Onsd 25 juli, sol 28 gr 😘😘

¡Hola!

Jag saknar AC 🙂 Ditte hade på sin blogg i går ordet ÖNSKAR i en fotoutmaning från en annan bloggare och ja man kan önska både det ena och andra men just nu så önskar jag hett en AC 😀 Det är dyrt att sätta in AC här hemma och antar att elnätet inte pallar…Vi får inte ha egen tvättmaskin ens har jag hört 😀 OK, kanske bara några dagar till så kanske det blir “normala” grader?  31-32 gr är inte “bekvämt”. I Torre är det 28 står det på spanska SMHI:s site…Men varnar för högre, kanske 40 i Valencia men
ligger 20 mil högre upp. Rekord här hemma är det.
Bild från 2013 i Torre…

I Spanien så fortsätter socialistregeringen och nu har Katalonien fått tillbaka självstyret om än kanske inte fullt ut. Högerpartiet PP har fått ny ledare unge (37 år) Pablo Casado Blanco. Casado betyder gift och blanco vit 😀 Dom har lite kul namn där.
Nu kommer partiet att bli mer höger…(hur kan det bli det, min anm) Iaf så vill han ändra abortlagen (till det sämre,min anm) och lite annat smått och gott…Alla trodde nog att den kvinnliga fd vice starsministern skulle vinna men nix.

OK, det brinner och brinner…hemskt! Och tragedin i Grekland är ofattbar…så många döda! Och det brinner i Spanien, Frankrike m fl länder men det gör det ju året om där fast mest på sommaren förstås. Det regnar ju poco, i alla fall på ostkusten i Spanien….
Kände rök från nån grill utanför grannhuset här hemma häromdagen…Tomten till huset här hos oss har gult högt gräs…klipps inte i år…En gnista så är det kört. Men…
Finns alltid folk som har STORT behov att grilla.
Nedan ser det svalt ut 🙂 Bild vid en av naturpoolerna vid strandpromenaden i Torre.

Apropå stort behov av saker…Jag har ju god tid att titta på TV och ruttnar på all reklam om spel. HUR många spelbolag finns det? Nya namn hela tiden och dom flesta är väl utlandsbaserade. Sååå störande! Och i morse läste jag att nu ska det registreras och även spelarna osv…mer skatt ska in. Bra för det går väl åt många psykologer för att bota folk. Folk är ju så fattiga i Sverige läser man av dom som dissar Sverige på forum…Man spelar för 55 miljarder om året…Miljarder!!!…Bra om några bolag åker ut men det tillkommer väl ännu fler?. Iaf så är reklamen så booooring, ungefär lika illa som Vitaepro 🙁 🙁 ÖNSKAR bort denna tjatiga reklam.
Undrar om storkar har det bra? Slit och släp? Kyrktornet i Ignacios hemby Mota del Marques:

Torget jag ÖNSKAR sitta på och fika, kommer aldrig att ske antar jag 🙁 Leffe är med på bilden 😀 Tack! Men det är 34 gr nu på dagen…svalare på natten i inlandet. Ca 17-18.

Spanien har fått ett världsarv till…Resterna efter ett kalifatpalats i Córdoba…Spanien är 3:a i antal arv efter Italien ock Kina tror jag, har 46 st…Córdoba är den enda staden som har 4 världsarv i världen. Staden ligger i Andalusien, ca 13 mil från Costa del Sol. 2 arv:

Om ni är rojalister så vill ni inte läsa det här….Spaniens gamle kung är och har varit mycket i blåsväder 😀 1000-tals älskarinnor stod det förut, nu har den sista? kommit ut med “sanningar”…el rättare sagt en tidning…Sonen och nuvarande kung måste ha ett litet h-e då också systerns man nu avtjänar fängelse och hon inte visste vad alla miljoner kom ifrån 😀 Tar aldrig slut…ÖNSKAR verkligen räfts och rättarting 😀
http://www.sydkusten.es/sk/11/a/26307/alskarinnan-vadrar-kungens-smutsiga-byk/

ÖNSKAR REGN! ¡Deseo lluvia! ¡¡¡Por favor solo algunas litros, por favor!!! 😀
Kommer ni ihåg Eva Cassidy:
https://www.youtube.com/watch?v=2rd8VktT8xY

Kram P 💖💖

24 reaktion på “Onsd 25 juli, sol 28 gr 😘😘

 1. Hola!
  Önskar också lite regn, men inte åska.
  Håller med dig till fullo när det gäller spelreklam, man blir un poco loco på alla dessa. Visste inte att det heter deseo. Måste jag komma ihåg. Tror jag sagt quiero.
  Vi var och letade en bordsfläkt idag, hittade ingen. Slutsålt.
  Jag har ju möjlighet att hoppa i poolen och svalka av mig och det blir nog ett dopp snart.
  Tackar marknaden för ”tältklänningarna”. Går inte att ha ngt annat på sig.
  Såg att Ama kallade dem för tantklänningar ,skitsamma sköna är dom nu.
  I morgon kommer sonen med fam. Då blir det livat med 3 barnbarn. Hoppas att vi får grilla här på pooldäcket.
  Hör av mig innan vi påbörjar bussresan till Skottland.
  Många kramar/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Lite regn, nej mycket ska det vara, skyfall 😀
   Ja sån j-a reklam rent ut sagt och ca 50.000 el var det 500.000 som är spelberoende! Sa dom på TV nyss.
   Quiero betyder “jag vill” och är ju rätt men min blogg önskade i dag 🙂 Deseo = jag önskar 🙂
   Nej fläktar är en bristvara…Tur att jag har en annars hade jag fått tagit in på hotell 🙂
   Skönt med pool! Badkar har jag men kommer väl inte upp om jag lägger mig där 😀
   Ja tantklänningar är det ju inte hahaha…snygga, sköna men jag har svårt för såna…ser ut som ett hus i dom…magen 🙂
   Grilla är förbjudet även på egen tomt läste jag…Bra då kanske vår torra tomt får var i fred. Ska kolla grannhuset där dom brukar grilla….bergkant men en gnista som hoppar upp så…
   Ja ring!
   Kram P 💖💖

 2. Jodå, visst vore det bra med ac men jag tycker ändå det funkar ok med ett par bra fläktar. Vi funderar på en takfläkt här också. Men kanske kan du sätta in en portabel ac i lägenheten om du får tag på någon.

  Ja reklam i tv gillar jag inte alls. Tittar bara då coh då på tv4 just eftersom det är så mycket reklam. Och spelreklamen är värst.

  Många bränder är det runt om i Sverige och i Europa , hemskt. Men kanske kan folk låta bli att elda/grilla, kasta fimpar och glasflaskor som kan antända. Blixtarna är det svårare att påverka. Önskar regn som hjälp till att stoppa bränderna. Önskar också att ansvariga här skulle se till att Sverige också har rejäl utrustning till att själva bidra med vattenbombplan. Man borde ha lärt sig något från bränderna förr om åren.
  Ett tips är att lägga kylklampar i sängen. Hjälper lite.

  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja jag längtar efter en AC 🙁 Fortsätter det så här nästa år så får man väl köpa 🙂 Portabla är så klumpiga och är i vägen men…
   Har ju golvfläkt annars hade jag inte klarat denna värme…
   Nej reklam som stör så vansinnigt avskyr jag och vissa är värst.
   Dom måste ju finansiera sina kanaler men dom kan ju ta bort vissa 😀 Hur många år har det där pillren annonserats,. Så fort jag ser en som gör reklam som idrottsstjärnor så ser man bara Vitaepro inte vad dom gjort för bra…Dom borde väl ha bra och sund kropp utan dessa 😀 Bara därför skulle jag aldrig köpa några 😛
   Ja det brinner och det är så hemskt med Grekland just nu…Skördat så många dödsoffer. 80 st! Landssorg nu.
   Sverige har 8 vattenbombare uppe sas det nyss men dessa stora speciella plan som Italien har finns ju inte.
   Ja beredskap, i Grekland kritiserar också beredskapen. Förståligt!
   Få se om det blir regn i helgen, hoppas hoppas!
   Ja kylklamp i sängen 🙂 Under madrassen?
   Kram P 💖💖

 3. Jo nu är det allt lite varmt i överkant. Undrar oxså var man lägger kylklamparna ? Blir väl blött. Hoppas på regn och det komiska i väderrapporterna nu att”risk ” har bytts ut mot chans till regn 🤔
  Var rädd om dig I och ha det gott
  Kramiz 😎

  • Hej Mariana!
   Ja det känns inte bra ☹️ Satt ute vid 6- tiden på balkongen och bara 25 gr och fläktade. Löven föll hela tiden från det enorma fågelbärsträdet.
   Kylklampar får man lägga i plastpåsar 😀
   Lägger såna under min dator i bland då den är överhettad 😅 Sjunger på sista versen.
   Ja hoppas det blir regn nu…
   Tack detsamma P 💖💖

 4. Ja jösses vilken värmebölja det har varit i Sverige – läääänge! Förskräckligt med alla bränder och alla som struntar i eldningsförbud och beter sig helt tanklöst med eldbefängda grejer. Finns på tok för många korkade människor i världen. Men tack och lov även hjältar som man ju också kan läsa om nu bland eldens härjningar. Och godhjärtade brandmän från andra länder som kommer till undsättning.

  Hoppas du åtminstone kan få tag i en ordentlig fläkt så att du härdar ut!

  Kram och ha en fin dag!

  • Hej Ama!
   Ja den är och består…i går bara 31.5 gr, i dag ska det bli mer. Men det går, i bland är det för j-t och i bland står man ut.
   Jag har en bra golvfläkt, blåser nästan för mycket på ettan 😀
   Går ju inte att ställa den så långt bort i mitt krypin 😀
   Sen irriterar blåsten lite. I natt var den inte på…Duschade svalt innan sänggång 🙂
   Ja korkskallar finns det gott om 😀
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 5. Jag förstår dig verkligen, Denna värme är lite väl jobbig. Min förra man satte upp fläktar i taket i två rum och det rör ju omkring luften lite, men jag tål inte drag så jag vill inte ha dom på.
  Igår hade vi 33 grader varmt på vår utomhustermometer, så jag håller mig inomhus för det mesta.
  Jaha, ska vårdcentralen flytta 50 meter, det var inte långt. Undrar vart? De bygger så mycket här nu så det verkar inte ta slut. Vi får se hur det blir.
  Ja, det är otäckt med dessa bränder. Grekland, så fruktansvärt med alla som omkom.
  Nu får ingen grilla utomhus, inte på egen tomt heller, det är bra, en gnista antänder lätt det torra gräset.
  Tänker på dig och hoppas att du kan orka med.
  Kram!

  • Hej Wiolettan !
   Ja fläktar i taket går ju inte att rikta. Jag sr en hög golvfläkt som jag flyttar så den inte blåser på mig så det går ganska bra 🙂
   Just nu är det 32 gr på min termometer ute och ingen sol där på 6 tim så det är väl korrekt.
   Ja det stod att Vc skulle flytta och tror det är samma hus men en port längre bort.
   Nyrenoverat.
   Ja hoppas folk respekterar eldningsförbudet! Stackars greker som råkade så illa ut 😢
   Tack det går rätt bra ändå och hoppet att det blir ändring snart håller en uppe .
   Kram P 💖💖

 6. Hej P!
  Förstår att det är jobbigt i värmen. Här nere har vi också över 30 grader och på nätterna går det nog inte under 26 grader. Men här är det ju mer “anpassat” efter ett varmt klimat. Hoppas du kan ha lite nytta av din fläkt i alla fall!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja just nu 32 ger men med fläkten går det bra i alla fall. Hoppet att det ska regna håller en uppe 👍 En dag till så här men sen så…kanske…
   Där nere är man ju van vid att det ska vara varmt ich så finns ju AC som kyler ner en 😁
   Kram P 💖💖

 7. Godmorgon

  Äntligen är den här, sista arbetsdagen innan semestern…..på söndag tar vi bilen och åker mot Tyskland och förmodligen södra Belgien. Åker inte till Spanien nu, dyyyra flygbiljetter!! Ska försöka åka i okt/nov ist.

  Fruktansvärt med alla bränder, tänker på alla som omkommit i Grekland. Så hemskt.

  Kul att du nämnde spelreklamen. Vi räknade en gång till 8 olika spelreklam under en enda reklampaus. Vi retar oss på just spelreklam, retar oss på all reklam men den med spel är värst.

  Har en liten bordsfläkt som vi flyttar runt. Har haft den mycket på golvet för katten lider av värmen. Just nu är hon på balkongen och spanar efter fåglar, “bara” 21
  grader.

  Ha det så gott i huvudstaden

  Kram Lotta

  • Gomorron Lotta!
   Härligt med semester! Ja alla vill till Spanien 😀 Men i augusti är ju inget att trakta efter där. Möjligen AC 😀
   Låter trevligt med en biltripp!
   Ja fruktansvärd tragik i Grekland 🙁 Ännu värre om det var anlagt som dom tror…
   Ja jag avskyr spelreklamen…så himla tjatigt och leder folk i fördärvet också…
   Bara 21 grader!! Skönt! Ja djur lider också. Hundar kan ju bada men det gillar ju inte katter 🙂
   Kram och ha en trevlig resa! P 💖💖

 8. Intressant och varierat inlägg! Värmen i Sverige verkar fortsätta ett bra tag till! Nu fryser man väl när tempen blir sommarnormal igen, runt 20 alltså!
  När det gäller reklam på tv gillar jag inte alls spelreklamen. Och viss reklam begriper jag helt enkelt inte vilken produkt de vill lyfta fram! Politiken ja…. så hemskt att PP blir mera reaktionärt … abortfrågan t ex. Synd att inte Soraya blev vald. Behövs en kvinna där! Hoppas att Pedro Sanchez kan hålla ställningarna.
  Ps jag käkademidddag hos brorsan i Sumpan igår! Tänkte på dig. De bor på Hamngatan nere vid ån bredvid skattehuset. Vet att du tycker att det är ”fel sida” 😃

  • Hej Fia!
   ¡Gracias chica!
   Usch jag vill ha kyla nu…I dag kom ett skyfall och en åsksmäll men så upphörde regnet fort 🙁 Besviket!
   Nej spelreklam borde vara förbjudet. Finns ingen mening med det. Dom som vill spela för pengar hittar dit ändå.
   Ja trist att PP går mer åt höger men jag tycker dom redan var tillräckligt. Ja fast jag gillade inte Soraya…kändes inte riktigt seriös…men å andra sidan så tycker jag ju ingen PP:are är det, finns kanske någon icke korrupt?
   Ja jag hoppas han är kvar även om han varit lite blek förut. Han sviker iaf nu i frågan att släppa namn på korrupta med konton utomlands som han lovat…enl Sydkusten.
   OK, har inte fattat att du har en bror här 😀 Ja det är lite fel sida 😀 Men man ska vara glad att ha möjlighet att bo i denna lilla stad även om politikerna bygger ihjäl stan 🙁
   Kram P ♥♥

  • Hej Leffe!
   Ja oförglömligt trevlig resa ♥ Om jag hade pengar skulle jag bo där 🙂 Men man måste ju ha bil trots fisk-och brödbil mm 😀 Fanns ju post 😀 Och 2 fik, vårdcentral och en “allaffär”…3 banker. Men dom alla kan väl inte finnas kvar nu…
   Kram och hälsa Karlsson! P ♥♥

 9. Hej P
  Här nere i Skåne fick vi inget regn. Det behövs verkligen. Det är skönt med värme, men det behövs regn också. När det gäller Mota del Marques hoppas jag verkligen att du kan komma tillbaks dit.
  Kram

  • Hej Annika!
   Nej det behövs verkligen! Här kom det kanske i 20 min…Blev så besviken. Nu är det 3 gr “svalare” dvs 29 gr i dag…Tröttsamt.
   Ja min dröm är att åka dit nån gång igen. Ha tid på sig. Var lite för få dagar. Jag vill prata med byfolket 😁 Dom var så trevliga.
   Ha det så bra! Kram P 💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *