Torsd 1 apr,sol 18 gr 🐥

¡Feliz Pascuas a todos!
I morgon är det långfredag. Då minns man alla påskprocessioner i Torre.
Alla 18 “los tronos” som sakta vaggade fram på gatorna.
Gillar den utländska, den enda tror jag. Engelska, walesiska och irländska bärare. Gröna fina kläder och ett fantastiskt ekipage.
Nu går inte detta och inte heller förra året. Inte för att jag är religiös utan för det är vackert och den suggestiva musiken utmed vägen gör en tårögd. Varje gång…Trummorna…slagverk och blåsinstrument.

Ja det är som det är. Smittspridningen ökar nästan överallt. Spanien har legat lågt men det går uppåt igen om än sakta. Få se efter påsken. Flygresor och andra resor är fullbokade. Fjällen har fullt. Sjukvården här hemma går på knäna. Att dom orkar? Finns så klart sjukskrivna av personalen. Inget konstigt! Folk verkar inte bry sig…ja inte alla men för många vill ju leva som vanligt och gör det. Snart ska Gröna Lund öppna tror jag…Skansen öppnade i dag.
**********
Vaccin har erbjudits min kära granne. Dom ringde i lördags, även i söndags och måndags 😀 Lite dålig pejl men i alla fall. Få se om hon kan. Är superallergisk. Jag trodde på en signal också men icke. Jag är rädd…få se.
Inte för sprutan men ev biverkningar. Aldrig tagit vaccin…
Får man se denna naturpool nedan vid strandpromenaden nåt mer?

Fint vid strandpromenaden mot Los Locos. Staketet finns väl inte nu. Renoverat en bit av promenaden.

OK, det är bara att fortsätta livspausen…det går bra. Anpassningsbar som man är eller orken sätter käppar i ev hjul 😀 Dagarna går fort…antagligen att man inte stressar. Allt får ta tid…Ser på “En plats i solen” på TV…I dag var det Mallorca och Menorca. Där jag varit många ggr. Puerto Pollenca. En engelsk äldre man skulle pensionera sig där…han hade varit där i 40 år till och från. Skulle nu integrera sig och lära sig spanska 😀 Han man hört det förut 😀 Efter 40 år och ca 70 år 🙂 På tiden med spanskan … 😀
Just nu är det en spansk film om ett ett äldreboende…på 1:an. Både rolig och sorglig.
**************
Mina nätter är jobbiga. Svårt att sova. Då glor jag på videos. Hundräddaren Jefferson Rescata i Ecuador har alltid spännande saker att berätta. Hämtar valpar ur brunnar och gryt…tikarna har synliga revben. Sen får dom lite hull på bara nån vecka…avlusade, badade och fina. Vaccinerade och kastreras.
De hundar som är sjuka, tex en Husky har epilepsi och en Lab som ska dö…då får dom vara inne på kontoret med personal hela tiden nära när dom ännu mår bra…Tror det annars finns ett par 100 hundar, några hästar, grisar, getter också. En åsna t o m. Pool finns och lekpark! Bygger nu ut anläggningen som han byggt upp från det han var tonåring…folk över hela världen skickar gåvor till hundarna och mat. USA och England mest men också latinländerna.
Finns hur många utkastade hundar som helst i det landet.
Han hjälper också fattiga med allt möjligt. Ser han en utan skor så tar han av sig sina och ger dom!! Har själv varit fattig och har en far som var alkoholist och suttit i fängelse. Nu räddar fadern själv hundar i mindre skala.

Tittar också på små apor som lever med familjer…så söta och klipska.
Inte bra att ha dom så men behandlas dom väl så får man vara glad…övergivna el säljs på marknader. Hon nedan är så snäll mot sina 3.
Leker och skrattar åt dom till skillnad från andra som t o m slår dom 🙁
Ja hur har jag nu blivit?

Min mor hade hundar, katter, fåglar, min dotter och dotterdotter tycker om djur…dottern hade råttor (åkte på TB med den) huuuuu!!! Dotterdottern marsvin…kommer ni ihåg henne – Iris. Jag var tvungen att vara vakt i bland…fyyy!!!! 😀 Ja så hade vi hund…i 9 år. Cockerspaniel. Jag allergisk…hårade gjorde hon hemskt. Men så gullig och klok. När hon ville vara det 😀 Jaja…jag gillar väl hundar då, tex grannens Ville men katter har jag svårt för. Rädd. Både mor och mormor hade varsitt monster någa år, elaka!! 😀

OK, vive el momento! Lev i nuet! Om 7 min är det 2 april…

Kram P ♥♥

16 reaktion på “Torsd 1 apr,sol 18 gr 🐥

 1. God morgon 2 april! Så har du sytt ihop en trevlig blogg igen! Jag har aldrig sett en procession live på påsken, men förstår av bilder att den är mäktig. Förstår att du blir berörd. Det är underbart att se alla djur som blir räddade av människor. Din kille i Ecuador är fantastisk. Igår läste jag om poliser som räddade en valp som hade hittats i en kartong i floden. Ett under att den valpen kom tillbaka till livet. Då blir jag lite gråtmild.
  Igår fick jag min första vaccination. Än så länge känner jag nada. Märkte inte ens när han gav mig sprutan. Nio veckor till nästa.
  Det är väl TVn som räddar oss. Tycker också tiden går väldigt fort. Hahaha, jag kommer ihåg Iris och att du inte var så förtjust. 😅 När jag är hos min fotvårdare har jag en av hennes chihuahuaor i knät och då kan du tro jag mår gott! 😁 Jag är fadder till två hundar på ett hem i Spanien där de blir omhändertagna och får veterinärhjälp, medicin, operation.
  Nu får vi påskdagar att njuta av. Nu går vi ner i tempo, eller hur? 😂 Feliz Pasqua! 🐣🐓💛💛❤️❤️🙋

  • Hej Marga!
   Tack tack! Jaha du har aldrig sett en procession…man tror man blir van men nåt visst är det…
   Ja jag älskar den där killen i Ecuador…en saga på ett sätt. Och så känns det väl lite extra med landet då jag skickade hem 2 killar dit från Torre 2004 som höll på att svälta ihjäl. Inga jobb.
   Hörde mycket om det fattiga landet…Ser på videona att det fortfarande ser eländigt ut. Byn ligger iaf vid havet, Manta. Kanske bättre i huvudstan…Många flyktingar har dom från Venezuela på senare år. 1000-tals har även kommit till Spanien.

   Bra att du inte kände av sprutan el biverkningar…Känns tryggt.
   Ja tiden går…Iris ja…huuuu! Dom framkallar små bruna avlånga kulor precis hela tiden 😀
   Jo en liten hund i knät går bra…rumsrena hahaha…
   Fint av dig att faddra!
   Gå ner i tempo hahaha!! Då blir det “tumbada” dygnet runt 😀
   Ha en bra påsk! Kram P ♥♥

 2. Hej P!
  En komplimang till dig som förser oss andra med fina bilder. Jag var i Torrevieja för två år sedan och hade sett fram emot påskprocessionen men det regnade så mycket så det blev inget med det. Avskyr att vara ute i regn och någon berättade att den blev inställd. Du vet kanske hur det var med det. En påsk såg jag processionen i Palma, vackert men nästan lite kusligt i de smala gränderna med alla som såg ut som Ku Klux Klan om än i vackra färger.

  Om du vill bli vaccinerad så vänta inte på att de ringer, gå in på appen ”Alltid öppet” och boka där. Tyvärr har jag inte åldern inne men tipsade två vänner som fick komma två dagar efter.

  Jag har också råkat på de söta aporna och är som du, också verkar, kluven. De är jättegulliga i sina fina kläder och verkar bli väl behandlade men det är verkligen ingen naturlig miljö för apor. Apor i det fria verkar hysa agg mot mig. Står det fem personer och fotar är det mig de fräser åt och en gång i Thailand höll jag på att bli strypt av en aphanne som hängde sig i min sjal.

  Hoppas att du får en glad och skön påsk
  Elisabeth

  • Hej Elisabeth!
   Hann svara din mejl före ser jag 😀 Tack, jag älskar bilder så jag har tagit många många men desto mindre numera. Ingen ordning på dom heller 🙂 Kameran sjunger på sista versen.
   Mobilen tar bra bilder men svårare att få in dom i rätt storlek i bloggen…
   Ja om det regnar så ställs processionerna in.Händer inte ofta men ekipagen kostar massor och kan bli förstörda. Finns ett museum där man kan se en hel del. Dom byggde ett nytt i 6 våningar högt men står tomt sen många år. En vidlyftig borgmästare hade byggnoja…suttit i fängelse pga slöseri med pengar, korruption…och bedrägeri. Vet inte om han kommit ut…
   Ja en viss grupp i processionerna har strutar på huvudet. Men är goda…slänger godis bl a. Jag har vetat varför denna klädsel men glömt 😀 Bibliskt. Har en länk nånstans.
   Jo jag har appen men en annan bloggvän sa att det inte funkade.
   Jag ska gå in men vill inte 😀
   Apor är rätt aggressiva. Inte som små men dom blir ju stora och hur stora vet man inte på videon Kako. På bilden är Kako 18 mån, Luna är 1 år och lilla Olly 3 mån…På stora parker med apor har dom ihjäl varann och även sina nyfödda ungar har jag sett…Usch.
   Jaja, människan är ju inte så fredlig heller…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Hej P!🐣 Långfredag idag…, minns när jag var barn. Dagen var verkligen så lååång-tråkig. Alla butiker var stängda, allvarliga program på tv och klassisk ”tung” musik på radio. Lite skillnad nuförtiden!
  Idag när vi tog vår promenad såg vi ett magnoliaträd som redan hade ett par utslagna blommor! Och alla cafe och restauranger här i stan har satt ut sina bord och stolar, och glasskiosken på torget har öppnat. Så nu börjar det komma olika slags vårtecken! Jag önskar dig en Glad Påsk🐣, och så hoppas vi på att allt ska bli bättre och bättre! I kväll kommer Masked singer, det programmet gillar jag! Fina, roliga kostymer och lite gissnings tävling, kul! 😊 Många hälsningar från Skåne! 🐣☀️🐣

  • Hej Camilla!
   Ja långfredagen den var riktigt tråkig men nu är det knappt nån skillnad. Det ska ju vara en sorglig dag förstås och processionerna den dagen där nere går inte i glädjens tecken.
   Ja det är vårlikt även här får jag rapporter om 😀 Vill sitta på balkongen i solen. Snart blommar väl stora fågelbärsträdet så min utsikt försvinner 😀 1 månad till tror jag. Förr var jag aldrig hemma och såg det…
   Det där programmet orkade jag inte se…Får försöka igen…
   Däremot såg jag ett så kul program om ett spanskt ålderdomshem där en far anlitade en annan åldrig man att infiltrera hemmet då han trodde släktingen inte hade det bra…
   Så kul, han blev kung på hemmet hahaha…tyvärr såg jag inte hela men ska…spanskan var så enkel att förstå.
   SVT1…Dox nånting…
   Kram och tack detsamma! P ♥♥

 4. Ja, de där processionerna har jag sett både i Malaga och i Torre, tycker de är lite läskiga och den där dödsmusiken, huuu. Vi hade parkerat bilen på “fel sida” ett år och visste inte hur vi skulle komma över till den sidan där bilen stod då det kom nya saker hela tiden och vi ville inte korsa vägen i processionen. Slutade med att vi gick långt ner i stan och sen upp ovanför processionsvägen och hittade bilen till slut. Just det är inget jag saknar med Torre 🙂 .

  Sprutan, ja, den längtar jag/vi verkligen efter och skulle gärna ta den omgående om man fick. Tror dock inte någon resa ner blir aktuell före september, augusti vill vi inte ner och vårt äldsta barnbarn har konfirmationsfest i mitten av augusti och då ska vi ner till Skåne.

  Vi har sett sååå många serier på Netflix och en himla massa bra spanska, är klart imponerad av hur bra serier de har gjort. Finns allt, romantiska, spännande, läskiga, ja hur mkt som helst att välja på.

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja jag har ju sett det många år också även med uppehåll. Det är ju på långfredagen det är sorgetåg mest. Jag blir tagen av musiken…varje gång 😀 Finns väl inte en by ens med självaktning som inte har nån liten procession i landet.
   I Torre finns väl 18 tronos tror jag…
   Jag längtar inte efter sprutan nu. Jag träffar ju inte en enda här hemma och är fine med det. Få se, jag har säkert uppmaning på vårdc om jag går in och tittar. Dom vill ju bli av med Astra C efter stoppet.
   Får åka om jag kan och orkar till hösten, oktober eller nåt.
   Ja spanska serier och filmer är ju bra. När jag i 8 år bodde med Ignacio så såg jag ju bara på spansk TV. Gillar latinos också för dom pratar långsammare 😀
   Kram P ♥♥

 5. Ja, dagarna går. Och i rask takt tycker jag. Ä ju ute mycket och rör mig och mår bra av det. Bosse blev vaccinerad förra veckan och har inte känt något alls. För min del verkar det bli i veckan. Har bokat via appen “alltid öppet” och valt Sabatsberg. Men troligen ringer de också från vårdcentralen här. Så gjorde de för B och han fick komma samma dag-
  Tittade igår på gamla bilder och blogginlägg från Torre och påskprocessionerna. Vi har ju varit där i påsk mellan 2014 och 2019 och har sett alla tronerna passera. Mäktigt.
  Vi hoppas på att kunna ta en tur till Torre kanske senare i vår. Vi har i alla fal då genom sprutan ett ca 70% skydd. Dessutom har vi munskydd av klass 3 som även skyddar oss. Det gör ju de tunna blå i ganska liten utsträckning.
  Tack för fina bilder!
  Kramar och tankar till dig från oss båda-

  • Hej Ditte!
   Ja det går fort trots att jag inte går ut…siesta dygnet runt hahaha…Ja röra på sig är bra…har tyvärr för mycket att bära på. Joanna skäller på mig 🙁
   Jo vaccin är bakom hörnet, vet det…inte gått in och tittat…
   Få se hur jag gör. Snart 😀 Dom har ju Astra C att bli av med efter stoppet,
   Ja det är mäktigt med los tronos…tycker det varje gång och ännu mer när jag hoppat över nåt år.
   Jo det går nog bra att åka om inte smittan ökar som den gör lite sakta nu. Bara att hålla sig undan och leva som en liten eremit.
   Går nog bra…Påsken är ju över snart och ett par veckor senare så ser man hur det ser ut. Där blir det ju lockdown i så fall…
   delvis i vissa områden kanske. Blir ju varmare så det hjälper nog.
   Tack själv, tittar på alla dina varje dag!
   Kramar tillbaka till er! P ♥♥

 6. Så tråkigt att dessa parader är inställda, men bra för smittan.
  Ha, ha, roligt med engelsmannen som ska integrera sig och lära sig spanska efter 40 år. Så väl igenkänt för mig. Ett lustigt folk på avstånd, mindre roligt att leva bland dem.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja jag tror det är väldigt tråkigt för spanjorerna. Det har kommit ut vackra bilder från några ceremonier i Stora Kyrkan i en spansk tidskrift.
   Ja vi vet ju att drömmar inte uppfylls när folk flyttar ner. Umgås bara med landsmän, gör dom flesta i alla fall 😀
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 7. Jag förstår att det var mäktigt med dessa parader. De kanske kommer tillbaka någon annan påsk då läget har förbättrats.
  Kan tänka mig att du ibland längtar tillbaka. Men vem vet, rätt som det är så är det så att du kan åka ner igen.
  Jobbigt att inte kunna sova på nätterna. Jag kan ibland ligga vaken flera timmar i sträck och tycker att det är så jobbigt, men i stort sett så sover jag bra.
  Så du har inte fått något samtal ifrån vårdcentralen ännu? Det kommer ska du se och du behöver inte vara orolig. Jag och Mysingen märkte inte av den första sprutan i alla fall och jag känner många som har fått den, men känner ingen som har fått biverkningar av den.
  Sköt väl om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Jo processionerna är ju spanjorernas livselixir! Utan dom går det inte att vara…många är aktiva katoliker även om yngre börjar svikta efter alla skandaler med “fula” präster…
   Jo visst vill jag vara där nere som jag ju varit delvis i 20 år. Innan dess på öarna. Allt har dock sin ände. Hoppas kunna åka iaf ett tag till… 😛
   Jo sova har det inte blivit tillräckligt av…Inte roligt men det blir siesta på dagen ofta. Är ju tvunget.
   Jo jag har fått uppmaning att boka…få se, jag har inte bråttom 😀
   6600 lediga tider stod det i dag…
   Har registrerat mig för mejl från region Sthlm sen länge så jag ser hur många smittade och inlagda och mycket annat…
   Biverkningar av vaccinet har en del fått som jag känner. Någon dag med värk i kroppen och feber…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *