Torsd 10 febr,moln/sol 16 gr …

Hej!
Äntligen kom jag på att skriva lite, Kl 3 vaknade jag och somna om var omöjligt. Ja då passar det ju bra att försöka komma på nåt spirituellt… 😀 Sol och 5 gr här.
Har varit och är totalt slut efter flytten…ja jag flyttade ju inte själv och inte heller städade men jag hade otur för mitt barnbarn Robin och hans mor fick gå i karantän. Han konstaterades ha Covid. efter 2 antigentest och ett från taxilämnande av PCR. Det sista blev det träff på. Han hade haft ont i halsen och så blev förkyld lite senare. Jag behövde ju hjälp i röran för det mest elementära saker man behöver ska ju hittas och sättas upp. Tex lampor är bra att ha…Råkade slå ner en bricka kl 1 på natten då en kartong stod i vägen så jag antar att hela huset vaknade. Jag stör mer här för jag har mer grannar inpå. Och så lyhört! Förut hade jag inte det på samma sätt.

Snart är det karneval i Torrevieja…2 år sen tror jag. Jaja jag fick ju mer närkontakt med flyttgubbarna så jag var/är lite rädd för det f-b virus men tror jag att jag klarat mig. Än. Dom hade munskydd…Däremot Kerstin och dottern har fått viruset efter hennes flytt härifrån där jag nu bor. Flyttgubbarnas? Ja spelar ingen roll, ingen verkar komma undan. Min J tog 3:e sprutan i söndags. Hon kom och hjälpte mig med några lampor och handlade på IKEA vissa nödvändiga saker i helgen. Tacksam!! Kommer i helgen också för att sätta upp mer lampor…Även om man bara flyttar 2 meter mittöver i trapphuset så blir man ju med min fantastiska kondition utmattad. Fruktansvärd ryggvärk dessutom. Så hittar man ju inget.
Nu efter 9 dagar så vet jag ungefär vad allt finns men inte på rätt ställe 😀 Måste ha en borrare så jag får upp tavlor och hyllor. Med mera. J köpte en borr som ska var kraftfull  på nedsatt pris. Vi delade på den men hon lär få enskild vårdnad av den. Hon ska ju själv flytta tillbaka ner i centrum till sitt gamla helt nyrenoverat hus…Undrar om inte Förvaltaren ångrade att dom köpte det huset 😀 Verkar vara ett riktigt miserabelt gammalt hus, inte så långt från standarden i mitt hus 🙂 Uppskjuten flytt till maj nu. Hon bor bra där dom bor nu men får inte bo kvar. Evakueringslgh, halvsunkig men fin och ligger bra till. Dom renoverar ju inte såna då många hus ska renoveras och folk måste flytta tillfälligt.
Nedan skulle man bo. Färgglatt och var?Ja nu har restriktionerna tagits bort här hemma och smittspridningen är värre än nånsin. Fast inte i avloppsvattnet 😀 Folk blir inte lika sjuka längre fast dom äldre får passa sig. Man får inte vara skör som dom säger, då kan man dö…Ja ha så kul då!. Intressant att se hur det går. Om man nu kan det 🙂 Belastningen är inte så stor på sjukhusen säger några, andra säger att den är hög. Men vårdskulden då, alla som väntat på operationer…Likadant i Spanien…ingen pratar om alla som inte kan jobba eller bli friska för utebliven vård… Ja vad vet jag…Det fattas personal överallt…

Nedan Sundbybergs kyrka.

För mig känns det inte som att det går att åka ner på länge. Tappat ork och inspiration.
Får väl se när det börjar bli oerhört tråkigt. Nu är det bara tråkigt…så att säga.
Vore bra att slippa all pappersexercis vid resan också. Än är det kvar med intyg av olika slag. Men skulle gärna sitta på Torreoro och äta tortilla…Undrar om min favoritkocka är kvar?
Glädjer mig åt sol på balkongen här nu 🙂 Satt en stund ute häromdagen. Kallt men sol.
Måste ha 3:e sprutan nu också…snart…Usch men visst – måste 🙂

Här nedan i Torrevieja bodde jag i många år… 8 år högst upp där  solen lyser längst 😊,  2 år på vån 3, och så Ingrid på vån 1 i hörnan som nu är Teddys. Bra hus att bo i!
Såg att det finns en ledig med 2 sovrum i huset nu på på vån 1…ca 60.000 E, bra planerade är dom.

¡Hasta la vista! ¡Espero que si!! P ❤️🙏

12 reaktion på “Torsd 10 febr,moln/sol 16 gr …

 1. Hej P👋Kan förstå att du längtar till den dagen då alla dina saker funnit sin plats i det nya boet! Men så härligt det måste vara att flytta till lägenheten nu när du snart kan sitta på balkongen och njuta av vårsolen! 😊☀️Här har det varit calima under lång period, och emellanåt även rejäla vindar. Men vi anpassar oss efter hur vädret är, och har fina dagar oavsett! Idag gick vi ut på stan utan munskydd! Så skönt det var att kunna andas ordentligt, vi har 26* grader här! Men det var en ovan känsla, och när det är trångt kommer vi förstås att använda munskydd! Skickar många soliga hälsningar till dig i ditt nya bo! 🤗☀️

  • Hej Camilla!
   Ja hittills är det fortfarande rörigt. Måste ju ha upp saker att hänga på tex 🙂 Ja och det bästa är att kunna sitta på balkongen i solen. Vet att i sommar blir det hett här 🙂 Min grann-Kesrtin höll på att förgås 😀 men det får man ta…Många månader dit…Får väl skaffa AC i värsta fall.
   Calima och blåst är inte kul men brukar vara blåsigt i februari, iaf på Gran C när jag bodde där, Men – iaf varmare än på spanska fastlandet,
   Ja ovant utan munskydd helt klart! Jag kommer iaf att använda det när man vet det är trångt. Torre har så smala trottoarer inne i stan så man får gå ut i gatan om man ska ha avstånd.
   Tack och soliga här också…Har varit sol i flera dagar. Men kallt. 3-5 gr plus bara.
   Kram P ♥♥

 2. Ingen går fri från covid. Nu har min mor, syster och svåger fått det. Vem som smittat vem är oklart. Relativt lindrigt, som en kraftig förkylning, förmodligen tack vare tre vaccineringar. Det är väl en tidsfråga tills man åker dit. Kram

  • Hej Cata!
   Nej det verkar som att man inte kommer undan. Hoppas din mor som ha sin höga ålder klarar sig bra!! 99 år!! Ja även de andra också förstås. Hoppas du slipper också men du är ju långt i från nu. Joanna verkar än ha klarat sig. Jobbar.
   Kram P ♥♥

 3. Skönt att flytten är gjord. Men klart att orken och krafterna är nedsatta. Vad gäller Covid/omicron så räknar jag med att efter tre doser inte bli så hårt drabbad att jag behöver vård på sjukhus. Har ju en bra grundkondis och går i princip varje dag 5-8 km. Har så gjort hela pandemitiden och även innan dess.
  Hoppas du kan få spruta nr 3 snart.
  Skönt med balkongen och få lite extra luft.
  Hoppas också du snart kan ge dig ut och samla lite krafter.
  Kramar från Bosse och mig.

  • Hej Ditte!
   Ja det är skönt men rörigt. Hoppas Joanna är frisk och kan fixa lite med krokar och lampor. Solen skiner in, det är jag inte van vid 😀
   Ja det beror ju på hur mycket virus man får i sig. Och hur lungorna ser ut. Hoppas ni slipper…hoppa alla slipper så det tar slut snart!
   Agnes Wold skrev i går att en spänstig över 70 kan klara sig sämre än en lat 28-åring. Hon har ju sina speciella åsikter.
   Jag har fått uppmaning om spruta 3…får bli snart.
   Fast vill inte…måste!
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 4. Härligt att flytten är på plats, småfixet är kanske bra att det tar lite längre tid så du hinner tänka till ordentligt hur du vill ha det. Bra att boa in sig ett tag innan man börjar borra 🙂

  Ja, vi skulle flyga till Malmö idag och när vi kliver av bussen på Arlanda ringer dottern och säger att mellanpojken var sjuk i skolan så de fick åka och hämta hem honom (12 år), feber och frossa och allmänt risig, testade sig och direkt visade den Covid, så för oss blev det att åka tillbaka till parkeringen och ta bilen och åka hem igen. Sååå tråkigt, men inget att göra, får åka ner i maj när vi kommer hem igen. Åker ju ner till Torre den 25 febr igen och stannar till sista april.

  Gissa om det var överfullt med folk på Terminal 5, jag fick ju ta mig till SAS info för att avboka våra biljetter. P g av ombyggnad stannar ju inte bussen på 5:an utan man får åka till 4:an och gå därifrån, lååååångt var det att gå måste jag säga. Kom till 5:an och det var helt galet mycket folk, någon enstaka med munskydd, nu tycker nog alla att pandemin är över är man rädd för. Var inte speciellt många som hade munskydd på Arlanda heller, trots trängseln där.

  Klart du ska ta spruta nr 3 så fort du orkar.

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja skönt att den är över fast det fortfarande är oreda…Inte fått upp nåt att hänga på och inga tavlor men iaf lampor 🙂
   Ja det var ju otur att komma ända till Arlanda och så få vända. Men det är ju en enorm smittspridning fortfarande.
   Jag har varit förvånad över mina bb som går i skolan men så till slut så blev det Robin som åkte dit. Precis när dom skulle hjälpa mig vid flytten. Jag ville ju inte vara nära flyttgubbsen. Men både min granne som jag då övertar lgh:en av och dottern blev sjuka…
   Grannen är fortfarande risig (3 sprutor)och 14 dagar har gått och dottern (2 sprutor) tappat lukt och smak. Min Robin är bra sen en vecka så dom kunde komma i lördags så jag fick lite hjälp – och tårta 😀
   Jo jag har hört att dom bygger om och att man får gå långt. Usch.
   Jag drar mig även för det att åka. Avstår ett tag till.
   Verkar vara enormt många som åker ner nu. Och måste ha 3:e sprutan.
   Kram P ♥♥

 5. Vad skönt att du kommit någorlunda i ordning.
  Härligt med balkong.
  Så jobbigt att flytta, jag vet, har gjort det många gånger. Inte bara själva flytten, utan som du säjer så mycket runt det hela.
  Jag väntar lite med att åka till Spanien, även om det känns frestande.
  Trevlig helg!

  • Hej Lena!
   Ja delvis i ordning, fattas att hänga upp saker på så mycket ligger på soffan och fåtöljen 🙂 Inga tavlor än är uppe.
   Funderar på att ha sängen i v-rummet. Trots lilla matrummet som man kan ha till sovrum. Lyhört här och jag vill ha både TV och dator bredvid. Så hård soffa så jag måste byta den…Får fundera på saken.
   Min J är helt emot det och förstår inget alls hahaha…
   Men det är ju jag som ska trivas…
   Ja jag avstår att åka ner än. Har ingen ork. Få se senare.
   Spruta 3 ska till också. Usch, bävar.
   Tack och ha det så bra!
   Kram P ♥♥

 6. Hej!
  Intressant blogg. Fann dig då jag googlade på bra områden att bo i, Torrevieja 😊. Har själv haft en liten lya i lamata i många år som nu är reserverad o ser ut o bli såld vilken minut som helst. Vill ha något större boende o närmare Torrevieja, tänker det är lite mera fart där än i lamata på vintern. Blir ju pensionär om kanske 4-8 år.Tänkte på los locos eller Rosaleda.
  Längtar till o få tillbringa mer tid där nere ❤️😊❤️. Härligt att du flyttat ner.
  Mvh Åsa

  • Hej Åsa!
   Kul att du hittat bloggen fast nu skriver jag mer sällan. Jag har aldrig flyttat ner och vill inte heller då ärldreomsorgen/hemtjänst där är närmast obefintlig 🙂 Eller dyr privat.
   Bott långa tider har jag gjort. Även spansk sambo i 8 år 2007-2014.
   Nu har jag inte varit där på snart 2 år av kända orsaker.
   Ja områdena du nämner är poppis. Känner till en bungalow Nueva Torrevieja samt en lgh i markplan runt pool i Rosaleda som är till salu. Kompisar. Ett sovrum har båda, en med liten tomt och en med uteplats.
   Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *