Sönd 14 maj,sol, 29 gr ♫↑☼↑♫

Hej!
Ja jag gör ett försök att skriva för att kolla bildproblemet 🙂 Vi har varmt, för varmt tycker jag förstås. Gick inte ut i dag. Rensar, städar fixar och så kollade jag på ESC i dag …Milde tid så dåliga låtar!!! Och Spanien…trodde det var ett skämt och det var det visst. Stor oenighet när deras vinnare vann på hemmaplan. Dom har så konstiga uttagningar…Vill nog inte vara med egentligen. Det är lite lustigt att dom som har så fantastiska sångare/sångerskor inte ska kunna få till det. Såg på spanska Idol en gång och nästan alla deltagare slog ut våra svenska med råge i röst och talang.
Egen havsbild 2013:
 OK, f ö så är det lugnt. I går fikade jag med Anita och Lotta på El Barco bakom Mercadona. Skönt där nu för där är skugga 😀 Dom hade varit och hälsat på en väninna till Lotta som också heter Lotta. Har hus i San Luis vid blå Saltsjön.
Dom fick vänta på bussen över en timme! En tur var väl överhoppad vilket inte är så¨ovanligt. Och inte pensionärsrabatt fick dom heller trots visade ID-handlingar. Kanske det bara är för residenta fast dom brukar få det 🙂 Chauffören var orubblig 😀

Egen havsbild, få se om bilderna fastnar när jag klickar på publicera…

I förrgår så kom Veroniqa upp och “lånade” lite vatten igen. Det belgiska paret som köpt på 1 tr. Hon visade mig deras lgh och det visar sig att den är lite annorlunda än “min”
Dom har balkongdörrar ut till pation som finns mitt i huset och en ganska stor uteplats där! Det är bara det att banken murat igen dörrhålet och även fönstret i badrummet…Ja det är väl för att stoppa inkräktare 😀 Men blir ju jättebra med en uteplats där när dom knackat ner teglet och fått schyssta dörrar. En till finns med samma planlösning ledig mittemot. 46.800E tror jag. Balkong på framsidan också förstås men liten.
****************************************************************************************
Mycket lgh för pengarna tycker jag. Dom är ju stora med Torre-mått mätt 😀
Kvar finns också en atico högst upp 2 sovrum, större balkong 55.300E och en i mitten på 3 tr med ett sovrum och stor balkong, 38.300E. Alltså bara tre sålda av 6 st banklägenheter ännu alltså. Övriga 6 har ju ägare som inte bor här. Orkade väl inte vänta sen 2008. Kanske säljer nu när det går.
Nedan bild från när plazan i La Mata var ny. Inte sett så fina blommor där senare…

Gick förbi plazan som jag inte vet namnet på häromdagen…vid skelettet nära Torreoro.
C/ Almudena men tror den heter Marcelina där. Bougainvillean blommar nu annars är plazan tråkig. Mest en hundrastplats. Bougainisen borde ansas tycker jag 🙂

Nu håller jag alla tummar att bilderna sitter kvar…annars…. 😀
Ja det gjorde dom och alla bilder är tillbaka och inte konstiga heller…
Skulle vara kul att veta varför det varit som det varit…eller hur.
Kram P ♥

22 reaktion på “Sönd 14 maj,sol, 29 gr ♫↑☼↑♫

 1. Skönt att det har ordnat sig med bilderna nu! 🙂

  Bussarna har ju glesare tidtabeller på helgerna (en del linjer i alla fall), och dagvill som jag är så brukar jag missa det och får vänta. Men det lät ovanligt länge… Konstigt att dom inte fick rabatt? Skulle tro att dom flesta resistenta har fixat busskort, så rabatten borde ju gälla alla. 1,35 (fullpris) är inte så dyrt, men det är ju principen där – rätt ska vara rätt!

  Ha en skön måndag!

  • Hej Ama!
   Ja det känns som ett mirakel, trodde hela bloggen var förstörd då dom flesta bilder var “demolerade” eller saknades. Men det var väl nåt i min WordPress då i kombo med Spaniensidorna…Vet inget.
   Jo visst har bussarna glesare turer men det var rekord i väntan…Om man hoppar över en buss så blir det 1tim o 20 min men tror dom fick vänta längre. B-bussen. Residenta har ju busskort men A och L är ju inte det…Andra chaufförer vill väl inte “bråka” så dom har fått åka billigare i alla fall…kanske nån vet hur det ligger till. På flygbussen är det ju inga problem, där fick ju jag åka för 4.84E
   Tack detsamma var ni nu är 😀 Kram P ♥

 2. Gomorron!
  Fina bilder och parken nära mig där byter nog gatan till Marcelina.
  Knepigt att gatorna byter namn så där.
  Hoppas att det blir fler son köper där du bor nu så att det förhoppningsvis blir ordning på torpet.
  Obegripligt att de murar igen för balkong och badrumsfönster. Blir en dyr kostnad för dem som köper att öppna upp igen.
  Nedräkningen har börjat och ett projekt på G. Jasminen ska bort. Växer som ogräs säger min syrra. Ingen “morfar” sköter om den längre.
  Ha en bra favvodag och kram/A-K

  • Gomorron A-K!
   Tack jo jag kunde prova att lägga in och hittade några fina. Skönt att det funkar. Jo Marcelina heter det nog vid parken och jag har inte tänkt på det i alla år 😀
   Jo jag tror fler köper, huset är bra byggt och inte slitet. Bra läge om man undantar trafiken…tänker mer på det nu när det är läge att ha balkongdörren öppen. Men var är det inte trafik inne i stan 🙂
   Jo det tar väl lite tid att fixa bort teglet men går säkert bra.
   Belgiska mannen verkar händig. En sån skulle man ha 🙂
   Jag är allergisk mot att ta bort växter 😀 Låt den vara, finns säkert nån som kan klippa lite!!
   Tack detsamma! Kram P ♥

 3. Godmorgon P!
  Så roligt att det ordnat sig med bilderna, hur det nu än gick till… Och här i Skåne verkar det ha ordnat sig med vårvärmen, – äntligen!! Glada clownhälsningar till dig :))

  • Hej Camilla!
   Ja ett mirakel då dom flesta bilder i 6 år var “påverkade” på ett eller annat sätt.
   Skönt att ni får vår nu…behövs…sena jordgubbar läste jag 😀
   Kram! P ♥

 4. Hej P!
  Så vackert det blommar i parken! Vi gick förbi där igår, men jag tänkte inte på hur det såg ut……
  Ha en fin måndag!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja den lever upp på våren den där parken. Är ju lite tråkig annars.
   Finns t.o.m vatten i fontänen.
   Tack detsamma, tyvärr myggbiten i natt, poco sömn 🙁
   Kram P ♥

 5. Vad skönt att bloggen med bilder nu fungerar. Men trist att du inte vet var felet ligger.
  Ibland finns inga svar.
  Men en egen domän är kanske lättare där du inte är beroende av andra.

  Trist att inte S är mer intresserade av att ordna till det när de får sälja en lägenhet i huset. Men har väl gott om pengar de att d einte behöver bry sig.
  ESC var en bedrövlig historia, jag trodde det var ett skämt. Stängde av. Tror den har gjort sitt…
  Vad gäller pensionärsrabatter på lokalbussarna för icksp residenta så lär det inte gälla, men en del chaufförer är bussiga. Dock gäller rabatten på flygbussarna och på flera långfärdsbussar. (Beroende på bolag)
  Fint att se boggan som blommar men lite ansning kan behövas.
  Stor kram!

 6. Hej Ditte!
  Ja skönt att inga bilder blev förstörda! Ja egen domän har jag reserverat men kom inte längre 😀
  Ska fråga P vad felet var om han vet.
  Ja bostadsbolaget säljer i befintligt skick men dom dyra skyddsdörrarna borde dom väl ha intresse av till nästa hus som blir ockuperat eller innan förstås.

  Nej jag antar att det inte är rabatt för icke residenta men då borde chaufförerna inte godta pass bara…Orkar väl inte bråka som han gjorde sist för Anita och Lotta 😀
  Ja ESC var så dåligt så det gick inte att lyssna. Spanien kanske driver med spektaklet.
  Kram P ♥

 7. Hola! Skönt att bilderna verkar funka nu! Ja, ESC var bedrövligt. Den enda låten som stack ut och som man blev lite glad av var Rumäniens låt tycker jag. 🙂 Har aldrig hört en jojk blandad med rap-musik. Kul! Annars låter allt likadant – avsaknad av melodier, vers och refräng som låter som två olika låtar och inte “håller ihop” och refränger som aldrig lyfter. 😳

  Vi var i Värmland i helgen för att fira min pappa som fyllde 80 – och sen blev det lite “efterfirande” av mig också. Fick välja bland grejorna i “arvegodssmyckesskrinet” både hos min mamma och min mormor så nu kan jag inte hänga på mig nåt mer för då är risken överhängande att jag förväxlas med en julgran. 😀

  Igår var vi i Loka brunn. Otroligt vackert och varmt och skönt på spa-anläggningen. Jag hade dock inte några badkläder med mig eftersom jag pga min bacillskräck har svårt att bada inomhus. Tycker att luften är äcklig och har svårt för att andas in den några längre stunder för att inte tala om duscharna – och alla dessa människor…. Det var dock väldigt fräscht överallt så kanske kan jag våga kliva ut ur trygghetszonen om vi åker dit igen. Fast jag vet inte ändå. Hade ju tid att sitta och studera människorna och jag kan tala om att vissa fötter och hälar var inte att leka med – hade nog inte fått nån fotvård på många år… Och vissa delar av huden såg ut som de var på väg att lösas upp av värmen och fukten – kan bara tänka mig vad som sen flyter omkring i vattnet… Madre mia…. 😱 Och folk simmar glatt på och stoppar huvudet under vattnet och spottar ut vatten som kommer in i munnen. Blä!! Men jag badar faktiskt i poolen i vår urbanisation i sommarstugan – men simmar inte med huvudet under vattnet. 😉 Alla andra i familjen badade dock och min pappa tyckte att det var toppen – var presenten från oss till honom! Han är ganska orörlig på land men i vattnet gick det bättre!

  Härligt att ni har varmt! Önskar att det kom lite sydliga vindar upp till Estocolmo också. Har varit kallt och rått idag – såg på termometern på balkongen när jag kom hem efter jobbet att det var 7 grader så inte konstigt att man fryser.

  Kram!

  • Hej Susan!
   Nej ESC var bara dåliga låtar. Jojk? Var det inte joddla hon gjorde 😀 Vet inte om det var samma låt, lyssnade så lite. Spolade fram hela tiden 😀
   Kul att du fick arvegods 😀 Ja risk för julgran finns hahaha…Jag har inga juveler alls.
   Nej bada i badhus, har jag nånsin gjort det? Klor och annat.
   Fast kanske inte pga bacillskräck även om jag också har en släng av det också 😀 Kul att din far njöt av badet!
   Jo vi har varmt men svalare i skuggan än så länge så det är ju idealiskt nu. Ja för alla 😀
   Ha det så bra så kanske vi ses framöver. Kram P ♥

    • Ja du vet vad jag kan om musik 😀
     Borde blivit recensent i nån tidning 😛 Det säger jag bara för viss press har urdåliga såna 😀
     Kram P ♥

 8. Hejsan! Kul att det blivit ordning på bloggen igen och att alla dina bilder är intakta. Fin bild också från parken där i närheten av oss, jätteläcker färg. Övriga bilderna också jättefina 😀
  Fint om det blir fler lägenheter i huset som befolkas. Det rör på sig!
  Ingen risk för värmeslag här. Inatt är det risk för minusgrader här hos oss, men snart ska det bli varmare. Helgen ser ut att kunna bli riktigt skön. Ha det gott!
  Abrazo!

  • Hej Bittis!
   Ja ett mirakel är det, trodde det var kört. Var väl nån “bugg” eller nåt 😛
   Ja parken blir fin när bougainvillean blommar. Ett lyft.
   Hoppas fler köper i huset ja…trodde det var två kvar av bankåtertagna men verkar vara tre.
   Hoppas ni får värme snart!
   Kram P ♥

 9. Härligt att bilderna verkar funka nu!
  Det är c/Almudena som går förbi parken på höger sida, sen korsar den c/Salinera och sen byter den namn till c/ Marcelina.
  Sen är det c/ de Matilde P. som går förbi parken på vänster sida! Men vad parken heter…..ingen aning.
  Skönt om lägenheterna blir sålda i huset!
  Ha det bra!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja det är toppen att allt fungerar. Trodde jag inte.
   Jo jag har alltid trott att det är Almudena vid parken men osäker en gång, vet inte varför…Google map var lite osäker för några år sen. Då var alla gator i Nueva T bara numrerade. Kanske jag far efter att MP går vid parken. Har vetat vad parken heter en gång men hittar det inte…har jag visst sagt ett antal ggr 😀
   Ja hoppas dom blir sålda. Ensamt här fortfarande 😀
   Tack detsamma! Kram P ♥

 10. Haha! Kan inte låta bli att skratta när jag ser de nya lgh-ägarna framför mig stå och knacka bort teglet eller vad det är från de igenmurade fönstren. Kan du tänka dig nåt liknande här? Inte klokt! Köper man nåt ska det väl åtminstone gå att komma in och kunna se ut genom fönstren! Kul att vi har en park med så vackra blommor nära oss! Jättefina bilder! Skrattade också när jag läste Susans målande beskrivning av de badande i bassängen. Känns bra att jag går på fotvård för ev inspektion! Ta nu vara på de sista dagarna! Kram! Lila – fint!

  • Hej Marga!
   Jo det är väl ingen normalt funtad person som kan tro att man måste bryta sig in heller som dom fick göra 😀 OK ,vi har ju inga ockupationer av den dimensionen hemma så…vi är ovana.
   Som bank skulle man väl bli stämd eller nåt…
   *************************************************************
   Ja Susan är för rolig hahaha…men ärligt så har jag väl lite såna tendenser och tankar i mitt huvud också 😀 Än når jag ner till mina fötter så jag kan “ansa” dom sen får det bli vården 😀
   Ja blommorna lyfter en annars rätt trist park.
   Lila ja, snyggt 😀 Bilden längst upp är från nedlagda handelsträdgården på C Valencianas…eller är den på Baleares? Hm…no se.:(
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *