Tisd 25 maj,sol/moln 21 gr

¡Buenos días!
Lång bloggpaus…vad kan det bero på? Mycket att göra? Knappast 😀
Nej fattas nåt att skriva om är nog skälet. Här hemma i min bubbla händer inget. Det som händer ser man på TV och nyheter…
Kapning av flygplan i Belarus, mord, sprängningar och så virusets framfart. Ja fast det läser jag om även om i Spanien lite här och där. Mord på kvinnor och t o m barn 🙁 Fler än innan detta år. Pandemin kan ju vara en orsak att “vissa” flippar ur ordentligt…läs män.
Marocko är i tvist med Spanien pga att nån marockansk aktivist fått sjukvård
i Spanien så då öppnade dom gränsen el tittade åt sidan och släppte i väg minst 8000 flyktingar in i Ceuta som är spansk enklav där. Nu har hälften skickats tillbaka men barn måste utredas och därför finns 800 barn som har föräldrar nånstans…och 1000-tals båtflyktingar strömmar in och många har drunknat el dött av svält i undermåliga båtar. Fler än någonsin…tror uppåt 50.000 redan i år!
Det var dagens nyheter…Finns det nåt positivt? Ska kolla…
Det här är väl kul…Bästa glassen på Jijonenca i Torrevieja.

Ja när ska man kunna äta den då? Undrar om farbröderna har gått i pension nu. Men dom har ju döttrar och söner som kanske tar över.
Nåt annat som inte har hänt på 1.5 år…Hårklippning och färgning. I lördags sa Joanna att jag kommer på söndag och gör det! Jag fick en sorts panik…Hon klippa…virus…och jag inget vaccin. Hon har en spruta. Tog chansen. Gillar inte hästsvans…på mig, bara på andra. Jaja tätt munskydd på…och hon klippte upp håret som en frisör gör. Det var ju jämnlångt…Blev väldigt bra fast jag saknar permanent (ja omodernt, jag vet). Vill inte ha platt hår. Iaf så har hon oanade talanger och sa att hon ju klippt de 3 glinen och exmännen jämt. “Jag klippte redan Ullis när jag var 8” sa hon hahahaha!!! Sin första bästa kompis. Undrar var jag var då då? Sen skruvade hon upp brandvarnaren som legat på en byrå och lagade en tröskel…ja den har gått itu…ojämnt underlag. Praktisk och tekniskt lagd samt lite konstnärlig också är hon…fast jag visste inget om klipptalangen… 😀
JESICA! Joanna me cortó y teñi mi pelo en domingo pasado 😀 

Apropå vaccin så hade Joanna väldigt ont i nacke och rygg plus arm ett bra tag. 4-5 dagar. Pzifer som yngre får. Trodde det var nåt fel. Dom sticker ju så långt på armen precis under axeln. Olika biverkningar på alla och en del får inga alls.
Nu har väl Astra stoppats här också utom kanske dom som vill ha samma som andra dos.

Lite sämre väder här hemma nu…fast solen tittar fram mellan regnskurarna. Fågelbärsträdet har redan vissna blommor. En vecka tog det bara innan de vita bladen föll ner på bl a balkongen. Varför är dom så kortlivade den där sorten…Körsbärsträden likaså.
Samma art antar jag. Nedan permanent paraplyer i Altea…2017.

Gamla stan i Altea. Kyrkan i bakgrunden. Marga och Birgitta och jag på utflykt 2017.
Jobbig backe upp var det fast det inte syns. Apropå det så bröt en granne både fot och handled härom dagen. Inte min närmaste, kära Kerstin. Tänk så lätt det är. Var nån hög trottoarkant som dom börjat bygga även här hemma. Inte bara i Torre som är höga. Fy vad jobbigt! Det gäller att se upp. Och ner.
Ja jag går ju inte ut. Ännu. Fast kan ju ramla inne också 🙂 Vanligt av gamlingar.
D-vitamin är bra 😀 Mot benskörhet. Eller är det A?

Här ett par  vackra bilder från Puerto de Mogán på Gran Canaria. Tänk att man har varit där! 1987 och framåt…100 ggr? Åkte ju till GC 4-5 ggr/år. Och stannade ett helt år också – 1992.
Är med i en GC-grupp på FB bara för att få se hur det ser ut numera, Stor skillnad sen 1995…tror jag att jag var där sist…el kanske några år senare också…Innan Torre 2001.

Ha en bra vecka! Och skriv så jag vet vad ni gör!

Grattis kära Leffe i morgon!

Kram P

24 reaktion på “Tisd 25 maj,sol/moln 21 gr

 1. Hej åh va skönt att bli friserad ,har inte varit själv på 18mån 🙈 ,blivit nån fobi 😂 Här har det regnat så inibomben så gräset kan nog slås nu ,fina blommor som man inte sett har dykt upp En tripp till Suecia står på schemat nästa vecka …Stå ut nu och pallra dig iväg o ta vaccin så du kan komma ner ! Kram 💕Åsa

  • Hej Åsa!
   Ja det är lite läskigt att gå till frisör. Blir ju närkontakt 🙂
   Även oro då Joanna jobbar på förskola och har ungar i skola och en i det militära… jaja få se, har gått tre dagar nu 😀
   Här regnar det verkligen i dag…hela dagen ska det pågå.
   Va bra att du äntligen kommer i väg hem! Ha en bra resa!
   Jo tack, jag står ut och vaccin lär det bli när jag är “mogen” 😀
   Kram P ♥♥

 2. Hej P
  Det måste kännas skönt att bli klippt. Jag har inte klippt mig på över 1 1/2 år. Så här långt hår har jag inte haft sen jag var i tjugoårsåldern. Trevligt med bilder på favoritglassen. Den kommer jag att äta när jag kommer ner. Den är så GOD.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja gissa om det är skönt att ha kort hår!! Slippa försöka sätta ihop det på morgonen med snodd som också sliter på ynkliga håret 🙂
   Ja jag vet inte när jag hade så långt…i tonåren 🙂 Ändå har jag klippt rakt av själv 2 ggr.
   Ja den glassen är så himla god. Värt en resa bara den 😀
   Kram P ♥♥

 3. Fint att J kunde komma och klippa dig. Nu när jag inte varit i Torre sedan februari 2020 så har jag en bra reservfrissa här i närheten så dit har jag gptt var sjätte vecka. Känns väldigt säkert. Två kunder i en stor lokal och hon har både visir och munskydd, ett vitt, klass 2 , som skyddar både henne och andra. Jag ska ta min andra spruta i morgon. Fick Pfeizer men inga biverkningar annat än lite öm i armen några timmar. Bosse tog AZ och inga problem alls. Känns bra att man nu mer kan återgår till ett mer socialt liv. Vi är ju inte alls oroliga utan har ju rört oss en hel del ute men med avstånd och försiktighet. Har fungerat riktigt bra.
  Många och långa promenader blir det och en del träffar med vänner.
  Ha det så bra du kan.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja bra att hon kunde klippa. Jag vågade t chansen 😀 Har inte velat gå till nån hemma. Vet ju ingen bra heller. Jo det känns säkert när dom har både visir och munskydd. Fint att du har en bra här.
   OK, lycka till i dag! Skönt att ha det gjort. Kan ni ju dra i väg sen då.
   Fast säkert till 100 % är det ju inte, läste om inlagda som fått 2 sprutor. Men håller man avstånd och annat så går det ju bra.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. Hola P! Ja, precis så är det. Det som händer får man se på TV eller lyssna på radio. Härligt att du är klippt nu. Duktiga J! Verkade vara en proffsig klippning. Blev påmind om att boka tid för klippning för egen del. Min sysselsättning idag har varit att gå igenom gamla tidningar, Amigos, så blir jag sittandes och läser. Tar sin lilla tid. Sparar några med tilltalande utflyktstips. Om utifall att….. Också läst mig igenom Shibatidningar och fått gråta en skvätt. 🐕😥 Nu är det nästan tomt på hyllan.
  Härlig bild på paraplyerna i Altea, ej i Cherbourgh! Härlig utflykt. Det var så charmigt där! Hade jag varit i Torre nu hade jag kunnat gå ut och äta, vilket hade varit helt perfekt! 😋 Nu får jag fixa nåt själv av ett par laxbitar. No me gusta! ☹️ Livet är hårt! 😂🥰

  • Hej Marga!
   Japp, tur att det finns TV och radio. Har skaffat Chromecast nu så jag kan se fler program på burken 🙂
   Ja J hon har oanade talanger, mångsidig!
   Tidningar är bra, har inga alls 😀 får inte ens lokaltidningen. Tror dom går direkt till återvinningen 😀 Ingen i huset får den…
   Förstår det känns att läsa Shibatidningar 🙁
   Ja jag lever länge på utflykten till Altea! Trevligt när vi satt på torget längst upp och åt lunch!
   Inget kul att laga mat! ¡No me gusta tampoco!
   Ja inte är det lätt…lev i nuet…gör ju inget annat hahaha…
   Kram P ♥♥

 5. Hej P! 🍀
  Här har du mig, Camilla i Skåne! Supertråkigt väder, bara regn och rusk. ☔️ Vi är just hemkomna efter att (motvilligt) gått ut på dagens promenad! Fast nu känner vi oss extra duktiga över att vi gjorde det!! 😊😊
  Jag såg under vår promenad att blomsteraffären börjat sälja liljekonvalj. Så på torsdag när vi åker till Österlen ska jag köpa en stor bukett till pappa, det är hans favoritblomma! Och på torget köpte vi nypotatis som de just fått levererat från en gård i närheten, – så vår promenad i regnet blev trots allt ganska lyckad! Förstår det måste kännas härligt att håret blivit klippt och fixat efter så lång tid! Och så fick du en trevlig stund tillsammans med din dotter!💕Jag var hos min frissa förra veckan, det blev slingor, klippning och mycket prat och skratt! Många hälsningar till dig, nu ska jag koka nypotatis och lyssna på spansk romantisk musik, då glömmer jag bort att det regnar!! 💕💃☀️

  • Hej Camilla!
   Ja i dag öser det ner och ska visst så göra hela dagen…Sol delvis i går. Duktigt att gå ut och gå!! Vill jag också fast inte ensam.
   Liljekonvalj är ju så vackra! Tål tyvärr inte doften, fick av en granne för många år sen och var tvungen att stänga in dom i garderoben 🙂 Vågade inte säga nåt. Din far blir säkert jätteglad i alla fall! Även för besöket så klart!
   Ja det var trevligt att ha J här! Trots oron…
   Å va gott med nypotatis!! Och spansk musik. Låter bra!!
   Kram P ♥♥

 6. Ja pandemin har tagit fram oanade kompetenser hos folk. Jag får också klippning hemma skönt. Du borde skriva mer. Det kan du ju och får utlopp för frustrationen att sitta hemma. Gillar läsa din blogg. Sköt om dig! Kram B 🧸

  • Hej Björn!
   Ja hahaha…kreativa ådror dyker upp 😀 OK, jaså du blir klippt också hemma 😀
   Jo jag skulle vilja skriva oftare men får så ont i ryggen av att sitta vid datorn. Jag är ju ordrik så det tar tid 😀
   Bra att du läser käre amigo! Känns kul!
   Tack detsamma!
   Kram P ♥♥

 7. Hej P!
  Vilken fin 1:a bild. Så vacker. Har en liknande från Cortes Valencianads där det fanns trädgårdsmästeri tidigare. Saknar den.
  Men så bra att J kunde komma och klippa dig. Du nämnde permanent. Kommer du ihåg afrofrisyren? Den var perfekt för mitt tunna hår och jag har t o m kammen kvar. Numera tar jag bussen ner på stan och klipper mig var åttonde vecka.
  Promenerar med ”systrar” på måndagar och äter lunch med dem på fredagar.
  Så skönt att se och träffa lite folk på behörigt avstånd.
  Den 7/6 får jag dos 2 av AZ och hoppas att sedan det kommer att bli vaccinpass så man slipper det dyra pcr- testet.
  Kram/A-K

 8. Hej Ann-Kristin!
  Ja det är fint där i Puerto de Mogán. Fina hus som byggdes som var ovanliga på den tiden. Ja jag saknar också den handelsträdgården. Gick ofta dit förr.
  Ja afrofrisyren…jag hade den i många år på 80-90-talet 😀 Bekvämt. Bara att tvätta och låta torka. Speciell kam att fluffa till håret sen 😀 Nästa dag. spruta lite vatten och så klart 😀
  Låter bra med promenad och lunch!!
  Jo det blir säkert vaccinpass.
  Kram P ♥♥

 9. Det händer trots allt en del hos dig.
  Jag vet att många längtar efter att gå till frissan. Jag har inte detta problem, har inte varit hos frissan på minst 20 år, så kan vänta ett tag till. Billigt och bra.
  Gillar parasollerna i Altea.
  Längtar efter god glass också.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja lite händer väl men bara lite frisörjobb 🙂 Kan ju inte ha långt hår i min ålder och särskilt när det är så mycket tunnare än förr. Och spikrakt. Jag går ju helst till Jesica i Torrevieja. Billigt och hon är superbra,
   Alteas gamla stad är fin. Övrigt är det inte så stor skillnad på stan än andra.
   Ja den bästa glassen är absolut Jijonencas. Fabrik i Jijona. Finns nog över hela Spanien kanske. Jag har ju testat åtskilliga…
   Sirvent är så syntetisk.Finns flera av dom i Torre.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 10. Hej P!
  Kan bara hålla med, jättefina bilder. Den färgprakten behövs en regnig dag som den här. Får mig också att tänka tillbaka på när jag var i Altea. Min mans faster och farbror hade ett hus i Alfaz del Pi så jag har varit där och i omgivningarna ett par gånger men det är tio år sedan sist.

  Jag har också coronafrisyr, sist jag klippte mig var i februari förra året. Det blev lite komiskt förra veckan när jag tittade på et foto taget på utezumban och tänker:
  -Där är I men var är jag? Jag kände inte igen mig själv i långt hår och hästsvans😂 men nästa vecka ryker det. Då är jag färdigvaccinerad och har bokat tid hos en frissa i Sundbyberg. En granne tipsade om henne, hon jobbar ensam, har haft Corona och lägger en halvtimme mellan kunderna. Nu har ju du en privatfrissa annars är det nog nära dig.

  Ha det så gott! Helgen kan du nog tillbringa på balkongen.
  Elisabeth

  • Hej Elisabeth!
   Ja det är vackert på en hel del ställen i Spanien. Alfaz del Pi är ju kommunen som omfattar Altea och Albir också. I Alfaz hade jag en “fling” som bodde 😀 En snygging. norsk 🙂 Ja så jag har varit där en del … Lilla Norge kallas den väl för stan hade många norrmän boende och har väl än.
   Hahaha…många med hästsvans nu. Jag hade gillat det om jag passat i det och hade tjockare hår. Förr var det en riktig kalufs så jag tunnade ut det med en taggsax 😀 Tyckte det var för stort 😀
   OK, du går till en i Sumpan. Få se vad du tycker. Kanske man kan gå dit längre fram.
   Ja det ska bli sol! Bra…fattas nog en del D-vitamin nu.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 11. Så många vackra och färgglada bilder. Trevligt att få se.
  Ja, visst har du rätt, det händer inte så mycket men för mig gör det inget, orkar ju inte heller så mycket, men försöker att “hålla igång”.

  Tänk att du nu har klippt dig, det är mer än vad jag har gjort. Jag har jättelångt hår nu, inte snyggt, vet inte men borde väl gå och få någon ordning på det, om det nu blir så. Hästsvans har jag och det ser ibland inte klokt ut på mig. Jag velar hit och dit. Fint att din dotter kunde klippa dig och bra var hos också tydligen, härligt.
  I morgon eller på söndag kanske du kan sitta på balkongen igen, det ska bli slut på regnandet för denna gång i alla fall. Så då får vi passa på. Om det inte varit en massa hus för, så hade vi kunnat vinka till varandra.
  Ha det fint och var rädd om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja jag älskar ju färger så samlar på fina bilder 😀
   Nej fast du kommer ju ut lite i alla fall. Jag vill bara ner till Torre nu men är ju omöjligt. Först måste jag gå ner 10 kg 😀
   Du ser ju ut att passa i hästsvans! Har ju sett bild har jag för mig.
   Lockigt också. Jag behöver permanent.
   Ja hoppas det blir sol nu. Behöver ha lite D-vitamin.
   Jo det är för många hus i vägen! J frågade om hon fick bo kvar där i ert hus men icke. Kanske nån vill byta till Sturegatan. Dyr hyra blir det där. FV behöver lgh:n till evakuering.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *