Tors 30 dec, sol 21 gr 🦁

Hej!

Måste väl skriva nåt en gång till i december känns det som 😀 Har varit upptagen med att rensa saker här hemma och det är jobbigt för en orörlig. Fått hjälp av Joanna med son Robin att rensa vindsförrådet. Fullt där delvis pga att jag har kartonger med min kära systers saker där fortfarande. Nu så är det rensat så gott det går. Myrorna och återvinning har fått sitt 🙂 Dom kom tillbaka i går och rensade min loftsäng som jag haft som “förråd” ovanför min egen sovplats i alkoven…Snacka om damm…Ja vad gör man, klättra upp och dammsuga ? 🙂 Men alla dessa fotoalbum!!! Milde tid. Lyckades tömma 2 av O intresse men återstår nog 10 st. Roligt att se fina bilder på Ingrid…och små barnbarn…
Jag får lite mer plats efter flytten men måste nog köpa nån slags förvaring i alla fall. Går ju inte att kasta allt. Minnen med affektionsvärde från hemmet tex. Ja man samlar på sig trots att jag bytt till mindre och mindre bostad i flera år. Men som sagt det var ju lite extra saker…Och i Torre har jag…

Det blir inget nyårsfirande på Kyrktorget i Torrevieja, inte heller barnparad den 30:e.
De tre Kungarna lär iaf få komma dit den 5.1 antar jag. Smittspridningen har eskalerat i Spanien och är nu som det kallas i extrem smittrisk. Och “vår” Valenciaregion ligger illa till: Läs här för er som har intresse. Omrikon anses ha tagit över nu.
https://spaniaavisen.no/slik-er-smitte-shy-situasjonen-paa-costa-blanca/29.12-03:49

Här hemma ökar det också som i övriga världen. Ställde in våra resor ner…ork fanns inte och vi , J och jag har inte en 3:e spruta. Tog ju mina sent då jag inte ville ha Astras.
Bokade om och min J får åka till Mallorca i juni istället med sin väninna. Skönt komma bort lite för den hårt arbetande damen. Solsäkert i alla fall. Bb:et J är i Arizona…inte hört nåt sen 23 dec. (Uppdat: Hon sms:ade i går) Hoppas det går bra, Smittan där är enorm. 2 sprutor har hon i alla fall.
Ja och så flytten, OK har 1 månad kvar men i alla fall. Måste ändra gas, adress, el och ta in offerter på flytt och flyttstäd. Känns som jag blivit 10 år äldre på 2 år. Den organiserande, planerande som har koll-tanten finns inte nu mer 😀 Nu en virrig.

Skönt att julen är över tycker jag förstås…trött på alla reklam och tjat. Nu är det bara nyårssmällandet kvar som man ska stå ut med. Finns några osäkra typer mittemot i “nya” huset som brukar var minst sagt onyktra…Hoppas dom åker bort 🙂 Vill inte ha en raket in genom fönstret eller på balkongen. OK, lev i nuet var det…njut 🙂

Lilla Ville, min grannhund var in en dag. Fick syn på 2 små mjukisapor jag har på soffans ryggstöd. Tror det varit mors… Han tokstirrade på dom och ville inte gå därifrån…så gullig!! Till slut fick Kerstin gå in och hämta hans egna 3 mjukisdjur…då först släppte han blicken…Dom är pyttesmå som inte framgår…
Tror det är små korn inuti så hade han bitit i dom så hade det blivit kul… 😀

Hittade en bild på mig, var aldrig med på foton då heller , men vi hade fått den första köpeklänningen till en examen. Röd var den…så stolt! Mor sydde ju jämt liksom Ingrid
redan som barn. Har varit smal alltså 😳🤭

Vilka vackra vigselbevis dom hade förr. Mor och styvfar..

Ja ja, hade ett par stycken själv,  fula men dom har kastats hahaha…

OK, inget nytt under solen, bara att kämpa på. Kaffe tack! Nog fått dammlunga sen i går 😀

“Människan offrar hälsan för att tjäna pengar,
sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.
Hon är så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.
Hon lever  som om hon aldrig ska dö och så dör hon utan att ha levat.”
Vem skrev det…

¡Feliz próspero año nuevo a todos! P ❤️❤️

Un mejor año! ¡Ojalá! Ett bättre år! Hoppas! 

24 reaktion på “Tors 30 dec, sol 21 gr 🦁

 1. Gomorron Preciosa!
  Svaret på din fråga där är Dalai Lama. 😀
  Joodu, det där var visdomsord och han har rätt. Som pensionär är det kanske lite lättare att leva i nuet, men det är också lätt att börja oroa sig för framtiden. 🙁

  • Goddag Leffe!
   Jo det är han. Jag är inte så impad av honom. Många ggr självklara saker han säger men i bland så 😀
   Gott Nytt År till er båda! Kram P ♥♥

 2. God morgon P!
  Usch och fy för att rensa innan flytt. Jag bävar när det är dags för oss när vi ska sälja vårt boende. Hade vänner för några veckor sedan som håller på med loppis. De fick med sig några kartonger med diverse grejor i
  + en massa kappor och jackor som jag inte använt på många år. Jag har t o m klänningen kvar som jag hade när jag fyllde 50 år och funderar att ha den igen nästa vecka. Måste kanske tvättas efter 25 år😂. Korrekturläste, åkte inte J till Arizona 23 december? Kul att ni kunde boka om era biljetter.
  Önskar dig ett Gott slut på året och ett Gott Nytt År
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det är himla jobbigt! Och dammigt 😀 Men J och R är effektiva och snabba! Vet knappt vad dom slängt hahaha…men saknar man inte sakerna så behöver man inte dom.
   Lite vemodigt i bland eftersom det var I:s en del. Men inget av värde men Myrorna gillar nog vissa saker. Sparat lite har jag iaf.
   Ja kläder…jag har alla storlekar men kunde ju slängt den minsta storleken för länge sen 🙂
   Skrev fel datum på Junias resa trots att jag läste om flera ggr 😀
   Tack!! Hon har nu hört av sig och trivs. Kompisen ser ut att bo i ett palats…
   Önskar dig och Ö detsamma! Kram P ♥♥

 3. Haha, det var inga muntra ord! Men ganska sanna, tror jag! Jag hinner med att både oroa mig för framtiden och njuta av nuet. Igår åkte vi på utflykt, en helt vanlig onsdag, och det var en riktig njutdag! Solen hade kommit tillbaka, det var 17 grader varmt och vi åkte till stranden! Hade picknick, besökte den enda riktiga second handbutiken som jag känner till, fyllde på lagret av utklädningskläder, böcker och leksaker samt en finfin trolleriväska att förvara trollerisaker i 🙂 och sedan åkte vi till stranden. Så härligt! Ungarna blir alldeles lyckliga av stranden, kläderna åkte av, D badade och de grävde gropar och jag plockade snäckor. Jo, jag njuter nog av nuet nästan alla dagar, men visst, oron för jobb och om vi ska kunna köpa loss huset om drygt ett år, när hyrestiden går ut, är ständigt närvarande. Hoppas hoppas!

  Gott nytt år, P!

  • Hej Annika i Aguafría!
   Ja det är inte så glatt numera. Ingen resa men känns som att det är omöjligt. Stod att smittan sista dygnet är nästan 162000. 112 smittade per minut…Otrevligt. Nästan värst i Europa.
   Förstår att barnen tycker det är kul med stranden. Skulle bo närmare. Men man kan inte få allt. Hoppas ni kan bo kvar där ni bor om ett år. Jag vann inget på El Gordo, hoppas nu på El Niño 🙂
   Håller tummarna!!
   Kram och Feliz Año Nuevo! P ♥♥

   • Håller tummarna för El Niño 🙂
    Ja, nu börjar det märkas att många är smittande. Vänner till oss är hemma på grund av smittan, och fiskaffären fick stänga på grund av smitta. Våra vänner som är smittade är bara täppta i näsan, och testade sig enbart för att de skulle träffa en person med lågt immunförsvar samma dag. Nu ska Runa sluta förskolan, och jag förmodar att det är slutet på alla dessa förkylningar och sjukdomar som vi har haft sedan förskolan började i september. Ser fram emot en friskare vår!

    God fortsättning!

    • Ja tänk om man vann en stor summa 😀 Har haft Loteria Nacional i säkert 15 år. Nu kan ju ingen köpa eftersom jag inte är nere och Cata kan köpa bara sporadiskt.
     Dom godkänner inte mitt svenska konto tyvärr. Gissa om jag försökt!!
     VI hade El Gordo men 0 E, väntar nu och se på torsdag…Synd att Runa måste sluta förskolan då 🙁
     Lilla gumman 🙁 Friskare bli det säkert.
     Vet många sjuka nu och även 4 inlagda av äldre vänner i december (ej Covid dom), som jag skrev till Wiolettan längre ner. Tråkigt. Dom är hemma nu iaf. Hemtjänst för någon…
     En bekants son sitter i karantän i Alperna ensam också…
     Jaja vi får sen hur det blir men resa verkar inte bra just nu.
     Tack och Kram P ♥♥

 4. Hola!
  Fy tusan för allt jox innan en flytt..blää.
  Det bästa är förstås att man får rensat en hel del👍
  Hade du en fundering på att åka ner till Torre snart?
  Jag har varit kass på att lösa blogg så jag visste inte ens om flytten…får uppdatera mig😉
  Ha ett riktigt Gott Nytt År🥰

  • Hej Janette!
   Ja det är jobbigt även om jag ska flytta mittemot på samma plan. Alla saker ska ju gås igenom.
   Hade tankar på att åka för 4 dagar sen men insåg att ork och smittan som nu är högst i Spanien gjorde att det inte kändes bra…Och flytten, då måste jag ju återvända om ett par veckor.
   Men får bli senare.
   Tack detsamma till dig och Peter! Och som sagt tack för ditt trogna julkort 😀 Kram P ♥♥

 5. Jätteroligt med flytten men visst är det en del att syssla med innan.Bra att du är igång nu med att röja och sortera och med fin hjälp-.
  Och att åka till Torre när du ska flytta är ju inte läge. Vad gäller sprutorna så anses två vara ok men visst vill man ha den tredje. Var ett tag sedan vi kunde få dem. Var ju tidiga även med dos 2.
  Skydda sig mot omikron kan man nog inte men i varje fall har de som insjuknat nu och varit vaccinerade klarat sig relativt bra och inte behövt belasta IVA som ovaccinerade gjort i mångt och mycket.Knepigt för personalen att välja vilka som ska få respirator. Sedan finns det ju andra lungsjukdomar som också behöver respirator. Inte att förglömma.
  Jag är inte orolig utan tar dagen som den kommer, är ute en hel del, har en bra grundkondition och styrka och det hjälper ju en del.
  Visst är det skönt att juldagarna är förbi. Här är allt, utom ljusslingan på balkongen tillbaka i sina lådor. Nu är det nytt som gäller.
  Varm kram
  Bosse skickar också kram och hälsning och har har läst din blogg idag.

  • Hej Ditte!
   Ja blir bra med en soligare lägenhet och se lite folk utanför.
   Toppenhjälp har jag fått, effektiva som 17 😀 Det man inte saknar behöver man ju inte 🙂
   Nej i dag stod det att 112 smittas per minut i Spanien just nu.
   Otroliga siffror.
   Får väl se längre fram hur det blir.
   Ja sjukvårdspersonalen har det inte lätt. Att dom orkar!!
   Jo jag tycker det är skönast med vardagar…julen var rolig när mamma levde då vi samlades alla 5 barn och barnbarnen hos dom. Tog slut efter 44 jular…1991 gick mor bort.
   Tack för samtalet i går!! Hälsa Bosse!
   Kram P ♥♥

 6. Hej P👋👋 Nyårsafton i morgon!! 🙌🌟 Här på Teneriffa har det kommit in en värmebölja! Det känns som ett trevligt avslut på ett annars tråkigt år! Här är alltid skön temperatur, men det är på vinter kvällarna som de extra graderna gör det riktigt njutbart! 🙏☀️ Nu har vi fått vår tredje vaccin dos, så skönt att ha det gjort! Först fick vi registrera oss oss på en stor vårdcentral. Vi hade noga sett till att ha kopior på de papper som krävdes, och hade för säkerhets skull även en lapp där vårt ärende stod på spanska! Men, …jag fick en riktigt sur och otrevlig seniora, hon bankade med fingret på skylten” tolk måste medfölja ifall ni inte talar spanska”och sa saker som jag inte förstod…..😡🤬🤬 Suck, jag fick iallafall min tid, så två dagar senare åkte vi till en vaccinations hall och fick sprutan! Nu återstår ett återbesök för att hämta intyg på att vi vaccinerats här. Förhoppningsvis kommer jag till någon lite trevligare den här gången!
  Tänker på dig, och allt jobb som en flytt medför. Men jag tror det kommer att bli alldeles,alldeles underbart när du väl är på plats i nya boet! Många hälsningar , och så hoppas jag att det Nya året blir bättre för oss alla! 🙏 💕🌟🌟

  • Hej Camilla!
   Ja det har varit varmt t o m på fastlandet…25 som värst/bäst i Torre såg jag.
   Ja bra att ni fick 3:an men en del spanjorskor – särskilt – kan var riktigt bitchiga. Tror det har med osäkerhet att göra också då dom bara kan ett språk i allmänhet. Råkat ut för ett helt gäng sådana på sjukhuset i Torre när jag låg inne ett par ggr. Trots att jag kunde prata hyfsad spanska…Attityden är inte kul.
   Hoppas du råkar på en vänligare själ denna gång 😀
   Jo flytta är jobbigt men bra att det är bara några meter ändå. Behöver inte packa så noga…Får kanske motion att gå ut och in på samma plan hahaha…
   Tack och tack detsamma och för det fina vackra kortet jag fick!!
   Kram P ♥♥

 7. Hej Preciosa!
  Jag vill här passa på att önska dig och alla som kommenterar på din blogg ett Gott Nytt År 2022 !
  Hoppas hoppas att pandemin dalar så småningom så att vi kan slappna av och exempelvis kan resa utan restriktioner hemma och dit vi reser till.
  Så önskar jag dig en ny tid i för dig ny lägenhet som är större, ljusare och med en balkong som har bättre läge än du har nu.
  Hej så länge!

  • Hej Tobbe!
   Tack för det och detsamma ♥
   Ja hoppas det men antagligen dröjer det ett bra tag till…
   Tack , ja det ska bli så kul och trevligt med lite utsikt och sol och större balkong. Känns overkligt 😀 Har ju trivts bra här i min lilla lya men det här blir bättre då jag antagligen inte är borta så mycket som förut.
   Hej och Kram P ♥♥

 8. Det är inte lätt då orken inte finns, allt blir så tungt och jobbigt. Fint att du har hjälp till att rensa och flytta.
  Att rensa bland tillhörigheter kan vara nog så besvärligt, det blir så många minnen som strömmar över en och alla är inte lätta att bemästra.
  Synd att du inte kunde åka till Spanien som du hade planerat, men det kommer flera tåg, som det heter.
  Önskar dig en fin helg och hoppas att du får må bra.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Nej det är inte lätt och delvis mitt eget fel 🙁 Men motionera har aldrig varit min grej utom att dansa mycket i yngre år…iaf upp till 55 😀
   Sen lite till i Torrevieja med min spanske vän 🙂
   Pandemiåren har sänkt mig då jag ju är ensam här hemma mycket.
   Minnen ja, har tittat i album så ögonen går ännu mer i kors 😀
   ca 20 har jag räknat till. Sen en “portfölj” med gamla brev från Mormor till Mor 1940-talet…Det är ju inte intressant för nån annan än mig. Men vilken historia när Mor träffade vår far…Tyvärr gick han ju sen bort när vi var 5 månader.
   Spanien får vänta. Där är ju värre smitta än nånsin. Och fattas sjukvårdspersonal överallt. Både på vårdcentraler och sjukhus.
   Här hemma har jag flera vänner (4) som legat på sjukhus från före jul…Olika skäl. Senast i går fick jag samtal. Alla över 70 och 80 utom en.
   Många andra har Covid också dock inte de som legat på sjukhus
   .Hoppas vi håller oss på benen ett tag till.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

   • Hej igen Preciosa!
    Hoppas att det är OK med dig och att du inte tar ut dig alldeles nu innan flytten. Ta den hjälp du kan få. Förstår att mycket måste gås igenom och det vill man göra själv, än om minnena ibland blir övermäktiga. Din dotter kanske vill ha kvar en del av dina minnen också, som breven och kort.
    Jag har också häromdagen fått reda på att flera av mina bekanta ligger på sjukhus. Kanske är oundvikligt då vi blir äldre.
    Du får vara rädd om dig.
    Varm kram!

    • Hej Wiolettan!
     Tack får duga…trött är jag men inget ovanligt. Har rensat och gått igenom foton och det tar tid. 12 album mina och familj bakåt. Och 5-6 andra.
     Kastat mycket. Sparat det viktigaste.
     Ja många sjuka nu…Tråkigt och värre blir det. Får leva eremitliv ett tag till.
     Kramar! P ♥♥

 9. Jobbigt att rensa ut bland grejer, men skönt när man gjort det, tycker jag. Jag har lätt att samla på mig, så jag har erfarenhet. Bra att har det gjort inför flytten. Detta antar jag att du ser mycket fram emot.
  God fortsättning på det nya bloggåret!

 10. Hej Lena!
  Ja det är jobbigt men nu hade jag en bestämd hjälp hahaha…Hon sms:ade från vinden mrd bilder och det gällde att svara fort 😀
  Det är ju där jag har (hade) mest saker efter syrran. Jag har ju flyttat till mindre och mindre…Men jag har massor av saker i Torre också men saknar mest min dator och några andra grejer. Hoppas dom finns kvar och inte herr I flyttar innan jag kommer ner, kanske i höst.
  Ja tack jag ser fram emot att få soligare läge, lite större lya och stor balkong. Och ser folk därifrån 🙂 Känns overkligt.
  Tack! Ja vi får fortsätta lite till, dock är du ju mycket flitigare 😀
  Kramar! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *