Onsd 12 maj, sol 24 gr 🌸

Hej!
Ja så kom sommaren…24 gr i går och 22 i dag – här hemma. Pang så slog fågelbärsträdets blommor ut utanför balkongen i natt. Sikten blev begränsad när jag satte mig på balkongen men vad gör det 😀 Lyckades orka 1 timme i solen…D-vitamin! ¡Muy bien!
Nu står det på TV:n att det är presskonferens med statsministern 13.10…
OK, vad ska han säga? Att Astra Z är bojkottat snart som det sas på nyheterna i morse? OK, många turer! I Spanien ska man nu ge Janssen till 50-59-åringar!
Lustigt. Och även hemlösa, flyktingar och säsongsarbetare ska dom då ge det.
Inte så noga med dom då eller? Behövs bara en dos. Blodproppar har yngre kvinnor fått av det i USA som använt vaccinet. Inte många men ändå…
Här hemma ska nu bara Pzifer och Moderna ges. Håhåjaja…
Nu ska jag lyssna på vad som sägs…Ett ögonblick! Det pratas om lättnader…
Trots vi är värst i EU ang smittspridning. Nej – dom skjuter upp lättnader som skulle ha hänt 17 maj. Tänkte väl det. Orkar inte lyssna…
Lägger in en lugnande bild i stället… 😅
Förra året vid den här tiden så hade vi utegångsförbud i Torre. Dvs tillåtet att gå ut ett par timmar beroende på vilken ålder. Barn skulle få gå ut en timme osv…Innan fick man bara handla. Köpa tidning eller besöka apotek…Gubbar gick omkring med tidning…var den för dagen innan så fick dom böta om polisen kollade och de gjorde dom 🙁 På Mercadona väntades att dom skulle börja sälja munskydd billigt 😀 Var försenat…Sen sänktes priserna så alla skulle ha råd att köpa…Känns som det var länge sen…
Spanien hade 25.613 dödsfall på 3 mån i maj 2020 och Sverige 2.876 i Covid19…
I dag hittills har Spanien 79.100 (det sägs att det är dubbelt så många då det var osäkert hur det skulle reggas…från 17 regioner) Ja och Sverige har ju över 14000 avlidna i dag…I Spanien är över 6 miljoner färdigvaccinerade. Har gått långsamt. 47 miljoner invånare…

Kommer ni ihåg tajta huset? Vid Playa Los Locos…Var finns hissen…?

Alla mataffärer har vunnit på pandemin. Mercadonas redan superrika ägare är ännu rikare.
Omsättningen var 24.5 miljarder EURO 2020. Vinst 7,4 miljarder EURO…Antar att många ICA-handlare här hemma också tjänat massor. En hel del av dom var ju mångmiljonärer redan innan pandemin. Jag har aldrig haft så mycket i kylskåpet förut i mitt liv hahaha…både nere i Torre och här hemma…
Ändå har jag fått över på pensionen varje månad. Kan bero på att man bara köper på nätet…Inget onödigt man ser som slinker ner i varukorgen som när man annars går i affärer. Synd att det fattas en tand som pengarna måste gå till.
Ja, sparat in på fika och resor och dubbel hyra också förstås…el och vatten likaså.

Snart fyller en viss person VÄLDIGT jämna år…jag skrev så här förra året…:
På tisdag den18:e maj fyller min viktigaste människa på jorden år! 🌹🌹
Grattis min “lilla” Ingrid Joanna, du är bäst! Hoppas du får en bra dag!! ❤️❤️❤️

¡Hasta luego a todos!  P ❤️❤️

19 reaktion på “Onsd 12 maj, sol 24 gr 🌸

 1. Hej P! Där var du P, jag började undra lite…. 😊
  Det har även varit härligt väder här i Skåne under några dagar! ☀️Soligt, varmt, fågelkvitter och en underbar grönska! Vi har mest hållit till på balkongen, från morgon till kväll! I morgon bär det av mot Österlen, det blir nog en riktigt vacker tur! Det är två veckor sen senast, mycket har hunnit hända i naturen. Rapsfälten t.ex, de lyser nog gula, de är så vackra att se!
  Allt är bra med oss ,det känns så skönt att ha fått första sprutan Pfizer. Vi fick ingen biverkning alls, varken feber eller värk i armen, skönt! Nu skickar jag dig många hälsningar från Skåne och en clownkram! Ps// l nästa vecka börjar deltävlingarna i Schlagerfestivalen, heja Tusse! ! 😊🦋☀️

  • Hej Camilla!
   Ja vad finns det att skriva om undrar jag över och så går dagarna 😀
   Ja härligt har det varit. Fint väder även i dag. Lite D-vitamin har jag nog fått och ni ännu mer 🙂 Österlen är ju en pärla som jag missat i landet…varit lite överallt annars. Blir fin tur igen då!
   Min granne fick Pfizer i går trots “fel” ålder 😀 Åkte långt. Ont i armen i dag hittills. I morgon ska min dotter få samma antar jag…
   Hoppas det går bra också.
   Ha det så bra och ha en fin tur!! Kram P ♥♥

 2. Mercadonas ägare är visserligen en av dom rikaste i Spanien men sa i en intervju nyligen att han gillade att betala skatt!

 3. Hej P! Lättnader trots värsta smittspridningen. Jag tar mig för pannan. 😱 Tack för den lugnande bilden!
  Skönt med värmen, men den är snart borta igen. 😞 Bra att du fick en timmes tankning! Jag fick lite idag också.
  Gratulera Joanna så mycket från mig i morgon! ❤️🌞
  Har ej gjort något idag. Är väl därför jag är så trött. 😂
  Tur ändå att det inte lika i Spanien i år som förra året! 👍💚🙋

  • Hej Marga!
   Nej det blev inga lättnader 17 maj som det var sagt utan 1 juni…Om det nu fungerar…
   Jo jag har suttit ett antal halvtimmar i solen i 4 dagar nu, även i dag,
   Härligt var det!
   Det är bättre med smittspridningen i Spanien men finns kommuner som fortfarande ligger högt. I tex Katalonien, Andalusien och Madrid. Kan ju bero på att folk festar och samlas på nätterna utan munskydd…nån slags protest. Fattas lite bakom pannbenet där…
   Liksom här hemma…
   Tack ska gratta Joanna! Hon fyller egentligen på tisdag 🙂
   Kram P ♥♥

 4. Ja, tiden går och vi med den. Pandemi eller ej- Är så tacksam för min vaccinering så att jag i varje fall inte skulle bli drabbad så hårt om jag blev smittad.
  För egen del råder sunt förnuft i umgänget med andra, mycket frisk luft, långa promenader och avstånd . Verkar fungera bra . Snart dags för vaccin dos nr2.
  Stort grattis till J och till dig och hoppas ni kanske kan ses utomhus och fira lite.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja tiden går fort även för mig trots orörlighet…Få se när pandemin lägger av med sina dumheter fast det beror ju på “oss”…
   Jo vaccin är bra…nu ska ju Astra fasas ut så…slut på diskrimineringen.
   Tack ska hälsa Joanna! Vi får se hur det blir…tror nog att vi inte ses just då. Hon jobbar då också. Junia är hemma några dagar så …vamos a ver 😀
   Kram P ♥♥

 5. Godmorgon
  Börjar bli trött på Covid nu. Min dotter och hennes familj har fått eländet. Det går upp och ner, ena dagen bättre sen feber igen 😪. Blev en tur till akuten inatt för att få lite syre, ingen rolig 40-årsdag för henne. Idag fyller min lilla flicka 40 år. Vi firar henne när alla är friska.
  Härligt att värmen har kommit, hoppas bara att det inte blir kallt igen.
  Grattis till din dotter 🇸🇪

  Ha det så bra
  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Jaså är du trött på det. Ja gissa om…Fy så tråkigt för familjen!!
   Hoppas det går över…hemska sjukdom 🙁 Oroligt!! Och fyller jämnt också. Håller tummarna!! ♥♥
   Ja härligt med värme så länge det varar…
   Tack och samma till din dotter och att hon kryar på sig fort!!
   Min får vaccin i morgon. Har ju utsatt jobb…
   Kram P ♥♥

 6. Grattis till din dotter. Visst är det skööönt nu med lite sol och värme, behövs efter kalla april och maj. Tyvärr ser det ut som värmen inte stannar mer än ngn dag till.

  Här går vi och väntar på sms om att vi kan börja boka spruta 2, men det sms:et verkar dröja. Vi hoppas kunna åka ner till Torre före midsommar och då vara färdigsprutade och +2 veckor efter det. Nå, bara vänta och se innan vi bokar. Dyrt som attan med SAS iaf, men, men.

  Ha en fin helg
  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Tack till henne 😀
   Ja så härligt med värmen hittills. Hoppas på mer!
   Kan man inte ringa och boka innan sms då. Finns väl lediga tider.
   Fanns lite här och där eller kanske måste gå till samma plats…
   Det är ju dumt men privatföretagen vill väl ha “kunderna” om det nu var det.
   OK, dyrt med SAS…i oktober var det billigt…tog en av – och ombokningsbar i fall att jag kan,orkar eller vill åka 😀
   Kram P ♥♥

  • Hej Lena!
   Ja helt fantastiskt med alla blommor och värme. Har ju sällan varit hemma på våren sen minst 20 år.
   Ja vaccinet…egentligen det enda som retat upp folk (mig) är att tvinga på enbart 65+ Astra Z… 😀 F ö tuffar det väl på…Dottern ska få Pzifer i dag…el Moderna…Hon blir 50 på tisdag.
   Kram P ♥♥

 7. Hej Preciosa!
  Värmen kom och gick, men det har du säkert märkt också. Det var trevligt så länge den varade, men det kommer flera soliga dagar så att vi kan sitta på balkongen.
  Inte är det över ännu med Coronan, men tydligen så är den i avtagande på många platser och vi får hoppas att det inte kommer i flera varianter.
  Visst är det så att vi gör av med mindre pengar i dessa tider. Inget spring i affärerna, mer än absolut nödvändigt och inga resor som du pratar om, och du slipper betala dubbla hyror, fint alla bidrag till kassorna tackas det för.
  Grattis i efterskott till din Joanna.
  Sköt väl om dig.
  Varma kramar.

  • Hej Wiolettan!
   Ja fast i dag är det sol, satt ute en hel timme på fm.
   Jo Corona kommer vi få leva med…ett bra tag till. I dag sa dom att
   den indiska varianten har hittats på fler än 20 personer.
   Dom kan ju inte testats innan dom kom till Sverige då? 14 av dom kom från resa från Indien, 6 av dom vet som inte var det kommer ifrån.
   Jo jag har sparat en hel del sen jag kom hem 😀 Tyvärr är en glugg väntande på en tand 😀
   Tack! Joanna fyller år i dag…50 år. Otroligt! Föddes på SÖS 18 maj 1971. Svart långt hår. Fick en tofs med rosett på BB av personalen 😀
   Nu är hon ljus…blekt det pga gråa hår …vill inte färga 😀
   Tack detsamma Kram P ♥♥

   • Hej Preciosa!
    Hoppas att det är bra med dig.
    Märkligt detta med att det verkar alltid finnas någon glugg att stoppa pengarna i, om man nu får några kronor över. Men detta år tycker vi att det har gått alldeles utmärkt på den ekonomiska sidan.
    Hoppas att du snart kan få ordning på din “glugg”.
    Coronan verkar vara på avtagande, men så är det folk som frotterar sig med varandra, eller är ute och flyger och så kan det sätta fart. Men, just nu verkar det ljusare i alla fall.
    Sköt om dig väl Preciosa.
    Varm kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *