Sönd 17 april,moln 17 gr 🌞

Hej!
I dag har det varit hyfsat varmt hÀr hemma. NÀstan lika varmt som i Torre.
Satt en stund pĂ„ balkongen men tyvĂ€rr försvinner solen vid 10 och jag Ă€r trögstartat por la mañana…
I gĂ„r lade min J dit en matta pĂ„ balkongen. Hon hade anledning att köpa för jag tappade en skĂ„l med blĂ„bĂ€r pĂ„ hallmattan. Tog hem den och tvĂ€ttade men gick inte sĂ„ bra. Det var blĂ„bĂ€r upp Ă„t vĂ€ggarna ocksĂ„…Fanns inte likadan matta att köpa sĂ„ jag Ă€r utan…utom pĂ„ balkongen dĂ„. Det Ă€r sĂ„ litet golv och det Ă€r fin laminat dĂ€r i hallen. Ja vid tappande av skĂ„len stod jag  bara och tittade och undrade hur jag skulle orka rengöra golv lister och dörr. Försökte men nĂ€r J kom sĂ„ var det inte bra gjort 🙂 Lilla J som var med sa att nĂ€r hon fick lgh sĂ„ vĂ„gade hon nog inte ta hem sin mor hahaha…
Ja jag vet ju hur “stĂ€dat” det var i rummet nĂ€r J var tonĂ„ring 😀 Ja tonĂ„ring och gammal, dĂ„ Ă€r man pĂ„ samma nivĂ„ sa min kĂ€ra granne Kerstin 😀 Fast man ser oftast sĂ€mre som gammal 😛 Min anmĂ€rkning 🙂

Röda glasögonbĂ„gar pĂ„minner om de tre killarna i operapopgruppen Il Volo…NĂ„gon en fr RumĂ€nien skrev pĂ„ FB att dom var söner till De Tre Tenorerna…Blev nĂ€stan lurad innan jag kĂ€nde igen ena killen som alltid har röda bĂ„gar. Störst röst har han ocksĂ„…Dom var nĂ€ra att vinna Mellon nĂ€r MĂ„ns Z vann hela tyvĂ€rr 2015! Dom var sĂ„ bra! Och som sagt sĂ„ Ă€r dom inte söner till Pavarotti, Carreras och DĂłmingo 😀 Hon lurade mĂ„nga sĂ„g jag pĂ„ FB.
Han i mitten var ocksĂ„ rund och söt pĂ„ bilden hon lade in men har bantat 🙂
Se videon sist i bloggen!

Ja och sĂ„ var det vaccin och Ă„ter vaccinsnack…Fohm el regeringen har nu – mitt i vĂ€rsta smittspridningen – sagt att nu efter första sprutan och 3 veckor kan man krama barnbarn och andra…Är dom galna? Sverige och Ungern har mest smitta i Europa! Suck!! I morse pĂ„ TV4 sa en för mig ny immunolog som heter Sebastian Ols att han var överraskad över beskedet.
Man har ju inte fullt skydd förrĂ€n efter andra sprutan plus nĂ„gra veckor…inte ens dĂ„ Ă€r det bergsĂ€kert.
Trevlig och bestÀmd och ung Àr denne kille. TV har vÀl slitit ut alla experter nu.
Kolla klipp pĂ„ TV4 play för i morse söndag…Nu har nĂ€stan alla som jag kĂ€nner tagit vaccin, ja inte dom under 60 Ă„r men…Vamos a ver…Har inte brĂ„ttom.

April Ă€r verkligen en födelsedagsmĂ„nad för mĂ„nga…9 av10 har i april men vanligast Ă€r i mars enl SCB. Fast det har Ă€ndrats frĂ„n 2000-talet. Nu Ă€r det lĂ€ngre fram pĂ„ sommaren som fler barn föds stĂ„r det…I Spanien föds det historiskt lĂ„ga siffror nu…har varit lĂ€gst i Europa innan pandemin.
Mina bb fyllde 15 i mÄndags. KÀra vÀnner som Kerstin A, Britha (Rocio) samt Tobbe har fyllt redan. Fler vet jag innan april Àr slut. Grattis igen!

Ja i morgon fĂ„r man sin belöning för jobbet man gjort 😀 Pension…Bra. Inte alla som har det sĂ„ bra. Tacksam ska man vara…ja att man aldrig behövde vara arbestlös. Ingen elrĂ€kning denna mĂ„nad. Inte heller gas. Bra. FĂ„r vĂ€l se till att jag fĂ„r tĂ€ppa igen gluggen dĂ€r hörntanden satt. Kan ju finnas nĂ„t att skratta Ă„t sĂ„ smĂ„ningom och vill se prydlig ut 😀 Vamos a ver Ă€r mitt mantra nuförtiden…
MĂ„nga skriver böcker nu…Ă€r det pandemin som gjort det. Jag skulle kunna skriva 5 pĂ„ raken om orken fanns. Finns mycket som man varit med om som skulle behöva ut 🙂 JĂ€trekul saker och mindre kul…Och sĂ„ lite fantasi pĂ„ det 😀
Refuserad skulle man bli men gör inget. Man kommer ju ihĂ„g mer bakĂ„t i livet nu Ă€n i gĂ„r morse hahaha…

Ha en bra vecka! Kram P ♄♄
EL VOLO: Kommer videos efter videos i lÀnken

https://www.youtube.com/watch?v=b06_ffOYE4U

 

18 reaktion pĂ„ “Sönd 17 april,moln 17 gr 🌞

 1. Hej P! SĂ„ var det söndag, igen……l Tiden gĂ„r fort, trots att vi inte gör alltför mycket om dagarna! Det har varit en underbar helg, soligt, varmt och med underbar fĂ„gelsĂ„ng! Idag gick vi till magnoliatrĂ€det, det gĂ„r nĂ€stan att se hur blommorna slĂ„r ut! 😍 Vi har tagit lĂ„nga och sköna promenader i parken,njutit av allt som börjat att grönska och blomma! Vi har anmĂ€lt oss till att fĂ„ vaccin, nu Ă„terstĂ„r det att se vad vi kommer att erbjudas.. Vi vet vad vi vill, och inte vill ha… Vi har inte brĂ„ttom, lever försiktigt och det Ă€r 6 mĂ„nader tills vi förhoppningsvis Ă€r tillbaka i Spanien ! Den vackra sĂ„ngen frĂ„n El Volo fĂ„r avsluta min söndags kvĂ€ll! MĂ„nga hĂ€lsningar och clownkram frĂ„n SkĂ„ne! đŸ€—â˜€ïžđŸđŸŠ‹

  • Hej Camilla!
   Ja tiden gÄr fort trots lite att göra. Ni har det bra som har sÀllskap av varann! HÀrligt vÀder ja!
   OK, ni vet inte vad ni fĂ„r för vaccin. HĂ€r i region Stockholm fĂ„r inte vaccinerarbolagen tala om för folk innan dom kommer dit vilket vaccin dom fĂ„r! Fy f-n, Är dom inte kloka i denna region. Hoppas denna ledning försvinner nĂ€sta val. FullstĂ€ndigt inkompetenta bĂ„de ang detta, Ă€ldreomsorgen och allt!! KD och M förminskar folk som sett till att dom kan sitta dĂ€r pĂ„ sina höga hĂ€star och miljardrullningen av nya Karolinska inkl korruption inte att förglömma. Folk fĂ„r Ă„ka lĂ„ngt till vaccinstĂ€llena, kanske med fĂ€rdtjĂ€nst och sĂ„ vill dom inte ha Astra, bara att vĂ€nda om medan i andra regioner informerar man om vaccinsorten.
   Jaja vi fÄr se hur det gÄr, jag vÀljer Àven om jag fÄr vÀnta. Basta!
   Ja visst sjunger dom fint dom vackra pojkarna 😀
   Kram P ♄♄

 2. Hola P!
  Ja, blÄbÀr Àr inte att leka med. Ack sÄ goda och nyttiga, men fÀrgar av sig bra! Det Àr kanske bra att inte ha nÄn hallmatta, som du kan stupa pÄ. Fast det lÀr vÀl finnas en annan matta som Àr lika bra i nÄn butik pÄ nÀtet. Eftersom jag har lÀtt att snubbla pÄ mattor har vi tagit bort de flesta. Nu har vi ju inga hundar heller som behöver gÄ pÄ mattor.
  Ja, de Ă€r galna hĂ€r i Sverige! 🙄 Mitt i vĂ€rsta smittspridningen! đŸ˜·â˜č Hur tĂ€nker de om de över huvudtaget tĂ€nker? đŸ€” Är som du sĂ€ger, tacksam att inte ha varit arbetslös nĂ„n gĂ„ng. Roligt om du kan fixa till tanden. Om det hĂ€ndelsevis finns nĂ„t att skratta Ă„t framöver. Just nu Ă€r skratten en bra bit bort. Det Ă€r perfekt med alla minnen som dyker upp pĂ„ fb. MĂ„nga gör att skrattet bubblar upp tack och lov. đŸ˜‚đŸ€Ł
  Jag kan komma pÄ mig med att skratta Ät nÄt för lÀnge sedan. BakÄt i livet gÄr lÀttare Àn vad jag gjorde igÄr och förrgÄr.
  Kanske ocksĂ„ för att det inte hĂ€nder nĂ„nting. Vamos a ver som du sĂ€ger. Nu sĂ€ger jag buenas noches! 😮💜

  • Hej Marga!
   Nej hallmattan behövs inte men var snygg 😀 Förut…
   LĂ€tt att snubbla pĂ„…SĂ„ jag Ă€r nu utan!
   Ja Sverige har en konstig FOHM…trodde man inte faktiskt.
   MÄnga experter Àr emot.
   FĂ„ se om jag fixat brygga…tror jag i sĂ„ fall tar nĂ„gon annan tandlĂ€kare. Denna tar lite vĂ€l höga priser. Finns ju ett statligt referensvĂ€rde. Bengt tar inte i nĂ€rheten av dessa priser hon tar…
   Hoppas han Ă€r kvar i höst…
   Ja i bland finns det att skratta Ă„t 😀 Plötsligt hĂ€nder det!
   ÂĄBuenas tardes amiga! P ♄♄

 3. Hej P
  Mattor ska man akta sig för. Det Àr snyggt, men det kan vara farligt för oss som inte Àr sÄ stadiga pÄ fötterna. Jag har bara matta i gÀstrummet numera.
  Kram

  • Hej Annika i Ystad 🙂
   Har ju en Annika i Spanien ocksĂ„…fast i Aguafria som skriver i bland 🙂
   Ja jag har inte tÀnkt pÄ detta med mattor men nu Àr en borta.
   Har en under soffbordet och en vid sĂ€ngen kvar 🙂 Jag har ju liten lya. Kram P ♄♄

 4. Hej!
  BlÄbÀr pÄ mattan, vÀgg och lister, inte lika kul som gott!

  Lyssnade och sÄg Il Volo pÄ den 10 Är gamla videon, men kvalité som igÄr.
  Jag begriper inte att sĂ„ unga personer har sĂ„dana fylliga röster. Det var ju “lĂ€ppsynk”, men granskade noga om det var “playback”. FörstĂ„r fortfarande inte att de kunde ha sĂ„dana bra röster. Mycket mycket bra sĂ„ng med underbara levande musiker till det. Tack för videon! Nu mĂ„ste jag bara visa andra denna video.

  Ska leta upp klippet pÄ TV4-play, intressant!

  Kram!

  Ja, i lördags var det den 17 april och en bra dag för mig som fyllde 69 Ă„r. Fick fullt solsken som huvudpresent. Dagen innan blev vaccinerad, min första dos. Jag önskade ju att t.ex fĂ„ vaccinet Moderna, men fick Astra Zeneca istĂ€llet. Vad göra – inget alls. Glad Ă€ndĂ„! Andra dosen om 10 veckor.

  Solen skiner som aldrig förr detta Är, hÀrligt!

  • Hej Tobbe!
   Nej det Ă€r verkligen en fĂ€rg som fastnar…blĂ„bĂ€rsfĂ€rg 🙂
   Jo man föds ju med bra röst/stÀmband! Genetiskt arv antagligen.
   Brukar börja sjunga tidigt.
   Il Divo Àr ju ocksÄ bra! Hör inte sÄ mycket av dom numera. Dom Àr ju frÄn olika lÀnder till skillnad frÄn Il Volo. Kanske svÄrare dÄ.
   HÀrligt med bra vÀder pÄ din födelsedag! Tur dÀr!
   Ja jag vill vĂ€lja vaccin, fĂ„ se hur det gĂ„r men regionen mörkar ju vilken sort…cyniskt att behandla folk sĂ„…VĂ€ntar sĂ„ lĂ€nge. Ingen brĂ„dska.
   Ja du lĂ„ter optimistisk. Bra att nĂ„gon Ă€r det 😀
   Kram P ♄♄

 5. En olycka hÀnder sÄ lÀtt och just blÄbÀr Àr ju knepigt att fÄ rent. Lika bra att du Àr utan matta sÄ du inte ger dig i vÀg pÄ en ovÀntad och oplanerad flygtur.
  Hra fÄtt min första spruta och det blev Pfeizer. NÀsta blir i slutet av maj. Bosse fick AZ men ingen av oss har blivit dÄliga av den. Visst har man ett ca 50-60%skydd ett par veckor efterÄt men sÀker kan man ju inte vara. Finns ju den brasilianska mutationen son inget biter pÄ.
  AvstÄnd Àr nog nÄgot vi fpr leva med. Blir kanske knepigt för alla i Sydeuropa som Àr vana vid kindpussandet. Men de fÄr vÀl tÀnka om.
  Dagarna gÄr i rask takt och livet rör sig framÄt.
  Lyssnade pÄ El Volo och har hört dem tidigare. SÄ bra.
  Ha det sÄ bra du kan.
  Kramar frÄn oss.

  • Hej Ditte!
   Ja det blir utan matta i den lilla pyttehallen. Onödigt att utmana ödet 😀
   Bra att ni nu fĂ„tt sprutor…Jag vill ha Pzifer el Moderna nĂ€r det blir dags för mig…nĂ€r jag tĂ€nkt fĂ€rdigt 🙂
   Jo skydd fĂ„r man men inte tillrĂ€ckligt för att hĂ€nga om halsen pĂ„ folk 😀 Ja jag tror det Ă€r svĂ„rt att lĂ„ta bli kindpussandet i södern…fast dom kanske har vant sig nu?
   Ja det gĂ„r fort fast som jag inte gör sĂ„ mycket…kanske för att jag inte vill att det ska gĂ„ fort nu…
   Kramar till er! P ♄♄

 6. Mattor Àr bra att ha, men inte alltid dÄ man blir lite Àldre och har lÀttare för att snubbla. Vi har mattor men jag har mattskydd under sÄ de ligger still.

  Vad gÀller vaccin verkar det som att VC fÄr mer Astra Àn vad alltid.öppet.se appen pÄ telefonen. Vi fick vÄra Pfizer i TÀby dÀr de slagit upp en fantastiskt vÀlfungerande mottagning i nya kommunalhuset. KÀnner inte heller mer Àn lite öm i armen sÄhÀr dag 3. Jag hade inskrivet i min lÀkarjournal att fÄ slippa AZ dÄ min mormor, mamma, moster och 3 morbröder dött av hjÀrnblödning sÄ det kan finnas nÄgot genetiskt, men behövde inte visa det för de sa direkt att det var Pfizer. Vi fÄr nÀsta dos om 6 veckor, sen vÀntar vi nog ett par veckor men till midsommar Àr vi sÀkert nere i Torrevieja igen.

  Hoppas du fÄr/tar din vaccin snart, bara vetskapen om att man KAN fika och Àta inomhus med nÀra och kÀra Àr ju vÀrt det. Tror dock att bÄde munskydd och avstÄnd till okÀnda kommer att bestÄ ett bra tag till. Undrar ocksÄ hur det ska gÄ i Spanien, lite svÄrt att Àndra pÄ kindpussandet, stora familjesammankomster mm, hör ju liksom till deras kultur.

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja man ska ju ta bort mattor sÀger dom lÀrde. MÄnga arm, höft och benbrott sker i onödan. Vet flera Àldre som brutit det ena el det andra.
   Ja vaccinet fĂ„r jag vĂ€l ta pĂ„ Vc. Kan ju inte Ă„ka nĂ„nstans. tror min ger det. Beror förstĂ„s pĂ„ vilket vaccin. Jag vĂ€ntar…ingen brĂ„dska.
   Har ocksĂ„ tyvĂ€rr hjĂ€rnblödning i slĂ€kten. Mor,moster och mina 2 systrar. Mor fick en lindrig sĂ„ det var inte det hon gick bort av. Men de andra…
   VÀldigt vad lÄngt emellan nu. Med Pzifer sa dom ju 21 dagar förut.
   SydlĂ€nningar kanske vant sig av med kindpussar nu med tanke pĂ„ ett Ă„r med med munskydd hahaha…
   Kram P ♄♄

 7. Vilken blÄbÀrssörja! BlÄbÀrsflÀckar Àr inte lÀtta att fÄ bort.
  HĂ€r Ă€r april ocksĂ„ en födelsedagsmĂ„nad. IgĂ„r hade jag 5 i min omgivning som fyllde Ă„r, en svĂ€rdotter, tvĂ„ vĂ€nner i Wales och tvĂ„ gamla kompisar i Sverige och dessutom fyllde drottning Elizabeth Ă„r, fast henne firade jag inte, kĂ€nner henne inte sĂ„ vĂ€l😉, vilket jag Ă€r glad över. Idag har andra svĂ€rdottern födelsedag och 1 april fyllde min son Ă„r, skyll inte pĂ„ honom för att han Ă€r född detta datum, skyll pĂ„ mamman😊.
  Ha det bra!

  • Hej Lena!
   Nej blĂ„bĂ€r gĂ„r knappt bort…sen er fortfarande spĂ„r hahaha…
   Min dotter erbjöd sig komma och stĂ€da i gĂ„r. hon tycker det Ă€r dammigt ocksĂ„ 🙂 Sa ja först mig i dag Ă„ngrade jag mig.
   Inget vaccin och hon Ă€r ju och handlar och annat sĂ„ jag vĂ„gade inte. LĂ€ste om aerosolsmitta i gĂ„r 🙂 AlltsĂ„ i luften.
   Ja som sagt Ă€r vĂ€l april dĂ„ mĂ„nga Ă€r födda. Min enda avkomma (hemskt ord 🙂 ) Ă€r född 18 maj. Fyller 50!!!! Otroligt vad tiden gĂ„tt.
   Kram P ♄♄

 8. Fy vad trist – och framförallt jobbigt! – nĂ€r man spiller sĂ„ det far upp efter vĂ€ggarna. Jag vĂ€lte ett glas rödvin över soffan, mattan och Anders för nĂ„gra veckor sen. Suck. Men en fördel att dom alla Ă€r rena nu igen. Ja, Anders var hyfsat ren redan innan fadĂ€sen 😉

  MĂ„ns Z var HELT rĂ€tt vinnare dĂ„ 2015. Bara sĂ„ du vet! 😀

  Ha det gott

  • Hej Ama!
   Ja jag ser spĂ„r fortfarande efter blĂ„bĂ€r 🙂 Joanna erbjöd sig stĂ€da nĂ„n dag dĂ„ Ă€r lite klen efter den lĂ„nga isoleringen.
   RÀtt dammigt ocksÄ.
   Jag tackade nej. Är ju inte vaccinerad och hon Ă€r ju ute i samhĂ€llet.
   MĂ„ns nej! Han mĂ„ sjunga bra men den lĂ„ten var inte bra…Fast det tyckte ju juryn…Il Volo var ju redan etablerade sĂ„ inte synd om dom iofs.
   Tack detsamma! Kram P ♄♄

 9. BlÄbÀr, uppÄt vÀggarna, det var inte bra, men lÀtt hÀnt. SvÄrt att fÄ bort, kan jag tÀnka mig.
  Skönt med en matta pÄ balkongen i alla fall. Synd att solen försvinner sÄ fort dÀrifrÄn. Vi har den hela förmiddagen och det Àr bra, men Ànnu sÄ lÀnge har vi inte suttit dÀr nÄgot denna vÄr.
  Vilket obehagligt vÀder det kom igÄr, regn, snö och hÄrd blÄst, inte skönt kan jag tÀnka mig, jag var inte ut i snöovÀdret.
  Mysingen har tvÄ barn som fyller Är i april mÄnad och min Àldsta syster hade ocksÄ födelsedag, denna mÄnad.
  Hoppas att du ocksÄ kan fÄ vaccination mot Covid- 19 snart, om du vill ha det förstÄs. Det kÀnns faktiskt lugnare och dÄ har vi gjort vad vi kan.
  Sköt om dig vÀl Preciosa. Var rÀdd om dig.
  Varma kramar.

  • Hej Wiolettan!
   Ja blĂ„bĂ€r Ă€r jobbigt, ser spĂ„r fortfarande 😀
   Fick erbjudande om ordentlig stÀdning av dottern men jag Àr ju inte vaccinerad och rÀdd att fÄ viruset.
   Solen gĂ„r bort kl 10. Synd men Ă„ andra sidan tycker min kĂ€ra granne att det Ă€r alldeles för varmt pĂ„ hennes balkong. Hon bor ju mittemot mig. Jag skulle Ă€ndĂ„ byta 😀
   OK, ja april Ă€r verkligen födelsemĂ„nad fast det stod att mars var det Ă€nnu fler…har jag för mig.
   Som sagt jag Ă€r rĂ€dd för vaccinet sĂ„ jag avvaktar. Dumt men tĂ„l ju ingenting i “medicinvĂ€g”. En gĂ„ng fick jag en B12-spruta och blev jĂ€ttedĂ„lig…aldrig tagit vaccin som vuxen. FĂ„r skylla mig sjĂ€lv och vara isolerad…
   Tack och tack detsamma! Kram P ♄♄

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *