Lörd 10 april, moln,17 gr

Hej!
Påsk och påsklov är slut här hemma. Virussmittan stiger överallt. I Spanien är det låga siffror, i alla fall i Valenciaregionen men stiger sakta nu efter påsk.
Vaccineringen har varit kaos här och där och osäkra besked. Som här hemma alltså. Nu har det kommit i gång…I Spanien har Astras vaccin ändrats flera ggr.
Nu vägrar folk ta det. 60% som kallats i Madrid kom inte. Först var det alla över 55 år…sen ändrades det till under 65, sen så bara mellan 60-65 och sen 65-69…Förvirrat? Ja allt pga ev blodproppar. Ev har de som fått det haft lågt värde på trombocyter, alltså röda blodplättar…Jag vet vad jag har men vet folk i allmänhet det? Borde ju tas prov då innan. Nu sas det påTV att offren i Norge hade skyhöga antikroppar. Men som dom lärde säger. “Det är ju så ovanligt
och sällsynt”. Jag har fått brev om att beställa tid…*Host host*…


¡Vale, vamos a ver!
Mitt stora träd (fågelbär) utanför balkongen har fått knoppar. Det blir ju helt översållat med vita blommor i maj. Det blir andra gången någonsin jag ser det blomma sen jag flyttade hit för exakt 11 år sen. Har ju alltid varit “bortrest” vid denna tid.

F ö så är det TV som gäller. Få kanaler…TV4 har ju utklädda figurer som ska gissas på och det orkar jag inte med. Ett j-a skrikande på den trista juryn.
Måns tex har varit med i alla program som funnits i år och förra…Finns inga fler
undrar jag. Och Wahlgren…
Brukar titta på slutet och se vem som är inuti figurerna eftersom dom sjunger 🙂
Bra och hellre än bra. Just nu Let´s Dance. Det är ju vackert åtminstone.

Hittat “Arvinge okänd” på 1:an. Personer som avlidit och lämnat arv men ingen vet om dom har släkt utomlands. Det sista var heeelt otroligt. En kvinna som levt lite som en baglady i Uppsala och hade bostäder och förråd även i Norge. Så spännande! Och chockartat för arvingar…4 miljoner…Se det!! Bättre än film.
På paseon nedan vid en av naturpoolerna:

Satt på balkongen i solen i morse. Få se om det blir mer sol. Ser lite dystert ut.
I går hade jag besök av äldsta barnbarnet Junia (19). Sååå kul! Hon var hemma från lumpen. Inte haft ledigt på en månad. Jobb från 5.00-19.00 i kök just nu varje dag. Helt slut…längtar till muck 🙂  Men ska det visst bli utejobb snart…passar henne bättre 🙂
Hon var nytestad för Covid (måste göra det för att återvända till Linköping, tror jag det var) och satt 4 m från mig och balkongdörren öppen. Kändes tryggt och så roligt att äntligen få höra hur hon haft det.
Vet inte när någon varit inne hos mig sist…Bara i trapphus el dörröppningen.
Naturpool vid strandpromenaden i maj 2019:

OK, bara att harva på, vad är alternativet. Ingen födelsedagsfest på måndag när mina “små” barnbarn fyller 15 år. Trist. Och gräddtårta är gott 🙂
“Det ska du inte äta” hörde jag nån sa… 😀

Jaha vem åker nu ur Let´s dance…Vet vem jag tycker…

¡Buenas noches a todos! P

PS. Programmet om arvet går i dag kl 13 såg jag. DS.

 

16 reaktion på “Lörd 10 april, moln,17 gr

 1. Hej P!🌷Här kommer en liten hälsning från ett Kristianstad, regn och rusk, det är frestande att hålla sig hemma idag! I morgon ska jag gå till det vackra magnoliaträdet, det har börjat blomma lite, lite grann. Det är många år sedan jag var hemma i april, så nu ska jag njuta av det så mycket jag kan! Det börjar närmar sig för oss 65+ att ta vaccin, brev kommer att skickas ut i veckan. Ska bli spännande att se hur pass smidigt det fungerar! Ser att du tvekar inför att vaccinera dig, hoppas du kommer till klarhet. 💕 När jag och Pelle kom hem från promenaden igår mötte vi två grannar i trappen, och efter en stund kom det två till! Så mycket social kontakt har vi inte haft på över ett år! 🤭😊 Många hälsningar och clownkram till dig från Skåne! 🌷🌷

  • Hej Camilla!
   Tack för hälsningen! Här är det uppehåll och lite sol. Regn är trist.
   Fast grönare blir det 🙂 Vackert med dessa blommande träd och samma med dig, åker ju gärna ner över vintern. Jag brukar åka hem i juni först och då har ju allt slagit ut och mitt träd är då överblommat redan.
   Bra att ni snart får vaccinera er! Jag har lång startsträcka hahaha.
   Jag tål inte mediciner generellt, Är glad jag kan ta B12. Borde ta fler, kanske för blodtryck men tål inte. Högkänslig. Efter hjärtop skulle jag ta kolesterolsänkande (miljardindustri) trots inte högt men dom ville att jag skulle ha ännu lägre och blodförtunnande…
   mm mm. Lever än efter 12 år 🙂 Jaja jag får se…Får man inte åka så 😀 Fast det finns dom som inte kan ta vaccin. Blir nog covidtest då skulle jag tro. Eller stanna hemma.
   Nej kontakter har det varit ont om, tandläkaren 3 ggr med hjälp av dotter…och så besök av bb i förrgår då. Fast i somras fikade jag några ggr ute…känns som evigheter sen 🙂 Ja känns konstigt att träffa folk 🙂
   Ha det så bra!! Kram tillbaka! P ♥♥

 2. Verkar rörigt med vaccinering både i Spanien och i Sverige.
  Arvinge okänd låter som program vi har i UK också sedan länge. Här finns det firmor som lever på att hitta arvingar, naturligtvis mot vissa procent av arvet.
  Vad härligt med besök.
  Skön söndag!

  • Hej Lena!
   Ja visst är det rörigt! Önskar man fick välja…
   Jo i programmet om den här märkliga kvinnan hade också ett företag försökt ta upp och tog betalt av arvingar som sen visade sig att i ett testamente om hittades i ett förråd i Norge så fick dom inga pengar! Snöpligt! Hoppas dom inte hade hunnit betala…
   Ja det var kul med besök!! Kram P ♥♥

 3. Hej!
  Håller med om att vissa personer är överexponerade. Det kanske alltid är så men man märker det nu när det inte finns så mycket annat att göra. Tack för tipset, jag har sett Arvinge okänd ett par gånger en tidigare säsong men det här programmet verkar vara ett ”måste”.

  Vädret har verkligen varit upp-och-ner, i torsdags och igår var det härligt promenadväder men i fredags var det vidrigt. Det har blåst så att jag oroat mig för rutorna på balkongen.

  Vad roligt att barnbarnet kom och hälsade på, det verkar vara en tuff tjej som gör lumpen. Du får be de andra komma och ställa sig under balkongen så kan ni göra en omvänd Romeo och Julia, du står på balkongen och sjunger födelsedagssången och de står på marken och tar emot uppvaktningen.

  Enligt 1177 börjar vaccineringen av oss 65+ nästa vecka och jag vill verkligen vaccinera mig men, förutom riskerna, så innebär Astras vaccin många fler veckor i isolering och det innebär att jag inte kan vara med vid skolavslutningen. Det kan tyckas vara en struntsak men det här skulle bli min sista skolavslutning efter 44 år som lärare och om jag fick något av de andra vaccinerna skulle jag kunna delta😢

  Tack för, som vanligt, härliga bilder

  • Hej Elisabeth!
   Ja jag tycker nu när jag sett på TV en hel del att det är samma och samma hela tiden. En del som han Måns gör ju även viss reklam. Och jag har bara 4 kanaler…6:an ser jag aldrig på.
   Ja blåst har det gjort men går ju inte ut… 😀
   Kul att Junia kom och eftersom hon gjort test dagen innan så kände jag mig hyfsat trygg. Hon ska ju åka ner igen och dom testas. Dom har haft nåt utbrott på nåt logement. Jo hon är stark men tunna armar :-). Hennes far har tagit SM i armbrytning för många år sen. Kunde man inte tro. Är väl teknik mest 😀
   Nej jag kulle nog inte få hit dom att lyssna på min sång hahaha…
   Vaccin…på TV sa precis nyss vaccinsamordnaren att vid vissa
   speciella skäl kan man kanske få välja om det finns.
   Du får kolla upp om du kan vaccinera dig där dom har annat. Verkar ju som att det är olika. Hoppas det går så du kan vara med! Jag tänker inte ta vilket som helst. Läste en blogg nyss som hade analys på alla sorter.
   Tack själv för att du läser och skriver!
   Kram P ♥♥

 4. Nu när du nämner vaccineringen med Astra Zeneca i Spanien… Jag blir galen! Nu när nästan ingen får det längre kommer det ta lång tid innan alla får möjlighet att vaccinera sig här. Risken för att få blodpropp av det är, om jag räknade rätt (18 konstaterade dödsfall av 34 miljoner doser) ungefär 0,0000005 %. Risken för att få blodpropp på grund av covid är alltså mycket större, eftersom covid ökar risken för blodpropp. Nu skrivs det om att det efterlängtade Janssen-vaccinet också kan orsaka blodpropp.

  • Hej Annika!
   Ja visst kan man bli tokig på olika bud hela tiden. Jag vill välja 😀
   Har egentligen inte bråttom. Här är ju lediga tider överallt. Och olika vaccin, Nu kommer ju Janssen också som det bara behövs en spruta…och samma biverkning…
   Ja Covid är ju klart värre. Pest el kolera…Här ökar ju smittan 🙁
   Kram P ♥♥

 5. Hejsan!
  Vilken häftig och dramatisk väderbild du plitat dit på blogghuvudet!
  Ja, idag har jag anmält mig på VårdCentralen för att de kan ringa mig då det är dags för vaccination. Det var en granne i tvättstugan som sa att hon hade anmält sig. Hon sa att ”annars vet de ju inte om att du är intresserad att få vaccinet”.
  Om jag senare, då det är dags för 65 år och uppåt, även kan anmäla mig via appen 1177 för att istället ev. vaccinera mig på Älvsjömässan, så är det bara att säga det då de ringer mig, eller att jag går till VC och berättar det för dem. Smidigt, tycker jag.

  Apropå SVT’s senaste ”Arvinge okänd” som du skriver om, så skulle det i programavsnittet förekommande företaget ta ut 1/3-del av det testamenterade arvet på 4 milj kr, dvs 1 milj (!?). Vilken tur då att Kattis Ahlström och Niklas Källner hann före detta företag. Vilket bra och intressant avsnitt!

  Kul att ditt barnbarn Junia kom på besök. Hon gillar att komma till sin mormor! Hon saknar nog att återkommande träffa dig. Du betyder nog mycket för henne!

  Vi hörs!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja bilden är dramatisk, vet inte var jag fått den i från 🙂 Tror inte jag tagit den 🙂
   Ja jag skulle naturligtvis fått en tid men jag ringer inte nu. Brev har jag fått…Vill heller inte ha Astras…Får väl se…Läst en omfattande info om alla vacciner nu på en blogg. Intressant.
   Ev kan man välja när mer vaccin kommer sa vaccinsamordnaren på TV4 i morse. Ja om man har hittade skäl…Dom skyddar ju olika länge också.
   Ja vilken tur arvingarna hade i programmet att SVT hittade ett testamente!! Otroligt!
   Ja Junia och jag har ett speciellt band. Iaf jag hahaha…Jag var ju
   hemma längre än med dom andra när hon föddes och framåt.
   Hon tänker ju bli sjöingenjör så frågan är hur ofta vi ses då!
   Huvudsaken hon mår bra är det viktiga!
   Kram P ♥♥

 6. På en del ställen verkar det rörigt då det gäller vaccineringen. Vår första spruta har vi ju fått och det gick hur smidigt som helst på vårdcentralen Helsa. Inte många där, glest mellan stolarna och munskydd på. Jag har ju haft mycket emot den vårdcentralen, men detta tyckte jag att de skött fint.
  Hoppas att du snart kan få en tid. Vi har vår andra tid i nästa vecka.
  Härligt att du fick besök av barnbarnet, att ni kunde träffas igen. Jag förstår att det känns tomt annars ibland.
  Gräddtårta, gott. Någon gång kan väl inte skada, eller?
  Jag tycker att det finns så lite att titta på, på TV, men Let´s Dance följer jag.
  Var rädd om dig.
  Varma kramar!

  • Hej Wiolettan!
   Jo lite rörigt men det verkar ha styrts upp nu. Bra att dom på Helsa tänkt med tanke på när ni fick influensasprutan.
   Jag är ju inte kvar där hos dom.
   Jo jag kan få tid när jag vill men väntar ett tag. Vill välja vaccin i så fall 🙂 Få se om det går senare. Vem vet 🙂
   Jo kul att jag fick ett säkert besök av Junia!
   Ja TV…hade jag haft fler kanaler men vill inte binda upp mig för 2 år som Boxer har. Hade dom förut.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 7. Hej

  Dick fick brev från landstinget idag ang vaccin, bokade snabbt som bara den in nästa lediga tid, fick en en tid på onsdag nästa vecka. De över 65 år vaccineras från v 15 här. Nu väntar jag på kallelse, tar väl några veckor.

  Arvinge okänd gillar vi, människoöden som berättas. Brukar titta på Karl-Fredrik på Österlen på kanal 4. Har Teliabox med många kanaler men utbudet är uruselt ändå.

  Ha det gott
  Kram Lotta

 8. Hej Lotta! .
  Ja va bra att han fått tid! Det är en hel del nu som jag känner som fått och ska vaccinera sig. Trist att även Janssen nu är stoppad pga blodproppar. Fattar inte om det är pga låga trombocyter eller om man får låga av vaccinet?
  Ja det programmet har jag inte sett förut. Det med den sista damen var ju otrolig…vilket öde och vilken tur dom hade dessa släktingar att dom hittade ett testamente!
  Karl-Fredrik har jag inte sett men nu tittade jag i kväll 😀
  Tack detsamma! Kram P ♥♥

 9. Hej P! Jag förstår om du avvaktar vaccin och kanske vill vänta på Pfizer, det ska ju komma en leverans med 1 miljon doser snart.
  Kusin Lotta har varit nere i Torre sex veckor och flyger hem idag. Hon skickade bilder på en totalt öde flygplats. Här på Mallorca har det varit smått kaos över påsklovet ds över 40 000 tyskar invaderade ön. Det kom över 50 plan om dagen till PMI och det märktes direkt i mataffärer då de verkar helt opåverkade av att det pågår en pandemi. Vi får se om smittan ökar. Ungefär hälften som kom ska tydligen redan vara vaccinerade. Men nu är det lugnt igen. Tycker nog att denna vår har varit det kallaste sedan vi köpte. Kör fortfarande värme några timmar om dagen. Liksom i Torre har vi haft massor av rosa maneter på stränderna. Vi har inte bokat något ännu men lutar åt slutet av maj. De skriver på 1177 att vår grupp ska börja vaccineras vecka 17. Ja, vi får se 🤷🏼‍♀️
  Håll ut! Kram Ann

 10. Hej Ann!
  Tänkte nästan mejla och fråga hur det gått 😀
  Jo jag väntar, feg men har ju inte bråttom 😀 Ja så många har ju inte åkt ner till Torre verkar det som. Ökar väl snart. Kanske regeringen tar bort “State alarma” 9 maj…eller vad det heter. Blir väl fritt fram att resa mellan regioner osv. Men fotfarande har ju regioner självbestämmande i stor utsträckning. Smittan ökar ju en del där också fast lågt antal fortfarande. Läste om “experimentet” med tyskarna…
  OK, det har varit kyligt. Ja jag vet ju inte på fastlandet men våren är ju en berg-och dalbana. Kommer i håg när min dotter kom ner 2003 i början på maj och lilla barnbarnet var 2 år och älskar ju att bada (19 nu 🙂 ) Svinkallt, regnade alla dagar denna vecka…Inte roligt alls 🙂
  Ja det är verkligen invadering av maneter där nere. Tror jag aldrig har sett denna mängd innan faktiskt. Undrar vad det beror på!
  Finns visst massor av vaccintider här som står tomma. Folk avvaktar väl till Astra stoppas 😀 Vet flera i min närhet som inte vill ha det. I Spanien är sista budet dom som bara är 60-69 ska ta det har jag för mig…I Valenciaregionen vaccinerar dom icke residenta också.
  Ja bra att åka hem i slutet av maj, nästan sommar här. Det är vackert redan nu.
  Kram !! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *