lycka till med allt!

 8. Hej Lena!
  Ja jag skriver inte ofta dĂ„ det finns poco att berĂ€tta 🙂 Följer dina förehavande gör jag. Ser ut som du flyttat hem till Sverige 😉
  Ja jag mĂ„r sĂ„ dĂ€r…fĂ„ se vad det blir, ska ta prover. Men det syns vĂ€l inget som vanligt. Inbillning hahaha…ja utom starren dĂ„.
  Ha det bra! Kram P ♄♄

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *