Lörd 30 okt, regn/sol 24 gr…

Hej!

Det är lördag i dag och graderna här hemma vet jag inte. Plus är det i alla fall.
Blev just precis sur på en tjej som går in på vår tomt som hör till huset och rastar sin hund fast hon blivit tillsagd av mina grannar…Undrar hur folk tänker…Förra ggn sa hon att “det är ju ingen här”. Hon är väl i 40-års åldern och tycker väl att hon gör rätt. När hon blev tillsagd sist så stod hon och en annan tjej kvar en timme till…Den är inhägnad och har tyvärr grind på ena sidan annars når man den inte annat genom källaren. Låsa!
Bagateller…nej för hundarna skäller och gräver upp tomten…störigt…
Tacka vet jag Ville min grannhund i huset. Så snäll och gullig. Skäller bara på karlar och allra helst brevbäraren 🙂 Han skyddar sin “mormor”. Ja han är daghund hos henne men bor i Rotebro hos en dotter. Liten men stor toypudel,,,En lite suddig bild…Kom in till mig i dag en sväng med “mormor” Kerstin.

Hundräddaren i Ecuador –  Jefferson Rescata – som jag skrivit om förr har nu fått en egen varelse på 2 ben…Berlin (!) heter sonen och är ca 4 månader. Så söt! Lik far och också mor Helen. Läste att det är protester i Ecuador och upplopp 🙁 Fy!

I Torre så skrev en tjej om en hund som står och ylar dygnet runt…vad ska man göra…Är polisens sak, ska finnas en särskild grupp inom Guardia Civil som ska bry sig. Men det är så vanligt med terrasshundar (kommer i håg våra grannar 2007)!!! Och trädgårds-och patiohundar. Spanjorer i synnerhet har ofta inte hundarna inne. Kom en lag 2008 som sa att på nätterna ska dom vara inne…Ja så ett helt år hade vi skällande och ylande stora Sibirian Huskies hela nätterna. Psyket nästa kändes det som…
***********************************
OK annars har inget hänt…tittat på Idol och bästa rösten åkte ut i går. Philip tror jag han heter. Domarna lever om och är så entusiastiska trots dåliga röster och låtar…men dom måste ju…Världsklass säger dom i bland och man bara gapar…Fattar absolut ingenting!

Pandemin då? Ja smittan ökar…värst i öststaterna där många inte är vaccinerade. Men ökar även här hemma och i Spanien. Valenciaregionen som “vi” tillhör har över den siffra som anses extrem risk tyvärr. Värst i Benidorm. 16 städer har över gränsen för extrem risk…250/100.000. Trist men folk verkar ju leva som vanligt. Utom munskydd som sitter lite hur som helst. Här hemma så har ett av flera äldreboende fått smitta…alla boende, 9 st fast vaccinerade och personal. Nu har andra rapporten om Sveriges hantering av pandemin kommit. Svidande kritik. Suck! Ja rätt…hanteringen var dålig och ingen skyddsutrustning fanns…Dom på golvet fick slita och t o m dö.
Inte var det bättre i Spanien…svidande kritik där också…all hjälp kom för sent även om det sen stängdes ner som inte vi gjorde. Nästa och sista rapporten kommer i februari.
På FHM så slutar nu GD:n Carlsson. Och Karin nånting tar över. Tegnell kan ju gå då också, han är väl nu 66…Gör inget heller. Han trodde ju på flockimmunitet…
Arbetsmiljöverket får också svidande kritik för ingen skyddsutrustning.
 
Nu har 100-tals barnmorskor sagt upp sig på SÖS och Danderyd…oacceptabel arbetsmiljö, för lite personal. Region Sthlm går med stor vinst – trots pandemin så dom kan se till att hjälpa dom med bättre arbetstider och fler personal. Gillar inte en viss chef där. Korruptmisstänkt ang världens dyraste sjukhus- Nya Karolinska…Hon verkar helt ute och cyklar tanten. Borgerligt styrd är kommunen.
Dios mio digo yo!

Halloween i dag och i morgon för barnen i Torrevieja inne vid stora kyrktorget…info kom sent som vanligt, många frågor på FB.

Ja  det var det! Nu har Systembolagets personal på huvudkontoret också problem med chefer…vilka har nallat i affärerna?  Varje tesked alkohol är skadligt läste jag i en undersökning. Cancer mm mm bl a…
Nedan en Teddy-bild 🙂

Ha det så bra! Ställa om klockan…i natt…Hälsoproblem sägs det nu…vintermörker…beror på om man behåller sommartiden fattade jag 😀 Madre mia!! OK, gillar inte denna omställning så bort bort!! Normaltid tack!
År 2013, ostyrigt väder…

 

Chao P ❤️❤️

 

26 reaktion på “Lörd 30 okt, regn/sol 24 gr…

 1. Jacqueline, Birkir och Fredrik är mina favoriter, tycker även att Elias och Annika är bra 😊👍… Skrev en kommentar om att jag undrade om juryn var tondöva, första gången en kommentar har censurerats för mig…
  Ha det bra 🙂
  Kram

  • Hej Jeanette!
   Hahaha du blev censurerad 😀 Ja man kan tro dom är tondöva!
   Aldrig hört så mycket falsksång förut…
   Nej jag är besviken, ingen riktigt bra har kommit fram…
   Annika som dom berömmer så låter ju som vem som helst. Inget speciellt. Jaja varför bry sig men tycker kvalitén på gänget är rätt dåligt till skillnad från nån annan gång jag tittat.
   Tyckte Philip hade vacker röst…
   Sen är det konstigt sätt att den sista inte ens får sjunga, synd om den som repat och haft sig…
   Tack detsamma och hälsa gänget!
   Kram P ♥♥

 2. Ja idag har det varit både regn och sol men mest lite gråmulet. Jag hatar regn! Det där snacket om att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder är i mitt tycke bara trams. Kände mig ändå lite stolt att jag stannade kvar på gympan (varje dag utom fredagar på Los Locos utom fredagar) trots några regnstänk.

  De sista veckorna har det blivit betydligt svalare, speciellt på nätterna, så jag har stoppat i täcket i påslakanet. Men, imorgon ska det visst bli 28 grader.

  Bra att du påminde om klockan. Då blir det sovmorgon, om jag nu kan sova.

  Ha det gott!

  • Hej Elisabeth!
   Jag hatar inte regn 🙂 När man varit där nere i månader med sol så längtade jag efter regn. Allt är ju kruttorrt och smutsigt…Och växterna blir glada. November är en månad som normalt har 4 dagar regn el delvis i Torre, Nere på Costa del Sol är det 11 dagar enl statistik jag sett. Det är många dagar om man är på semester så klart. Duktigt att gympa varje dag!
   Förr vände graderna ner i mitten på september men nu är de mycket senare. Då var man glad.
   Sen klagar man i dec-jan hur kallt det är hahaha…värst inomhus.
   Gäller att ha bra värmekälla men dyrt!
   Ja jag ställde inte om klockan, den enda jag har som behöver det.
   Nu måste jag göra det 😀
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Jag har aldrig sett Idol, får jag väl erkänna. Jag såg ett klipp en gång, och blev så illa berörd av domarna… Men jag gillar att se youtubeklipp från America´s Got Talent, jag skickar ett med en fantastisk sångerska till dig, Nightbirde: https://www.youtube.com/watch?v=CZJvBfoHDk0

  Jag tycker om Halloween, det har blivit en höstfest, barnen pysslar i skolan, klär ut sig, rostar kastanjer och har roligheter. Fast i år firar vi lite annorlunda, eftersom tre av fyra familjemedlemmar har magsjuka. Jag, som är den enda som än så länge har sluppit, fick lämna lunchen två gånger på grund av kräkanade barn. Jag hoppas att Jesús mår okej när jag faller 🙂

 4. Hej Annika!
  Ja nu ha jag ju all tid i världen och bara 3 kanaler så vad ska man titta på…Lördagar är det sport i alla. Fredag är väl Idol förresten. Men som sagt…Jo jag har tittat jättemycket på AGT, väldigt ofta men inte på senaste tiden. Känner igen tjejen i din länk. Hon har cancer på flera ställen. Vilken låt som hon skrivit själv!
  Undrar hur hon mår nu…
  Halloween är ju så kul för ungarna, unnar dom lite skoj, en del klagar att dom ringer på dörrar här men inte i det här huset. Vilken otur med maginfluensa !!
  Hoppas du slipper! Man kan ju komma undan. Har faktiskt inte haft det någonsin tror jag…Finns ju vissa som aldrig får det. Min mage är ju överkänslig ändå så det räcker 😀
  Krya på er och hoppas du slipper!! Kram P ♥♥

 5. Ville är bara bäst och sötast! Jag har en pudel sedan barndomen, Mopsy. Ja, en mjuk en som du förstår. Den är så lik Ville och den sitter än idag på min sänggavel. Love dogs! 💕🐶
  Har sett en viss korrupt person på nyheterna idag. Jag tar mig för pannan!
  De som är ute ikväll säger att det är så varmt och skönt. Jag är hemma och inne.
  Vilken läcker Teddybild du lagt in! 👌 Och en gullig kommentar fick du av honom också! 🥰
  Jag delar din åsikt! 👍 Tidsomställningen är ok för mig. Lider inte av den. Men lider om jag inte får sova tillräckligt. Så nu går jag och lägger mig. Kram! 💜

  • Hej Marga!
   Ville är så himla gullig. Pudel tål man ju oftast om man är allergisk också. Mor fick ju ta hand om en vit Kungspudel som fick 7 valpar på 50-talet. Ägaren åkte på handelsresa 😀 Kom tillbaka efter 2 år!!
   Ok du såg henne, tyvärr samma förnamn som jag 😀
   Ljuger rakt ut! “Vi värnar om barnmorskorna”! Visst hahaha…
   Sthlms region går med miljardvinst…ändå fick 1000-tals äldre dö utan skyddsutrustning på vårdpersonal! Tvist om vem som skulle stå för kostnaden…
   Ja Teddys bild från Cura är så fin!
   Gillar inte tidsomställningen…är hungrig på fel tid tex 😀
   Stora problem…
   Kram P ♥♥

 6. Idol har jag sett två gånger. Alls inget för mig men vet att många tycker det är trevligt. Lyssnar gärna på musik men orkar inte med vare sig deltagare här eller juryn. Sen all reklam.
  Bedrövligt med människor som tror att er innergård är en hundrastgård. Men kanske ett hänglås på grinden kunde vara något.
  Trevligt med fina Ville och din granne.
  Tidsomställningen kan jag också gärna undvara och hoppas det blir så från nästa år. Har gärna sommartiden året om.
  kram!

  • Hej Ditte!
   Jag är bara nyfiken om det kommer fram någon med bra röst. Älskar ju musik och sång. Ofta stänger jag av ljudet på mellansnacket 😀
   Ja ang hundrastning är det bra fräckt att gå in på andras tomter…och ännu värre när hon vet att det är privat…usch vilket ego.
   Ja Ville har ju knappt varit inne sen pandemin men i går en liten stund. Jag ville ha hjälp av hans “mormor” att se hur glasögonbågar såg ut på mig som jag beställt. Men alla 4 var bra så jag kan inte bestämma mig. Ser ju dåligt utan glas, svårt välja då 😀
   Ja bort med tidsomställningen!!
   Kram P ♥♥

 7. Det låter oförskämt detta med damen som rastar hunden på er gård. Att hon inte förstår.
  Söt bild på grannens “daghund”. Skäller tydligen på rätt personer. Brevbärarna brukar vara utsatta har jag hört historier om.
  Idol tittar jag inte på. Har kommit in på det programmet några gånger men finner det för skränigt. Kanske inte min musik.
  Nu har vi en fin höst och skönt att vandra ut. Idag har jag inte kunnat det, en låsning i ryggen, vet ej vad det beror på.
  Ha det så bra du kan och var rädd om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja denna person måste ha nån störning! Oerhört respektlöst att rasta hundar hos oss, ofta har hon sällskap av en till person och hund.
   En sak är om man inte vet att det är privat trots grind och staket runt om. Men om man blir tillsagd…
   Ja Ville är rolig…han är inte förtjust i karlar hur han nu vet om brevbäraren är det, han bara hör dom 😀
   Jo Idol är skränigt mest för att domarna gapar och har sig.
   Dom sjunger ju gamla låtar också så i bland, om det inte är falskt
   så går det bra. Jag är flitig med volymknappen…på och av 🙂
   Jaha ingen utgång i dag då, hoppas det går över!!
   Tack detsamma till dig! Kram P ♥♥

   • Hej igen Preciosa!
    Tack, det är bättre i ryggen, mycket bättre nu kan jag gå nästan obehindrat igen, är så glad för det.
    Av och på med volymknappen, ingen dum idé. Kommer du ihåg då det inte fanns fjärrkontroller utan man fick stiga upp ur sin bekväma soffa och ändra program och volym? Det var andra tider då.
    Trevlig helg och var rädd om dig.
    Varm kram!

    • Hej Igen!
     Men så bra att det nästan gått över! Ont i ryggen är hemskt. Jag har ofta det på morgonen men går över när jag kommit upp på benen efter ett tag. Ligger och sitter för mycket 🙁
     Ja jag stänger av med volymknappen då och då när det är skrik och gap 🙂 Ett klick bara.
     Tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. Jag fattar inte varför vissa spanjorer skaffar djur överhuvudtaget… Låter dom vara ute på terrasserna hela dygnet och dom får i princip aldrig komma ut som det verkar. Dom hundarna var nog glada när det var karantänstider här. Enda chansen för dom att komma ut, liksom…

  Håller med dig. Sluta dribbla med tiden och själv föredrar jag normaltiden, då det blir ljusare på mornarna. Famlade omkring i mörker här i slutet av oktober, nu är det bättre 🙂

  Ha det fint!

  • Hej Ama!
   Nej det gör man inte men det är deras “kultur”…antagligen för att det också är så billigt. Bara att gå in i en affär och köpa en hund el få gratis på hundstallarna…
   En renrasig här hemma kan ju kosta 30.000:-
   Ja jag gillar också normaltiden…verkar dröja innan dom beslutar nåt i EU.
   Kram P ♥♥

 9. Jag är så trött på skällande hundar och tycker att det är ägarnas sak att hålla pli på dem, vilket land man än är i. Egoistiskt och ignorant.
  Lite oroande med ökad smitta, fast här runt Marbella märker man inte mycket av den, förutom att man har munskydd inomhus.
  Ha det bra!

  • Hej Lena!
   Ja så klart att det är ägarnas fel. Hundar skäller när dom är ensamma…och det är många utlåsta på terrasser och tomter.
   Jo smittan ökar överallt, även här hemma tyvärr.
   Många är yngre…i skolorna tex…
   Ha det så bra! Kram P ♥♥

 10. Hej! Vet att vi haft kontakt på Messenger någon gång men hittar det inte. Livet har förändrats mycket och jag sitter nu ensam på en olivgård i Murcia. Flera har sagt åt mig att jag borde börja blogga. Har du tid och lust att dela med dig av dina kunskaper vore jag jätteglad om du tog kontakt.
  Kram Annica (tidigare gift med tandläkaren)

 11. Hej igen Preciosa!
  Saknar dig här och undrar hur du har det?
  Hoppas att du mår bra och sköter om dig.
  Idag har vi ju haft ett fint väder, solen har lyst, men det är ju så klart ingen värme att tala om. Plus fem, tror jag.
  Pratade med min ena syster i Västerbotten och där var det någon minusgrad och så halt att hon knappt kunde gå. Broddar på, men de hjälpte knappt. Jag fasar för då halkan kommer hit, hoppas att det dröjer.
  Må väl.
  Varma kramar till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja tack det är jämn nivå på klenheten 🙂 Men tiden går fort.
   Ska ta lite prover – om jag får…
   Ja nu är det kyligt, som det ska var, vi bor ju i Norden 🙂
   Skrev nyss en blogg.
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *