Månd 20 juni, sol 31 gr

Hej!
Det var ett tag sen, det blir längre mellan inläggen. Ja det är en Spanienblogg det här.
Hälsan har varit lite dålig, inget allvarligt antar jag men ska ta prover. Min mage el tarmar lever sitt eget liv…och så grå starr och så har jag haft ont i en halsmandel i 4 veckor. Utan anledning, dvs förkyld el nåt liknande. Men häromdagen kunde jag svälja och kände inte av den. Antagligen bra men konstiga grejor man får bara “så där”. Man hör ju nu mera till åldringarna…då ska man väl ha krämpor. Känner till bara en som inte har det, OK lite yngre… 😀
Apropå det så har vår hyresvärd gått bort (92 år) och det blev lite oroligt i huset. Vad händer nu med vårt hus. Vi tror på en försäljning för sonen verkar inte intresserad av förvaltningen…och vad kan det innebära? Att huset blåses ur som Joannas f d. hus och byggs om och hyrorna tredubblas..(Hon fick behålla sin evakueringslgh). Är ju bortskämd med att ha superlåga hyror här utom dom som hyr i andra hand i åratal av honom själv el deras döttrar…Ja det blir lite nervöst..
Orkar inte flytta…varken permanent el återflytt. Hemlös blir man ju inte men iaf.


Apropå spanskt…så läste jag om Julio Iglesias. Kommer ni ihåg honom 😀 Från början var han fotbollsspelare och jurist. Han har sålt mest plattor förstås i Spanien (25 milj, i världen 300 milj) men också sjungit in  på 14 olika språk och omåttligt poppis i Kina 2013. Vunnit de flesta priser i världen.
Han har 8 barn med 2 olika fruar, den yngsta har han 5 med.
“Kuriosa”: Hans far med samma namn (gynekolog) var 90 år 2004 när han fick en son…antar med yngre fru hahaha…
Flera av Julios barn har försökt sig på sång men tror att Enrique Iglesias är den mest berömde. Han är bra. Julio var jag inte så förtjust i men nu kan jag lyssna med nostalgi faktiskt 😀 Nedan i yungre dagar. Han är 79 år.

Resor är besvärligt nu…många flygplatser är överbefolkade då det fattas personal i säkerhetskontrollen tex. Arlanda var det kaos när min Joanna (barnfri) skulle flyga till Mallorca.
Med Norwegian. Förra lördagen. Hennes kompis Kicki och hennes twins på 16 år åkte med SAS. Samma avgångstid. Joanna skulle bo på hotell och de andra hade en lånad lgh i Alcudia precis nära. Blev en del otur. Joannas väska stannade på Arlanda. Tur hon packat en solklänning och bikini i handbagaget. Hon hade inte ens en kam el tandborste 😀 Tips: ha alltid viktiga saker i handbagaget…jag brukar ha någon klädtrasa och så klart kam, tandborste osv…det går ju att köpa men kanske inte första dagen/kvällen.
Men hotell har ju vissa saker som handdukar och ev tvål och schampo.
Det var ju 34 grader så inte så bekvämt. Hon hade iaf AC 🙂 De hade inte de andra. Joanna hade köpt två små bordfläktar till twinsen i födelsedagspresent…Vilken tur!!
Ja dom hade det bra, mest pool och strandläge. Solen gick inte att ligga i.
Väskan kom på måndagen…fullständigt demolerad. Skitig, sned o vind samt massor med hål…Helt ny fin väska med ett fint rosa bagageband som förstås var borta.
Väskarbetare har nåt skaft med klor på när dom särar väskor som fastnar. Det var fler som inte fick sina väskor.- En tjej med 3. Undrar hur dom såg ut. Tydligen hade ett band gått sönder på Arlanda… Fick fylla i papper. Få se om det blir ersättning vilket det
måste bli. Hem kom hon i går utan problem. Snygga hål på ny väska, många.

 

 

 

 

 

 

 

OK, nu skiner solen. Får sätta mig på balkongen. Behöver D-vitamin. Tabletterna är
för feta. Varit mycket sol här hemma tycker jag. Få se hur det blir i juli som varit hett här i 3 år. Nästa år kanske jag inte har denna balkong. Vem vet…Kanske tur att man inte vet.

I Torrevieja ser det ut att vara överbefolkat redan…Packat på stränderna och alldeles för varmt. Sett på TV och läser alla tidningar och bloggar. En spansk tant klagade högljutt…”Det är för tidigt” sa hon. Många har ju inte råd med AC och fläktar heller. Elen är ju svindyr. Många äldre har dött redan.Vad värre är – många barn har drunknat. Som vanligt. Går ju inte att lämna barn ensamma i en minut i vatten!! En del glor i mobilen…Vilken tragedi det blir för resten av livet. Nedan i augusti på Playa del Cura.
Stod i en tidning – norsk – att dom skulle ha Coronavakter vid playorna för nån milj Euro i år…
Vad ska dom göra ??
Ser på “En plats i solen”. 2 snygga killar letar efter ett stort gammalt hus med mark Andalusien. Granadatrakten. Ser vackert ut…Bergsutsikt. Gammal by. Min dröm är att bo i en liten by och sitta och prata med gummor och gubbar på torget. Har jag sagt förut 😀 Men det måste finnas affär och vårdc och bank mm…alltså finns det 20000 byar att välja på, minst 😀 Nedan en liten by 😀 Nja… del av Las Palmas…

För mig är nästa söndag 26 juni en sorgedag. Ja alla dagar iofs. Det är 5 år sen Ingrid lämnade mig/oss. Jag hittade en grå stickad poncho som hon ofta hade. Den låg i garderoben i hennes fd lgh på Almudena.  Den har jag ofta på mig. Känns som hon är med mig.
Tycker jag ser henne i spegeln när jag har den på mig….5 år,fattar inte hur jag stått ut…

Saknad för alltid…sen 26 juni 2017

🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹

Glad midsommar på er alla. Kram P  💐☘️

46 reaktion på “Månd 20 juni, sol 31 gr

 1. Hej P!☀️Ja du såg vad Pelle och jag hittade på idag! Äntligen kunde vi ta en efterlängtad hojtur! Det har varit kraftig blåst här under lång tid, men idag kunde vi njuta av sol och lagom värme&vind! Mckläderna har krympt lite sen förra sommar, -förstår inte vad som kan ha hänt….🫢 Så fint att du har balkong nu! Härligt att kunna sitta ute, och fina blommor som du kommer att se växa och trivas! Har du något parasoll att sätta upp ifall det blir ”för mycket av det goda”? Hoppas att sonen till din gamle hyresvärden inte kommer att ställa till det för er hyresgäster, men jag kan förstå att det känns lite osäkert…Trots orosmolnen hoppas jag att du njuter av sommaren, och att du kan få hjälp med dina krämpor och besvär! Solig kram och hälsningar till dig från Skåne! ☀️🌺🌿

  • Hej Camilla!
   Ja jag såg det! Härligt men blir alltid lite orolig när det gäller motorcykelåkning 😀 Kommer i håg när man var spätta en gång i tiden. Höll på att flyga av i ett gupp en gång. Hjälm och skinnkläder nänä…
   Ja det är fint med balkong på rätt sida. Blommorna hade lite lång startsträcka innan dom tog sig, några är lite ynkliga 🙂
   Nej har inte parasoll. Kommer inte sitta i värsta värmen för då kommer getingarna också…Ja du vet 😀 Men borde ha ett ändå för blommorna.
   Ja lite oro är det nu när vi får ny hyresvärd…antar jag för han har inget intresse för huset. Gräset är skyhögt på baksidan…som jag slipper se nu mera. På andra sidan gatan har dom klippt och gjort fint vid flera hus. Han lär ju inte erbjuda oss att köpa, hans mor var helt emot det…vet inte varför men då var hon ju yngre och ville förvalta.
   Tack, kram P ♥♥

 2. Hola P! Vilka fina blommor du har! 🌺🌺
  Så dog hon till slut, hyresvärden. Förstår att du känner oro inför vad som ska ske. Han har ju inte precis brytt sig så mycket hittills, sonen. Men det blir säkert bra hur det än blir.
  Apropå pappa Iglesias; såg du programmet “Första dejten” där folk paras ihop på en restaurang? Fick se en glimt av nästa veckas program, där en 90-årig man söker kärleken! Otroligt eller hur? Det fanns en kvinna som ska träffa honom. Måste jag bara se! 🤩
  Men det är för j-t med Joannas väska! Först kom den inte och sen kom den trasig! 😬 Hur bär de sig åt de som lastar? Det har hänt Rebecka likadant en gång. Splitterny väska, den bästa hon haft. Så blev det bara sopor av den. Så trist när sånt händer.
  Bra att du tankar! Din “bensin” är ju billig. Nu blir det att dra in på bilåkandet så mycket som det går. Och heller inte köpa ägg, kött och ost! Kött är inte svårt att låta bli, äggen så där, men ost blir det. Det är det enda pålägg vi har. Äter inte så mycket smörgåsar. Bara gott hårt bröd som är så goda i sig.
  Ha det gott på balkongen! 💜💜

  • Hej Marga!
   Ja hon blev ju gammal den lilla fina damen från Lidingö. Oron finns ju hos flera hur det nu blir. Tror inte vi får erbjudande att köpa men han får nog inte så mycket annars för huset som är rätt nedgånget.
   Hoppas Förvaltaren köper, kommunens bolag men då gör dom väl som med Joa:s hus. blåser ur det och sen blir hyrorna därefter.
   Och då måste man ju flytta. Tillbaka eller ersättningslgh…Orka 🙁
   Haha va kul med en 90-åring som ska dejta 🙂 Jag såg det tror jag att nästa program hade en glimt av det.
   Ja på flyget har dom nån slags hakar närt dom delar på väskor..
   Och att inte få den när man kommer är ju i sig jobbigt. Man får tänka hur man packar så man har viktiga saker i planet.
   Joannas väska var så himla fin. Vi letade ett bra tag för min med samma märke är så bra.
   Ja man får dra in på lite saker nu. Jag har börjat med glutenfritt bröd men vet inte om det hjälper mina tarmar. Ännu iaf.
   Tagit prover på vårdc i morse. Urjobbigt då sköterskan inte lyckades på 4 stick (2 på handen) utan en annan kom in och klarade det på första. Ändå var denna sköterska i 60-årsåldern. Kanske inkallad pensionär. Men jag är inte stickrädd el tycker det gör så ont, bara att det tar sån tid och Joanna hade tagit ledigt på morgonen…Få se om dom ser nåt konstigt..
   Min doktor, alltså den som jag hade sist kom ut i korridoren, en ung kille AT, alltså inte klar med praktiken. Joanna sa att honom skulle jag inte lita på för han hade sockor med bananer på hahaha 😀 OK, han var trevlig och bara 23 år. Men som vanligt fick jag skäll för jag inte äter såna piller som jag bör.
   Tack och ha det bra på er fina altan och sjöutsikt. 25 gr här i morgon.
   Kram P ♥♥

 3. God afton!
  Så fint du har det på balkongen och så mycket det gör med de fina blommorna. Bara att njuta nu i dessa vackra dagar, Och här ser du ju också en del vad som händer.
  Illa med hyresvärden som avled men hoppas det inte blir några större förändringar för din del. Utan bostad blir du ju inte.
  Hoppas de nu genom tester kan få ordning på vad som orsakar dina problem. Förr har ju värdena ändå varit ganska ok.
  Men sen är det ju detta att röra på dig som ju är knepigt. Många magproblem lättar ju om man är ute och rör sig och med vis diet utan socker. Knepigt är det ju för dig.
  Hoppas Joanna får ersättning från flygbolaget för väskan . Har fått det vid ett par tillfällen när min väska gått sönder. Fick då också från mitt egna försäkringsbolag.
  Ha det så bra du kan.
  Kramar från både Bosse och mig.

  • Hej Ditte!
   Ja lite bättre på balkongen men pellisarna hade svårt att ta sig och har fortfarande. Lite dåliga exemplar. Planterade blå
   hänglobelior med den rosa växten tog över hela zinkbaljan 😀
   Ja det är alltid sorgligt när nån går bort, hon var iaf bättre som hyresvärd än sonen…
   Ja få se vad proverna säger. Nån slags infektion el inflammation borde väl synas. Hoppas på bättring. Hade högt bt i natt så tog min första betablockerare…Illamående sen men pulsen gick ner men inte blodtrycket..Tröttsamt.
   Jag håller diet. inget socker el gluten…Gått ner 10 kg detta år…
   Glutenfritt bröd smakar inte bra men en bit vill jag ha på morgonen.Och dyrare får man leta efter!
   Ja Norwegian ska ersätta sa dom – men kan man få från eget också. 3 dagar utan väska också? Hon köpte bara tandborste och kräm 🙂 Tvättade dom få kläderna för hand hon hade.
   Tack detsamma till er!!
   Kram P ♥♥

 4. Hola!
  Jaså, hyresvärden har dött nu. Då får vi se vad som händer – men inte säkert att sonen säljer tror jag. Är väl en bra extrainkomst för honom mtp att det inte kostas på nånting. Härligt ändå att du nu har en större balle åt ”rätt” håll med sol och lite att titta på! Hoppas att proverna är ok så att du slipper äta ”medducin”. Bra att värken i halsen gick över! 😊

  Du får börja knata lite i lagom takt upp och ner för trappan i trapphuset så att du får upp kondisen – eller åtminstone bibehåller nivån du har nu. Annars kommer det ju bara att bli sämre och sämre. 😳 Jag började ju mitt lufsande för ett och ett halvt år sedan – började mellan två elskåp nere på kajen, gick sedan mellan två skåp, lufsade mellan nästa osv. Det fick ta den tid det tog och ökade sakta på längden – inte farten. Kom lite ohälsa emellan i vintras men när jag satte fart igen i februari gick det förvånansvärt lätt att ”komma tillbaka”. Nu kör jag hela sträckan och kan faktiskt säga att jag springer – inte lufsar. Det går lätt som en plätt och jag känner mig pigg och stark. 😊 Nu menar jag inte att du ska lufsa såklart! 😂 Man får ju klura ut själv vad man klarar och börja därifrån – utan stress men med en viss envishet. 😉 En halvtimme per dag rekommenderas har jag läst.

  Ha en bra midsommar! Ska ju bli hyfsat väder så det blir möjlighet till balkonghäng för dig! Det blir det för oss också på midsommarafton – kanske med några kändisar. 😉 På lördag ska vi upp i ottan och åka Stockholm-Avesta-Rättvik tur och retur. Jörgens mamma vill upp till minneslunden där Jörgen pappa är strödd. Blir en sväng till hans syrra också innan återfärd. Drygt 60 mil på en dag… 🚙

  Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Jo jag tror han säljer, vill ju inte ha problem. Han ärver ju en stor Lidingövilla med stor tomt och har egen där också men mindre.
   Många sköna miljoner.
   Ja jag vill inte flytta. Bor bra nu.
   Jo jag behöver röra på mig men när det ska bli vet jag inte.
   När jag börjar tåla tabletter…Efter -10 kg så trodde jag att bt skulle gå ner. Men är nåt annat. Joanna erbjöd mig att vara hos henne och prova av min pillerarsenal som jag har här hemma. Måste tydligen äta betablock och bt…mår redan illa efter en…inte kul att vara ensam när man ska prova såna!
   Ja du är duktig på att gå. Bra, du är ju fortfarande ung 😀
   Var 3:e vuxen äter bt-tabletter i Sverige.
   Jo det blir nog hett på balkongen men en stund då och då blir det
   innan getingarna kommer 😀
   Ha det bra i helgen med ev kändisar och resan!
   Kram P ♥♥

 5. Godmorgon

  Vilken fin balkong du har. Skönt att kunna sitta ute i solen. Får också tillskott med vitamin D och kalk, bautastora tabletter 🥴

  Önskar dig en glad Midsommar 🇸🇪

  Kram
  Lotta och Dick

  • Hej Lotta!
   Tack ja den duger bra men himla varmt för det är ju sol hela dagen tills den går ner. Blir små stunder nu 🙂 27-28 gr i dag.
   Köpt mörkläggningsgardiner inomhus iaf 🙂
   Ja jag har D-vitamin men små piller. Holistic och även B12 med Folsyra i samma företag. Ska vara bäst sägs det.
   Kram till er också! P ♥♥

 6. Hoppas du slipper flytta igen…

  Julio… Maggan och Jaime är/var stora fans av honom och var på en konsert för många år sen. Dom satt långt fram på parkett och Jaime sjöng med i låtarna högljutt och glatt. Till slut tystande Julio, pekade på Jaime och sa:
  – Du där! Kan inte du hålla tyst!
  Haha!

  Ha nu en riktigt fin midsommarhelg!

  • Hej Ama!
   I går redan (!!) kom ett papper om att värden gått bort och fastigheten ska stanna inom familjen som tidigare!!
   OK, hoppas han får hjälp med förvaltningen av nåt barnbarn då 🙂
   Behövs…
   Kul, lilla Jaime sjöng med ♥ Dumma Julio!!!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 7. Äntligen har jag fått lite tid över att skriva några rader till Dig. Såg svaret hos Ama och det låter ju lovande att fastigheten ska stanna inom familjen.
  Lite mindre oro för dig.
  När du skriver bt antar jag att du menar blodtryck och tabletter för det har jag ätit sedan 2005.
  Så fint du har på balkongen med alla blommor. Jag har 1 st Mårbacka i kruka ute i kuvösen.
  Ortoligt bra med viktminskningen, själv har jag bara förlorat 1 kg sedan jag kom hem och av orsaker som du säkert förstår. Sonen och barnbarnen kommer i kväll och lilla Astrid har beställt oxrullader med himmelsk sås och såklart får hon det.
  På söndag ska jag åka till mitt lilla samhälle där jag bodde tidigare. Det blir en vandring där min “berömde” far kommer att nämnas .
  Kommer att tänka på dig också denna svåra dag.
  Många kramar/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det är på gott och ont att fastigheten stannar i familjen men mest gott med tanke på hyran. Har aldrig haft problem som måste åtgärdas och den nya är så fin. Målad och fixad av Kerstins mågar och döttrar. Endast gasspisen som jag inte gillar. Min andra var nyare och bättre.
   Varmt här i …30 gr här men har mörkläggningsgardiner, de bästa jag köpt! Och golvfläkt. Få se hur det blir framöver.
   Såg på Fb att du hade alla bb där och Joakim. Trevligt! Ja jag förstår att A beställde den maten. Varför inte äta det som är godast! Själv blev det ingen vidare mat. Började äta Bisoprolol för blodtrycket och blev så j-a sjuk!! Så nu har jag gått ner ännu mer.
   Tur att det finns alla mineraler och vitaminer i potatis 😀 Utom D-vitamin.
   Så kul att du är i ditt lilla samhälle i dag!! Och berömd far 🙂
   Ja i dag den 26:e är en hemsk dag, fast alla dagar är jobbiga i min ensamhet när inte hon är i telefon eller vi ses. Jag har iaf några trogna vänner som jag kan prata med. Men vill inte trötta ut med min hälsa och sorg.
   Ha det så bra, många kramar! P ♥♥

 8. Tråkigt med oron ang din lägenhet.
  Jag bodde inte långt från Julio Iglesias i Spanien, men såg honom aldrig där.
  Jobbigt för många att resa nu, svårt att få pass, långa köer på flygplatser och strejker.
  Trevlig lördag!

  • Hej Lena!
   Ja fast jag blir ju inte utan lgh om han sä’ljer el bygger om. Sån är ju lagen men billig hyra kommer jag ju inte att få. Få se hur länge…trots han skrev att huset stannar i familjen 😀
   Ja Julio hade väl inte tid att vara hemma 😀
   Ja resa nu skulle jag aldrig orka!!
   Kram P ♥♥

 9. Jättefint på balkongen, och nu är det ju inte så varmt längre så bara sitta ute och njuta. Här är det också långt mellan inlägg, tror till och med att min blogg är nedstängd, måste ta mig i kragen och betala in avgiften🙄. Snart är det dax för semester, ska bli så himla skönt… Får se om vi syns fram i höst.
  Kramar

  • Tack Jeanette!
   Ja jag har inte orkat skriva, mår inte så bra. För lite matsmältningsenzym så jag har/haft ont, tryck i nedersta tarmarna.
   Gått ner 8 kg…bra men om man är frisk. Får sluta supa hahaha….
   Äter nu Creon ett grismatsmältningsenzym och funkar så där ännu.
   Går ju inte att småäta…Bara äta på bestämda tider med kapslarna. Är väl bra 🙂
   Ska på datortomografi och koloskopi för säkerhets skull. men inte förrän 25-26 aug ,alldeles för långt fram!
   OK. du måste betala för bloggen. Min tillhör Spanienforumsidorna tills dom sparkar ut mig! 😀
   Ska flytta här hemma också…blir bra, inga trappor.
   Får skriva ett inlägg känner jag…om det nu kan intressera någon 🙂
   Kram och hälsa din guapo!! P ♥♥

 10. Hej!
  Ser att du inte uppdaterar här så mycket längre.. finns det någon annanstans jag kan “följa” dig (Facebook, Instagram etc)? Saknar att se vad du har för dig! ♥♥
  Hoppas du mår bra!

  • Hej Camilla!
   Nej jag mår inte så bra och det händer inget att skriva om. Jag är på Fb men skriver inte där heller. Gjort lite undersökningar och väntar på en men sjukvården går i snigelfart. När och om jag blir piggare så skriver jag igen. Inte så kul att läsa om hälsognäll har jag tänkt.
   Jag skickar min Fb till dig. Skriver aldrig på IG. Kanske jag hittar dig på FB…
   Kram P♥♥

   • Åh, det var tråkigt att höra. För min del får du gärna gnälla ♥
    Jag ändrade precis profilbild på Facebook nu så det ska bli lättare att hitta mig (jobbigt med så vanligt namn), nu är det jag och min hund på bilden! Se om du lyckas!
    Kram ♥♥♥

  • Hej Lena!
   Nej tyvärr så är jag inte bra…fått matsmältningsproblem EPI men ännu värre Prostalgia Fugax som är hemskt smärtsamt och normalt kortvarigt på natten men mitt är konstant hela dagarna.
   Många har det på natten då och då men ingen pratar om det…
   Har gjort Sigmoideoskopi som var bra och datortomografi som också var bra men måste nu lägga in mig på Ersta sjukhus 26.9 för att göra koloskopi och därmed dricka lavemangmedel som jag inte orkar göra hemma…Så kul har jag..värk och värk!
   Gått ner 10 kg och det är iaf bra 🙂
   Kram P ♥♥

  • Tack Eva!
   Ja jag har haft en hemsk tid men få se, ska in på Ersta 26.9 på koloskopi och kolla om detta kan avgöra något om mitt tillstånd.
   Blir jag mindre klen så skriver jag igen. Svårt sitta vid datorn just nu…
   Kramar!! P ♥♥

 11. Hej P!👋Hoppas det ska gå bra idag på undersökningen, så bra att du får det gjort. ( Trots att det är jobbigt.) Många hälsningar från Skåne, jag tänker på dig! 🤗🌺🌿🍀

  • Hej Anders!
   Tack för frågan men inte mår jag bra. Undersökningar x 3 säger inget om nåt fel. Hemsk smärta har jag och tål ju inte värktabletter.
   Har en MR-röntgen 29.12…jag snigelfart på sjukvården här.
   Och olika läkare på Vårdc 🙁
   Antagligen nervsmärta i bäckenet men vem vet…
   Suttit för mycket och nu inte alls därför skriver jag bara lite 🙂
   Kram P ♥♥

 12. Hej! Jag har följt dig ungefär sju år men uppmärksammat att du inte skrivit under en lång tid, ungefär 6 månader, du är saknad och jag vill bara framföra en hälsning och hoppas att du mår någorlunda bra
  Varma tankar, Cecilia med familj

  • Hej Cecilia!
   Tack jag skulle ha skrivit nåt, har dåligt samvete pga det men trodde jag skulle bli bättre. Har tarmproblem och dålig matsmältning. Äter nu Creon som jag förstås mår illa av… 🙂
   Har svårt att sitta så länge och skriva. Hoppas på hjälp från sjukvården men den är inte mycket att hurra för. Bara hyrläkare
   på vårdc och ingen uppföljning och sjukhus tar inte emot om man inte är döende. Bara närakut som skickar en tillbaka till vårdcentralen, Väntat 2 mån på MR och 29.12 först har jag tid.
   Andra undersökningar har det inte setts något speciellt på.
   Alltid haft problem med magen sen jag op bort gallblåsan 1973.
   Hoppas på bättring så jag orkar skriva igen.
   Tack för frågan så jag kan förklara, vet ju inte om vilka som läser bloggen 🙂 Snällt av dig!
   Kramar! P ♥♥.

 13. Kikar in här för att önska Gott Nytt År, hoppas det nya året blir bättre för dej❤️ saknar såklart din blogg då jag följt dig i så många år men förstår att du inte riktigt orkar. Jag kikar in då och då ändå.
  Kram Eva

  • Hej och tack för det!
   Jag har gjort ett otal röntgen och skopier men tanten har inget som syns…våldsam smärta i ringmuskeln. Kan inte sitta länge el stå och gå. Värsta jag varit med om trots bypass…men då blev man ju bättre.
   Och hade smärtlindring. Fel ställe att ha ont i 🙁
   Proctalgia Fugax, googla på det och tänk kroniskt 🙁
   Ska få botoxsprutor 17 jan först…På mitt initiativ. Dom som har sprickor och fissurer tar ju det…sen kanske operation för dom.
   Läser på engelska FB-sidor, många tips där.
   Orka 17 dagar till…? Inget liv är det…

   Kram och Gott Nytt År!! ♥♥

 14. Hej P.
  Den är inte kul att ha. Händer mig och frugan också men mera sällan som tur är.
  Så här svarar OpenChat AI när frågar om det.

  Proctalgia fugax är ett medicinskt tillstånd som orsakar plötslig, intensiv och kortvarig smärta i anus eller rektum. Det är en form av spasmer i anusmusklerna som kan orsakas av olika faktorer, inklusive stress, fysisk ansträngning, förstoppning och andra gastrointestinala problem. Symptomen på proctalgia fugax kan vara mycket obehagliga, men de är vanligtvis inte allvarliga och försvinner vanligtvis av sig själv inom några minuter eller timmar. Behandlingen för proctalgia fugax kan innefatta lindring av symtom med hjälp av värme, örtmedicin, avslappningstekniker och läkemedel som hjälper till att lindra spasmer i anusmusklerna.

  • Hej Åke!
   Tack för kommentar. Ja denna smärta skulle jag kunna doktorera på. Det är den värsta smärta en människa kan genomlida sa en smärtläkare på en engelsk sida på FB som jag följer. På svenska grupper står nästan ingenting annat än – som du skrev.
   Hade den i yngre dagar liksom syrran men då sällan och som sagt kortvarig…några minuter till en halvtimme. Första ggn svimmade vi!!
   Sen efter det vaknade man innan…Men nu efter att jag fått dålig matsmältning, klen bukspottkörtel (aldrig druckit alkohol :)) så började detta…Vet inte om det blev överstressigt, har ju känt mig deppig sen 2017 då Ingrid gick bort och överkänslig mage sen 1973 då jag op bort gallblåsan. Allt hör ihop tydligen. Men Creon är jättesvår att ställa in. Grisenzym…Äter jag inte det så får man brister…Iaf har alla undersökningar inte visat något…så då ansåg siste kirurgen att jag har Prostalgia Fugax kroniskt. Och det kan ju var och en som har det tillfälligt räkna ut att det helt enkelt vidrigt hemskt!! Fel ställe att ha ont på. Det ska ju ut “saker” den vägen också… Totalt handlingsförlamad. Sängläge…Äter Oxascand som är muskelavslappnande men det är ju krig om på vårdcentralen då det är en “knarkmedicin” och får bara 5 mg.
   Ängest att dom ska neka då jag inte kan äta värkmedicin.
   Det hjälper “så där” men jag kan iaf inte sitta och stå länge.
   Har flyttat och fortf kaos här. Orkar inget.
   Hoppas nu på botox som dom ger i såna fall…äkaren var inte säker på om det skulle hjälpa men det tror jag. Det är ju spasmerna som då lättar…förlamar en del av ringmuskeln.
   Ja nu vet alla vad jag har. 😀 Man märker i alla sidor man läser att det är skämmigt…Men engelska grupperna har jag lärt mig mycket av, Smärtklinik får det bli om inget hjälper sen.
   Kändisen Pernilla W hade det på sin blogg som jag fick upp en gång när jag googlade och 350 kommentarer fick hon och alla led av detta. Dom på engelska grupperna som har sprickor el fissurer vill ta livet av sig när dom inte får hjälp skriver dom. Förstår…Inget liv är det ju!! Folk kan inte jobba dom som är yngre..
   OK, tack för att du hörde av dig! Man behöver stöd i detta. Känt mig ensam…
   Kram!! Gott Nytt År! P ♥♥

   • Hej igen.

    Jag förstår att du lider när jag får det så varar det i en halv till en hel timma sedan går det över. Svårt att förstå hur du står ut när du har det kroniskt.
    Jag sätter mig på toaletten och trycker men inte fan får man ut något men smärtan lättar i alla fall. Skulle det nu komma ut något så är det inte några korvar utan det är små runda ungefär som harpluttar. Nuförtiden så är det ganska sällan och mindre intensivt kan bara hoppas att inte få det kroniskt som du.
    Ha det P och jag hoppas att du får ordning på det.
    Åke.

 15. Hej P! Jag blev bekymrad eftersom du inte har bloggat på länge. Jag har läst kommentarerna och förstår varför. Vidrigt med en sådan smärta! Hoppas att något har blivit bättre de senaste veckorna! Kram! /Annika

  • Hej Annika!
   Tack men har väl inte blivit så mycket bättre. Har fått 4 injektioner .Botox i ringmuskeln den 17.1 och det ska ta 14 dagar för att märka någon skillnad. I dag först på 8:e dagen så finns en liten lättnad. Har nu mest tyngdkänsla och det är ju inte kul heller.
   Fått en massa tabletter (Benzo) nu som biter på muskeln. Vårdcentralen har jag krigat med nu i 4-5 månader då man inte ska äta såna. Men är de enda som lindrar för dom är muskelavslappnande. Det heter Levator Ani Syndrom det här. Läser mest på engelsktalande grupper och det har hjälpt bra med tips. Vårdcentralen har mest stafettläkare, tror jag haft 7-8 på 4-6 månader. Har nu protesterat och skrivit ett “skarpt” brev till verksamhetschefen om att ingen tar ansvar bara klagar på mig en gammal sjuk människa!! Ja ang medicinen då. Hon har nu ringt och erkänt att dom behandlat mig dåligt!!
   Kanske jag anmäler så småningom. Nu har jag fått en ny läkare då som tydligen ska stanna kvar…Hon ringde också och pratade i 1.5 timme!!!! Dom är väl skärrade nu, dom har förstått att jag inte är dum i huvudet…Så trist i ett rikt land som Sverige att sjukvården
   är så undermålig. OCH OKUNNIGA OM SÄLLSYNTA ÅKOMMOR. Nu har dom fått en lektion av mig. Chefen skulle prata med alla läkare…som är kvar vill säga. Tur att journalen säger det mesta.
   Läs Andreas Cervenka på min FB. Han är så klarsynt!
   Jaja snart kan jag packa upp efter flytten 😀 Kaos i 2 månader.
   Men syndromet är obotligt men eg ofarligt men ett h-e.
   Har ju gjort all röntgen och skopier som finns. Inga tumörer…
   Gått ner 25 kg förra året pga dåligt med enzym också…Bra men hellre tjock än denna smärta.
   Kram hoppas ni har det bra, läser så klart din blogg!
   Sitta och skriva går dåligt så därför inga inlägg och kommentarer…
   Kramar i massor/ P ♥♥♥

 16. Hej P
  Inne och kikar igen, har funderingar på att åka till Torrevieja i maj och kom då att tänka på dej, undrar hur du mår och om behandlingen med botox fungerade?
  Är i Sthlm hos min son nu och vad vaknade man till idag då…snö😳 onödigt. Ja man får stå ut, längtar till vår och värme.
  Har läst lite om ditt smärttillstånd på nätet och lider verkligen med dej, har man så ont tappar man väl sitt sociala liv också, hoppas det finns hjälp att få på något sätt, håller tummarna för att allt går bra till slut.
  Kram Eva

  • Hej Eva!
   Skulle också vilja åka i Maj 🙂
   Tack jag har ju fått botox och blev smärtfri några veckor, Himmelriket!! Men tror jag måste ha en omgång till snart.
   Har fått remiss men det tar tid så lika bra att stämma i bäcken.
   Har också fått rikligt med tabletter utan tjafs, Så det är bra.
   Känner av ett tryck som inte är kul men är ingenting mot vad jag haft.
   Har i morse varit och tagit ett stort antal prover som jag själv betalar via Werlabs. Så ringde läkaren och sa att hon också hade skickat remiss på prover. Samma lab. Karo:s. Ja så nu tog dom väl halva min blodmängd i kroppen hahaha…Jaja nu får jag svar på massa värden och kan väl kanske få äta vissa vitaminer antagligen efter viktnedgången. Vi får se. Saknas säkert D-vitamin…Spännande! Har gått upp lite sen jag varit smärtfri och blivit hungrigare.
   Tack för att du bryr dig Uppskattas! Skriv om du ska åka, vem vet fast du kanske åker från annan flygplats.
   Kram P ♥♥

 17. Hej P,
  Kikar bara in för att se om du är ok ❣️

  Har följt o läst din blogg i många år, men sällan gett mig t känna 😊 Hoppas du mår fint i våren 🌸

  • Hej Irina!
   Tack för mejl!
   Nej jag är inte så pigg. Det står en del i föregående kommentarer om mina problem. Mest värk, har svårt sitta länge och gå och stå.
   gått igenom alla röntgen och tester som finns så har väl nåt “neurologiskt”. Läkarna kan inget om detta, iaf inte dom jag träffat
   men står en del på nätet.
   Därav inte skrivit eller kunnat åka ner. Få se till hösten…
   Kram och tack igen ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *