Torsd 18 juni, sol 26 gr 🌻

Hej!
Det är varmt och det är mygg…rekord i bett en dag…6 st. Fy vad det irriterade. Tur att jag har Alsolsprit för då går det värsta över inom en halv -1 timme. Lyckades inte få hjälp med myggnät för dörren…latmasken slog till. OK jag åker snart så varför anstränga sig i onödan 😀
Folk får nu bada vid stränderna också här i Torre. Dom har lagt ut blåa rep i rutor
som man ska hålla sig inom. Lite folk där ännu men det kommer ju massor nu när hela EU – i princip får åka hit…Spanien är normalt 2:a i världen på besök…1:a är Frankrike. I fjol kom 82 miljoner till Spansklandet…milde tid.
Nedan stranden på Gran Canarias södra del…ja öken närmare bestämt. Ingrid och jag gick där helt lugnt på sanddynerna en gång…1987-88 kanske. Efter 5 minuter blåste det upp till storm…
Vi fick gå med ryggen emot hemåt, baklänges…såg ingenting. Halva duschkaret var fullt med sand sen. Läskigt fort stormen kom, vi vågade aldrig gå där sen 😀

Ja f ö så har jag nu bestämt att åka men känns oroligt. Jag var till Jesica och klippte och bucklade (ord från mitt bb Junia som liten) till mitt hår. När vi gick hem så mötte vi många både par och andra som gick i bredd utan munskydd och det verkar vara ett missförstånd…man KAN inte håll 2 m el nu 1.5 m avstånd på trottoarerna i Torre.
Dom är bara 1.5 m breda…Ramon Gallud och Caballero de Rodas har några avsnitt och några gågator i centrum som har bredare trottoarer… På info som stått har det översatts…dom översätter spanska till engelska och sen svenska och då blir gator helt plötsligt “vägar”…Mötte flera rysktalande och dom vet jag inte varifrån dom får info.
Man blir lite irriterad av att behöva gå ut i gatan hela tiden. Det är ju dom som inte har mask som ska gå ut…Fy f-n vad sur jag var 😀 Sen denna eviga diskussion på nätet
om bra el inte…Det är förbud att gå utan här nere bland folk, basta!!
OK…det var det. Trevligt att träffa la chica igen! Hon har mindre med kunder nu så klart. Hon har ju många nordbor och dom är ju inte här.
Muy guapa con visera, y máscara también…¡Gracias, Jesica, estoy muy contenta! ❤

Jag är väl fin också 😀 Bra maskerad 😀

Ja så var den pärsen över, permanenta är väl inte direkt nån favoritsyssla, tar tid och J gillar nog det sämst i sitt jobb hahaha…nu har jag Bengan kvar i morgon. Blir inte klar där men antar att jag kan åka tillbaka och rota mer i los dientes 🙁
Dom åren man har kvar vill man ju helst inte bara äta soppa…eller hur 😀
Apropå mat så har jag tittat på Sydkustens cfefsred Mats Björkmans vloggar där han dels informerar om läget men också lagar spansk mat. Kul!! Jag visste inte hur man gör riktig spansk tortilla, alltså den vanligaste rätten/tapasen…nu vet jag…den jag en gång gjorde blev misslyckad och vet nu varför 😀 I andra vloggar har han gjort andra typiska spanska rätter också inkl information om Spanien och läget. Mycket bra!!
https://www.sydkusten.es/sk/255/a/29180/vlogg-latt-som-en-omelett/

Läste att viruset spridits i Gällivare och Motala…Förstnämnda hade några 100 tillresta reparatörer och i andra fallet förmodligen studentfirandet…blir man förvånad.
Ja hur ska det gå i sommar? Och här nere med alla turister? Man önskar att ingen hade fått resa varken hit el dit…bara nödvändiga resor. Men för folk kan inte livet vänta några månader och ekonomin tar livet av folk också…ja säkert…här läser man om hur vissa (många) har det…det var ju inte bra ekonomi innan virusets ankomst.
De 17 regionerna ska nu bestämma själva igen…utom resor inrikes…i fall…

Man har det bra som lyckats skrapa ihop pension…första ggn nånsin som jag glömde att det är 18:e och pension i dag. Va!! Ja det var bara att hala fram plånboken och göra sig oskyldig, främst till min assistent señor Ignacio som handlat…kvittohögen var inte sååå tjock. Ja sen allt annat…men jag är glad att jag kan betala än så länge, även restskatten hahaha…Hyran har höjts hemma med några kronor men vet inte hur många…jag betalar som vanligt in den gamla tills nåt annat sägs…brukar ta tid.
Ja man är privi helt klart även om nåt extra inte ingår i “nödtorften” (resor då) men om man jämför sig med många fattiga…OK, förresten. Har ju faktiskt jobbat sen tonåren…i 48 år minus 6 mån barnledighet och 1 sabbatsår men då hade jag ju lön från företaget…att man stod ut så länge 😀 Ja det var så…jobb fanns fast t o m utan utbildning och inget att snacka om det var bara att jobba…
Hit fick man åka…till Gran Canaria och Puerto de Mogán. Bild av en kille som heter Linquan Fang. Han tar så fina bilder på Gran Canaria! Han kan ha tagit ökenbilden ovan också men osäker.

Ägnar bilden åt min kära amiga Monica som fyller år i dag! Grattis kära du! 🌹🌹🌹

Ha en bra midsommar alla!. Hur det blir med San Juan den 23:e här det vet man inte men antar att festen och strandbrasorna ställs in i år.
Kram P ❤🤓❤

25 reaktion på “Torsd 18 juni, sol 26 gr 🌻

 1. Hej P
  Vad skönt att du har kommit till ett beslut när det gäller hemresan. Du åker väl ner igen när turisterna börjar att åka hem och det blir svalare. När det gäller bygget som pågår där du bor är det ju inte ens säkert att du kommer att besväras av det. Dom byggde en ny länga där jag bodde först här i Skåne. Jag var inte besvärad en enda gång. Vad bra att J hade skydd, både för henne och kunderna. Det är ju ett utsatt yrke när det gäller smitta.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja och nu är jag mer beslutsam efter en myggnatt till och kackerlackor hade fest… 😀 Varmt. Sovit dåligt.
   Jo kan och orkar jag så åker jag ner.
   Bygget…jo dom har nog gjort det bullrigaste dvs slitit ner balkongerna och bilat bort badrummen…hoppas jag.
   Ja Jesica måste ha mask el visir, dom får ju inte jobba utan här.
   Jobbigt men nödvändigt! Och kunderna också!
   Hälsa John!
   Kram P ♥♥

 2. Hejsan!
  Vilken bra bild på blogghuvudet mrd sanddynor. Kul att du tog en selfie på dig själv. Din frisörska har helvisir, seriöst! Min frisör har inget skydd. Ska dit snart igen.
  Jag önskar dig och Ignacio en fin midsommarafton och välkommen hem till Sverige igen.
  Idag är det strålande väder här.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja visst är bilden fin men vet inte var jag snott den. Tog med den för att vi gick precis där en gång 😀 Finns åtskilliga bilder på öknen på Gran C. Mångfacetterad ö, 4 klimatzoner.
   Tycker det är dåligt att dom som träffar kunder inte har åtminstone visir. Läste i min Sumpangrupp att någon frisör och också fotvårdare har det. Riskfyllt annars.
   Tack detsamma! Kram och hälsa A-L! P ♥♥

   • Apropå svenska jordgubbar. Håll i dig nu för på torget i Fruängen kostade de 180 kr för 2 st enliters kartonger. Kanske sänker de priset efter midsommar. På Coop kostade 1 liter 75 kr.
    Kram,

 3. Vi går utan mask och det funkar bra att sicksacka över gatorna eller gå ned på gatan vid möte på på trottoaren. Nu i alla fall, när det kommer mer folk får man kanske tänka om och välja att svimma av värmeslag i sin mask…

  Önskar dig en riktigt fin hemresa och en glad midsommar!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo än går det att sicksacka…men jag orkar inte gå upp och ner för trottoarer i onödan…i bland är dom 1-2 dm höga 😀
   På väg till och från Bengan i dag hade jag bara maskare som jag mötte…utom en kille.
   Tack jag hoppas resan går bra…
   Tack detsamma! Hoppas på myggfritt i natt och kackisfritt.
   Ignacio har blandat Acido borico och leche condensado och lagt
   här och där… 😀 Spännande!
   Kram P ♥♥

 4. Det var ett innehållsrikt inlägg! Otrolig bild på sandöknen, vilken plats!

  Jag upplever att det är de som bär mask som inte håller avstånd. Är inte alls försiktiga, tror att masken är ett bra skydd både mot att smitta och bli smittad. Alltid är det jag som får ta ett steg bort. Är också riskgrupp och vill inte få viruset.

  Vi ska resa! Inom Spanien, och nu låter det ju galet, med det är Mallorca vi ska besöka. Har en tanke om att det är färre besökare där i sommar än andra år. Det måste det ju vara. Har också en tanke om att det även där går att hålla avstånd till folk, i inlandet verkar det vara lugnt, och det måste väl finnas vikar att bada vid, utan en massa folk? Eller så åker man tidigt på morgonen? Vi får se. Vi ska hyra ett litet hus på landsbygden, pool finns, och djur. Vi tar bilen och ser så himla mycket fram emot att åka runt och se den ön! Kanske är längtan att komma iväg extra stor eftersom vi båda jobbar hemma och tillbringar i princip nästan alla dygnets timmar här. Huset är förknippat med jobb, även när man är ledig.

  Glad midsommar!

  • Hej Annika!
   Ja denna öken är så fantastisk…men var lite läskig där ett tag när vi gick inåt och uppåt på sanddynerna…man kan ju hålla sig närmare havet 😀
   Ja man kan ju mötas om alla har mask. Jag har ju mask för att inte bli smittad av någon utan mask…om alla har är det säkrare iaf. Det är ju en barriär trots allt. Läste att om man har mask i affär hemma så håller alla avstånd för tror att personen är sjuk hahaha…det ska jag ha då om jag nu går in i nån affär 😀 Alla drar i väg hahaha…
   Jag skrev på din blogg om Mallorca som jag nog varit “1000” ggr…(överdrift), ville ju bo där från början men dyrt när tyskarna började köpa upp alla bostäder…Nyfiken på var ni ska bo! Berätta! Har mina favoriter 😀 Vikar finns ju särskilt på östra och nordöstra sidan…Cala Do´r var min första resa dit 1986, fick höra om Tjernobyl och mobil hade vi inte…trodde vi inte kunde åka hem…Huuu!
   Kram P ♥♥

 5. Mygg, det var länge sedan jag såg en sådan liten varelse. Här på vår balkong, kommer det ibland någon geting och humlorna vill gärna hälsa på våra blommor.
  Jobbigt att inte folk håller sig till bestämmelserna. Men det är likadant här, i viss mån. Vissa är så bra på att hålla avstånd och går undan om vi kommer och går, men andra bryr sig inte.
  Jag håller mig mest inomhus men någon promenad utomhus varje dag vill jag gärna göra, om det går. Nu i två dagar har det inte gått, men jag ser framåt.
  Bra att du nu har bestämt dig att åka. Mygg och hög värme är inte så bra och det ska tydligen bli en varm sommar i år.
  Vill önska dig en Glad och Trevlig Midsommarhelg.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja men tänk att en så liten varelse kan förstöra en hel natt…10 bett på 2 dagar. Samma mygg bits flera ggr här. Dumma är dom 😀 Getingar är min fobi 🙂
   Ja folk beter sig olika…inget att göra åt. Man får försöka gå undan.
   Ja jag åker och hoppas det går bra…lite oroligt.
   Kram så länge! P ♥♥

   • Usch, så många bett och dom som brukar klia så mycket. Nej, de ska inte få chans att sticka flera gånger, eller?
    Håller med dig om getingar. De är de värsta flygande små bitande varelserna. Jag har blivit biten, här på vår balkong, inte skönt.
    Jag brukar försöka gå åt sidan, om jag hinner.
    Det ska säkert gå bra. Nu har vi förstås det mycket varmt här, men kanske inte den sortens värme som finns i Spanien.
    Kram till dig Preciosa.

    • Hej Wiolettan!
     Ja der var hemskt men jag har för mig att spanska myggen som är så små att domknappt syns sticker flera ggr. Inte dom vi har här…kan ha fel 😀
     Getingar har jag ju fobi för sen min mor nästan dog av ett stick. Dramatiskt var det! 1978 var det.
     Usch ja det är varmt här hemma. Tur jag har fläkt i alla fall.
     Kram P ♥♥

 6. Hej P!☀️
  Jag och Pelle har nyss kommit hem efter att ha tagit en promenad genom stan. Det var lugnt och stilla,många har nog börjat sitt midsommar firande. Vi köpte varsin glass och satte oss på torget, tittade på folk som handlade blåklint och jordgubbar i sista stund. Det är underbart väder, så i år är nog många Midsommarfirare i Sverige nöjda och glada! ☘️🌺🌿 Många blommiga hälsningar och kram, önskar dig en safe flight home. 🙏

  • Hej Camilla!
   Ja många firar väl och en del sitter hemma. Blir nog mindre av fest i år antar jag.
   Bra att vädret är fint för en gångs skull 🙂
   Jag är väl lite trött på sol nu men i alla fall 😀
   Tack det får gå 🙂 Och tack detsamma! Kram P ♥♥

 7. Hej

  Skönt för dig att komma iväg till frissan,skulle behövas här med.
  Ska strax åka iväg till Dicks yngsta syster och fira midsommar med hans andra systrar, han har 4 🙂
  Ha en trevlig midsommar

  Kram

  • Hej Lotta!
   Ja jag tror det är många som behöver frisörbesök nu 😀 Har dragit mig i det längsta. OK dom har ju inte ens fått jobba men nu får dom med en kund i lokalen bara här nere!
   Oj vad tjejer han har i familjen 😀 Kul…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. God kväll!
  I kväll har vi firat midsommar i vår ensamhet. Sill och färskpotatis samt en Västerbottenpaj plus några skivor lax med tillhörande sås. Inga jordgubbar blev det. Kostade 80:-/ ask. Lite väl dyrt tycker jag.
  Vi har rena Spanienvärmen här, har t o m badat i poolen 2 ggr.
  Önskar dig en bra hemresa.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja kan vara bra att fira själva också i dessa tider 🙂
   Här är ju ingen midsommar afton förrän tisdag men antar att stränderna stängs läste jag. Eldar ju annars.
   Spanienvärme vill jag inte ha :-D…så jobbigt!
   Lite svalare på morgonen i dag.
   Tack! Kram P ♥♥

 9. Jag tycker absolut att man måste respektera de regler som gäller och det helt oavsett vad man själv tycker. Och gör man inte det så får man stanna inne. Inte svårare än så. Eller dra sig undan om man möter någon.
  Kan tänka mig att Jessicas kundkrets minskat en del men hoppas hon klarar sig.
  Puerto Mogan minns jag från 1972 när jag var där första gången över dagen . Då fanns ett hotell. Vi bodde då i Puerto Rico där det fanns fyra hotell vid havet. Var en idyll då.
  Välkommen hem. Har haft strålande midsommarväder och jag hoppas det håller i sig ett tag.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja man måste ju t o m…böter annars här.
   Vissa tycker väl att om man har mask så behöver inte dom ha…
   Ja snart så får väl Jesica fler besök. Hon får ju inte ta fler på en gång heller liksom…sticka emellan medan färg verkar el permanent.
   Oj 1972! Ja lite annorlunda nu…sååå utbyggt både i PR och Mogan.
   Tack! Jag vill ha lite svalare nu 😀 Inte regn men…
   Kram P ♥♥

 10. Bra du är drillad i hur coronan ska hanteras ifrån spansklandet. Här i svensklandet är det lite si och så med hur vi lever efter riktlinjerna. Dystert faktiskt och iinnebär det inte är under kontroll på länge. Jag förstår att folk har svårt med avhållsamhet men det är enda vägen. Vi ska klara av det! Jag tycker jag suttit hemma sen 9/3 i ett svep. Tungt och sitta två i liten lägenhet tarvar mycket tålamod. Krig utbryter regelbundet. Hasta la vista!!

  • Hej Björn!
   Ja jag vet ju hur man inte ska göra 😀 Men det är himla trist faktiskt. Kan ju inte gå ut allas här känns de som. Iofs brukar ju jag inte vara så flitig på det men fika villa man ju göra. Ingen fara att sitta ute om det är distans på bord och så.
   Haha ja krig, i af gnäll och dysterhet från min sida mest.
   Gått bra iaf fast folk blir deppade stod det i Spanien, flera på fiken har uttryckt ledsamhet där nere. Inget konstigt.
   Kram! Nu ska jag skriva nytt inlägg…har gått mer än 6 dagar…
   P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *