Fred 30 april,mulet,21 gr đŸŒŒ

Hej!
HĂ€r hemma Ă€r det sol varje dag nu och 11-12 gr…sitter pĂ„ balkongen en stund före 10. D-vitamin ni vet. Lite kyligt sĂ„ tidigt men lite fĂ„r man ju stĂ„ ut med. Att gĂ„ ut pĂ„ tomten Ă€r ett för mig stort företag. LĂ„nga trappor ner i kĂ€llaren och sen ut och uppför en ny lĂ„ng en…Bredvid tomten till huset har dom Ă€ntligen tagit bort stora byggbaracker…huset som sitter ihop med vĂ„rt har helrenoverats…
LĂ€ngst ner har dom gjort stora uteplatser till tvĂ„ smĂ„ lĂ€genheter och inhĂ€gnad uteplats pĂ„ deras tomt. SĂ„g hemskt ut förut. Fattas nu grĂ€smatta. Nu har jag lite utsikt ner till stora streetan Tulegatan…Ja om jag gĂ„r ut pĂ„ balkongen. Det Ă€r en konstig utbyggnad pĂ„ vĂ„rt hus vid balkongen som skymmer utsikten.

                               Husfirman lade ut alla lgh en dag för uthyrning. PĂ„ en halvtimme försvann dom sĂ„ vi hann inte se sĂ„ mycket annat Ă€n att jag sĂ„g hyran pĂ„ dom minsta och dom var dom enda jag hade kunnat hyra med min Ă„rsinkomst 🙂 Dom lottar alltid ut bostĂ€derna…Ingen kö alltsĂ„. OK, nu kollar jag pĂ„ kul varje dag 13-13.30 🙂 Fanns en etta pĂ„ Södermalm i dag och i Bromma och Solna. Orkar inte flytta i alla fall. Kan ju inte bo bĂ€ttre och billigare. Vill dock ha tvĂ€ttmaskin men det tĂ„l inte elen i huset har Ă€garen sagt 😀Ja annars? Vaccin? Region Stockholm som jag nu kommit att tycka illa om – alltsĂ„ ledningen – Ă€r Ă€nnu vĂ€rre nu. Dom tvingar oss gamla att ta Astra Z annars blir vi utan. LĂ„nat 200.000 doser frĂ„n Norge!!
Dom som Ă€r yngre sĂ€ger dĂ„…”jag hade tagit vad som helst”. Tror jag kanske vissa men lĂ€tt att sĂ€ga nĂ€r man inte behöver. Dom har dribblat alldeles för mycket med detta vaccin. I Spanien ska man ta det nĂ€r man Ă€r 60-69… 😀
Andra lĂ€nder Ă€r det stoppat som Danmark och Norge. Nu har ett antal anmĂ€lt Sthlmsregionen till DO alltsĂ„ Diskrimineringsombudsmannen. En pĂ„ FB skrev att jag var egoist som tog upp tid för nĂ„n annan 😀 Jag skrev att jag har inte alls tagit upp tid för nĂ„gon. Har inte bokat. Genmodifierat chimpansprotein (i Astra) Ă€r inte gott tror jag 😀 Fast söta Ă€r dom..följer en familj. Fast chimpanser vet jag inte om det Ă€r pĂ„ bilden 🙂

Torrevieja: Det gĂ„r rykten om 18 höghus lite hĂ€r och dĂ€r…Inte sĂ„ kul…Ännu mer folk – om dom nu fĂ„r sĂ€lja alla lgheter…29:e vĂ„n, vem vill bo dĂ€r…tĂ€nk nĂ€r hissen stĂ„r och man kommer med sin kĂ€rra med varor frĂ„n Mercadona…30 gr varmt 🙁 Har hĂ€nt fast dĂ„ 2 tr…rĂ€cker…Miguel (favotaxi) kom som tur var och
skulle lĂ€mna min krycka som jag glömt i bilen…Han sprang upp 2 lĂ„nga trappor med kĂ€rran. Ja sĂ„ kunde jag torka tĂ„rarna…jo jag var sĂ„ slut efter resan och sĂ„ handla ensam pĂ„ det. Hisskillen kom…nĂ„t fel pĂ„ vĂ„n 4…

Spanien ska ju ta bort “undantagstillstĂ„ndet” pga pandemin 9 maj. Fritt att Ă„ka mellan regionerna…fĂ„ se hur det blir. Portugal har öppnat grĂ€nsen ocksĂ„.
Det gĂ„r verkligen upp och ner…I jan hade Portugal 5000 döda pĂ„ en vecka frĂ„n att ha varit nĂ€stan smittfritt ett halvĂ„r tidigare. Fick hjĂ€lp frĂ„n Tyskland bl a.

ValborgsmĂ€ssoafton. Nu sjungs vĂ„ren in pĂ„ TV4 av 4 herrar…En kör alltsĂ„. PĂ„ TV sĂ€ger nyheterna att trots avspĂ€rrade parker sĂ„ samlas redan massor av ungdomar i dom stora stĂ€derna…pĂ„ andra stĂ€llen…Polisen kan inget göra dĂ„ det inte “finns nĂ„n arrangör”, Bryta avspĂ€rrningar kostar böter…alltsĂ„ blir det pĂ„ andra platser. FĂ„r ju bara samlas 8 st 😀 Men trots den höga smittspridningen hĂ€r hemma sĂ„ ska det bli publik pĂ„ arenor och liknande platser 17 maj. Kanske Ă€r det lĂ„gt dĂ„…eller?

Ha en bra helg!
Kram P

22 reaktion pĂ„ “Fred 30 april,mulet,21 gr đŸŒŒ

 1. Hej P! En timma till och sen Ă€r det första maj! Maj Ă€r en mĂ„nad som jag tycker extra mycket om! Minns den gamla visan : NĂ€r lillan kom till jorden det var i maj nĂ€r göken gol, sa mamma att det lyste av sommar och av sol. Och dĂ€rför sĂ€ger mamma sĂ„ Ă€r jag nĂ€stan alltid glad, jag tycker hela livet Ă€r som en solskensdag! SĂ„ fin text! â˜€ïžđŸđŸ€(Jag Ă€r sjĂ€lv ett majbarn och mamma sjöng den visan för mig.💕) NĂ€sta vecka fĂ„r vi vĂ„r första vaccin spruta! Det ska bli sĂ„ skönt att det kommer igĂ„ng, och vĂ„r belöning fĂ„r vi i sommar nĂ€r vi kan vara med pĂ„ mitt kĂ€ra kusinbarns bröllop! KvĂ€lls hĂ€lsningar och clownkram till dig frĂ„n SkĂ„ne! ☀

  • Hej Camilla!
   Ja det Ă€r fin text! Mitt “barn” Ă€r fött 18 maj och fyller vĂ€ldigt jĂ€mnt.
   Tror inte det Ă€r sant…levt halva livet, ja om hon lever till 100 😀
   OK, ni fĂ„r vaccinet nu. Bra!! Visst vill man kunna börja göra saker som inte kunnat annars. Jag avvaktar…har ju inte brĂ„ttom heller.
   Mitt “rörliga” (nĂ„ja) brukar ju vara dĂ€r nere i solen. GĂ„r inte att Ă„ka före sommaren. Delvis för det blir för varmt ocksĂ„. FĂ„r sikta pĂ„ hösten. Och banta innan 😀
   Ha det sĂ„ bra!! Kram P ♄♄

 2. God morgon P!
  Jag hör faktiskt till dem som tog det vaccin som man fick och det var AZ, men jag Àr glad för den och nÀsta blir i början av juni. DÀrefter hoppas jag pÄ vaccinpass och kanske slippa det dyra testet vid eventuell resa.
  Drömmer mig tillbaka vid sista bilden, sÄ mycket som vi har varit dÀr.
  Nu ska jag baka bullar.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det bĂ€sta Ă€r att man gör som man vill 😀 I flesta fall gĂ„r det bra, sĂ„ Ă€r det! Jag vĂ€nder mig mot att vi gamla bara ska fĂ„ Astra Z och det har begrĂ€nsningar i andra lĂ€nder och t o m stopp. Ja vi fĂ„r se om dom kommer överens om ett enhetligt pass. Verkar som om lĂ€nderna vill bestĂ€mma sjĂ€lva. Det gĂ„r ju inte att det ska vara olika beroende pĂ„ land. PCR-test mĂ„ste ju vara kvar för dom som inte kan ta vaccin.
   Ja Torreoro ger minnen, nĂ„t visst dĂ€r 🙂 Vet inte vad…Roligt nĂ€r vi fikade dĂ€r ofta!
   Bullar!! Det lĂ€ste jag inte hahaha…
   Kram P ♄♄

 3. Hej pÄ dig!
  Har vaknat upp frĂ„n mitt ide och lĂ€st lite pĂ„ bloggarna, du har hĂ€ngt i… roligt att lĂ€sa ikapp👍. Mamma och pappa har tagit Astras, inte glada över det men kĂ€nde att dom inte hade ett sĂ„ stort val, trötta pĂ„ att sitta instĂ€ngda. Jag sjĂ€lv ska ta min i nĂ€sta vecka, vet inte vad det blir Ă€n.
  Kramar pĂ„ dig 😊

  • Hej Jeanette!
   Ja jag har hĂ€ngt i lite segt 🙂 Vill ju ha kontakt med lĂ€sarna fortfarande 🙂 Inte alla som skriver just hĂ€r men lĂ€ser.
   Lite trist Àr det förstÄs. Fast jag gör ju inte sÄ mycket hÀr hemma annars heller.
   Ja det gjorde los padres bra! Jag fĂ„r se…har inte brĂ„ttom.
   Du lĂ€r vĂ€l fĂ„ Pzifer dĂ„ eftersom AZ reserveras för oss Ă€ldre 🙂
   Kram P ♄♄

 4. HĂ€r verkar vĂ€dret Ă€ntligen stabilisera sig nĂ„got. Är sĂ„Ă„Ă„ less pĂ„ alla sandregn som har ramlat ned. IgĂ„r tvĂ€ttade vi fönstren hĂ€r (har liksom inte varit nĂ„n idĂ© tidigare nĂ€r man kollat in prognoserna) sĂ„ nu kan vi Ă€ntligen se ut igen. Haha!
  Jag tvekade inte alls inför att ta AZ-vaccin, jag var bara glad att det Ă€ntligen blev min tur. Var lite matt dagen efter (kĂ€nde nog efter lite för mycket kanske 😉 ) men nĂ„n annan biverkning har jag inte kĂ€nt av.

  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Ja det har ju varit lite ostadigt och ökensand ett tag. Jag tvĂ€ttade mina ocksĂ„ men lite slarvigt. Det Ă€r ju bara jag som ska se ut. Skillnad blev det 🙂
   Ja jag önskar att jag skulle ta vilket som helst vaccin men jag gör inte det. Av princip ocksĂ„, gillar inte att dom bestĂ€mmer över oss gamla. Det har ju inte gĂ„tt sĂ„ bra i Sthlmsregionen…
   Jag har heller inte brĂ„ttom…HĂ€r Ă€r ju “alla” presumtiva smitthĂ€rdar sĂ„ jag gĂ„r inte ut i alla fall.
   Tack detsamma! P ♄♄

 5. Skönt att de byggt fÀrdigt och att du nu kan se ut lite mer. Fint att du kan fÄ en stund pÄ balkongen pÄ förmiddagen.
  Tiden Àr ju som den Àr bÄde med och utan vaccin. Bosse tog med glÀdje AZ och var glad för den för alternativet att bli sjuk vore ju betydligt vÀrre. Han kÀnde inga biverkningar alla. Och vi vill ju inte sitta isolerade hÀr utan Àr ute en hel del .Jag fick Pfeizer men hade tagit vad som. Blir jag nu sjuk i Covid blir det lindrigare. Och skulle vi falla ifrÄn sÄ Àr det ju inget vi kan göra nÄgot Ät. GÀller att leva i nuet och vi försöker göra det.
  Vi Àr ju alla olika och var och en kan ju bestÀmma sjÀlv om man vill ha vaccin eller ej och det Àr ju bra. Att vi sedan inte kan bestÀmma vilket Àr ju en annan sak. Men jag vet att om det finns medicinska orsaker, allergier och annat ,sÄ kan en lÀkare fatta beslut om vilket som Àr lÀmpligast vaccin.
  Vi fÄr vÄr nÀsta dos vaccin i slutet av maj och det kÀnns bra för oss.
  Ha det sÄ bra du kan.
  Kramar frÄn oss bÄda

 6. Hej Ditte!
  Ja skönt med lite utsikt hĂ€r! NĂ€r bladen kommer pĂ„ dom stora trĂ€den Ă€r det kört men i alla fall… 😀
  Jo mĂ„nga blir glada för viket vaccin som helst. Bra annars skulle dom ju inte fĂ„ vaccinera. Men mĂ„nga Ă€r oroliga av Astra lĂ€ser jag pĂ„ FB-gr och anmĂ€lningar har gjorts till DO. Alla Ă€r vi olika men jag har ju aldrig gillat bestĂ€mmelser som inte har nĂ„n relevans…biverkningar kommer ofta efter 10-12 dagar. Stopp i Norge och Danmark. 60-69 Ă„r i Spanien…lustigt Ă„ldersspann 😀 Jag Ă€r ju inte heller ute och trĂ€ffar smittspridare sĂ„ jag har inte brĂ„ttom.
  Grannen har krigat för att fĂ„ pricktest. LĂ€karen vet inte hur hon ska agera…
  SĂ„ dĂ€r vet ingen…Hon Ă€r högallergisk.
  Vi fĂ„r se…
  Kram P ♄♄

 7. HejđŸŒ·
  Skönt att bygget Ă€r fĂ€rdigt.. Ă€r sĂ„nt jĂ€kla liv nĂ€r dom hĂ„ller pĂ„…
  Skönt att du kan fĂ„ lite D-vitaminer pĂ„ förmiddagen.. jag sitter pĂ„ ballen sĂ„ fort jag bara kan. LĂ€ngtar riktigt ordentligt till vĂ€rmen nu🌞
  Vi har varit ute med bĂ„ten nĂ„gra ggr och det har varit skönt. HĂ€rligt med havsluft⛔
  Ha det nu sÄ bra i vÄrsolen ÄssÄ fÄr vi hoppas pÄ lite vÀrme oxÄ.
  MĂ„nga Kramar frĂ„n ossđŸ„°

  • Hej Janette!
   Ja det Àr lite nojs hÀr men mest har dom jobbat inne i huset.
   Snart Ă€r det klart nĂ€r grĂ€smatta Ă€r lagd. Hör hur det bullrar just nu 🙂
   Sista soldagen pĂ„ ett tag. Ska ju regna…
   HÀrligt att ha bÄt förstÄr jag.
   Ja hoppas det snart blir vÀrme sÄ kanske man kan fÄ lite fÀrg istf att vara kritvit.
   Kram till Er! P ♄♄

 8. Hola! Den hĂ€r j*kla pandemin. GrĂ€ver ned mig i elĂ€ndesgropen dĂ„ och dĂ„ och tycker att saker och ting kĂ€nns hopplöst men fĂ„r dĂ„ pĂ„minna mig om att min farmor miste sin mamma och sin ettĂ„riga lillasyster i spanska sjukan nĂ€r hon var tre Ă„r. DĂ„ fanns ingen antibiotika och inga vacciner. Fick bo hos sin faster tillsammans med sin ett Ă„r yngre lillebror. Hennes pappa jobbade pĂ„ annan ort – hon kĂ€nde inte honom speciellt vĂ€l. NĂ€r hon var sex Ă„r dog hennes bror i tarmvred – hade Ă€tit Ă€ppelkart för att han var sĂ„ hungrig. Ett Ă„r senare fick hon flytta till sin pappa – som var en Ă€ldre gubbe i 55-Ă„rsĂ„ldern och hon fick börja hushĂ„lla för honom. Älskade skolan och hade högsta betyg i allt. LĂ€rarna försökte övertala hennes pappa att hon skulle fĂ„ fortsĂ€tta efter sina fem Ă„r i folkskolan men hennes pappa sa blankt nej. Det hĂ€r mĂ€rkte henne för hela livet. Hon var egentligen i grunden en glad person – men sĂ„ bitter. ❀

  Jag Ă€r glad för att jag har tvingat mig sjĂ€lv ut pĂ„ mina ”morgonlufsar”. Börjar kĂ€nna mig fysiskt stark utan att det gör ont nĂ„gonstans. Jörgen Ă€r förhoppningsfull och tror att vi snart kan börja springa tillsammans. 😉 KĂ€nns som en bit kvar. 😂

  Jörgen har ju tagit första sprutan och förhoppningsvis kommer jag snart att kunna ta min ocksĂ„. Om det nu funkar mtp att jag har haft allergichocker efter bĂ„de getingstick och penicillin. Tror att man fĂ„r ta vaccinet pĂ„ sjukhus under en timmes övervakning. KĂ€nner mig lite stressad över hela tidplanen. Vill ju gĂ€rna Ă„ka till sommarstugan i juli – men vill inte ta spruta nr tvĂ„ nĂ€r jag har grĂ€spollenallergi och nedsatt immunförsvar. Ingen bra kombo – kan stĂ€lla till det ordentligt med nya allergier som följd alternativt oönskade biverkningar.

  Hoppas att vi kan fÄ till en utomhusdate framöver!
  Kram ❀

  • Hej Susan!
   Ja Jag grĂ€ver ner mig hela tiden…Ingen ork alls och det skrĂ€mmer mig. Vet nu vad apati Ă€r. Fast eg har jag ju det bra om inte…
   Usch vilken sorglig historia med din farmor. Fy 🙁
   Bra att du lufsar pĂ„…önskar jag kunde det ocksĂ„!
   Ang vaccinet sĂ„ Ă€r det samma med med min kĂ€ra granne hĂ€r. Dom sĂ€ger ju att man ska prata med sin lĂ€kare (som naturligtvis inte Ă€r kvar) om att fĂ„ pricktest pĂ„ Karo. Gud vilket tjafs det varit hela tiden men efter mycket om och men sĂ„ Ă€r hon pĂ„ pricktest nu i dag. Vaccin skulle hon inte fĂ„ dĂ€r…
   Du fĂ„r vĂ€l se om du fĂ„r respons ang allergierna…Du kan vĂ€l sjĂ€lv avgöra dĂ„ ingen egentligen vet hur man ska göra…inte lĂ€kare heller. Olika bud hela tiden!
   Jag vĂ€ntar i alla fall och ser…
   Kram till Er!!! Ja jag hoppas kunna gĂ„ ut… P ♄♄

 9. Du som bor i Sundbyberg kan vĂ€l gĂ„ till “vĂ„r” vĂ„rdcentral och fĂ„ vaccin. Vi fick inte Astras. Bra ordnat var det ocksĂ„ nere vid TrĂ€ffpunkten, Corona anpassat. Ring och kolla. Jag Ă€r av den Ă„sikten att vilket vaccin som helst mot Corona Ă€r bĂ€ttre Ă€n att bli sjuk i sjukdomen.

  Jag har tyckt att det har varit för kallt att sitta pÄ balkongen, men kanske om man klÀr sig ordentligt. Fint att du har lite utsikt till Tulegatan, dÀr rör det pÄ sig.
  Nya bostÀder nu för tiden Àr sÄ dyra sÄ det Àr svÄrt att byta dÄ man bor som man bor.
  Hoppas att du har det bra och fÄr mÄ bra.
  Sköt om dig Preciosa och varma kramar till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Det gĂ„r inte kĂ€ra du. “Dom”. dvs sĂ€ga FHM bestĂ€mde 26 apr att alla över 65 ska ha Astra…Ni var vĂ€l dĂ€r tidigare…? MĂ„nga sĂ€ger att jag hade tagit vilket som nĂ€r dom fĂ„tt Pzifers…
   Klart det Àr bÀttre med vaccin men dom ska inte bestÀmma vilket bara för man Àr gammal. MÄnga vÀntar nu i stÀllet och det Àr dÀrför tomt pÄ vaccinstÀllena. Folk har anmÀlt till DO nu.
   Ja det Ă€r kyligt men i solen i lĂ€ gĂ„r det med filt 🙂 Fast nu ska det bli regn.
   Ja svindyra hyror nu…Jag kan ju aldrig byta som har sĂ„ lĂ„g hyra.
   Tack detsamma! Kram P ♄♄

   • Hej igen Preciosa!
    Jo, det stÀmmer, vi fick tid före 28 april. Redan den 26 mars fick vi första sprutan i och med att jag Àr, som dom kallar det, 80-plussare, inte Mysingen.
    Jag kan hÄlla med dig dÀr, det Àr inte lÀtt.
    Hoppas att du kan fÄ nÄgon annan sort sÄ att du slipper oroa dig. De ska ju sÀnda ivÀg Astras nu, till nÄgot land, om jag fattade det hela rÀtt, sÄ dÄ kanske det blir annorlunda.
    Det har verkligen regnat flera dagar, nu men nÀsta vecka har jag hört ska vÀrmen komma pÄ besök.
    SÄ kÀnner vi ocksÄ, med vÄr hyra och lÀget Àr ju centralt och bra.
    Sköt om dig och varma kramar ifrÄn mig.

    • Jo Astra ska ju inte tas in mer hit. Hoppas jag. Jag tar inte det i alla fall. Flera jag kĂ€nner, bl a en granne fick hemska biverkningar och fick Ă„ka ambulans till sjukhuset…efter ett par veckor.
     VÀntar och ser. Har ju inte brÄttom.
     Ja nu ska det bli varmt hÀr. Skönt!
     Blir bra!
     Tack detsamma och kram P ♄♄

 10. Hej P!
  Nu mÄste jag berÀtta om min vÀninna Maria som Àr 73 och inte ville ha AZ. Hon listade sig pÄ en annan vÄrdcentral och fick Pfizer dagen dÀrpÄ. Det Àr rena rama High Chaparral i vaccin-Stockholm.
  HĂ€r har vi haft sjukstuga senaste mĂ„naden. Snuva, hosta och huvudvĂ€rk sĂ„ det slutade med att jag fick ta mig till kliniken i Son Servera och dĂ€r hade tre olika ingĂ„ngar, en för vaccin, en för förkylningssymtom som jag och en för övriga patienter. SĂ„ imponerad! De tog ett snabbt PCR-test (som jag förövrigt betalade 2000kr för hemma för att kunna flyga hit) som visade negativt och sedan fick jag recept pĂ„ antibiotika, febernedsĂ€ttande och slemlösande. Är bara inne pĂ„ andra dygnet med mediciner men kĂ€nner mig nĂ„got bĂ€ttre. BihĂ„leinflammation trodde doktorn som var jĂ€ttetrevlig, runt 30 och pratade utmĂ€rkt engelska. Lite svĂ„rt att höra dĂ„ de har bĂ„de munskydd och visir. đŸ˜· Men allt var klart pĂ„ 30 min. Vilken mardröm om jag varit i Stockholm, 6-9 timmars pĂ„ lĂ€ttakuten, minst!
  LĂ€s Elisabet Höglunds blogg om nĂ€r hon fick Ă„ka ambulans 12 dagar efter vaccinering med AZ. ÄndĂ„ minst 6 tim pĂ„ akuten och sedan hemskickad. VĂ€lfĂ€rden?
  Det sjuka Àr att man inte ser vilket vaccin man ska fÄ nÀr man bokar. KÀnns lite u-land. Som att gÄ till affÀren för att köpa lax men fÄr fiskbullar. Som jag har uppfattat det fÄr ingen över 55 Är AZ hÀr pÄ Balearerna. Anledningen Àr ju att de inte testade AZ pÄ Àldre frÄn början.
  Men hĂ„ll ut och fortsĂ€tt sitta pĂ„ balkongen och se fram emot dĂ„ du kan Ă„ka i höst. đŸŒŽâ˜€ïž
  Vi Äker hem den 1/6 och förhoppningsvis ner igen slutet av augusti.
  Kram Ann och Kenneth 🌾

  • Hej Ann!
   Jo men hon fick vĂ€l sitt vaccin före 26 april. Det var dĂ„ “dom” började tvinga oss gamlingar att ta AZ. MĂ„nga Ă„kte runt dĂ„. Nu uteblir 65+ i stĂ€llet. Dotterns arbetskamrat 65+ Ă„kte Ă€nda till NorrtĂ€lje dĂ„ hennes bror fĂ„tt Pzifer dĂ€r. Tji…dom hade gjort fel sĂ„ hon tog dĂ„ AZ i alla fall.
   Hemsk frossa pÄ natten och feber dagen dÀr pÄ sen vet jag inte.
   Jaja…jag har inte brĂ„ttom.
   Ja det var ju bra service pÄ kliniken! Vet inte hur det Àr hÀr pÄ nÄn lÀttakut. Folk vÄgar ju knappt gÄ dit pga smitta.
   LÀste om Elisabeth H. Inte kul. Samma hÀnde en granne 65+ i förrgÄr. VÀntetid vet jag inte.
   Fick hemska smÀrtor i rygg,mage och Äkte in med ambulans i förrgÄr natt. Dom röntgade och undersökte noga men hittade inget. Hon hade ocksÄ tagit AZ för 2-3 v sen. VÀldigt konstigt!
   I Spanien ger dom AZ för folk mellan 60-69!! Efter stoppet som var. Konstig tidsspann. MĂ„ste vĂ€l gĂ€lla Balearerna ocksĂ„. Beror pĂ„ att yngre fĂ„tt blodproppar och dött. Fast nu har 60 och 70+ fĂ„tt proppar ocksĂ„. Även icke residenta vaccineras om man har tillf SIP-kort och inskriven pĂ„ Vc. Och ett spanskt telefonnummer…eget el vĂ€ns…
   Ja jag fÄr se hur det blir. NÀr solen kommer tillbaka sÄ blir det balkongen pÄ fm. Ska regna nÄgra dagar nu.
   Kram till er och krya pĂ„ dig!! P ♄♄

 11. Hej P!
  Sköna maj, vart tog du vĂ€gen? Det Ă€r i mitt tycke helt vidrigt vĂ€der. I Torrevieja Ă€r det 25 grader och pĂ„ fredag ska det bli 30 grader, om klart.se har spĂ„tt rĂ€tt. Åh vad jag önskar att var dĂ€r och satt pĂ„ ett cafĂ© med nĂ€san mot solen.

  Jag har fÄtt första omgÄngen vaccin och funderar pÄ om jag som tillhör riskgruppen ska vÄga ÄtergÄ till att arbeta pÄ arbetsplatsen nÀr det gÄtt tre veckor. Vad som gÀller efter den perioden verkar det rÄda delade meningar om. Jag Àr sÄ trött pÄ att varken trÀffa familjen, kollegor eller eleverna.

  HÄll i och hÄll ut, snart kommer bÀttre tider.

  • Hej Elisabeth!
   Ja det Ă€r ganska ruggigt ute men jag Ă€r ju inte dĂ€r sĂ„… 😀 Synd för andra som knappt kan gĂ„ ut med hunden 🙂 Fast OK ,gillar solen mellan 8-10 pĂ„ balkongen annars. Sen gĂ„r den runt hörnet.
   Ja jag lĂ€ngtar ocksĂ„ ner…fĂ„r bli i oktober om jag lyckas förĂ€ndra klenheten till det bĂ€ttre och vikten…
   Du har vÀl fÄtt Astra dÄ om du Àr 65+. Ja vem vet hur man kan göra. Dom pratar just nu pÄ nyheterna att skolorna inte kan hÄlla avstÄnd. Och inte heller kollat riskgrupper pÄ lÀrare el annan personal.
   Ja det Àr tröttsamt att inte kunna trÀffa iaf sina nÀrmaste utan att
   kÀnna osÀkerhet. Jag avvaktar tills jag slipper Astra Z. Dom ska ju inte ta in mer Àn till dom som ska ha spruta 2.
   Ja det kan ju knappast bli sĂ€mre tider antar jag… 😀
   Om man hÄller sig frisk alltsÄ.
   Kram P ♄♄

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *