Onsd 20 okt, sol 25 gr ☀️

¡Hola!
Visste inte vilken dag det var så jag letade efter almanackan…lite läskigt…Står bara datum på datorn.
Vad har hänt då? Pandemin fortsätter, nedgången har vänt, lite ökningar både här och där. I Spaniaavisen stod det i dag att Spanien har mest smitta som kommer in från Rumänien, Storbritannien och Marocko som 3:a.   “Smitteraten går feil vei”.
Inhemskt är det mest smitta bland de yngre under 11 år! Benidorm och Alicante sticker ut med 200 i helgen.
OK det är ju betydligt lägre än förr men det ska ju inte gå upp! Många länder på jordklotet har knappt nån vaccin alls. Balkan, Belarus, Moldavien och tex krigshärjade Jemen…
Ny Deltavariant har setts bl a i Storbritannien…Jaja inget att göra, världen är ojämlik.
Tröttsamt! 

Ja så bantar jag med dåligt resultat…Mitt blodtryck är högre än vanligt och några kilon mindre skulle gör susen. Tydligen ska jag vara kroniskt fastande för att gå ner… 🙁
Legat på 1300 kcal länge nu…Ja man ska ju göra av med 6000 kcal mer än man tar in för ett enda kg så hur ska det gå till i min orörliga tillvaro…”Gå ut och gå”…jag vet. Ya lo se! Har ingen mössa stor nog som täcker min ickefrisyr…Spikrakt tunt hår. Grannarna skulle inte känna igen mig utan tro att nån ny flyttat in.
Glassen har sällsynt bleka färger…Gammal bild.

F ö så är det kyligt här hemma…hur vet jag det? Har termometer. Gula löv täcker marken men mina pelargoner mår bra.

Utanför Lycksele har en far nästan slagit ihjäl sina barn och mor eller svärmor…en vanlig svensk familjefar…Psykiskt sjuk. Ja hur förhindrar man sånt? Liksom killen i Norge…varnats för honom men man kan ju inte tvångsinta någon innan man gjort nåt.
Punktmarkera alla går ju inte! Då skulle ju det finnas gigantiska psykavdelningar likt före psykiatriutredningen, den som stängde alla mentalsjukhus. När var det? 1985?Ja många skulle inte vara ute men vilka ska man välja…Alla har ju inte ihjäl någon vid psykoser tex. Olösligt! Och tragedier utan like!

Nedan, lavan fortsätter sprida sig på La Palma. Jordskalv i mängder har uppmätts och märkts…4,6 på Richterskalan hittills. Ska hela ön försvinna?. 85000 bor där har jag för mig.

På TV4 visar dom nu En plats i solen…Guardamar, Trista höga hus. Dyrare och finare inne i stan så klart. En i La Mata…såg inte heller kul ut…högt hus. Liten balkong. Sista nu åkte dom tillbaka till Guardamar…Få se om hon väljer La Mata trots balkongen. Det skulle jag gjort 🙂 Tror inte hon väljer nån 😀 Jo – hon köpte en inne i Guardamar utan pool men takterrass och 2 balkonger…OK… 😀 Restauranger och barer och allt nära.

Apropå reseförsäkringar så ska man nog vara hemma om man är 70+…Efter dagarna i hemförsäkringen som i mitt fall har 60 dagar kostar det sen ca 2300:-/mån. Gått upp 400 sen 2019…¡Mucho dinero! En del åker ju hem och ner igen men olika hur länge man måste stanna hemma för att få ny period. En del bolag har 1 mån, andra 2 veckor, hos något är det än så länge bara att vända. Orkar inte åka så…Jaja man kan vara 60  dagar bara då…ovant att inte stanna så länge man vill (eller kan). Mycket förändras här i livet…¡Vive el momento! Såg på FB att ett par hade åkt tåg hem. Tror det var 6 olika sträckor…Alicante-Barcelona-Paris-Bryssel–Köln-Hamburg-Stockholm. Några hotellnätter…Ca 5000:- per person tåg + 1000:- för hotell. Och upplevelse 🙂

OK, nu får jag väl sluta…får fundera på vad jag INTE ska äta till middag 😀

Ha en bra vecka och helg!
Kram P ❤️❤️

13 reaktion på “Onsd 20 okt, sol 25 gr ☀️

 1. Brukar ofta titta på dessa olika tv program med hus och lägenhetsköp i spanien… funderar på att det nästan aldrig är några lägenheter i centrala Torrevieja. Här har vi fint väder, men ska väl bli lite sämre på fredag… men just nu perfekt väder👍.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja det är sällan det varit inne i Torre, nån enstaka gång och ingen vidare adress och lgh 🙂
   Jo jag ser att tex i dag ska det bli 28-29 men sjunker sen. Skönt!
   Ha det bra och hälsa alla!
   Kram P ♥♥

 2. Gomorron Preciosa!
  Vilket försäkringsbolag har du som har 60 dagars reseförsäkring?
  Jag försöker undvika att titta på dessa program. Ja, du vet hur jag är, då börjar det rycka i “köpa hus tarmen” och jag MÅSTE lära mej att vara nöjd med det jag har, är för gammal för att köpa nåt nytt. 😀
  Det var ett bra tips det där med att tänka på vad man inte får äta till middag ….. undrar om det funkar? 🙂

  • Hej Leffe!
   Jag har 60 dagar på ICA. Bytte då dom flesta bolag sänkte från 90 förra året.
   130:-/mån. kostar min. Jag äger ju inget av värde så jag har väl valt bas om det gick. kommer inte i håg. Huvudsaken det är för sjukdom och hjälp till hemresa om det skulle behövas.
   Sen måste man ju betala förlängning (om man vill vara kvar) innan man åker. Fast då tar jag bara 14 dagar och kan då förlänga när jag är nere…kan inte lägga ut så mycket dinero innan. Är man en “bra kund” alltså olycksfri hahaha…så kan man ev förlänga nere men med karens på en vecka…Då får man hålla sig lugn den veckan 😀
   Gouda tar jag, enkelt och inget tjafs. Men dyrt som f-n. Finns inget billigare för gamlingar 🙂 Om man inte har en massa försäkringar på samma bolag…då kan dom vara “snällare”.
   Kram och hälsa Karlsson! P ♥♥

 3. Hej P👋Så skönt, nu är vi hemma igen efter vår tur till Österlen! Fy, det var ett riktigt busväder, -regnet vräkte ner, det åskade och blåste.. Men, om två veckor så slipper vi det här, det ska bli så skönt! ☀️ På Hemmet hade de fått sin tredje spruta idag, det kändes bra tyckte pappa! Det blir inte många rader från mig idag, men jag ville höra av mig,- blev glad när jag såg att du skrivit ny blogg! You go girl!😊👏👏Nu ska jag krypa upp i soffan, dricka kaffe och bara ta det lugnt! Många hälsningar till dig , och jag hoppas du snart kan åka till Spanien! Tror att det skulle göra underverk för din kropp och själ! ps// ser att du har lyckats få fram hjärtan igen!!❤️ //

  • Hej Camilla!
   Usch att köra i det vädret! Skönt att det gick bra i alla fall!
   OK. ni åker snart till solen! Härligt!
   Tredje spruta är säkert bra! Smittan har ju kommit in lite här och där.
   Många skolor har nu distans i gen… 🙁
   Ja jag får se hur det blir…osäkert känns det av olika skäl.
   Ja hjärtan dök om men synd att dom är svarta 🙂
   Kram!! P ♥♥

 4. Konstigt nog märker man knappt av covid här vid Marbella. Det mesta verkar vara som vanligt, förutom mask i affärer, på kommunikationer m m. Och många britter är här , som vanligt. Dock ganska skönt med färre turister, fast inte bra för spanska ekonomin.
  Önskar dig all lycka med viktminskningen, vet av egna erfarenheter hur svårt det kan vara.

  • Hej Lena!
   Nej hur märker man av Covid 😀 Det är ju bara munskydd nu inne och där det kan vara trångt ute. Ser det på paseon i Torre att många har munskydd. Låga siffror nu utom i Benidorm och nåt mer ställe.
   Tack jag kämpar på och håller 1300 kcal/dag…Vågen står still… 🙁
   Kram P ♥♥

 5. Livet rullar på och jag försöker göra det bästa av dagarna och ta till vara tiden. Vill liksom inte ångra det jag inte gjorde när jag en gång inte kan. Pandemin kommer vi att få leva med och livet går ju vidare.
  Verkligheten kan vi inte göra något åt utan mer förhålla oss till den.
  Lycka till med viktminskningen och kanske kan mellan 800 och 1000 kalorier /dag ge resultat. Och var noga med vad du äter.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja tiden går fort även för mig som inte gör något…Jo jag läser, dammsuger, lagar mat och diskar 😀 TV:n står på men har nu bara 3 kanaler. Svarar på frågor på FB. Bara för att…
   Ja jag borde minska med kalorier fast 1300 är lite…Få se…3 hg hade jag gått ner nyss hahaha…Bra, inte gått upp i alla fall.
   Jo jag är noga med vad jag äter…inga söta saker tex men potatis och morötter varje dag och gröna bönor och broccoli och persilja för järnvärdet. Fisk ganska ofta fast godare firrar i Torre.
   Jaja det får gå 🙂 B12, Folat och D-vitamin går i också.
   Kram P ♥♥

 6. Banta, det är tufft och mycket svårt. Jag har försökt många gånger men det hjälper föga och nu känner jag mig för gammal för det, av någon anledning. Annars så skulle jag ta efter ditt recept, “fundera på vad jag inte ska äta till middag”.
  För mig är maten inte problemet, tror jag, utan sötsuget.
  Hoppas att du kan komma ut lite ibland, det kan göra dig gott. Svårt sedan om det blir halka i vinter, då är det inte lätt.
  Det är ju viktigt att röra på sig, och ännu viktigare om man har högt blodtryck. Men, detta vet du ju så klart.
  Otäckt med lavan som fortsätter sprida sig i La Palma. Stackars människor som blir drabbade på ena eller andra sättet.
  Önskar dig en trevlig helg.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är svårt men jag har ju enorm övervikt tyvärr. Måste för annars kan jag inte åka ner. Blodtrycket går upp också. Så…jag kämpar på.
   Detta med att röra på mig är det värsta här hemma tyvärr av flera skäl. Men går iaf inte upp nu och sen jag började har jag nog tappat
   2 kg iaf. Jag äter ju inte sötsaker men där nere älskar jag deras muffins på fiken 🙂
   Godis kan jag inte äta alls. Glass älskar jag…köpt nån gång här hemma. Bra att beställa mat på nätet då hinner man att tänka efter 😀
   Ja känns som om hela ön ska dränkas i lava…tar inte slut.
   Folk är ju fattiga på regionen Kanarieöarna…många har mist allt.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *